Soiuri de blocuri Bonolit

Una dintre materialele de construcție relativ noi este un bloc de beton aerat, numit și un bloc de spumă sau un bloc de gaze. Când o utilizați în construcții, puteți crea o casă foarte frumoasă, care, datorită proprietăților materialului, va menține bine temperatura interioară, economisind astfel energie. Datorită compoziției adezive, care este utilizată pentru a conecta blocurile și ușurința lor, este prevăzută o contracție mai rapidă a clădirilor (sau, mai degrabă, astfel de clădiri practic nu se micșorează).

Bonolit este considerat una dintre cele mai bune companii rusești care produce blocuri de spumă. Acest lucru se datorează calității ridicate a produselor și volumelor mari de producție. Bonolit nu degradează compoziția betonului gazos din motive de cantitate și utilizează numai materiale ecologice.Principalele tipuri de blocuri fabricate de acest producător au o densitate de la D300 la D600.

Betonul din spumă Bonolit este utilizat pentru a produce blocuri de pereți portanți, pereți despărțitori interiori și grinzi.

Compoziție și scop

Blocurile Bonolit sunt fabricate dintr-un set de componente. Este un amestec de ciment, nisip, diferiți agenți de suflare (de exemplu, praf de aluminiu) cu aditivi sub formă de var, deșeuri industriale, zgură sau cenușă. După amestecarea cimentului cu materialele de mai sus, acesta este umezit cu apă, adus la consistența dorită și turnat într-o matriță pentru a obține un blocaj gata.

În interiorul matriței există o combinație chimică de formatori de gaz cu ciment sau var. Gazele, în mod specific hidrogenul eliberat în timpul reacției, dau soluției o structură spumoasă. Diametrul porilor interconectați variază de la un milimetru la trei. După ce amestecul se prăjește, este scos și împărțit în părți de dimensiunea necesară. Apoi materialul este uscat.

Denumirea comună a materialului din blocurile vândute de Bonolit este AAC (autoclaved beton aerat - beton aerat autoclavat, numit și beton celular sau beton gazos).A fost inventat și creat în anii 1930 în Suedia. Pentru toată perioada existenței sale, tehnologia sa îmbunătățit și sa dezvoltat până când a ocupat una dintre pozițiile de lider printre materialele utilizate pentru construcția de clădiri.

Fabricarea de blocuri pentru pereți de diferite tipuri are unele diferențe. Aceasta este cu siguranță luată în considerare la întreprinderile Bonolit. Deoarece pereții de susținere externi necesită o rezistență mai mare, blocurile de spumă se întăresc în autoclavele specializate utilizând aburul sub presiune. Acest tip de blocuri este, desigur, un pic mai mult.

Pentru producerea blocurilor de gaz care sunt utilizate pentru instalarea pereților despărțitori interiori, solidificarea este aplicată în dulapurile electrice pentru uscare la cald sau pur și simplu în condiții ambientale.

avantaje

Blocurile de gaz Bonolit sunt utilizate pe scară largă în construcția de nu numai case mici, case, structuri de uz casnic și spații comerciale, dar și clădiri înalte.

Acest lucru se datorează numeroaselor avantaje ale materialului.

 • Fiabilitatea blocurilor de gaz vă permite să construiți fără lucrări suplimentare și materiale pentru a consolida partea rulmentului și fundația.Acest lucru vă permite să economisiți bani, timp și resurse în procesul de construcție, reducând astfel costul total al clădirii.
 • Datorită rezistenței și durabilității materialului, orice clădiri construite din acesta nu pot fi îmbătrânite și servesc mai mult de 50 de ani.
 • Blocurile au o siguranță mare în planul de incendiu. Acesta este un mare plus pentru funcționarea clădirilor.
 • Datorită ușurinței blocurilor de spumă, viteza de construcție și instalare a clădirii este accelerată de până la patru ori. Instalarea materialului produs pe compoziția adezivă, care crește și viteza de asamblare.
 • Datorită faptului că structura blocului conține pori spumoase, acestea rețin perfect căldura și "respiră". Acest lucru vă permite să creșteți uneori eficiența energetică termică a clădirilor.
 • Structura spumoasă, care are beton gazos făcut din materiale ecologice, este, de asemenea, un izolator excelent de sunet, care nu permite intrarea vibrațiilor sonore excesive în clădire.
 • Materialul este rezistent la apă, ceea ce înseamnă că interiorul va fi mai puțin susceptibil de influența umidității excesive.
 • Structura geometrică corectă a blocurilor facilitează crearea pereților drepți și a colțurilor clădirilor.
 • Blocurile Bonolit se caracterizează prin ușurința prelucrării prin orice mijloc, fie printr-o mașină de găurit, fie printr-o mașină de găurit, fie prin altă metodă.

deficiențe

Ca orice material de construcție, blocurile de spumă au dezavantaje.

 • Problema cu utilizarea elementelor de fixare. Pentru un astfel de material este inutil să folosiți unghiile, acestea vor cădea. Toate dispozitivele de fixare vor trebui să facă pe șuruburi.
 • Fisuri cu instalare necorespunzătoare a fundației. În cazul în care fundația este montată incorect, în timpul contracției poate provoca fisuri atât în ​​locurile de lipire a blocurilor unul față de celălalt, cât și pe blocurile înseși.
 • Hidroscopicitate ridicată. Concreteul beton absoarbe umezeala din cauza structurii spumoase. El poate absorbi până la o treime din volumul său, în timp ce nu-i permite să iasă. Dacă materialul este saturat cu umiditate, atunci proprietățile sale de izolare se vor deteriora. Din acest motiv, blocurile de beton aerat necesită decorațiuni exterioare, pentru care puteți folosi orice materiale (începând de la cărămizi și terminând cu plăci).

Alegerea opțiunii potrivite

Una dintre cele mai importante caracteristici ale blocurilor de gaz Bonolit este densitatea. Coeficientul său indică cât de dens este betonul aerian în kilograme pe m³.Un indice mai mare al coeficientului indică o duritate mai mare a blocului, un coeficient mai mic indică faptul că acesta conservă mai bine energia termică.

Există, de asemenea, un astfel de parametru ca rezistența la compresiune. Este marcat cu litera latină B cu un indice numeric, care indică presiunea pe care unitatea o poate rezista pe centimetru pătrat.

De exemplu, indicele B2.5 înseamnă că blocul de spumă va rezista la o presiune de până la 25 kg / cm2.

Densitatea blocurilor Bonolit este reflectată în numele lor după litera latină D.

În consecință, blocurile de spumă în sine sunt împărțite în funcție de coeficient.

 • Blocuri pentru fatade cu balamale. Indicele de densitate este D600. Ele sunt utilizate pentru instalarea pereților exteriori și a fațadelor, pentru a rezista unei sarcini sporite. Rezistența la sarcină a acestor blocuri este de la B3.5 la B5.
 • Blocuri de perete structurale. Indicele de densitate este D500. Numirea - montarea pereților exteriori și a planșeelor ​​interioare de rulment ale caselor. Rezistența la compresiune a acestui tip de blocuri este de la B2.5 la B3.5.
 • Blocuri de izolație structurală de perete. Indicele de densitate este D400. Ele sunt utilizate pentru instalarea de pereți de case cu o înălțime mai mică de trei etaje, precum și în instalarea de partiții interne.Rezistența la compresiune a acestui tip de blocuri este de la B2.0 la B2.5.
 • Blocuri termoizolante. Ele sunt utilizate atât pentru instalarea de pereți despărțitori interni, cât și pentru izolații termice. Indicele de densitate este D300. Rezistența la compresiune a acestui tip de blocuri este de la B1.5 la B2.0.

Blocul de beton din beton pentru zidurile din zidărie are o lungime standard de 600 mm, înălțime 200 mm, lățime de la 200 la 500 mm. Blocul de gaz pentru instalarea de pereți despărțitori are aceeași lungime și înălțime ca versiunea anterioară, dar lățimea mai mică este de 75 până la 150 mm. Blocul de jumperi este de 500 mm lungime, 200 mm înălțime și 250 până la 400 mm lățime.

Blocurile de spumă cu formă U se utilizează pentru a crea o rigiditate monolitică a curelelor și structuri interne ascunse. Modelele Pazogrebnevye se află pe părțile laterale ale depresiunii și ale proeminențelor, astfel încât în ​​timpul instalării nu este necesară așezarea compoziției adezive pe cusăturile verticale, blocurile de gaz sunt introduse unul în celălalt.

Blocurile de tip "hh" permit, datorită formei lor, să pună straturi de izolare termică între plăcile din pereții despărțitori.

    Un alt parametru al blocului de gaze este rezistența la ciclurile de congelare și dezghețare ale materialului. Pentru a indica de câte ori un material poate fi complet înghețat și dezghețat fără pierderea proprietăților, în blocul de beton gazos se folosește o latină F, urmată de un număr,care indică numărul de cicluri de dezgheț și de îngheț. Există opțiuni de la F15 la F100. Toate blocurile fabricate de Bonolit au un indice F100, adică pot suporta mai mult de o sută de cicluri de congelare / dezghețare completă.

    Pentru informații despre montarea betonului din beton Bonolit, consultați următorul videoclip.

    Comentarii
     autor
    Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

    Sala de intrare

    Camera de zi

    dormitor