Rafturi pentru camera de garderobă

Rafturi pentru camera de garderobă

Un dressing este o opțiune excelentă pentru o plasare îngrijită și organizată a hainelor, pantofilor și accesoriilor. Poate conține o varietate de sisteme de depozitare, de la dulapurile chic la rafturile spațioase. Ultima opțiune este deosebit de populară astăzi, deoarece nu ocupă o mulțime de spațiu liber și, de asemenea, arată elegant și concis.

Caracteristici și beneficii

Raftul este un sistem de stocare ieftin și foarte practic. Ei își pot permite fiecare consumator. Ele sunt fabricate dintr-o varietate de materiale și au caracteristici de performanță diferite. Sistemele de rafturi de înaltă calitate și practice sunt un design ergonomic care nu ocupă mult spațiu, dar vă permite să potriviți un număr mare de lucruri diferite.

Desenele deschise sunt deosebit de populare astăzi. Ele sunt adesea alese din cauza ușurinței de a găsi ceea ce trebuie: în fața dvs. vor fi întotdeauna rafturi pe care puteți vedea tot conținutul din diferite părți. Astfel de opțiuni pentru păstrarea hainelor și încălțămintei pot fi instalate nu numai într-o cameră de garderobă mare și spațioasă, dar și mică, în care nu există loc pentru un dulap mare sau un dulap.

Ar trebui notat designul neutru al acestor piese. Se potrivesc cu ușurință în interioare și stiluri diferite, deoarece nu atrag multă atenție asupra lor înșiși.

Instalarea unor astfel de structuri este simplă și accesibilă tuturor. Pentru aceasta, nu este necesar să fii un maestru experimentat în astfel de chestiuni. Chiar și un începător poate face față instalării rafturilor. Mulți oameni fac astfel de sisteme cu mâinile lor. Pentru a face acest lucru, trebuie să stocați în timp liber, materiale și instrumente de înaltă calitate și durabile. De regulă, astfel de dispozitive sunt fabricate din lemn de diferite origini, metal, plastic și așa mai departe.

Dulapurile pentru dulapuri sunt absolut sigure, deoarece nu au inserții de sticlă și obloane. Problemele pot apărea numai dacă rafturile și sertarele nu au fost instalate suficient de ferm și eficient. Producătorii moderni produc astfel de sisteme de stocare în diferite variante. Opțiunea potrivită poate fi aleasă pentru sediul oricărui plan. Deci, mulți proprietari se adresează nu numai structurilor directe, ci și angulare.

tipuri

Rafturile pentru camera de garderoba se întâmplă diferit.

  • Cele mai frecvente sunt structurile rack-urilor. Ele sunt atașate la perete, podea și tavan cu diferite fixări. Astfel de opțiuni sunt statice, pentru a le muta într-un alt loc va fi destul de problematic. În astfel de sisteme, nu poate exista nici un zid. Sistemele de depozitare a rafturilor în saltele sunt foarte simple. Ele au cadre de sprijin care constau din profile perforate rezistente. Rafturi din diferite materiale sunt atașate acestor părți.

Astfel de desene sau modele pot fi făcute de mână, fără a cheltui banii mari.

  • Pentru depozitarea unui număr mare de perechi de pantofi se potrivesc rafturi dintr-o bucată. Ele au o formă conservatoare și sunt instalate pe întreaga lungime a unuia dintre pereți.Astfel de sisteme constau din celule, fiecare dintre ele putând fi dotate cu o pereche de pantofi. Opțiunile în care cadrele constau dintr-un arbore natural au un aspect atractiv. Aceste elemente nu sunt ieftine, dar ele servesc foarte mult timp și arată foarte bine.
  • Ușor și rapid asamblate și demontate rafturi. Ele se bazează pe un design simplu care se poate descurca și pe care toată lumea îl poate trata. În astfel de modele, puteți potrivi o mulțime de lucruri diferite, chiar dacă camera este mică. Aceste opțiuni sunt cel mai adesea folosite de locuitorii apartamentelor din oraș care nu își pot permite sălile de dressing spațioase. În ansamblurile prefabricate există rafturi verticale de diferite lungimi și rafturi orizontale de diferite dimensiuni. Acestea sunt completate de picioare reglabile. Astfel de piese sunt necesare pentru a instala suportul pe o suprafață neuniformă.

Rafturile sunt montate în rafturi cu suporturi fiabile, folosind o conexiune fără șuruburi și fixate cu cârlige. De regulă, ele conțin pereți din spate care împiedică căderea lucrurilor pe podea.

  • Una dintre cele mai convenabile sisteme de rafturi modulare.Ele sunt ușor de transformat în opțiuni convenabile de stocare. Modulele din astfel de construcții pot fi schimbate. Ele nu necesită îngrijire complexă. Dacă doriți să extindeți sistemul de rafturi modulare, puteți adăuga module noi. Deci, puteți construi sistemul perfect pentru depozitarea bunurilor.
  • Pentru camerele de garderobă înguste, sistemele de lansare sunt cele mai potrivite. Rafturile din acest design pot avea o înălțime mare și pot fi făcute sub formă de ferestre înalte. Există, de asemenea, opțiuni scăzute care arată ca niște vestiare de dimensiuni mici. Pantofii pot fi plasați în astfel de bolți: perechi pot fi aranjate foarte frumos în mai multe rânduri. Un astfel de aranjament de lucruri va găsi rapid opțiunea potrivită. În unele cazuri, există magazine mici proiectate pentru a monta pantofi, fără a se îndepărta de sistemul de rafturi.

Module suplimentare pot fi instalate în rack-urile retractabile, dacă este necesar. Cele mai durabile și durabile sunt modele din aluminiu.

material

Rafturile pentru camera de garderoba pot fi fabricate din cele mai diferite materiale. Luați în considerare cele mai populare opțiuni.

  • Rafturile din carton de gips se dau perfect la prelucrare. Acest material este ușor de tăiat și îndoit. Există un tip de gips-carton rezistent la umiditate, care nu este susceptibil de mucegai și de umiditate. Aceste sisteme pentru o lungă perioadă de timp păstrează un aspect atractiv. Dar merită să ne amintim că un astfel de material este prea ușor și dificil de a rezista greutăților grele. Nu este recomandat să depozitați obiecte grele și obiecte pe astfel de suporturi.
  • Rafturi plastice rezistente la uzură și rezistente la uzură. Sunt durabile. De înaltă calitate de plastic nu este supus la putrezire, paraziți nu începe acolo. Dar dezavantajul acestui material este combustibilitatea sa, deci ar trebui protejat de foc.
  • Rafturile din lemn se pot bucura de un aspect frumos. Dacă decideți să vă întoarceți la astfel de structuri, atunci ar trebui să acordați o atenție deosebită tuturor calculelor, astfel încât sistemul să reziste greutăților mari fără probleme. Variantele de lemn natural vor costa un pic mai scump și vor trebui tratate în mod regulat cu agenți de protecție speciali. Fără ele, structurile își pot pierde aspectul atractiv, iar paraziți arbori se pot acumula în ele.

Dacă sistemul dvs. de rafturi conține părți din PAL, atunci lucrurile grele nu pot fi puse pe ele.

  • Cele mai populare astăzi sunt sistemele de rafturi metalice. Arată armonios în orice interior. Dar nu este ușor să asamblați astfel de construcții cu propriile mâini. Motivul pentru aceasta este prelucrarea specifică a metalului.

Cum sa alegi si unde sa plasezi?

În primul rând trebuie să decideți ce sistem de rafturi doriți să cumpărați și cât de mulți bani să cheltuiți pe el. Înainte de a cumpăra, trebuie să studiați toate materialele și dispozitivele. Acestea trebuie să fie puternice și de înaltă calitate. Cele mai multe sisteme de rafturi trebuie să aibă părți detașabile.

Sistemele metalice au un design universal. Vor fi în armonie cu orice interior. Astfel de structuri sunt potrivite pentru utilizarea în condiții de camere cu aer umed.

Sistemele frumoase din lemn vor arăta spectaculoase în camere, atât în ​​stilul modern, cât și în stilul clasic. În astfel de desene, există adesea detalii ornamentale: tije de perdea, plinte și pilaștri.

7 fotografie

Construcțiile de gips carton pot fi tăiate cu orice alte materiale și instalate în camere de diferite stiluri. Singura excepție este clasicul.În astfel de camere de dulapuri, sistemele de lemn din rafturi vor arăta mai bine.

Se recomandă referirea la seturile de materiale rezistente la umiditate. Astfel de modele sunt mai durabile.

În cazul în care camera de dressing este mare și spațios, atunci puteți apela la cele mai diferite opțiuni de rafturi. Totul depinde de preferințele personale. În condițiile unui salon îngust, sistemele retractabile vor fi confortabile, deoarece sunt foarte spațioase și nu ocupă mult spațiu.

Idei în interior

Într-un dressing îngust, puteți instala structuri metalice cu rafturi din lemn pe toți pereții de la podea la tavan. Nivelul inferior al rafturilor centrale este completat de sertare mici din lemn. Astfel de modele vor arăta în mod armonios cu o podea bej sau cremă, pereți de culoare gri sau alb, precum și un plafon ușor cu iluminare puternică.

Într-o cameră de dressing spațioasă se vor arăta niște rafturi mari, cu detalii din lemn de ton întunecat. Pereții și tavanul trebuie finisați cu tencuială albă și covorul întunecat trebuie așezat pe podea.

O soluție excelentă ar fi amplasarea vestiariei în nișă pentru dormitor.Sistemele ușoare din lemn instalate în formă de U vor arăta foarte bine pe fundalul tavanului și podelei unor nuanțe similare.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor