Umplere pentru dulapuri și dulapuri

 Umplere pentru dulapuri și dulapuri

Pentru depozitarea corectă a lucrurilor, este necesar să echipați corespunzător sistemele corespunzătoare, inclusiv dulapurile și dulapurile de toaletă. Să analizăm în detaliu cele mai practice și funcționale modalități de completare a sistemelor de stocare.

Caracteristici și beneficii

Fiecare sistem de stocare are, fără îndoială, o serie de caracteristici și avantaje, dar și dezavantaje, care trebuie citite imediat înainte de cumpărarea unui anumit produs și instalarea acestuia într-un apartament.

Avantajele dulapurilor sunt vizibile cu ochiul liber - compact, confort, spațios. Aproape orice dulap are toate aceste proprietăți, ceea ce vă permite să stocați un număr mare de lucruri în interior, fără a aglomera spațiul apartamentului.

Un avantaj clar este împărțirea spațiului interior în rafturi pentru a depozita articole bine pliate și în compartimente pentru a depozita lucrurile într-o poziție orizontală pe umerase.

Dar există și dezavantaje la dulapuri - în ciuda celor mai compacte dimensiuni, dulapul ocupă încă spațiu în cameră, uneori chiar și mic. Și dacă pentru apartamente mari acest lucru nu este critică, atunci în camerele mici reducerea spațiului va fi foarte vizibilă.

Camera de dressing este numită o cameră mică - o cameră destinată depozitării. Cu un echipament adecvat pentru interior, salonul poate nu numai să înlocuiască complet dulapul, ci și să elibereze spațiu în apartament.

Avantajul camerelor de vestimentație este, în primul rând, capacitatea mare, datorită căruia puteți să vă ascundeți de ochii îndrăgostiți nu numai haine și obiecte personale mici, ci și echipamente inutile, mâncăruri de dimensiuni mari și cu roți suficient de spațioase - chiar și de mașini.

Tipuri și locație

Firește, există o mare varietate de tipuri de dulapuri - modelele diferă în înălțime, lățime și adâncime.Dar, în mod surprinzător, sălile sunt de asemenea divizate în mai multe soiuri și diferă în zona camerei și în forma ei.

Cel mai comun și bine cunoscut dulap - coupe, principala caracteristică a acestora fiind uși glisante, economisind spațiu. Ușile pe balamale se deplasează liber, dar necesită un tratament atent pentru a nu pierde capacitatea de lucru prea curând.

Dulapul clasic, precum și dulapul obișnuit, au o formă dreptunghiulară standard, care este potrivită pentru camere destul de spațioase, unde economisirea spațiului nu joacă un rol special.

Dar pentru apartamentele mici, unde contează fiecare metru pătrat, o opțiune excelentă ar fi un model unghiular al cabinetului, care ocupă puțin spațiu, se potrivește perfect în orice interior și economisește spațiu.

Există, de asemenea, opțiuni pentru saltele de colț, care, cel mai adesea, sunt artizanale, deoarece această formă de spațiu suplimentar într-un apartament este rar construită și realizată de dezvoltator.

În unele apartamente există camere speciale cu o suprafață mică, care sunt adesea rezervate pentru dressinguri.Pentru a dispune de o astfel de cameră, modelul pliabil încorporat al unui dressing este cel mai potrivit.

Cel mai adesea, aceste camere sunt situate în interiorul dormitorului, ceea ce este foarte convenabil pentru adunare. Dar dacă nu există vestiar, puteți adăuga întotdeauna un interior cu un dulap mic unde vor fi stocate numai lucrurile cele mai necesare.

7 fotografie

Camera de dressing va fi foarte utilă într-o casă privată, deoarece în astfel de condiții de viață există o nevoie urgentă de a stoca un număr mare de lucruri. Cel mai bine este să plasați camera în aceeași parte a casei cu dormitorul.

Cum să dai echipamentul?

Este foarte importantă nu numai să aranjați spațiul de depozitare, dar și să îl echipați complet cu orice detaliu suplimentar care ajută la menținerea ordinii și să păstreze fiecare lucru în locul său.

Unii fac dulapuri și își construiesc propriile dulapuri folosind piesele și componentele corespunzătoare. Dar, uneori, produsul deja finit are nevoie de echipament intern adecvat.

Să analizăm mai atent detaliile care pot fi necesare pentru umplerea internă a unui anumit sistem de stocare:

 • Rafturile necesare de diferite dimensiuni, concepute pentru a stoca lucrurile atunci când sunt pliate;
 • Sertarele fabricate din același material ca și sistemul de stocare pot fi destul de detaliate, fie că sunt un dulap sau un vestiar de cadre;
 • Bara metalică pentru depozitare pe umerase;
 • Corpuri de fixare corespunzătoare pentru rafturi și bare, precum și ghiduri pentru deplasarea cutiilor.
8 fotografie

Există numeroase accesorii pentru dulapuri și dulapuri, care vor face depozitarea mai convenabilă și vor delimita spațiul din interiorul dulapului. Accesorii sunt împărțite în embedded și nu sunt încorporate. Luați în considerare mai detaliat fiecare.

Accesorii de stocare încorporate:

 • În plus față de bara, ele folosesc și un subțire retractabil suspendat pentru umerase, care, în ciuda subțirelui exterior al designului, este destul de durabil și fiabil;
 • Articol încorporat pentru fier;
 • Diferite coșuri agățate pentru depozitarea oricărei haine, pantofi ușori și accesorii;
 • Picioare retractabile pentru pantaloni, care sunt un cuier dreptunghiular cu numeroase jumperi subțiri;
 • Genți de organizare a pantofilor - perfecte pentru depozitarea pantofilor în dulapuri.

Accesorii de stocare fără adâncituri:

 • Cel mai comun și bine-cunoscut accesoriu - un cuier, este aproape o necesitate în dulap;
 • Capacele și cutiile de vid pentru păstrarea îmbrăcămintei calde și voluminoase nu sunt, de asemenea, incluse în accesorii;
 • Sunt populare dividendele care ajută la delimitarea spațiului în cutii;
 • Diverse organizatoare pentru cutii, spațiul interior al căruia este împărțit de jampe speciale;
 • Organizatori suspendați adecvați pentru depozitarea pungilor și încălțămintelor mici.

Elementele de depozitare implicate trebuie să fie de înaltă calitate, durabile și practice, deoarece umplerea pentru un dulap sau dressing nu este aleasă pentru o zi sau două, ci pentru o lungă perioadă de timp. Este mai bine să nu economisiți pe calitate, pentru a nu mai plăti ulterior, schimbarea accesoriilor și a sistemelor de stocare a componentelor.

Diferite tipuri de accesorii și materiale de umplere nu sunt necesare, însă în multe privințe simplifică viața și stimulează menținerea ordinii în sistemele de stocare.

Umplere internă

Înainte de a cumpăra o dulap sau dota un dulap, trebuie să determinați dimensiunea camerei.Și în selectarea dimensiunii optime a dulapului și umplerea pentru un dressing poate ajuta ergonomia.

Să aruncăm o privire mai atentă la principalele sale caracteristici:

 • Înălțimea dulapului poate fi cu câteva centimetri mai mică decât înălțimea pereților din cameră, dar pentru stabilitatea sa este necesar ca lățimea dulapului să fie de cel puțin 56 centimetri. Dar chiar și cu astfel de dimensiuni, este mai bine să fixați atributul mobilierului pe perete pentru a evita căderea.
 • Același lucru se aplică dulapurilor, înălțimea rafturilor în care se poate ajunge la nivelul plafonului, iar rafturile însele vor avea nevoie de ancorare suplimentară pentru a asigura o mai mare siguranță. Acum, să înțelegem mai multe despre conținutul intern.
 • Rafturile superioare ale dulapului sau dressing-ului trebuie amplasate la o distanță de aproximativ 50 - 55 de centimetri de partea superioară a produsului - cu un astfel de aranjament, compartimentul va fi suficient de spațios pentru a stoca un număr mare de lucruri care nu sunt atât de importante.
 • Înălțimea distanței dintre celelalte rafturi, pe care de obicei sunt depozitate hainele îndoite în piloți, poate fi de la 40 la 45 de centimetri. Astfel de dimensiuni vă permit să dotați sistemul de depozitare cu un număr mare de rafturi, fiecare dintre care poate fi rezervată pentru un anumit tip de îmbrăcăminte.
 • Ar trebui să fiți conștienți de faptul că dulapurile și sistemele de depozitare în saltele pot diferi, de asemenea, în profunzime, ceea ce afectează într-un anumit fel dimensiunea raftului. Să analizăm în detaliu raportul dintre adâncimea și lățimea rafturilor pe exemplul tabelului comparativ.

Adâncimea sistemului de depozitare (mm)

Lățimea îngustă a raftului (mm)

Lățimea standard a raftului (mm)

Lățimea raftului larg (mm)

300 - 400

-

420 - 460

800 - 820

420 - 460

300 - 350

550 - 600

780 - 800

Înălțimea și lățimea standard a rafturilor sunt ușor de înțeles, dar multe dulapuri au sertare și compartimente destul de înguste și mulți pur și simplu nu înțeleg pentru ce sunt. Este foarte simplu! Compartimentele, care variază în înălțime de la 20 la 30 de centimetri, sunt concepute pentru a stoca atât lenjeria de corp, cât și lenjeria de pat.

Rafturile standard pentru păstrarea pălăriilor pot avea înălțime de 15-20 de centimetri, iar cutiile de încălțăminte pot fi de la 25 până la 30 de centimetri. Cizmele înalte sunt cel mai bine păstrate într-o poziție orizontală, deoarece nu sunt prevăzute compartimente speciale pentru ele.

 • Cu un spațiu mare, un dulap sau dressing poate avea un compartiment special pentru pantaloni, înălțimea căruia variază între 12 și 15 centimetri, precum și sertare pentru păstrarea șosetelor și costumelor, la aceeași înălțime.

Unele dulapuri sau dulapuri pot fi echipate cu bare pe mai multe niveluri pe care sunt depozitate umerase. Să analizăm în detaliu ce înălțime a barei este necesară pentru depozitarea anumitor tipuri de îmbrăcăminte:

 • 170-80 cm: înălțimea necesară pentru păstrarea straturilor lungi, a impermeabililor, a blănurilor și a jachetelor de iarnă;
 • 140-150 cm: înălțimea necesară pentru a stoca rochiile lungi ale femeilor, precum și pentru îmbrăcămintea exterioară, a cărei lungime ajunge la mijlocul vițelului;
 • 100-110 cm: înălțimea necesară pentru depozitarea articolelor de îmbrăcăminte scurte scurte, jachete, cămăși și bluze.

Este de remarcat faptul că sistemele de depozitare din sala de gardă pot fi de asemenea echipate cu uși, deoarece hainele fabricate din țesături delicate care necesită manipulare specială trebuie păstrate în spatele ușilor închise pentru a proteja produsul cât mai mult posibil de orice influență externă posibilă.

Soluții de design interesante

Dulap foarte frumos cu colțuri cu ușile lucioase albe. Modelul dispune de toate echipamentele interne necesare, tije multi-nivel, multe sertare și rafturi pentru a stoca diverse lucruri.

Este demn de remarcat faptul că modelul este echipat cu un rack deschis,care poate servi drept element de decor - pentru stocarea diferitelor elemente de interior, și o parte funcțională - pentru stocarea albumelor de familie și a cărților.

Un exemplu remarcabil de utilizare competentă și practică a spațiului în cameră - a făcut personal sala de gardă. Ușile sunt realizate din panouri de culoare albă mată, tăiate în maro, datorită cărora arată frumos și completează interiorul destul de bine.

Sala de dresaj este dotată cu baruri, pentru agățat, atât haine lungi cât și scurte. Există sertare și coșuri pentru încălțăminte. Rafturile superioare sunt destinate depozitării pantofilor, pungilor și valizelor, iar standardul - pentru haine și lenjerie.

Un dulap clasic elegant nu poate fi mai puțin practic și spațios decât orice dressing. Acest model este echipat cu un sistem de iluminare din spate, care facilitează foarte mult căutarea de lucruri pe timp de noapte, fără a fi nevoie să activați iluminarea suplimentară.

În dulap există rafturi standard pentru haine, raftul superior pentru haine și alte atribute care sunt rareori utilizate, bare pentru haine scurte și pantaloni, precum și un dispozitiv de stocare a pantofilor.Printre dezavantajele acestui model se poate identifica lipsa de sertare și tije pentru stocarea lucrurilor lungi.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor