Usi glisante pentru dressing

 Usi glisante pentru dressing

Saloanele sunt un excelent mijloc de organizare a spațiului. Acestea vă permit să plasați hainele și lucrurile cele mai practice, simplificând astfel utilizarea lor. În plus, dulapurile care joacă rolul de garderobă convenabilă rămân în cerere. Ambele sunt instalate uși care au fost mult timp nu numai practic, dar, de asemenea, un detaliu special al interiorului glisante.

Varietatea de decor de uși glisante le permite să facă imaginea centrală a premiselor care stau la baza tuturor celorlalte decizii de proiectare

Caracteristici și beneficii

Principalul avantaj al ușilor glisante este confortul și economia de spațiu.De exemplu, pentru a utiliza ușile balansate, este nevoie de spațiu suplimentar pentru a le deschide, iar ușile glisante nu au nevoie de ele.

Vizibil, ușile glisante cu glisante vă permit să obțineți un număr mare de efecte. Acest lucru este valabil mai ales pentru camerele mici, spațiul cărora trebuie extins vizual. Ușile glisante pot fi decorate în așa fel încât să nu se distingă din exterior de perete. O astfel de soluție va ascunde întreaga cameră.

În plus, există o mare varietate de materiale din care pot fi făcute aceste uși. Gamă largă vă permite să alegeți soluția optimă pentru orice cameră.

8 fotografie

Principalele avantaje ale ușilor glisante sunt următoarele:

  • economisirea spațiului;
  • de securitate;
  • instalare relativ simplă;
  • decorative.

tipuri

Există un număr mare de tipuri de uși glisante și toate au propriile caracteristici de proiectare și instalare, iar funcționalitatea lor este diferită.

Cutie de ușă

Principiul muncii lor se bazează pe panza, care poate fi ascunsă în perete atunci când se mișcă.Componenta lor principală este o casetă instalată în ușă, numită și un canistru. Ușile sunt suspendate în deschidere. Carcasa poate fi acoperită cu gips-carton sau acoperită cu ipsos. Dimensiunile carcasei cu creion ar trebui să fie suficiente pentru a ascunde complet frunza ușii.

Ușile cu carcasă glisantă au două soiuri:

  • odnopolnye (în construcție există o singură ușă);
  • cu două fețe (două canistre, fiecare dintre ele ascunzând o pânză).

Uși cu cupă

Una dintre cele mai căutate specii. Acest sistem de glisare funcționează în același mod ca și ușile dulapurilor. Instalate în interiorul lamelor de ghidare sunt deplasate pe role speciale. Ușile rulează paralel unul cu altul și nu atingeți. Acest sistem este cel mai convenabil dacă este folosit în dulapurile cu intrare relativ îngustă.

Cel mai bine, când nu sunt instalate mai mult de trei uși la o jumătate de metru lățime, într-un astfel de sistem, altfel utilizarea lor ar putea deveni incomodă. În cazul în care saltea este organizată în funcție de tipul de dulap încorporat, care implică aproape întregul perete al camerei, este posibilă instalarea mai multor uși.

Techno-structura

Ușile glisante de acest tip nu sunt folosite la fel de des, însă designul are aspecte pozitive. Sistemul este similar cu tipul de coupe. O caracteristică distinctivă este lipsa șinelor inferioare, deoarece toate dispozitivele de fixare sunt realizate în partea de tavan. Această opțiune vă permite să vă mișcați liber în jurul camerei, fără să vă gândiți la pericolul de a deteriora șinele inferioare, de a vă împinge sau de a vă împiedica.

Uși pliante pentru vestiare

Un astfel de sistem ocupă o cantitate puțin mai mare de spațiu liber, deoarece ușile din acesta nu se mișcă de-a lungul ghidajelor, ci se îndoaie pe jumătate și se deplasează. Avantajul acestei opțiuni - un aspect spectaculos. Dacă interiorul camerei este făcut în stilul minimalismului, atunci ușile pliante pentru un dressing poate fi cea mai bună opțiune.

Doar acordeon

Designul este similar celui precedent și diferă de el doar în numărul de aripi, care pot fi mult mai mari. Motivul pentru aceasta - împărțirea panoului într-un număr mare de lamele înguste. În vestiar se poate instala un acordeon ușă, închizând complet ușa.Acest design va fi îndoit doar într-o singură direcție, în loc de două.

Roto-ușă

O altă opțiune de design neobișnuită, a cărei unicitate constă în prezența unui mecanism pivotant care asigură rotirea ușii în jurul axei sale. Acest principiu se datorează capacității de a deschide o astfel de ușă din orice parte: atât stânga, cât și dreapta. Această soluție arată foarte impresionantă, dar are dezavantaje: mecanismul este destul de scump și ocupă mult spațiu liber în cameră.

materiale

Atunci când alegeți ușile glisante pentru un dressing, trebuie să țineți cont nu doar de designul lor, ci și de materialul din care este făcut panza.

Uși de plastic

Este destul de simplu să ai grijă de o cârpă din plastic. Instalarea acestuia nu este, de asemenea, dificilă. Este posibil să decorați ușile din plastic cu ajutorul unor postere sau autocolante sau pur și simplu să pictați. Plasticul nu este nici durabil, nici prestigios, dar din acest motiv, ușile glisante de la el sunt solicitate în rândul tinerilor care nu-i plac interiorul static.

Usi din lemn

De regulă, ele sunt fabricate din PAL sau MDF.Ele pot diferi în culori și texturi, pot fi combinate cu suprafețe din sticlă sau oglindă și pot fi completate cu detalii din piele sau plastic. Este o concepție greșită comună că utilizarea panourilor de lemn are un cadru stilistic.

De fapt, până în prezent, sunt disponibile soluții de proiectare pentru ușile glisante din lemn. Particular impresionant va arata produsele din lemn natural.

Ușile din lemn nu sunt doar o soluție elegantă și versatilă, ci și ecologice. Ele completează perfect orice interior. Suprafața panourilor din lemn este durabilă, ceea ce le permite să păstreze un aspect bun pentru o perioadă foarte lungă de timp.

La instalarea panourilor din lemn natural, trebuie avut în vedere faptul că acestea au o masă destul de mare și, prin urmare, necesită prezența unor accesorii corespunzătoare. Fiabilitatea sa ar trebui să fie suficientă pentru a-și menține greutatea.

Uși de oglindă și uși

Astfel de uși glisante sunt realizate din sticlă și oglinzi cu grosime mare și rezistență ridicată. Ele sunt instalate în același mod ca și ușile din lemn.Pe partea din spate a pânzei există un film special care va ține fragmentele pânzei în cazul în care este rupt. Oglinzile și ușile din sticlă sunt foarte populare, ceea ce permite să vorbească despre versatilitatea lor.

Trebuie remarcat faptul că există mai multe tipuri de pânză de sticlă:

  • mată;
  • lucioasă;
  • culoare.

O altă caracteristică importantă a ușilor din sticlă sau oglindă este o gamă largă de decorațiuni diferite, tehnicile pentru care pot fi diferite. Una dintre cele mai comune și accesibile modalități de decorare a ușilor din sticlă este lipirea unui film special.

Imprimarea fotografiilor este destul de populară, aplicarea căreia seamănă cu principiul tipăririi pe o imprimantă. Această metodă vă permite să transferați pe suprafața pânzei aproape orice imagine sau fotografie.

O altă opțiune este aplicarea unui model de nisip pe o foaie de sticlă sau oglindă. Modelele pe care este aplicat desenul pot fi făcute individual. Avantajul modelului de sablare este rezistența sporită la lumina soarelui și la solicitarea mecanică.

Un mod interesant de a decora ușile din sticlă sunt vitraliile din materiale polimerice.

Usi din plexiglas

Această opțiune este o posibilă alternativă pentru panourile din sticlă. Plexiglasul are multe avantaje, printre care: forța crescută, o gamă largă de soluții de culoare și, de asemenea, lipsa de susceptibilitate a materialului de a păstra și de a întuneca. Plexiglasa nedetectabilă diferă nu numai într-o varietate de culori, dar și în grade diferite de transparență. De asemenea, este diferit în textură: ondulat, mat, transparent sau colorat.

Usi din bambus si rattan

Aceste materiale sunt astăzi foarte populare atât în ​​rândul cumpărătorilor, cât și al producătorilor de mobilă.

Dezvoltarea intensă a tehnologiilor moderne a oferit o gamă largă de aplicații pentru materiale din bambus și rattan. În plus, prietenia cu mediul și siguranța pentru sănătatea umană este în prezent una dintre cele mai importante cerințe.

Înaltă, la aproximativ 40 de metri, tulpina de bambus are o structură eterogenă, care este diferită în densitatea sa. Arborele permite astfel să primească din el materiale care diferă în funcție de caracteristici. O caracteristică importantă a bambusului este rezistența excelentă la umiditate.

Textura ratanului este similară cu bambusul, cu diferența că trunchiul de bambus este gol în interior. Partea interioară a trunchiului de rattan este o fibră spongioasă solidă și densă, care mișcă seva plantei. După ce această substanță este tratată cu abur fierbinte, acest suc devine un adeziv care are caracteristici puternice de legare. Astfel, materialele din rattan sunt deosebit de durabile.

Ușile glisante ale unui dulap din bambus sau ratan se vor potrivi perfect interiorului, realizate în stilul eco popular acum. Rezistența acestor materiale va asigura durabilitatea și eleganța texturii lor va arăta extrem de impresionantă. În mod special impresionant va fi combinația unor astfel de panouri cu alte elemente ale interiorului, realizate în același stil.

Materiale pentru sisteme de glisare

Pentru fabricarea unui sistem de alunecare, producătorii folosesc cel mai adesea oțel și aluminiu. Ambele materiale au caracteristici proprii și au părți atât pozitive, cât și negative.

Sistemele culisante din oțel sunt mai puțin costisitoare. În același timp, ele sunt mult mai grele decât structurile din aluminiu, iar din punct de vedere estetic, ele nu par atractive.

Profilul de aluminiu, la rândul său, are o grosime mai mare, o greutate mai ușoară, precum și o fiabilitate care se datorează anumitor caracteristici ale designului său. Ușurința sistemului de alunecare din aluminiu face posibil ca ușile să fie mai mari în ceea ce privește dimensiunea și greutatea. Cu toate acestea, nu ar trebui să instalați uși mai mari de 80 kg, deoarece această greutate este maximul posibil pentru ei.

Cu toate avantajele evidente ale aluminiului, un număr mare de producători fac sisteme de alunecare din oțel. Prin creșterea grosimii profilului de oțel, producătorii încearcă să consolideze structura și să crească fiabilitatea acesteia.

Soluții de culoare

Pentru a încorpora un interior confortabil, o soluție de culoare aleasă corect este foarte importantă. Pentru a rămâne în cameră a fost plăcută, combinația de culori ar trebui să fie armonioasă. Pentru a alege culoarea ușilor glisante pentru un dressing, trebuie să țineți cont de culoarea podelei, tavanului, pereților, precum și cu alte elemente de interior.

În plus față de combinația de culori, culoarea panoului în sine este foarte importantă. Culorile închise au capacitatea de a reduce spațiul vizual, în timp ce nuanțele luminoase, dimpotrivă,extindeți-l. Panourile culisante arata mai armonios daca sunt o continuare a culorii podelei.

Culoarea albă a panourilor este o opțiune universală pentru extinderea spațiului. Dacă combinați ușile albe cu pereți albi, atunci puteți ascunde complet intrarea în vestiar. Într-o cameră cu un pod intunecat, puteți folosi culoarea gri-maro a ușilor glisante. Culoarea bej a panourilor îi va ajuta să le combine armonios cu o podea brună și pereți lumini.

Pentru un stil mai avangardist, puteți utiliza panouri de culori luminoase și atrăgătoare. Acest lucru va da impresia unui punct de culoare deosebit. Cu toate acestea, culoarea panourilor trebuie combinată cu orice element al interiorului.

Unde să locuiți?

Dacă o cameră mică este pusă deoparte pentru un dressing, atunci ușile glisante sunt instalate în ușă ca niște uși interioare.

Puteți să le instalați și dacă o parte a camerei stă în afară pentru dressing. Panourile glisante în acest caz vor servi ca o partiție care efectuează zonarea.

Prin instalarea ușilor glisante într-o nișă, aveți posibilitatea să dotați un dressing mic din acest spațiu.

În orice caz, problema plasării panourilor culisante trebuie abordată pe baza unor probleme specifice. Dacă este necesar să extindeți spațiul, atunci o opțiune ideală ar fi instalarea unui panou de oglindă pe întregul perete din cameră.

opinii

Aproape toți cumpărătorii care au instalat uși glisante pentru un dressing, vorbesc pozitiv despre cumpărarea lor. Ei remarcă atât ușurința de instalare a panourilor cât și gradul înalt de practică a acestora.

Raportul optim de preț și calitate a consumatorilor marchează dulapul "Todalen" IKEA, subliniind în același timp capacitatea și ușurința de asamblare, combinate cu un cost relativ scăzut.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor