Dressing în apartament

 Dressing în apartament

Stocarea lucrurilor este una dintre cele mai frecvente probleme ale fiecărei persoane moderne.. Soluiți-l cu o varietate de articole de mobilier auxiliar care formează camera de dressing. Acest element funcțional al interiorului vă permite să optimizați locația tuturor lucrurilor pentru căutarea rapidă a acestora.

Caracteristici și beneficii

Un dressing este o cameră separată sau o zonă funcțională utilizată pentru depozitarea de haine, încălțăminte, lenjerie de pat etc.

Trebuie remarcat faptul că caracteristicile de design ale acestui atribut vă permit să puneți mai multe lucruri decât se poate face într-un dulap sau rafturi regulate sau umerase. De asemenea, trebuie remarcat faptul că salonul este un atribut excelent de design care poate fi utilizat pentru a decora orice casă.

Experții împart condiționat această construcție în mai multe zone. Suprafața superioară, în majoritatea cazurilor, este utilizată pentru fixarea umerilor. În mijlocul și la nivelul inferior păstrați lenjeria de corp, cămăși, pantofi și alte lucruri pe care o persoană le folosește în fiecare zi.

Un dressing separat are multe avantaje:

  1. Lucrurile sunt situate în anumite locuri, ceea ce accelerează procesul de căutare și pliere.
  2. Capacitate mare. Acest lucru este realizat prin utilizarea întregului spațiu. În dulapurile de celule pot fi amplasate direct pe tavan în sine. Dimensiunea secțiunilor individuale variază, de asemenea, în funcție de nevoile proprietarului.
  3. Camera de dressing poate fi utilizată nu numai pentru depozitarea de haine și încălțăminte. Foarte adesea, în această zonă sunt instalate o mașină de spălat, mașini de exerciții mici, o masă de călcat etc.
  4. Caracteristicile de design ale saloanelor sunt atât de originale încât pot fi folosite pentru a crea orice stil. Aceste produse sunt făcute la comandă, ceea ce vă permite întotdeauna să "adaptați" designul la nevoile și gusturile dvs.
  5. Totul poate fi folosit ca material de bază - de la lemn la plastic de înaltă calitate. Produsele frumoase combină de obicei mai multe tipuri de materiale.
  6. Optimizarea spațiului. Toate lucrurile vor fi stocate într-un singur loc, ceea ce elimină aglomerarea altor încăperi cu dulapuri sau dulapuri mici. Acest spațiu liber poate fi utilizat pentru alte sarcini.

tipuri

Dulapurile pentru dulapuri sunt sisteme individuale care sunt personalizate pentru condiții de operare specifice. În funcție de caracteristicile de proiectare, ele pot fi împărțite în astfel de tipuri.

carenă

Acest tip de produs este foarte comun, deoarece este practic și original. Proiectele de case presupun o combinație de mai multe elemente care reamintește dulapurile culisante obișnuite. Pentru a conecta componentele individuale utilizați legături speciale de mobilă. Astfel de produse sunt fabricate din PAL laminat sau din lemn natural.

Corpurile structurilor de carieră se caracterizează prin creșterea rezistenței. Acest lucru se realizează datorită rafturilor care se sprijină pe peretele din spate. Printre principalele dezavantaje ale acestui tip de camere de dressing se numără procesul de fabricare complicat și parametrii minime pentru revizuirea celulelor.

Sisteme de panouri

Astfel de vestiare constau dintr-un panou de lemn special plasat de-a lungul peretelui. Suporturile, rafturile și alte elemente sunt atașate acestui cadru. Aceste modele sunt perfect completate de rafturi, ceea ce este foarte important pentru spațiile mici. Aceste dulapuri sunt relativ rare, deoarece au o mare valoare. Acest lucru se explică prin utilizarea lemnului natural (Angara pin), caracterizat prin durabilitate și ecologicitate.

prefabricat

Construcții de acest tip sunt mai multe module separate care sunt instalate unul lângă celălalt. Trăsătura lor distinctivă este utilizarea unui suport metalic ca suport, care elimină instalarea peretelui din spate. Aceste module sunt pe deplin funcționale, astfel încât locația lor poate fi schimbată în funcție de nevoile dvs.

dimensiuni

Astfel de sisteme au apărut deja cu mult timp în urmă, ceea ce a făcut posibilă găsirea dimensiunilor și a caracteristicilor lor optime. Atunci când o dezvoltăm, practicitatea și disponibilitatea tuturor celulelor este considerată cea mai importantă. Dulapul se caracterizează prin mai mulți parametri clasici:

  • Lățimea zonei sau a încăperii trebuie să fie de cel puțin 3 m. Adâncimea minimă ar trebui să ajungă la 1,7 m. Aceasta se datorează prezenței dulapurilor care vor ocupa astfel de spațiu. O cameră cu acești parametri pare practică și convenabilă.
  • Zona optimă pentru un dressing este de 6-8 mp. Experții spun că, cu o planificare adecvată, puteți obține funcționalitate deplină și o capacitate mai mare chiar și pe o suprafață de până la 4 mp. Astfel de abordări se găsesc adesea în apartamente mici, unde spațiul este strict limitat.

Opțiuni de cazare

Una dintre principalele probleme în aranjarea camerelor de dressing este alegerea locului pentru ea. Trebuie remarcat faptul că în apartamentele de clădiri moderne poate aloca o zonă specială și imediat echiparea acesteia. Totul depinde de proiectul casei și de aspectul apartamentului.

Este posibil să dotați un dulap într-un apartament obișnuit în diferite locuri.

Cameră de depozitare

Zona din această cameră este de obicei mică, dar acest lucru este suficient pentru rafturi. Principalul lucru - pentru a alege mobilierul potrivit. Totul în cămară poate fi folosit - de la sertare obișnuite pentru încălțăminte și rafturi metalice. Dacă stilul acestui loc este important pentru dvs., atunci preferați mobilierul de culoare deschisă. Acest lucru va spori vizual camera.

Colțul camerei

În acest scop, trebuie să utilizați numai camere mari, deoarece designul va necesita destul spațiu. Rafturile în astfel de sisteme sunt instalate sub forma literei "G". Dacă spațiul permite, puteți să îl opriți suplimentar cu o pereche de partiții care se deplasează de la capetele structurilor de perete.

Nisa apartament cu o cameră

Aceasta este o opțiune excelentă pentru a separa camera de dressing de camera principală. Pentru a face acest lucru, utilizați ambele pereți de sticlă și de lemn. Uneori, nișe sunt pur și simplu împrejmuite cu ajutorul perdelelor sau țesăturilor decorative. Înăuntru, puteți instala rack-uri complete și multe rafturi diferite.

Dulapuri încorporate

Este ușor să transformați desenele similare într-un dressing mic. Trebuie doar să eliminați sau să adăugați câteva rafturi pentru a optimiza spațiul de stocare pentru diverse articole.

Loggia sau balconul

Vă rugăm să rețineți că puteți instala dulapuri sau rafturi aici numai dacă camera este izolată. Adesea, această abordare se găsește pe loggii, care sunt combinate cu camera comună.

Formarea partițiilor în dormitor

Această opțiune este potrivită pentru camere mari.Zonare pentru un dressing produs folosind folii de gips-carton sau PAL. Forma și mărimea acestui loc sunt alese individual astfel încât să se asigure o capacitate maximă cu o suprafață mică.

Trebuie remarcat faptul că alegerea locului pentru un dressing este o abordare personală care include caracteristicile camerei de zi și volumul de articole stocate. Mulți proprietari de coridoare largi pot instala rafturi imediat după intrarea în apartament.

Soluții de design interesante

Una dintre cele mai recente tendințe este amplasarea așa-numitei insule în mijlocul unui dulap mic - un piept de sertare pe care puteți pune diferite accesorii.

Adăugarea originală poate fi, de asemenea, câteva suprafețe oglindite pe pereții dressingului, decorate în alb, și candelabru cu cristale luminoase în culoarea mobilierului.

O altă idee originală este adăugarea unei mese de toaletă. Instalați-l în camere spațioase, care au un iluminat bun. Masa este făcută sub stilul de bază al zonei, dar este decorată cu sculptură clasică, mânere decorative și o oglindă mare.

Un dressing în stilul țării este bun, dar este potrivit dacă restul clădirilor din locuință sunt decorate în același stil.

Pentru dulapurile spațioase de înălțare, este acceptabil un sistem de dulap din lemn, iar în centru - puști originale prevăzute cu rotile, care constituie un fel de ansamblu. Se pare destul de strict, dar acest aranjament este convenabil pentru utilizatori.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor