dulapuri

 dulapuri

Dulapurile pentru dulapuri sunt descoperiri reale pentru depozitarea competentă și organizată a articolelor de îmbrăcăminte, pantofi și diverse accesorii. O astfel de piesă de mobilier poate înlocui mai multe modele obișnuite de dulapuri dintr-o dată. Există o mulțime de modificări ale unor astfel de produse, prin urmare, este posibil să alegeți opțiunea ideală pentru absolut orice locuință.

Caracteristici și beneficii

Astăzi, astfel de elemente din interior se întorc din ce în ce mai des. Popularitatea dulapurilor se explică prin versatilitatea și practicitatea acestora. Acestea au modele diferite care vă permit să le instalați nu numai într-o cameră mare și spațioasă, dar de dimensiuni mici.

Modele similare de dulapuri sunt mobile. Ele pot fi ușor mutate într-o altă locație.Această caracteristică vă va permite să simulați rapid și ușor un spațiu de locuit în conformitate cu stilistica de bază.

Producătorii moderni produc o mare varietate de dulapuri de garderobă. Ele nu au numai desene sau modele diferite, dar diferă și ele în designul exterior. Consumatorii pot achiziționa nu numai modelul clasic în performanța tradițională, ci și versiunea originală în stilul Provence sau Baroc.

Unele modele de vestiare pot fi personalizate. De exemplu, într-un dulap multifuncțional și frumos, umplerea interioară este ușor de schimbat. Veți putea modelul spațiului după cum doriți.

Un alt avantaj decisiv al dulapurilor spațioase este capacitatea de a găzdui aparatele de uz casnic. Multe gospodine le păstrează la mese de călcat, fier, aspirator și alte articole similare.

Foarte popular în ultimul timp mini dulap. Astfel de opțiuni pot fi achiziționate chiar și pentru o cameră foarte mică. Ele conțin modele bine gândite, care permit zonei calitative a spațiului disponibil.

Este de remarcat faptul că astfel de bucăți de mobilier vă permit să creați un interior complet și frumos, fără a supraîncărca spațiul cu multe obiecte diferite. De exemplu, într-un dormitor confortabil puteți pune un pat dublu, un dulap mare și câteva noptiere pentru lămpi de masă. Acest lucru va fi suficient pentru a crea un ansamblu frumos și la modă.

tipuri

Există mai multe tipuri de dulapuri spațioase pentru dulapuri. Fiecare copie are avantaje proprii și trăsături distinctive.

dulapuri

Dulapuri dulapuri au fost populare de mai multe decenii la rând. Acestea sunt relevante astăzi. Astfel de piese de mobilier sunt cabinet. De regulă, ele sunt mari.

Copii similare constau din mai multe părți funcționale. Acestea includ un bar, rafturi și sertare. Un element care trebuie să aibă în astfel de dulapuri este o oglindă.

Astăzi, în magazinele de mobilier puteți să vă întâlniți cu produse, completate de suporturi mici, cârlige și module convenabile pentru mai multe perechi de pantofi.

Dulapurile sunt de mai multe tipuri:

 • Un sac de toaletă este un model confortabil care este potrivit pentru un dormitor mic. În interiorul acestor dulapuri există un număr minim de rafturi și un compartiment mic pentru agățarea depozitării de haine. De regulă, o pungă de călătorie este folosită pentru a plasa rochii de zi cu zi în ea.
 • Modele combinate de dulapuri în care există de la 3 la 5 clapete se disting prin capacitatea lor excelentă. Numărul secțiunilor din astfel de produse depinde de dimensiunea lor. Adâncimea acestor eșantioane este de 60 cm, iar lățimea secțiunilor este de 50 cm.
 • Umerii retractabili sunt echipați cu copii de garderobă cu tije de capăt. Adâncimea acestor opțiuni este de cele mai multe ori de 40 cm.

Dulapuri dulapuri

Una dintre cele mai comune și populare astăzi sunt dulapurile de garderobă. Acestea elimină treptat modelele de garderobă din piață. Principala caracteristică distinctivă a acestor construcții este prezența ușilor glisante care se deschid și se închid prin deplasarea pieselor de-a lungul ghidajelor superioare și inferioare. Astfel de construcții moderne fac posibilă dotarea unui dulap cu ușile de dimensiuni impresionante.

Există două tipuri de dulapuri: built-in și dulap.

Prima opțiune este cel mai adesea aleasă pentru a fi plasată într-o cameră mică sau într-un coridor îngust. Modele încorporate sunt construite în perete cu nișe și diverse elemente de fixare. Din punct de vedere al funcționalității, ele sunt foarte asemănătoare cu mini-dressing-urile compacte.

Modelele de case ale unui compartiment au un design puternic și fiabil. De regulă, acestea sunt de dimensiuni mari și nu sunt întotdeauna potrivite pentru încăperile cu o suprafață mică. Cel mai adesea ele sunt plasate în dormitoare sau în camere de zi spațioase.

Modelele Hull sunt mobile. Ele pot fi rearanjate dintr-un loc în altul, deoarece nu se alătură peretelui, ci sunt pur și simplu plasate de-a lungul acestuia. Astfel de bucăți de mobilier pot fi dezasamblate și reasamblate în orice moment.

Modelele modelelor coupe sunt aceleași cu cele ale opțiunilor tradiționale ale dulapului: dreptunghiulare, unghiulare, trapezoidale sau în formă de g. Nu cu mult timp în urmă, pe piață au apărut modele radiale de dulapuri. Ele au fatade frumoase și interesante în formă de undă. În ciuda existenței scurte, versiuni similare ale mobilierului au reușit să câștige popularitate de invidiat în rândul consumatorilor.

Până în prezent, dulapurile sunt recunoscute pe bună dreptate drept una dintre cele mai reușite opțiuni pentru depozitarea hainelor, lenjeriei, încălțămintei și accesoriilor.Acestea conțin sertare, rafturi, pantografe, mezanine și coșuri (statice și trapezoidale).

Astăzi, oamenii se întorc adesea la un dulap practic. Pentru instalarea unor astfel de structuri ar trebui să fie alocate o nișă, cămară sau gard de pe o parte din camera de zi. Adesea, aceste dulapuri ocupă complet unul dintre pereții existenți în cameră.

Dar cum diferă aceste opțiuni de camerele de garderobă? Ele sunt mai compacte și nu există zone de îmbrăcăminte, precum și o masă de toaletă.

Mini dulapuri sunt dulap, rack, colț încorporat și modulare. În majoritatea cazurilor, interiorul acestor structuri poate fi ajustat la discreția lor. Rafturile și sertarele din ele pot fi deschise și izolate.

Pentru un mediu de lucru nu se potrivește un dulap oglindă. Opțiunea ideală în acest caz este un dulap de birou. Cele mai comune sunt copii în două secțiuni, în care există o secțiune verticală pentru îmbrăcăminte exterioară și rafturi paralele pentru depozitarea articolelor ușoare.

Desigur, modificările la dulapurile de birouri sunt diferite.În unele cazuri, există doar compartimente verticale și mezanine, sau numai departamente cu rafturi.

Înălțime, adâncime, dimensiune

De regulă, dulapurile de dulapuri au o adâncime de cel puțin 60 cm. Consumatorii remarcă capacitatea excelentă a modelelor cu o adâncime de 70 cm, iar dulapurile sau dulapurile de dimensiuni mari și multifuncționale se pot lăuda cu acest interior.

Ei au echipamente interne în care poți organiza un număr mare de lucruri într-un mod organizat și elegant.

Conform standardelor europene, adâncimea dulapului ar trebui să fie de 65 cm.

Dulapurile înguste au o capacitate mică, adâncimea care este de 40-45 cm. Deseori, aceste cazuri sunt instalate pe coridoare înguste, unde pur și simplu nu există spațiu pentru un dulap mare. În rolul dulapului, astfel de modele nu sunt cele mai practice, deoarece nu vor putea plasa toate hainele și pantofii.

Înălțimea maximă a dulapului este limitată numai de tavan. Una dintre cele mai populare modele sunt de la podea la tavan. De regulă, lungimea lor este de 278 - 300 cm. Sunt mari și foarte capabile.

Astfel de cazuri pot fi atât caz, cât și încorporat. A doua opțiune ar trebui abordată în cazul în care zona camerei nu permite să se pună un dulap funcțional cu o structură de dulap.

Lățimea dulapurilor este limitată numai de lungimea șinelor de-a lungul căreia se deplasează ușile glisante. În medie, este de 4-5 m. Aceste cifre depind în mod direct de producătorul căruia i-ați întors.

Există, de asemenea, modele a căror lățime depășește 5 m. Acestea sunt împărțite în două părți cu ajutorul unei partiții suplimentare. Aceste detalii sunt necesare pentru instalarea de ghidaje suplimentare și instalarea ușilor.

Alegerea opțiunii ideale depinde nu numai de preferințele dvs., ci și de zona din cameră. Nu vă întoarceți la dulapuri mari, dacă au mult spațiu liber. Aveți posibilitatea să nu o versiune prea largă sau încorporată cu o adâncime superficială.

material

Dulapurile din dulapuri sunt fabricate din cele mai diferite materiale. Luați în considerare cele mai populare opțiuni:

 • Una dintre cele mai frecvente sunt dulapurile din PAL. Sunt ieftine și nu necesită îngrijiri speciale.În compoziția unor astfel de modele sunt foi de lemn extrudate de diferite mărimi. Dar dezavantajul acestui material este că rășinile de formaldehidă periculoase sunt folosite pentru lipirea bucăților de lemn. Astfel de componente sunt periculoase pentru sănătatea umană. Tehnologiile de producție sunt în continuă schimbare, dar dulapurile din PAL nu sunt absolut sigur în orice caz. La temperaturi ridicate, ele pot produce gaze mici, dar dăunătoare.
 • În magazine, cel puțin au fost găsite dulapuri din fibre. Acest material este constituit din deșeuri lemnoase cu adaos de parafină, rășini și impurități speciale de întărire.
 • Mai sigur este materialul ca MDF. Acesta conține fibre de lemn care sunt combinate cu ajutorul substanțelor sintetice. Aceste materii prime nu dăunează sănătății umane, ci costă mai mult.
 • Unele dulapuri de dulapuri sunt fabricate din metal.. Astfel de piese de mobilier ar armonios arata într-un stil progresiv high-tech. Suprafețele dulapurilor metalice sunt acoperite cu vopsele durabile din polimeri de diferite culori.
 • Cele mai scumpe produse sunt din lemn natural.. Ele au aspectul și durabilitatea de neegalat. Caracteristicile de performanță ale acestor dulapuri depind de speciile de lemn.

Culoare și decor

Cele mai comune dulapuri sunt nuante maronie.. Ele sunt perfect combinate cu alte culori din interior.

Nu mai puțin populare sunt modelele alb-negru. Dar ele arata plictisitoare fara insertii suplimentare si detalii decorative. Cel mai adesea există bucăți de mobilier în această culoare, completate de inserții de sticlă cu suprafețe mată.

Dulapurile pictate în culori neobișnuite arată foarte originală și atractivă.. De exemplu, poate fi lapis lazuli, violet închis, verde, albastru, roz, galben și alte culori.

Adesea, aceste modele sunt completate de diferite elemente de decor.. Dulapurile pentru dulapuri au produs un număr mare de autocolante de vinil. Ele pot fi mici sau pot ocupa întreaga zonă a ușii.

Astfel de elemente sunt aplicate nu numai pe suprafața oglinzii. Ele pot avea culori de contrast, strălucitoare, pastelate sau neutre. Cele mai populare sunt autocolante mat cu țesături de culoare albă.

Opțiuni pentru aspectul raftului

Locația rafturilor în dulap depinde de designul general și de varietatea sa.

În cele mai multe cazuri, interiorul acestor mobilier poate fi împărțit în trei zone principale.

 • În partea superioară pot fi rafturi de lungime medie, care formează cutii dreptunghiulare. Pălării și articolele rar folosite ar trebui să fie stocate în astfel de locuri.
 • În zona de mijloc sunt compartimente pentru depozitarea lucrurilor pe umerase și sertare. Între aceste părți, producătorii au deseori rafturi mici sau înguste pentru a depozita accesorii sau îmbrăcăminte ușoară.
 • Uneori nu este disponibil un compartiment de stocare mare. În schimb, există rafturi largi, între care există o mulțime de spațiu liber. Acolo puteți stoca nu numai haine, dar și diferite cutii sau capace de țesături (de exemplu, cu încălțăminte).
 • Sertarele și coșurile sunt adesea situate în zona inferioară. Rafturile din această zonă sunt destinate depozitării pantofilor.

Desigur, localizarea acestor piese poate diferi de cele de mai sus - totul depinde de producătorul dulapului.

Cum sa alegi?

 • Se recomandă instalarea unor modele încorporate de dulapuri cu o grosime mică în hol.mai ales dacă acest spațiu este îngust.

În cazul în care sunt permise de metri pătrați, puteți instala un dulap de dimensiuni mai impresionante. Pentru hol, puteți alege un model cu inserții în oglindă.

 • Un dulap mare și spațios se va potrivi cu camera de zi și dormitor.. Poate fi unghiular, încorporat sau trapezoidal.
 • În camera de zi puteți pune un dulap de oglindă, dar ar trebui să alegeți astfel de produse care să se potrivească stilului interior.
 • Un dulap elegant sau un dulap spațios este potrivit pentru dormitor.. Dar nu este recomandat să alegeți opțiunile pentru oglindă dacă le veți pune în fața patului. Mulți oameni se simt inconfortabil dormind opus propriilor lor reflecții.
 • În grădiniță ar trebui să instalați o nuanță de lumină la dulap. Poate fi decorat cu autocolante frumoase de vinil. Dacă interiorul este făcut în culori vii și bogate, dulapul poate fi ales mai saturat și original.

Idei în interior

Un dulap chic cu o culoare albă, cu oglinzi, va arăta spectaculos de-a lungul peretelui din partea stângă a patului dublu luminos. Puteți distruge tonurile albe de zăpadă folosind perdele de ferestre bej, lămpi de culoare maro și cadre de ciocolată.

Un dulap înalt cu șase ușoare, cu două uși în oglindă, se va potrivi perfect în interiorul modern al livingului. În fața acestei construcții se află o mică zonă de agrement: fotolii, scaune sau o canapea cu o masă de cafea.

În hol, puteți instala un dulap trapezoidal cu uși cu oglinzi și un compartiment deschis pentru îmbrăcăminte exterioară pe lateral. Modelul maro cu lumini încorporate va fi în armonie cu pereții galbeni moi și cu un laminat crem. Ușa din față trebuie selectată în culori similare cu dulapul.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor