Sisteme de dulapuri

 Sisteme de dulapuri

Sistemele de dulapuri sunt mobila care creează confort, ergonomie, salvează locul în casă sau în apartament. Principalul lor avantaj este că, datorită varietății de oferte de pe piață și a tehnicilor moderne de fabricație, este posibilă alegerea componentelor interioare pentru fiecare gust, ținând cont de particularitățile camerei.

Caracteristici și scop

Dulapul este conceput pentru a stoca hainele și obiectele de uz casnic într-un singur loc fără a pierde timpul în căutarea unui lucru bun. Nu este nici un secret că nici o dulap spațios și spațios nu este suficient pentru a optimiza spațiul înconjurător și a curăța orice locuință.

Varietatea și oportunitățile ample ale unui set complet și asamblării permit aranjarea sistematică a unui aranjament de obiecte, oferind astfel femeii gheții senzație de liniște și confort.

Tipuri de modele

În stadiul actual, există patru opțiuni principale și, pentru a avea o idee despre care din ele să devină cea mai optimă, merită să trăim pe fiecare în detaliu.

Construcții de ochiuri

Mesh (ele sunt, de asemenea, numite celulare) aparțin sistemelor montate. Principiul lor principal este prezența unei structuri de susținere formată din grinzi metalice finite atașate la perete orizontal și vertical.

Grinzile verticale sunt echipate cu elemente de fixare, cu ajutorul lor, coșuri și rafturi pentru depozitarea lucrurilor sunt instalate.

La început, structura ochiului de coșuri, rafturi și accesorii pentru încălțăminte poate părea destul de neobișnuită și chiar exotică pentru consumatorii ruși, care sunt obișnuiți cu masivele zidurilor și dulapurilor sovietice. Cu toate acestea, acest design oferă nu numai caracter practic, ci și ușurința utilizării. Lucrurile au acces regulat la aer, nu au un miros neplăcut în timpul depozitării pe termen lung, iar rafturile și sertarele care sunt deschise ochiului vă permit să vedeți imediat unde este elementul dorit.

Avantajul fără îndoială al sistemelor celulare este și mobilitatea acestora. Orice modul poate fi ușor eliminat și înlocuit cu altul, îndepărtat sau mutat. Un astfel de dulap va arăta mereu ca un designer unic, ușor de utilizat și având o mulțime de combinații.

Puteți reduce sau mări numărul de lucruri fără a întâmpina dificultăți în plasarea lor.

Una dintre trăsăturile remarcabile ale unui set complet este piedestalul din plasă, înălțimea și dimensiunile acestuia pot fi ajustate arbitrar, în funcție de dorința consumatorului. Ele sunt, de asemenea, convenabile de a transporta și de a se muta la discreția lor.

Structuri de coloane

Cadrul (sau coloana) sunt diferite de cele montate, prin faptul că elementele de fixare sunt concepute pentru țevi metalice care se sprijină pe un capăt pe podea, iar celălalt pe tavan, ceea ce creează un cadru metalic puternic. Coloanele sunt livrate cu dispozitive de fixare destinate rafturilor și sertarelor.

Se pare un ansamblu la modă și vizibil luminat, format dintr-un cadru pe rafturi și rafturi din lemn.

Un astfel de sistem este foarte ușor de dezasamblat și de asamblat, astfel încât este perfect pentru persoanele care, prin natura vieții și a muncii lor, se mișcă adesea de la un loc la altul. Poate fi instalat oriunde: în hol sau în cameră. Acest lucru va economisi mult mai mult spațiu decât atunci când se instalează un dulap sau un dulap clasic: dulapurile încorporate tip deschis dau atât efectul vizual cât și efectele expansiunii oricărui spațiu.

Designul arată ușor, elegant și, în același timp, datorită rezistenței coloanelor de susținere, este capabil să reziste încărcărilor destul de grele.

Cu toate acestea, lipsa ușilor și a pereților, în prezența a numeroase rafturi de rafturi, poate împiedica cumva cumpărătorii care nu sunt obișnuiți să-și mențină în mod regulat ordinea în lucrurile lor. Acoperirea "haosului creativ", format fie din obișnuință, fie din grabă, va fi imposibilă. Prin urmare, sistemele de tipărire de tip deschis sunt cele mai potrivite pentru persoanele al căror caracter se distinge prin scrupulozitate, pedantrie și iubire constantă a ordinii.

Corpuri de structură

Corpul (sau clasicul) este încă popular printre cumpărători din cauza aspectului obișnuit sub forma mai multor elemente, fixate prin legături. În ciuda faptului că această opțiune necesită destul spațiu în încăperile mici, va fi întotdeauna plăcută proprietarului, cu practicabilitatea, fiabilitatea și prețul scăzut.

Camera de dressing poate fi încorporată sau echipată, formată din mai multe secțiuni modulare. Multitudinea de rafturi și compartimente este întotdeauna un avantaj incontestabil pentru cei care apreciază capacitatea de a plasa în mod corespunzător și în mod optim cantitatea optimă de lucruri din interior. O bună spațiu, precum și prezența pereților și a ușilor, asigură că lucrurile nu cad pe podea, chiar dacă există o mizerie în interior.

Cu toate acestea, mobilierul poate arăta destul de masiv și greoi, mai ales în încăperile mici. Prin urmare, este mai bine ca camera în care este instalată să fie cât mai mare posibil, de preferință separată.

În plus, modulele clasice de dressing nu pot fi analizate și rearanjate. Dacă este necesar, puteți elimina numai rafturi individuale, dar esența însăși nu poate fi schimbată.

Construcția panourilor

Panoul (sau boiserie) este un design elegant și ultra-modern al clasei de afaceri, care nu este ieftin și arată foarte impresionant. Pachetul include panouri speciale de perete de tip decorativ. După atasarea pereților, ele sunt completate cu tot ce este necesar pentru utilizarea funcțională a dulapului: rafturi, sertare, tije.

Acest sistem se află pe locul al doilea după mobilitatea netă: dacă doriți, puteți schimba rafturile, puteți face mai mult sau mai puțin numărul de traverse.

Boiserie se distinge printr-un stil special, susținut în cele mai bune tradiții de precizie geometrică.. Toate liniile de aici sunt strict paralele unul cu celălalt, cu absența absolută a partițiilor verticale oriunde, ceea ce vă permite să ascundeți vizual defectele pereților din cameră.

materiale

PAL și MDF

Bineînțeles, materialele naturale și de siguranță din igienă vor fi mereu în cerere în orice moment. Nimeni nu va argumenta cu faptul că lemnul natural nu este aproape capabil să cedeze nimic la calitate. Cu toate acestea, știm cu toții că orice produs de uz casnic de origine naturală nu este întotdeauna accesibil. Prin urmare, producătorii oferă clienților o opțiune alternativă sub formă de PAL laminat sau MDF, care au un grad ridicat de protecție și conțin minimum de substanțe nocive.

Principalele avantaje ale modulelor pentru mobilierul din dulap, realizate din astfel de materiale, sunt prețul scăzut și caracterul practic al produsului:

 • Placa din lemn stratificat imita lemn natural din rasele nobile. Suprafața sa are o acoperire specială care este foarte rezistentă la deteriorarea mecanică și umiditate.
 • Fracția fină a lemnului este, de asemenea, produsă sub formă de plăci. Este fabricat din fibre uscate cu prelucrare ulterioară și presare la cald, fără a folosi substanțe nocive.

metal

Aliajele metalice sunt utilizate la fabricarea de elemente suplimentare și accesorii ale sistemelor de coloane sau ochiuri. Compoziția include oțel sau aluminiu. Produsele au o atracție ușoară și estetică. Adesea folosit și oțel inoxidabil. Este cel mai fiabil material: nu schimbă culorile, are o durată lungă de viață.

În scopul decorării, se utilizează și PAL laminate. Panourile din sticlă, acril și plastic sunt la fel de populare. Pentru dressingul clasic se poate aplica finisaj din lemn masiv de rase valoroase.

oglinzi

Oglinzile și fațadele oglinzilor sunt necesare în cazul în care există un motiv pentru creșterea vizibilă a spațiului cu o dimensiune mică a camerei.Elementele din sticlă sunt perfecte pentru vitralii și rafturi mici. Ele lăsau în lumină și deschide o prezentare generală a elementelor stocate.

Dulapuri pentru componente de dulap

rafturi

Rafturile sunt un element necesar în orice sistem de stocare. Materiale de productie - PAL, MDF. Ele rezistă unui număr mare de lucruri și încărcături maxime. Sticla din plastic sau călită este potrivită pentru lucruri ușoare, dar necesită o manipulare atentă. Designul ochiurilor este deosebit de bun pentru depozitarea pungilor, valizelor mici, pantofilor.

Plăcile retractabile, detașabile, care pot fi mutate și rearanjate, sunt foarte convenabile. Funcționale și practice sunt rafturile de lansare, în ciuda faptului că acestea nu sunt făcute atât de des. Spre deosebire de sertarele convenționale, acest tip de spațiu de stocare oferă acces liber la acestea și întotdeauna vă permite să găsiți elementul dorit într-un timp scurt.

rafturi

Rafturi - ideal dacă vestiarul este într-o cameră mică, de exemplu, în dulap. O soluție bună la această problemă va fi un raft de profil pe mai multe niveluri. Lucrurile din acesta pot fi plasate suficient, iar aspectul produsului va satisface ochiul cu compactitatea si acuratetea acestuia.

Există, de asemenea, rafturi mobile pe roți, care se bazează pe coșuri de rufe din batoane metalice puternice. Acest design poate fi mutat cu ușurință pe masa de călcat, pliată în haine călcate și pusă înapoi.

cutii

Cutiile pot fi de diferite culori, dimensiuni, în funcție de scopul aplicației. Fabricat din carton gros, placaj, plastic transparent sau translucid. Acestea pot să corespundă atât scării de culoare de bază a salii de garderobă, cât și să devină un fel de decor pentru aceasta, combinând atât caracterul practic cât și luminozitatea culorii.

Cutia poate fi pusă în orice loc, în funcție de dimensiunea raftului sau a sertarei, și puteți stoca orice în ea, de la bunuri de uz casnic mici până la capace.

haltere

Barele închise sunt de neînlocuit în acele condiții când lucrurile trebuie să se uite în orice moment fără nici un sens și cu precizie. Ele sunt montate la o înălțime convenabilă, iar hainele se răspândesc peste ele. Uneori clemele moi sunt folosite pentru fixarea suplimentară.

Există un design retractabil mai complex, care este echipat cu un sistem special care împiedică alunecarea.

constatări

Accesorii - un set de componente, prin care merge la dressing. Acestea sunt șine de rulmenți, șine montate, brațe, dopuri decorative, tije și cârlige pentru ele. Cu utilizarea specifică a anumitor elemente, orice sistem modular este ușor de schimbat. Puteți cumpăra un set de "mă voi asamna", care conține deja tot ce aveți nevoie pentru instalare și, dacă este necesar, adăugați-l la discreția dvs.

Opțiuni de cazare

Dacă vă imaginați un vestiar mare, unde se potrivește totul, de la îmbrăcăminte și încălțăminte la aparate de uz casnic, gândul vine imediat în minte într-o casă spațială de țară, cabană sau chiar într-o casă Hrușciov. În astfel de cazuri, cantitatea optimă de spațiu liber este indicată în avans în ceea ce privește construirea unei case - de obicei la etajul doi, lângă dormitor și baie.

Cu toate acestea, nu toata lumea cade fericita ocazie de a ramane intr-o casă. Pentru majoritatea consumatorilor, întrebarea reală este cum să dotați o cameră de garderobă într-un apartament obișnuit, unde numărul de metri pătrați este limitat la minimum.Din fericire, tehnologiile moderne permit adaptarea la diferite dimensiuni și configurații de camere și alte încăperi. Dacă aveți dorința și creativitatea, puteți dota un dulap confortabil chiar și sub scări.

Dacă există o nișă sub formă de nișă în cameră sau hol (care se găsește adesea în case precum "Stalin" și "Hrușciov"), atunci există o mare oportunitate de a crea un sistem încorporat. În casele de acest tip, există adesea diverse colțuri și coridoare lungi și înguste care sunt utilizate nu mai puțin succes.

În cazul în care aspectul apartamentului implică prezența unei cămară, se va potrivi cu ușurință o mică cameră de gardă de dimensiuni mari, formată din mai multe secțiuni.

În zona dormitorului de 14-15 metri pătrați. m. va fi suficient de o zonă de perete de 3-5 metri pătrați. m. Din moment ce dormitorul este o zonă a spațiului personal, nu vă puteți îngrijora în mod special că vestiarul a închis uși. În plus, hainele cu acest design se pot transforma într-un element de design, care în sine este o soluție nestandard.

Uneori, în noile machete ale apartamentelor se construiesc două băi, dintre care una este adesea folosită în scopul reamenajării ca dressing.Această opțiune necesită adesea o coordonare prealabilă cu serviciile de locuințe și utilități.

Pentru încăperile mici se propune utilizarea unor soluții alternative foarte interesante. Unul dintre ele merită o descriere separată și este ideal atât pentru indivizi creativi, cât și pentru oameni care nu consideră că este esențial să-și ascundă hainele în spatele ușilor dulapului. Trebuie să alegeți un unghi, să puneți mai multe rafturi cu rafturi acolo, să instalați bare metalice ușoare pentru umerase.

La parter este recomandabil să plasați un mic piept de sertare și câteva noptiere

Suportul mobil pe roți se va potrivi ideal în ansamblul general. Pantofii trebuie depozitați fie în cutie, fie lăsați-o pe un covor decorativ gros.

Dacă, totuși, există dorința de a închide dulapul, în acest scop se folosesc perdele sau perdele, care servesc perfect ca uși glisante.

La amplasare, este important să se țină cont de nuanțe precum iluminatul și ventilația, mai ales atunci când este vorba despre o cameră închisă. Pentru a evita mirosurile neplăcute și deteriorarea lucrurilor cu umiditate crescândă, este recomandabil să se ia în considerare modul de asigurare a unei vestiare cu ventilație.Mai întâi de toate, ar trebui să aveți grijă de ventilația naturală în dulapuri. Este prevăzută cu o distanță optimă între umeri de 5 cm, în timp ce 2-3 cm este deja plasată dens, ceea ce nu este potrivit pentru sistemele închise.

Lumina ar trebui să fie suficientă pentru a găsi în dulapul cel mai bun lucru și decide cu privire la combinația de elemente de îmbrăcăminte atunci când se potrivesc. În cazul în care camera de dressing este mare, se utilizează iluminarea uniformă a plafonului, iar dacă este mică, este suficient să instalați două sau trei spoturi în locuri diferite.

dimensiuni

Dimensiunea vestiariei depinde în întregime de capacitățile generale ale camerei:

 • Spațiul minim trebuie să fie între 1,5 și 2 metri pătrați. m. În acest caz, vorbim despre un dressing unghiular sau dreptunghiular. Colțul are mai multe avantaje: cu această opțiune puteți obține un ordin de mărime mai mult spațiu pentru stocare.
 • Dimensiunea cea mai confortabilă este de la 3,5 până la 5 metri pătrați. Spațiul cu o astfel de zonă devine deja suficient pentru a închide, de exemplu, o oglindă, surse de lumină și a pus o pereche de otomani confortabili.
 • Cameră standard și optimă - 8 metri pătrați.m., în prezența spațiului de locuit de la 20 la 24 de metri, care este de două ori cifrele minime. Oferă o gamă largă de depozitare pentru toate lucrurile - haine, încălțăminte, aparate de uz casnic și echipamente sportive.

La planificarea sistemelor de garderobă, de regulă sunt luate în considerare următoarele standarde:

 • Adâncimea cabinetului - 50-60 cm, la standardul european - 56 cm.
 • Pentru obiectele lungi stocate pe umerase, înălțimea minimă a compartimentului este de 1,5 m, pentru articole scurte - 1 m, compartiment pentru pantaloni - 120-130 cm.
 • Pentru confortul îndepărtării hainelor, distanța dintre bara și raftul superior ar trebui să fie de cel puțin 4-5 cm, înălțimea rafturilor însele 35-40 cm, adâncimea - 40 cm.
 • Lățimea optimă a sertarelor este de 40-70 cm, înălțimea este de aproximativ 40.

Producători populare

 • Elfa este o companie suedeză. Acesta ocupă o poziție de lider pe piața producătorilor de sisteme de mobilier cabinet de peste 60 de ani. De asemenea, deține dreptul de a pune bazele producției de garderobă. Elfa și-a îmbunătățit măiestria pentru o lungă perioadă de timp, produsele sale reprezentând o combinație uimitoare de compactitate și spațiu, care economisesc spațiu în orice cameră.
 • Larvij este o companie engleza. Textura externă este similară cu Elfa suedeză, dar pe piața rusă, gama de la producătorul englezesc nu este foarte diversă. Există două culori de alegere: argint sau alb.

Structurile metalice sunt destul de ușoare, astfel încât costul este mai mic decât cel al concurenților suedezi.

 • Element System (Germania). În producție, folosește același principiu al unui sistem celular articulat, dar are o caracteristică unică: rafturile cu plasă sunt combinate cu succes cu sertare din PAL, pentru instalarea cărora sunt prevăzute dispozitivele de fixare necesare.
 • Kansas este o versiune clasică, potrivită pentru camere mici. Coșurile de coș sunt atașate la barul de 2 metri. Are toate elementele necesare pentru plasarea lucrurilor: pălăriile și mănușile pot fi stocate pe raftul superior, umerii sunt destinați îmbrăcămintei exterioare și există trei secțiuni separate pentru îmbrăcămintea exterioară. Rafturile de încălțăminte sunt plasate mai jos.
 • Komandor este o companie poloneză-canadiană care sa dovedit a fi un producător de mobilă de înaltă calitate. Particularitatea sa este dulapurile unice cu compartimente care au usi glisante confortabile si netede.O varietate de oferte de sortiment "Castorama".
 • Vitra este un sistem modular fabricat în Rusia, caracterizat printr-un preț scăzut, care este optim pentru o clasă economică. Produce nu numai vestiare pentru spații rezidențiale, dar și rafturi pentru biblioteci, mobilier de birou și chiar echipamente comerciale.

Una dintre caracteristici este capacitatea de a regla orice modul în înălțime.

 • Printre producătorii ruși ar trebui de asemenea să fie remarcat Joker. Caracteristica principală sunt elemente de fixare universale din țevi de oțel cromate cu diametrul de 25 mm. Un număr variat de suporturi, adaptoare și alte elemente permit cu ușurință crearea propriului design, iar rafturile puternice din PAL laminate îi vor oferi rezistență și durabilitate.
 • Home Spase este, de asemenea, o companie rusă, renumită pentru sistemele sale de rețea ieftine, care nu sunt inferioare celor din străinătate. Produsele sunt benefice nu numai în ceea ce privește prețul, ci și din punct de vedere al caracterului rezonabil al elementelor.
 • IKEA. Cel mai popular producător suedez care reprezintă dulapul cu coloane Algot și Stolmen pe piața mondială, care sunt accesibile, ușor de asamblat și de operat.
 • La Falegnami uTissetanta - producători de mobilier italian de lux, care utilizează la fabricarea lemnului masiv și laminat cu model de imitație din lemn. Unele părți ale structurii sunt acoperite cu acrilat metalic și sticlă translucid, care este nu numai funcțional, ci și foarte frumos.
 • Mutare. Compania Move este renumită pentru pictarea tuturor suprafețelor elementelor de umplere conform catalogului RAL.

opinii

Clienții care au achiziționat dulapul firmei suedeze Elfa, notează ușurința de asamblare. De asemenea, posibilitatea de a achiziționa cea mai simplă și mai economică versiune fără elemente de lemn, care este ideală pentru apartamente mici.

Cu toate acestea, mulți critică acest producător pentru un preț ridicat, adesea unul dintre principalele criterii în favoarea alegerii unui produs sau a altui produs.

Sistemele Larvij s-au dovedit, de asemenea, ideale pentru camere mici. Cu ajutorul modelelor simple, puteți transforma cu ușurință camara într-o cameră de toaletă mică, dar funcțională, care se va potrivi tuturor membrilor familiei.

Cu toate acestea, alegerea opțiunilor posibile este redusă, astfel încât producătorul britanic ar trebui să se bazeze pe clienții cei mai absoluți.

Jokerul intern, în funcție de consumatori, este capabil să reziste la sarcini grele datorită cadrului metalic, care nu este susceptibil de coroziune și rugina chiar după 12 ani de serviciu. Este posibil să se utilizeze mașini de șlefuit cu echipament special pentru tăierea conductelor pentru a atinge dimensiunea dorită.

Masivitatea cadrelor în combinație cu elemente din sticlă puternică atrage în special șefii de stat și instituțiile de stat: bănci, oficii poștale, firme de avocatură și birouri notariale.

Aici găsiți adesea sistemele de mobilă Joker cu coloanele metalice tipice și dispozitivele de fixare.

Atunci când alegeți sistemele "Commander", cumpărătorii notează în special alegerea bogată a sortimentului, posibilitatea de a se opri la orice categorie de preț. O varietate de design și tip de materiale vă permite să alegeți mobilierul pentru fiecare gust, datorită prezenței în setul complet de sticlă, plastic, oglinzi, piele cu desene. În ciuda faptului că prețul acestor mobilier este semnificativ mai mare decât cel al altor producători, acesta corespunde în mod absolut calității și nivelului produselor oferite.

Atunci când cumpără produse de la compania rusă Home Spase, avantajul principal este varietatea de module. Interschimbabilitatea lor, flexibilitatea designului, permitand sa plasezi tot ce ai nevoie intr-o camera mica.În plus, se acordă o atenție deosebită rafturilor glisante pe două niveluri pentru încălțăminte.

Produsele sunt în special solicitate în aranjarea colțurilor școlare pentru copii.

Sistemul modular Vitra sa dovedit a fi un producător de mobilă de birou. Directorii de afaceri care au lucrat cu această companie sunt mulțumiți de ergonomia, stabilitatea și durabilitatea modulelor și structurilor, ușurința în utilizare și aspectul atractiv.

Element System plătește consumatorului intern calitatea tradițională germană, practică și ușurință, cu o garanție minimă obligatorie de 15 ani. Proprietarii acestui dulap apreciază o varietate de module, care variază de la rafturile de plasă la sertarele stabile și puternice din PAL laminat, ceea ce face posibilă aranjarea convenabilă a unui număr mare de lucruri.

IKEA este în continuare cel mai popular și căutat producător de suveniruri de mobilier de orice tip din Rusia. Datorită prețului rezonabil, puteți să vă asamblați camera de toaletă cu ajutorul unui număr minim de unelte. Cumpărătorii cum ar fi combinația dintre simplitatea externă și confortul neobișnuit.Coșurile perforate practice sunt apreciate în special de către proprietari - arată plăcut din punct de vedere estetic și lucrurile nu cad din ele.

Sistemul este ușor de instalat, puteți rearanja rafturile și le puteți ajusta în înălțime.

Următorul videoclip va spune cum să asambleze o cameră de dressing frumoasă și funcțională de la IKEA:

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor