Dimensiunea dressingului

Toată lumea încearcă să-și doteze casele astfel încât toate hainele și accesoriile să se potrivească compact și, în același timp, să existe spațiu liber. Cabinetele obișnuite sunt greoaie, mulți preferă sala de garderobă.

Dimensiunile sale pot fi diferite, astfel încât vestiarele sunt realizate în principal în mod individual. Designerul oferă o schiță care vă permite să utilizați fiecare centimetru de spațiu cu beneficii.

Dimensiuni și opțiuni zonale pentru proiectele de proiectare

Dacă decideți să alocați spațiu în casa dvs. pentru un dressing, trebuie mai întâi să creați o schiță. Acestea includ parametri precum lățimea și înălțimea, umplerea și proiectarea structurii.

Fiecare dressing trebuie să fie formată din trei zone: inferioară, mijlocie și superioară.

 • Partea superioară Acesta este situat, de obicei, la o înălțime de 1,9 m. Este destinat depozitării umbrelelor, capacelor, mănușilor și altor accesorii.
 • Zona centrală situat la o distanță de 60 cm de podea. Pot include sertare și tije utilizate ca umerase.
 • Partea inferioară concepute pentru localizarea convenabilă a încălțămintei. Înălțimea acestuia nu trebuie să fie mai mare de 45 cm. Această distanță este suficientă pentru a se potrivi cu pantofii mai lungi decât genunchiul.

Înainte de a crea o schiță a unei vestiare, trebuie să vă gândiți mai întâi la ceea ce vor fi stocate acolo, numărul lor și, de asemenea, să le împărțiți condițional în funcție de frecvența utilizării.

Dacă se iau în considerare toate recomandările de mai sus, atunci o astfel de cameră se va bucura de compactitatea ei și veți găsi cu ușurință lucrurile necesare.

Dulap pentru dulap 3 metri pătrați m este cea mai bună opțiune pentru majoritatea apartamentelor. Multe clădiri noi au un loc separat, cu exact acele dimensiuni.

Această zonă permite folosirea rafturilor cu sertare, rafturi deschise, precum și bare sub cârlig.

zonă 4 metri pătrați m oferă posibilitatea unei locații convenabile a tuturor lucrurilor.O astfel de cameră de dressing ar trebui să includă rafturi situate în formă de U sau paralele.

Cameră spațioasă cu o zonă 2x2 m permite aplicarea unui aranjament unghiular sau liniar al rafturilor. Desigur, nu există prea mult spațiu pentru schimbarea hainelor, dar puteți marca hainele pentru o utilizare convenabilă.

Dulapurile spațioase de înălțime au de obicei o zonă 5-6 metri pătrați. m. Acest material nu limitează imaginația designerului. De regulă, toate dorințele vor fi implementate într-un astfel de proiect de proiectare.

minim

Pentru apartamente mici, de obicei, au fost folosite mici vestiare. Dimensiunile sale sunt în mare măsură determinate de localizarea structurii, precum și de scopul acesteia. Un dressing compact ocupă de obicei o anumită cameră, unde ar trebui să existe un loc nu numai pentru un aranjament confortabil de lucruri, ci și pentru schimbarea hainelor.

O cameră cu o lățime de 1 metru necesită plasarea rafturilor de-a lungul unui dreptunghi. Acest formular vă permite să creați o partiție pentru îngrădirea spațiului pentru lucruri și o persoană. Dacă doriți să puneți în oglindă o oglindă, vatră sau alte mobilier, atunci acest lucru trebuie luat în considerare atunci când se determină amplasarea și designul mobilierului.

Camera ar trebui să fie bine ventilată, atunci nu va mai fi aer învechit și vă veți simți confortabil. De asemenea merită să alegeți spațiul optim pentru aranjarea corectă a lucrurilor pe umerase.

optimă

Aveți posibilitatea să alegeți dimensiunea optimă a dressingului individual. Atunci când o calculați, trebuie să țineți cont de locația și forma camerei, de prezența ferestrelor și ușilor, a nișilor, a posibilelor defecte pe pereți și a altor factori.

După crearea unei schițe a dressingului, este deja posibil să se stabilească dimensiunea mobilierului. Merită să ne amintim că nu numai lățimea și adâncimea joacă un rol, ci și înălțimea.

Un vestiar de obicei găzduiește o mulțime de rafturi și compartimente. În funcție de mărime, puteți alege nu doar designul, ci și locația. Specialistul trebuie să efectueze măsurătorile, atunci totul se va face corect.

Pentru saloanele mari de dressing, puteți utiliza un număr mare de rafturi de diferite modele. Pentru spațiile înguste, alegerea mobilierului nu va fi atât de diversă, deoarece trebuie să lăsați spațiu liber pentru a schimba hainele.

standard

Dulapul în versiunea standard este mare, deoarece trebuie să fie spațios.Crearea unei camere de dressing vă va permite să abandonați dulapul imens, puteți utiliza numai rafturile.

Atunci când alegeți rafturi pentru un dressing trebuie să acorde o atenție la unele dintre nuanțe:

 • capacitate. Acestea ar trebui să fie proiectate pentru obiecte mari, de exemplu, pentru o valiză;
 • ușurința utilizării;
 • compactitate și funcționalitate.

Placa standard are dimensiunile de 50x50x50 cm. Această opțiune este ideală pentru locația convenabilă a diferitelor lucruri. Grosimea rafturilor și rafturilor afectează masivitatea designului. Depinde complet de ceea ce intenționați să păstrați pe ele.

Dimensiuni de stocare

Pentru a crea un dressing funcțional și confortabil, merită să luați timp pentru a calcula în mod adecvat spațiul pentru depozitarea suplimentară a hainelor. Locurile nu ar trebui să fie uriașe, dar în același timp ar trebui să fie caracterizate de spațiu. Locația corectă vă permite să găsiți rapid ceea ce trebuie să faceți într-o gamă largă.

O bară de obicei ocupă cea mai mare parte a vestiariei. Acesta poate fi localizat convenabil îmbrăcăminte exterioară, fuste, rochii, pantaloni și alte lucruri.

Pentru a calcula cât spațiu este necesar pentru umerase, trebuie să țineți cont de astfel de momente:

 • Suporturile pentru adulți sunt de aproximativ 45 cm.
 • Înălțimea de la podea la bar pentru o locație confortabilă a rochiei trebuie să aibă 1,8 m, costum - 1,4 m și cămașă - 1 m.
 • Fiecare cuier de haine va dura aproximativ 7 cm.
 • Tijele de ridicare sau mecanismul de tip lift vor economisi spațiu.

Fiecare dressing include în mod necesar rafturi, deoarece acestea sunt destinate să păstreze pături, pături, lenjerie de pat și alte lucruri voluminoase. Puteți opta pentru rafturile glisante sau staționare.

Amintiți-vă că rafturile adânci ar trebui să fie făcute exclusiv retractabile. Acest lucru va permite să obțineți acele lucruri care vor fi situate lângă peretele din spate.

Opțiunile restricționate asigură că îmbrăcămintea nu iese din rafturi.

La elaborarea unei schițe, ar trebui să acordați atenție mai multor recomandări privind rafturile:

 • Cele mai largi rafturi sunt ideale pentru elementele vrac.
 • Rafturile mici cu o adâncime de 25 cm și o înălțime de 15 până la 17 cm pot fi folosite pentru a stoca accesorii mici, cum ar fi pungi, eșarfe, pălării.
 • Distanța dintre rafturi ar trebui să fie calculată în funcție de înălțimea lucrurilor într-o formă colapsată.De obicei, rafturile sunt plasate la o distanță de 25-30 cm.

Un loc separat în dressing este rezervat întotdeauna pentru încălțăminte. Atunci când aranjați zona pentru depozitarea pantofilor, trebuie să țineți cont de caracteristicile sale:

 • Bocancul bărbaților este de 25 cm lățime, iar lungimea poate fi diferită. Dacă dimensiunea pantofului este de 43, atunci are 30 cm.
 • Bocancii bărbați sau femei au o înălțime de cel mult 15 cm, dar modelele de iarnă pot ajunge până la 25 cm.
 • Cizmele pentru femei au o înălțime de 45 până la 60 de cm.

Pantofii sunt adesea păstrați în cutii. Puteți crea rafturi deschise pentru ei sau puteți folosi standuri speciale. Arată pantofi frumoși în limbo. Fetele chiar ii plac optiunile cu design retractabil datorita compactarii si spatiului lor.

Sertarele merită o atenție deosebită. Ele au mecanisme speciale pentru utilizare convenabilă. Deseori, partea interioară este împărțită în mai multe segmente folosind partiții. O astfel de organizare a spațiului va permite să se descompună toate lucrurile separat și să se împiedice amestecarea lor.

Cutiile cu mecanisme de alunecare pot avea diferite dimensiuni. Pentru ca așternutul să se potrivească mai bine cu opțiunile minunateCutiile mai mici pot fi folosite pentru depozitarea atat a lucrurilor cat si a accesoriilor.

Felurile de coș de fagure sunt foarte convenabile și practice. Ele pot fi folosite pentru a stoca pături și perne, lenjerie de pat, îmbrăcăminte exterioară și multe altele. Coșuri sunt atașate la perete este foarte simplu. Ele sunt caracterizate prin versatilitate, spațiu și compactitate.

Designul cu latură promovează o bună ventilare, astfel încât lucrurile nu vor fi afectate de mucegai. Producătorii oferă nu numai coșuri de fagure, ci și bare, rafturi și chiar pantaloni scurți.

În plus față de diferitele elemente, vestiarul trebuie să aibă, de asemenea, locuri speciale sau accesorii pentru depozitarea obiectelor mici. Dispozitivele folosite frecvent pentru pantaloni, pantaloni sau fuste. Puteți atașa mai multe cârlige pentru saci și umbrele. În cazul în care spațiul de vestiar permite, acesta poate fi decorat cu roller-coastere sub o varietate de pălării, berete, capace, paname. Pentru curele și cravate se realizează suporturi speciale.

Sfaturi

Pentru a crea o dressing cameră versatilă, spațioasă și compactă Este necesar să țineți cont de câteva recomandări simple atunci când o planificați:

 1. Fiecare membru al familiei trebuie să aibă rafturi și sertare separate pentru a-și păstra hainele.
 2. Trebuie să decideți asupra locurilor pentru lucruri și accesorii care sunt folosite foarte rar.
 3. Camera de dressing trebuie să aibă spațiu liber.
 4. Trebuie să vă gândiți cu atenție la design și dimensiunea sa.
 5. Pasajul trebuie să aibă o lățime de cel puțin 60 cm, cu organizarea corespunzătoare a camerei.

Un exemplu de organizare a dressing-ului în dormitor este dezasamblat în videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor