Dulap în dormitor

 Dulap în dormitor

Dormitorul este o zonă de confort, prin urmare ar trebui să aducă numai plăcere: nu există loc pentru lucruri voluminoase și gunoi, prin urmare, dressing-ul cu el ar trebui să completeze doar interiorul și să fie cât mai util posibil.

avantaje

Ideea de a crea un dressing în dormitor a apărut cu ceva timp în urmă în America, dar deja astăzi această clădire este destul de populară pe piața europeană. În viziunea clasică, aceasta este o cameră separată care este închisă de un perete sau o partiție. Există însă și numeroase variante de dressing-uri,permițând nu doar să depoziteze deschis lenjeria de corp, hainele și chiar pantofii, dar și să decoreze interiorul casei, care să corespundă preferințelor stilistice ale proprietarului său.

Unii oameni cu apartamente relativ mici sunt atenți la astfel de clădiri. Și este în zadar, pentru că dressing-ul din dormitor garantează următoarele facilități:

 1. Lucrurile dintr-o astfel de cameră sunt aranjate astfel încât să fie întotdeauna la îndemână, datorită cărora nu trebuie să fie căutate mult timp. Acesta este un economizor de timp pentru o persoană ocupată.
 2. De exemplu, atunci când folosiți un dulap în timp ce o persoană caută lucrurile de care are nevoie, un alt trebuie să aștepte. Dulapul poate fi folosit de două simultan, fără a afecta spațiul celuilalt.
 3. Este în dormitor faptul că o astfel de adăugare permite unei persoane, îmbrăcând numărul necesar de ori, pentru a selecta cu ușurință tinuta și accesoriile necesare.
 4. Designul și aranjamentul dressingului va fi mult mai ieftin decât comandarea sau fabricarea unui dulap, pe fațadele cărora prețul este destul de ridicat.

tipuri

liniar

Arata ca un dulap mare, pentru ca un astfel de aspect ar trebui sa fie un perete gol, pe care nu exista ferestre si usi. Variante ale gardului de perete din încăpere:

 1. Utilizați un perete din ghips carton și uși glisante, oferind acces ușor la fiecare raft;
 2. De-a lungul peretelui se instalează ușile glisante;
 3. Pe cornierul tavanului atârnă o perdea, care poate, de asemenea, diversifica interiorul;
 4. Lasati rafturile deschise doar cu articole.

unghiular

Poate fi creat cu un unghi liber. O astfel de dressing nu va fi nici mai puțin practică pentru dormitor, deoarece puteți aranja aceleași lucruri și obiecte necesare în ea, și aici nu trebuie să luați un zid gol. Delimitarea camerei poate fi implementată în modul descris în paragraful anterior.

integrat

Se folosește un dulap special, care devine ulterior o parte integrantă a dormitorului.

deschis

Convenabil pentru o cameră mică. Aceasta implică depozitarea deschisă a lucrurilor fără nici o garnitură sau ușă și acționează ca o decorare interioară suplimentară.

Dulap-dressing

Acesta este un dulap de dimensiuni mari cu un sistem de alunecare, care, dacă este necesar, permite chiar și un pat să fie plasat în el. Dacă doriți, proprietarul din acest dulap poate folosi iluminarea internă.

material

De obicei, mobilierul din lemn este folosit în saltele, dar o opțiune mai economică este să o faci din PAL, MDF sau MDF:

 • Avantajele PAL - disponibilitate, preț scăzut, rezistență și ușurință în utilizare. Este folosit nu numai pentru componentele interioare ale vestiar, ci și pentru crearea ușilor originale ale compartimentului.
 • PAL (sau PF) este cel mai des folosit ca partiții, pereți din spate ale mobilierului sau fundul sertarelor. De fapt, acest material este foarte subțire, dar cu o utilizare atentă poate dura o perioadă foarte lungă de timp, iar prețul va satisface orice consumator.
 • Din păcate, producția de MDF în Rusia este scăzută, astfel încât costul acestei materii prime poate fi foarte mare și nu este accesibil tuturor, însă, spre deosebire de alte materiale, are următoarele avantaje: durabilitatea, capacitatea de procesare prin diferite metode și siguranța mediului.
 • Un nivel de preț foarte accesibil diferă gips-carton - acesta poate fi folosit nu numai pentru fabricarea diferitelor nise și rafturi, dar chiar și pentru construcția cabinetului.
 • Nu mai vorbim de placaj, care constă din mai multe straturi de furnir și are o prietenie cu mediul și o rezistență maximă.

Pentru a păstra în evidență conținutul sertarelor, puteți utiliza plexiglas transparent pentru fabricarea ușilor swing.

Celulele de evacuare a celulelor sunt mai practice pentru a fi utilizate din plastic - un material de lumină și aspect atractiv.

Este cel mai potrivit să alegeți suporturi metalice pentru umerase, frumusețea cărora nu va fi stricată prin utilizarea regulată.

Determinarea spațiului necesar pentru un dressing în dormitor

Adâncimea dulapului trebuie să fie de cel puțin 65 cm dacă lucrurile sunt situate pe bara longitudinală de-a lungul peretelui. Dacă aveți nevoie să plasați haine de dimensiuni mari, puteți utiliza umerase de capăt, care sunt amplasate fie perpendicular, fie astfel încât acestea să poată fi retrase. Adâncimea în acest caz trebuie să fie de cel puțin 35-40 cm.

Pentru a afla lățimea salonului, este necesar să faceți următoarele calcule:

 • Determinați suma adâncimii dulapului, lățimea ușilor și distanța necesară pentru trecerea ușoară (în medie 80-100 cm);
 • În cazul în care dulapul nu are uși, dar există sertare, este necesar să se adauge suma adâncimii dulapului înmulțită cu două și distanța pentru un pas ușor (aceleași 80-100 cm);
 • Dacă ușile alunecă și se utilizează numai rafturile, este necesar să se calculeze suma adâncimii dulapului și distanța pentru trecerea convenabilă.

Pentru a determina lungimea sala de dressing a camerei, trebuie să găsiți suma lungimilor tuturor dulapurilor care vor fi instalate acolo. Dacă dulapurile sunt situate unul față de celălalt, este necesar să se calculeze numai lungimea dispozitivului mai mare.

Dimensiunea minimă a dressingului ar trebui să fie de 2-3 metri pătrați, însă pentru o varietate liniară de clădiri această distanță nu va fi suficientă. Astfel, dulapul din colț va fi mult mai compact și mai amplu aici.

Pentru confortul maxim este necesar ca zona să fie de 4 metri pătrați, aici puteți aranja deja într-o succesiune logică atât hainele, cât și încălțămintea, iar dacă este vorba de 5-6 metri pătrați, va fi posibil chiar să instalați o masă de toaletă și o oglindă care să garanteze versatilitatea și confortul salonului.

dimensiuni

 1. 14 mp - Este adecvat să se utilizeze un dulap mare în întregul perete, în interiorul căruia poate fi amplasat chiar un pat sau doar un dulap.
 2. 15 mp M - versiunea unghiulară va arăta bine, care arată bine și economisește spațiu, puteți instala chiar și un dressing, chiar și un dulap spațios.
 3. 16 mp- este logic să instalați un dulap, care să conțină un număr mare de compartimente și rafturi, precum și lucrurile sau lenjeria de pat pot fi sortate în cutii încorporate în pat.
 4. 17-18 mp - aici este posibil nu numai să instalați un dressing într-un colț, dar și de-a lungul peretelui, cu condiția ca lungimea sa să fie suficientă.
 5. În "Hrușciov" - dressing-ul poate fi făcut din cămară, care este adiacentă la dormitor, cu ajutorul reparațiilor necesare, sau prin instalarea unui dulap în cameră.

Culoare și decor

Scopul principal al dressing-ului este practic, deci designul trebuie selectat corespunzător și prevăzut pentru o funcționare durabilă. Aici trebuie să acordați atenție fiecărei zone, și anume:

 • vârf (nu mai puțin de 190 cm) - se păstrează doar haine de sezon;
 • mediu - conține haine de zi și lenjerie de corp, precum și tije speciale pentru jachete și dispozitive pentru alte accesorii;
 • partea inferioară - oferă sub tăvi speciale pentru încălțăminte prezența unor cutii mici în care stochează lucruri care se folosesc rar;
 • iar zona de păstrare pentru pălării este puțin mai mare decât bara medie.

Sala de dressing din dormitor ar trebui decorată aproximativ la fel de mult ca și întreaga cameră. Pentru ao separa, puteți folosi: o ușă glisantă, o ușă rotativă sau doar o ușă transparentă, ușa "acordeon", precum și o geamă de ușă.

Dacă nu există prea mult spațiu, ar putea fi o oglindă pe spatele ușii. Cu toate acestea, ar fi indicat ca dormitorul să facă o partiție din ghips, să poată fi decorat folosind același material ca restul încăperii sau să închidă o draperie textilă. Datorită posibilității de acumulare a unor cantități mari de praf, nu este foarte logic să folosiți un material finisat.

În funcție de preferințele proprietarului, pot fi folosite diferite nuanțe de lemn în vestiar. Puteți să vă diversificați mobilierul cu ajutorul unui robinet pe roți, a unor vitrine pentru depozitarea bijuteriilor sau a unei mese de toaletă cu o oglindă deschisă.

Decorul în culori luminoase din dormitor va arăta elegant și potrivit setării. Fetele pot adăuga diferite elemente de nuanțe delicate (perdele, otomani, perdele). La bărbați, totuși, se poate observa un stil mai strict și se folosesc tonuri albe sau gri. În general, toată lumea poate alege stilul și designul în funcție de dorința și gustul său.

iluminat

Chiar dacă sala de gardă este situată în dormitor, este necesar să aveți grijă ca încăperea să fie prevăzută cu o cantitate suficientă de lumină nu numai seara, ci și în timpul zilei.

Pentru cantitatea necesară de lumină, sala de gardă poate conține: iluminarea plafonului distribuită uniform în jurul camerei, rafturile și sertarele cu lămpi suplimentare, spoturi sau pereți de perete. T

De asemenea, prezența unei ferestre nu poate împiedica, deoarece iluminatul natural garantează percepția corectă a nuanțelor și a confortului psihologic.

Cum să organizați conținutul intern?

Versiunea clasică a departamentului de umplere a dulapului implică achiziționarea unui sistem special care conține diferite departamente, rafturi, cârlige și tije pentru umerase. Puteți alege atât rafturile deschise cât și cele închise. Datorită varietății mari de dimensiuni și modele ale unor astfel de structuri, puteți alege cu ușurință mobilierul cel mai potrivit pentru confort maxim.

Nu mai puțin popular și atractiv este stilul de înaltă tehnologie, care implică produse metalice pentru decorarea interiorului dressingului.De asemenea, nu implică prezența rafturilor sau a rafturilor, se folosesc doar tije și adăugiri la ele. Acest lucru economisește spațiu și arată destul de impresionant.

Un dressing nu trebuie să conțină doar obiecte speciale, poate fi decorat și cu ceea ce este la îndemână - pentru a pune un dulap, o oglindă, o masă de toaletă, pe care să puteți aranja cosmetice și cutii de bijuterii atractive și un poftă confortabilă, dacă este necesar, materialul disponibil.

În departamentul unde se păstrează încălțămintea și hainele, trebuie să existe suficient aer și nu va fi superfluu să instalați un ozonizor special și puteți, de asemenea, să așezați plăcuțe mici care conțin plante aromate între rafturi și haine.

Opțiunile de cazare și regulile de zonare

Variantele de plasare a camerelor de dressing sunt deja descrise în subpoziția "Specii", nu ar fi inutil să vă spunem cum să selectați un dressing într-o cameră completă existentă:

 1. Compartimentul - poate fi realizat din gips carton sau orice alt material. Cu condiția ca camera să fie spațioasă, ea poate permite ca vestiarele să fie alocate ca o cameră separată.
 2. Perpendicular pe perete, dulapul poate deveni un element special al decorului, dacă este decorat cu orice detalii sau tapet lipit în tonul camerei.
 3. Dacă există o adâncitură în perete, puteți instala un dulap încorporat sau o bară pentru umerase.
 4. Nu numai o anumită particularitate, ci și o atitudine suplimentară în cameră poate fi dată de prezența unui ecran sau a unui ecran.
 5. Pe cornișă, montat pe tavan, se poate așeza o perdea frumoasă.
 6. Dacă nu există suficient spațiu în cameră, este logic să folosiți ușile glisante.
 7. Din punct de vedere vizual, pentru a face o cameră mai spectaculos capabilă de combinația potrivită de nuanțe - de exemplu, în cazul în care camera în sine este decorată în culori luminoase, atunci ar fi bine să faceți un dressing în culori moi sau luminoase.

opinii

Pe diverse site-uri o mulțime de comentarii pozitive despre dulap în dormitor. Cel mai adesea ei spun că este luxos și foarte confortabil. Printre aceste neajunsuri se remarcă faptul că nu este întotdeauna posibilă alocarea spațiului potrivit în încăpere pentru a instala un dressing și totuși acest lucru necesită investiții materiale, dar este important de menționat că, printr-o abordare rezonabilă, este posibilă realizarea unei camere confortabile, cu materiale necostisitoare.

Idei în interior

Dacă decideți să utilizați camera de gardă, nu este necesar să o alocați ca o cameră separată. Este suficient doar să-i dați aspectul unui cabinet obișnuit și nu va necesita mult spațiu.

În cazul în care dormitorul este situat la mansardă sau la mansardă, patul poate fi instalat în apropierea peretelui înclinat, iar sala de gimnastică însăși de-a lungul înălțimii. Și dacă ea să aleagă mai multe uși glisante, atunci acest lucru va economisi spațiu și va arăta destul de impresionant.

În cazul în care camera are impresia că nu există suficient spațiu liber, atunci o fatadă cu oglindă o poate rezolva vizual.

Pentru dormitoare absolut minuțioase, există posibilitatea de a instala camere de dulapuri mini în care vor exista doar cele mai necesare accesorii.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor