Mobila pentru camera de garderoba

 Mobila pentru camera de garderoba

Alegerea mobilierului pentru un dressing nu este o sarcină ușoară. Diferă semnificativ în designul său, în materialele din care este fabricat, precum și în umplerea interioară. Caracteristicile unui anumit sistem de stocare vor fi discutate în acest articol.

Caracteristici și beneficii

Printre caracteristicile de mobilier pentru un dressing, există mai multe:

  1. Cu o organizare corespunzătoare, va avea o ergonomie mai bună decât dulapul. Acest lucru va ajuta la economisirea spațiului și nu la încărcarea camerei cu dulapuri și sertare suplimentare - fură spațiu separat, mai ales atunci când deschideți ușile sau sertarele.
  2. Prezența secțiunilor închise pentru protejarea conținutului de praf și deschiderea, asigurând circulația necesară a aerului.Compartimentele deschise sunt necesare pentru produsele din blană, piele și alte materiale naturale care au nevoie de aer pentru a păstra aspectul. Ele îmbunătățesc, de asemenea, vizibilitatea și utilitatea.
  3. Toate secțiunile, suporturile și rafturile pot fi metalice. În interiorul vestiar, ele sunt ascunse de ochii curioși și, prin urmare, este posibil să nu se respecte cerințele estetice și coerența cu designul general al unui apartament sau al unei case.

Sala de dresaj poate fi introdusă și în interior cu ajutorul unei perdele, care este mai ieftină decât o garderobă, care trebuie să aibă aspectul potrivit.

Astfel, toate caracteristicile în același timp sunt avantaje. Aceasta este o modalitate modernă și convenabilă de a stoca o varietate de lucruri.

specie

Există trei tipuri principale de mobilier pentru vestiare, ele pot fi, de asemenea, combinate între ele:

  • Freestanding - cel mai comun. Se compune dintr-un set de elemente de corp fixate împreună. Rezultatul este un design care seamănă cu un dulap. Se face, de regulă, dintr-o plăci aglomerate. În cazuri rare, din lemn colorat.

Unul dintre avantajele față de alte tipuri de structuri este posibilitatea utilizării panourilor laterale.Ele pot atașa diverse suporturi pentru haine, curele, cravate și plăci de călcat, precum și rafturile de agățat sau de încălțăminte.

  • Structura panoului, pe lângă depozitare, are și o funcție decorativă. Este realizat din lemn natural, de exemplu, pin, dar și din plăci furniruite. Datorită acestor caracteristici, așezarea compactă și numeroasă de rafturi, sertare și haine pe umerase va fi necorespunzătoare și, din punct de vedere tehnic, dificil de făcut. Pentru ca un astfel de dressing să fie spațios și frumos, aveți nevoie de mult spațiu. Cu toate acestea, datorită proprietăților estetice poate fi folosit în încăperi mici în formă deschisă.

Rețineți că costul unui astfel de sistem de lemn natural este destul de ridicat, iar utilizarea panourilor furniruite poate degrada estetica.

  • Mobilierul mobil (cadru) constă din rafturi montate pe șine sau rafturi metalice. Materialul este din aluminiu sau oțel. Elementele din aluminiu sunt tratate prin anodizare, cromare, lustruire, vopsire sau fasonare. Oțelul este vopsit sau laminat. Principalul avantaj al acestui design îl reprezintă ușurința de asamblare, dezasamblare și modificare.Astfel, modulele pot fi dezasamblate cu ușurință și instalate într-o încăpere nouă, se schimbă înălțimea rafturilor sau se pot adăuga altele.

Dacă este necesar, puteți achiziționa o variantă de mobilier pe roți pentru o mai mare mobilitate în interiorul vestiar.

Mobilă mobilier modular depinde de tipul de cadru. Pentru fixarea rafturilor, coșurilor și umerilor pe rafturi, se folosesc ghidaje (staționare sau glisante), pe șine - paranteze, la care, dacă este necesar, sunt atașate elemente glisante.

În mobilierul cabinetului aceleași sisteme sunt utilizate pentru extensie, ca și în cadru. Ei pot lucra pe mecanisme cu bile sau role. Există noi dispozitive avansate - tandemuri. Acestea sunt echipate cu închizători automate, care permit casetei să se deplaseze independent până la sfârșit. Un alt avantaj al acestora este funcționarea silențioasă și fără probleme.

Într-o cameră de garderobă completă, pe lângă depozitarea mobilierului în sine, există de obicei două oglinzi, un iluminat adecvat, un leagăn sau un scaun.

Dacă nu există suficient spațiu pentru echipamentul unei astfel de încăperi, acesta poate fi aranjat în hol. Apoi, complexul de stocare va fi închis de uși glisante cu oglinzi,iar în hol însuți poți să atârni o altă oglindă pe peretele opus, iluminatul necesar și să pui mobila: o masă și un pușcă.

Tipuri de mobilier

Interiorul dressing-ului include multe elemente diferite. Rafturile, sertarele, coșurile și umerii sunt plasate în dulapuri.

Rafturile pot fi instalate la diferite înălțimi pentru o mai bună sortare a elementelor stivuite sau pentru casete specifice. Sertarele pot avea divizoare pentru obiecte mici: cravate, curele, lenjerie de corp și șosete. Sunt disponibile și cutii speciale în care puteți stoca bijuteriile convenabil.

Pentru plasarea pantografelor de îmbrăcăminte se folosesc bare fixe și glisante. Alegerea unui dispozitiv depinde de ergonomia generală a salonului. Adică, în unele cazuri, va fi mai eficient și mai convenabil să se folosească o bară retractabilă, iar în alta - un ascensor suspendat (se mai numește și un pantograf). Dacă există o mulțime de îmbrăcăminte care trebuie să fie stocate pe umerase, ar fi mai bine să folosiți o barbotă staționară. Sarcina admisă poate ajunge la 22 kg. Tija retractabilă poate rezista până la 16 kg.

Greutatea pe care o poate suporta un pantograf depinde foarte mult de dimensiunea sa.Deci, cu o lungime de 0,8-1 m, puteți plasa până la 15 kg pe ea, iar pe un lifting suspendat mai mare de un metru veți putea plasa numai 7-8 kg.

Pe baza faptului că compartimentul pentru îmbrăcăminte de exterior ar trebui să aibă o înălțime de cel puțin 1,2 m, iar pentru cămăși și jachete - 0,85 m, utilizarea unui pantograf va ajuta la distribuirea totului corect. Dacă jachetele și straturile sunt așezate într-un compartiment cu o bară staționară și pantograful este atârnat într-un alt compartiment, atunci spațiul rămas sub cămăși poate fi lăsat sub sertare sau rafturi.

În general, distribuirea compartimentelor pentru cuierul de haine este o sarcină responsabilă și dificilă. Trebuie avut în vedere că distanța dintre îmbrăcămintea exterioară trebuie să fie de 10 cm, diferența dintre cămăși și jachete trebuie să fie de aproximativ 7-8 cm, iar rochiile trebuie să fie de 9 cm. Prin urmare, este necesar să se procedeze din nevoi personale și să se ia în considerare diferite combinații ale celor trei dispozitive.

Pentru depozitarea compactă a pantalonilor și a fuselor sunt proiectate pliante atârnate cu bare transversale sub formă de tuburi în interiorul cadrului. Aceste dispozitive vin în diferite lățimi. Ele pot fi atașate la peretele lateral al dulapului.

Cutiile pentru haine pot fi solide, fundul perforat sau pot fi sub forma unei grile.Ultimele două opțiuni oferă o mai bună ventilare a conținutului.

Rafturile pentru încălțăminte pot fi plasate atât în ​​dulap, cât și separat de acesta. Acestea sunt:

  • staționare și alunecare;
  • plat sau înclinat cu un suport pentru toc;
  • cu separatoare laterale;
  • cu fundul închis sau ventilat.

Sfaturi pentru alegere

Înainte de a alege un anumit tip de mobilier, trebuie mai întâi să evaluați volumul, greutatea și natura conținutului dressingului. Apoi determina locul unde va fi localizat. Dacă este o nișă care poate fi împrejmuită de ușă, atât cabinetul cât și sistemul modular vor face. Dacă spațiul pentru dressing trebuie împrejmuit, cabinetul va fi mai potrivit pentru a reduce costurile materiale și alte costuri. Partea exterioară poate fi decorativă.

Într-un mic apartament, cu o lipsă de spațiu, o construcție de panouri deschise poate deveni o ieșire. Pentru a păstra estetica, hainele pot fi ambalate în huse identice, iar pentru alte lucruri puteți folosi cutii decorative, cutii și coșuri. Sistemul modular se potrivește perfect într-un apartament închiriat. Este ușor de demonstrat când se mișcă. Puteți să-l izolați de ochii curioși cu un ecran.

Atunci când alegeți un anumit tip de structură, este de asemenea necesar să luați în considerare greutatea a ceea ce va fi stocat în ea. Cele mai fiabile în acest sens vor fi sistemele de cocă.

De asemenea, trebuie amintit faptul că toate tipurile de structuri pot fi combinate între ele, în funcție de condițiile de locuit, capacitățile materiale și nevoile personale.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor