Dressing în hol

 Dressing în hol

O cameră de garderobă este cea mai bună opțiune pentru plasarea și depozitarea îngrijită a hainelor, pantofilor și a altor lucruri. Poate fi spațioasă sau mică, are o formă diferită, conținut, design și locație. Cu toate acestea, hol este locul cel mai familiar și convenabil pentru un dressing.

Caracteristici și beneficii

Un dulap poate fi o cameră întreagă sau un dulap mic. Și de fapt, și într-un alt caz, are o serie de caracteristici și avantaje:

 1. Compactitatea. Un dulap mic, îngrijit se poate potrivi chiar în holul cu o dimensiune foarte modestă.Cel mai adesea, modelele încorporate sunt utilizate în acest scop.
 2. Disponibilitate. Varietatea modernă de materiale de construcție și de finisare vă permite să creați modele foarte ieftine, care nu atrag atenția asupra bugetului familiei și, în același timp, să se descurce perfect cu sarcinile care le sunt atribuite.
 3. Comoditate. Un dulap este un loc pentru depozitarea simultană a unei game largi de lucruri (haine, încălțăminte, mănuși, pălării, umbrele, pungi). Este mult mai convenabil atunci când toate aceste elemente se află într-un singur loc și nu sunt așezate pe rafturi, piedestaluri, rafturi, așa cum se întâmplă adesea.

În plus față de aceste lucruri în dulap, este posibilă păstrarea echipamentului de uz casnic și sportiv.

Avantajele unui dressing sunt:

 1. estetică. Datorită muncii designerilor, astăzi toată lumea are ocazia unică de a decora frumos, inițial, creativ holul de intrare cu o piesă de mobilier care efectuează, de asemenea, o încărcare funcțională substanțială.
 2. Functionalitate. Camerele de dressing sunt de obicei fabricate din materiale durabile, durabile, rezistente la uzură, care nu necesită o întreținere prea complexă.
 3. Reglarea camerei. Dulapul încorporat va fi soluția perfectă pentru a umple o nișă sau o cămară mică, care nu a fost planificată să fie folosită diferit. Un dulap poate masca perfect neregularitățile și defectele peretelui. Oglinda care decoreaza fatada mobilierului va adauga lumina camerei mici si va extinde vizual.

În plus față de avantaje, există mai multe dezavantaje:

 1. Incapacitatea de a transfera dulapul încorporat în alt loc;
 2. Complexitatea instalării (model încorporat);
 3. În ciuda compactității, dulapul ocupă suficient spațiu. Acest lucru se poate observa în special într-un coridor îngust sau mic.

tipuri

Saloanele pot diferi unele de celelalte în mai multe moduri (configurație, dimensiune, design, conținut, material, decor).

Dulap colțar

Această opțiune este cel mai des utilizată în holurile de dimensiuni mici. Adesea este singura opțiune bună pentru aranjamentul, coridorul "Hrușciov", de exemplu. O umplere internă adecvată și adecvată vă permite să amplasați cu precizie și în mod mai eficient hainele tuturor gospodăriilor.

Pentru ca structura să nu pară prea greoaie, sistemul intern trebuie să combine module deschise și închise, compartimente, sertare, rafturi.

Deschideți dulapul

Deschideți dulapul.Este utilizat pentru holuri de diferite dimensiuni, dar este preferabil pentru încăperi mici. Unul dintre avantajele acestui design este sentimentul de spațiu liber, luminos.

Totuși, nu uitați că toate lucrurile și hainele vor fi deschise mereu ochilor curioși.

Un astfel de sistem constă din rafturi din lemn sau din plastic, rafturi deschise spațioase (în partea inferioară pot fi mai multe rafturi cu ușile), coșuri de răchită și sertare. De-a lungul rafturilor sau sertarelor cu incaltaminte poti aranja o canapea moale sau o canapea moale. Foarte des, o cameră de dressing deschisă este o continuă netedă a unei camere, motiv pentru care este proiectată în același stil ca și ea.

Dulap închis

Acest sistem de stocare arată excelent în camere spațioase. Dulapul poate fi destul de mic sau mai multe secțiuni izolate una de cealaltă. Avantajele acestui tip sunt evidente - lucrurile sunt expuse într-o ordine ordonată, ascunse de ochii curioși, nu sunt acoperite de praf din afară.

În cazul în care un dressing închis nu este doar o dulap, ci o cameră întreagă, atunci va fi convenabil să încercați un costum nou sau să schimbați hainele. Camera de dressing poate fi echipată cu uși cu balamale sau glisante.

Prima opțiune arată perfect într-un interior clasic. Desigur, ușile cu balamale necesită un spațiu mare, însă ele pot primi un aspect original și elegant, cu ajutorul unor obiecte decorative interesante sau accesorii frumoase.

Ușile glisante nu "mănâncă" spațiul, sunt convenabile pentru utilizare, iar suprafața lor lată, uniformă și uniformă poate fi o bază excelentă pentru diferite opțiuni de decor.

Dulap construit

Dulapul încorporat are o serie de avantaje față de omologii corpului. Printre acestea se numără:

 1. Costul construcției este semnificativ mai mic datorită economisirii de material pe cadru, care este adesea înlocuit cu pereți, plafonul și podeaua depozitului sau nișă în sine.
 2. Stabilitate. Este imposibil să răsturnați o nișă, ceea ce nu este cazul unui cabinet separat.
 3. Sentimentul unui design holistic, monolit. Toate elementele dulapului sunt foarte bine montate între ele și în camera însăși. În plus, un dulap aranjat într-o nișă sau cămară mărește vizual un spațiu mic.
 4. Organically. Dulapul încorporat se potrivește perfect în orice interior.
 5. Optimalitatea.O opțiune cu garderobă încorporată poate fi uneori singura opțiune pentru o cameră cu o arhitectură complexă.

Există puține dezavantaje, dar acestea sunt:

 1. Incapacitatea de a utiliza designul standard (dulapurile încorporate sunt realizate individual pentru o anumită dimensiune de nișă);
 2. Dificultate în instalare și montaj.

materiale

Astăzi nu există aproape nici o restricție privind alegerea materialelor pentru crearea și decorarea salonului. Poate fi buget și opțiuni de lux pentru fiecare gust și buget. Printre cele mai folosite materiale astăzi: PAL laminat, MDF, lemn natural, metal, plastic, sticlă, oglindă.

Cele mai originale modele de look, realizate în combinație cu mai multe materiale de textura diferite, cum ar fi lemn și sticlă, plastic și tapet foto.

Lemnul este un material natural minunat care a fost mult timp popular în construcția și decorarea caselor, mobilierului, designului interior. Astăzi, puțini oameni preferă să utilizeze o matrice pentru a crea vestiare, alegând mai multe materiale bugetare.

Cu toate acestea, este aproape imposibil să înlocuiți lemnul nobil, frumos, durabil, "viu" cu proprietățile sale mirositoare și de vindecare.

Se pun la dispozitie vestiare din masivul unui stejar, fag, arin, frasin, pin, arta. Astfel de modele au o serie de avantaje:

 1. Durabilitate, durabilitate;
 2. Proprietăți decorative excelente;
 3. Protecția mediului, siguranță.

Lemnul este un material foarte maleabil. Din aceasta puteți crea cele mai complexe elemente arhitecturale, desene și elemente decorative sculptate. Arată grozav în forma sa naturală și este potrivit pentru vopsire, lipire, tonifiere, îmbătrânire artificială.

Dulapul din lemn în orice interior arată potrivit, scump și demn.

Opțiuni de cazare

Plasați un dressing pe hol sau pe hol pot fi diferite. Totul depinde de aspectul, dimensiunea, proiectul de proiectare, dimensiunile mobilei:

 • Într-o nișă. Un astfel de element arhitectural ca o nișă ajută la crearea unei vestiare separate, compacte și perfect organizate, chiar și într-un apartament cu o cameră. Desigur, ar trebui să se potrivească cu stilul și culoarea holului interior.

Ușile din nișă pot fi alunecoase, leagăn, pliabile (ca acordeon) sau leagăn.

 • Dacă nu este prevăzută construcția cămășii sau a nișelor, atunci garderoba poate fi aranjată în colțul gol al holului. Chiar și un mic dulap își va face treaba perfect, atâta timp cât este cât se poate de înalt. Pe raftul de sus puteți aranja pălării, pungi, valize, cutii cu articole de sezon.
 • Dacă dimensiunile holului permit, sistemul de garderobă poate fi poziționat de-a lungul unuia dintre pereți. Acesta poate consta dintr-un dulap, rafturi deschise sau închise, mezanin și alte elemente.

Organizarea spațiului

Aspectul general al dressing-ului și utilitatea acestuia depind de cât de bine este organizat spațiul și de cele mai mici detalii sunt gândite.

 1. Planificarea începe cu proiectarea celor mai mari și mai lungi compartimente pentru haine. Rafturile, cutiile, coșurile sunt proiectate pe baza reziduală.
 2. Adâncimea unui raft standard nu depășește, de obicei, 1 metru. Rafturile mai mari ar trebui să fie retractabile.
 3. Lungimea barei de sub umerase nu trebuie să fie mai mare de 1-1,2 metri datorită posibilității de a cădea sub haine exterioare grele.
 4. Pasajul dintre rafturi nu trebuie să fie mai mic de 60 cm, iar dacă caracteristicile de design includ sertare și rafturi, atunci pentru o utilizare confortabilă, ar trebui să adăugați încă o jumătate de metru.

În ceea ce privește designul, vestiarul trebuie să fie în armonie cu interiorul general al holului. Mereu potrivite clasice - materiale naturale, culori tradiționale, design oglindă.

Umplere internă

Spațiul interior bine organizat al dulapului vă va ajuta să vă răspândiți frumos și ușor și să îmbrăcați hainele, lenjeria de corp, pantofii și alte lucruri necesare.

Printre elementele funcționale principale care vor contribui la îndeplinirea acestei sarcini sunt următoarele:

 • Rod sau pantograf (pentru plasarea umerilor cu haine);
 • Femei și fuste brunetă;
 • cutii;
 • rafturi;
 • coșuri;
 • Suporturi pentru cravate, umbrele, curele;
 • Secțiune pentru depozitarea echipamentului casnic și sportiv.
9 fotografie

Cutii, rafturi, coșuri sunt folosite pentru depozitarea lenjeriei de pat și a lenjeriei de corp, alte lucruri. Ele pot fi solide sau celulare, deschise și închise, staționare și retractabile.

Nivelul inferior este folosit pentru stocarea pantofilor, partea superioară - pentru pălării, așternuturile.

Sfaturi privind decontarea

Pentru a amenaja corespunzător un dressing, este necesar să se acorde atenție nu doar designului, materialelor, ci și lucrurilor importante precum iluminatul și ventilația:

 • iluminat. Ideale - spoturi luminoase, difuzate. Candelabrele în vrac nu sunt de dorit să le folosească - vor "mânca" un spațiu deja mic, pot fi atinse accidental de mână când se încearcă hainele.
 • Ventilația. Este necesară o circulație constantă a aerului pentru a proteja îmbrăcămintea împotriva mirosurilor neplăcute. Puteți lua în considerare opțiunea cu un mic aer condiționat sau ventilator.

Materialele din care se face dulapul ar trebui să fie practice și nu necesită o atenție deosebită, deoarece vor fi aduse particule de apă și murdărie de pe stradă.

Nu trebuie să supraîncărcați camera cu o abundență de decor. Camera de dressing, în primul rând, ar trebui să-și îndeplinească sarcinile sale funcționale. Oglinda, sticla matusa, ornamentul cu nisip, lac, lacobel, insertii din bambus sau ratan - aceste materiale moderne de finisare vor contribui la decorarea camerei intr-un mod stilat, elegant si original.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor