Criterii de selectare a ancorelor pentru betonul gazos

Se știe că betonul gazos este un material de construcție destul de ușor și, în plus, poros. Ușurința și porozitatea sunt considerate principalele și cele mai importante avantaje. Dar, totuși, această structură are propriile neajunsuri - de exemplu, într-un astfel de blocaj șurubul nu va fi ținut deloc, este imposibil chiar să fixați unghiul. Prin urmare, pentru a rezolva problema cu dispozitive de fixare în beton aerat, trebuie să ciocănați ancora.

Caracteristici speciale

Ancorele sunt două părți principale.

 • Partea de expansiune, adică cea care, după montare, își modifică propria geometrie, asigurând astfel o fixare puternică a ancorei direct în grosimea materialului cu o structură poroasă. Dacă vorbim despre ancore chimice, partea care nu este într-o stare solidă, dar una lichidă, intră ușor în pori, contribuind la o fixare suficient de fiabilă.
 • Miezul este în interior, adică partea care este fixată în partea de distanțare în sine.

Distanțierul are o jantă și manșete, datorită cărora montantul nu poate cădea în orificiile forate. Designul lungimii sale este diferit - de la 40 mm la 300 mm. Diametrul nu este de obicei mai mare de 30.

specie

Ancorele care sunt utilizate pentru betonul gazos, conform metodei de atașare este împărțită în mai multe tipuri separate:

 • chimice;
 • mecanice.

Fiecare dintre soiuri are avantajele și dezavantajele sale, precum și metodele de fixare. Merită să trăiți separat pe caracteristicile ambelor tipuri.

chimic

Prin principiul fixării, fiecare element chimic se bazează pe următoarele, într-un material atât de poros, cum ar fi betonul spongios sau betonul aerat, penetrează tipul de substanță de legare, atunci această substanță se întărește și formează o legătură solidă atunci când se solidifică. Acest sistem este folosit rar și totuși fără el pur și simplu nu se poate face atunci când ancorele trebuie să reziste la o sarcină suficient de mare. O capsulă conține polimeri cu rășini organice.

Luați în considerare modul de desfășurare a unei instalații competente.

 • În primul rând, se trece o gaură în betonul gazos poros. Angajarea în această lucrare este mai bună decât o forță obișnuită.
 • Flacoanele sunt introduse în găuri pre-găurite, care conțin compuși chimici specializați.
 • Este necesar să rupeți fiolele și apoi introduceți o tijă metalică în aceeași gaură.
 • Acum rămâne să așteptăm momentul solidificării elementului de conectare. De obicei, este alocată câteva ore, uneori și o zi.

Acest sistem are avantaje proprii:

 • capabil să reziste unei sarcini extraordinare;
 • umezeala si umezeala nu penetreaza sub ancora;
 • nu vor exista poduri reci în loc de atașament;
 • conexiunea este sigilată.

Dacă menționați deficiențele acestui proiect, puteți include aici implementarea imposibilă a dezmembrării ancorelor. Este, de asemenea, de remarcat faptul că produsele similare sunt destul de scumpe în comparație cu alte tipuri de elemente de fixare.

Massa-Henke și HILTI sunt cei mai renumiți producători de elemente de fixare chimice. Produsele producătorilor mondiali au un preț corespunzător mai mare, însă aici puteți rămâne încrezător că calitatea sistemului de instalare va rămâne la același nivel.

epoxi

Șuruburile de ancorare chimice create pe bază de rășină epoxidică sunt utilizate în timpul instalării pe o fundație sau fundație solidă, de exemplu pe beton.Aceste șuruburi cu efect similar pot menține structurile de suspensie care sunt atașate la suprafețele din beton și nu numai, ciuruburile țin de asemenea perfect structura de suspensie atașată la fascicolul din beton armat. Utilizarea frecventă a acestor produse pentru fixarea unei varietăți de echipamente.

Șuruburile de ancorare de tip epoxid au avantaje proprii.

 • Este posibilă instalarea acestor elemente chiar și în apă sau în prezența umidității.
 • Instalarea cu ajutorul acestor șuruburi se poate face în interior sau din interior.
 • În gaura de montare, tipul local de solicitare este minimizat, astfel încât nu există fisuri în zona de îmbinare a ancorei.
 • Rășina nu conține stiren.
 • Produsele sunt utilizate pentru fixarea unor știfturi netede și pentru filetare. Această proprietate este utilizată în mod constant la montarea barei.

Montarea ancorelor realizate pe "epoxid", de asemenea, va fi afectată de aer sau, mai degrabă, de temperatura acestuia. Prima setare are loc în decurs de 10 minute, iar apoi timpul poate fi amânat până la 180 de minute. Încărcarea completă are loc în 10-48 de ore. Doar după 24 de ore structurile pot fi încărcate.

poliester

Acest tip este folosit pe scară largă pentru fixarea diferitelor părți ale fațadei suspendate pe baza de beton gazos și este de asemenea utilizat pentru montarea unei fațade translucide, a unei rețele de comunicații și a ingineriei. În formă de tijă se folosesc numai știfturi filetate, ele pot fi din metal sau plastic.

Pentru a obține o conexiune mai durabilă, se recomandă folosirea unui burghiu special de foraj atunci când se găsește o gaură. Rășinile poliesterice nu conțin nici un stiren, în consecință, astfel de rășini pot fi utilizate cu încredere pentru fixarea pieselor agățate situate într-o clădire.

mecanic

Sistemul de prindere, care fixează ferm ancora în interiorul materialului de construcție poros, ajută la realizarea unei fixări fiabile la instalarea ancorelor mecanice. De obicei, constă din astfel de elemente de fixare dintr-un tub special, care este introdus în găuri. Schimbă forma geometrică proprie, ca urmare a înșurubării sau în momentul înfundării tijei interioare.

Printre avantajele acestui dispozitiv de fixare:

 • ancorele sunt instalate destul de simplu în cuibul de beton
 • o mulțime de timp pentru a monta sistemul nu pleacă;
 • toată încărcătura va fi distribuită uniform în viitor;
 • după montarea ancorei la montarea elementelor montate, puteți continua imediat;
 • sistemul de fixare poate fi dezmembrat întotdeauna când apare necesitatea.

Este ușor să efectuați și să instalați tije:

 • pentru început, forați o gaură cu diametrul necesar;
 • apoi introduceți tubul în interiorul găurii terminate;
 • la finalizarea lucrării, trebuie să instalați independent rulmentul de dilatare al tijei, adică cel care în orice moment poate fi înșurubat și ciocănit.

Majoritatea producătorilor majori, de exemplu, HPD, HILTI sau Fisher GB, pretind că furnizează produse cu o calitate garantată. De obicei, acest tip de ancora este fabricat din materiale destul de durabile - oțel inoxidabil. Totuși, aceste produse pot fi supuse oxidării, iar acesta este probabil cel mai fundamental dezavantaj.

Dacă în timpul construcției de case construite dintr-un bloc de gaze este necesar să se utilizeze o ancora, adică legături flexibile. Companiile de producție internă sunt angajate în fabricarea acestor elemente de fixare.

Ancorele sunt realizate din miez de bază bazalt. Acoperirea cu nisip pe ancora vă permite să obțineți cea mai bună aderență la ciment. În plus, conexiunea flexibilă realizată din material oțel (oțel inoxidabil) este produsă de compania germană Bever.

Un tip comun de elemente de fixare, care se utilizează atunci când se lucrează cu beton gazos, include de asemenea o ancoră fluture. Fixarea acestui produs se efectuează cu ajutorul petalelor, se fixează bine pe materialul de construcție poros din beton gazos. Acest tip de produs este furnizat de producătorul MUPRO.

constatări

În ciuda opiniei existente, potrivit căreia este imposibil să se repare ceva pe beton poros, utilizarea ancorelor poate oferi o montare cu adevărat fiabilă. În același timp, sistemele de fixare chimică pot rezista unor sarcini destul de mari. Dar ar trebui să cumpărați produse de la un producător de încredere, care oferă o garanție pentru toate produsele lor.

În continuare, consultați prezentarea generală a ancorei pentru betonul gazos Fischer FPX - I.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor