Blocuri de beton din beton Ytong: tipuri și caracteristici

 Blocuri de beton din beton Ytong: tipuri și caracteristici

În prezent pe piață găsiți multe materiale diferite pentru construcția de clădiri. Mulți oameni preferă betonul gazos. Să vorbim despre produsele companiei Ytong.

structură

Aerocrete compania germană Ytong constă dintr-un amestec special, care constă din mai multe elemente.

Când sunt amestecate, ele formează o structură poroasă specială de piese. Aceasta este:

  • cuarț nisip;
  • portland ciment;
  • pudră de aluminiu și suspensie;
  • varia de var (poate fi atat amarata, cat si uscata);
  • apă (aprobată numai de Standardul de Stat).

Baza blocului de gaze este nisipul de cuarț. De asemenea, importante sunt pulberile și suspensiile de aluminiu.Ele formează oxid de aluminiu și hidrogen, care dă porozitatea materialului. În același timp, experții spun că toate caracteristicile pe care le posedă materialul vor fi aceleași pentru instalarea verticală și orizontală a structurii.

Blocurile din beton gazos Ytong trebuie trimise la cuptoare autoclave speciale, în care sunt puternic comprimate la un nivel de umiditate și temperatură setat. După aceasta, se evidențiază produse de construcție grele care rezistă aproape oricăror reacții chimice.

proprietăţi

Experții observă că betonul gazos are o serie de proprietăți importante. Se caracterizează prin rezistență ridicată, în ciuda greutății sale relativ mici (0,5 tone de material pe metru pătrat). Este caracteristică în special modelelor de blocuri D500 netede, având o densitate mai mare. De asemenea, astfel de blocuri asigură o izolare termică excelentă, obținută datorită structurii poroase. În ceea ce privește mărimea, ele sunt diverse. La vânzare există opțiuni 75x250x625, 625x250x100, 50x250x625, 100x250x625, 600x250x375, 300x250x625 mm, etc.

O altă proprietate importantă a Ytong din beton gazos este rezistența bună la foc.Compoziția acestui material are minerale speciale care nu arde. Materialul este capabil să reziste înghețurilor severe.

Ytong gas-bloc au proprietăți excelente de izolare acustică. Datorită suprafeței celulare, blocurile pot reduce semnificativ zgomotul excesiv. Datorită acestui fapt, pereții de astfel de materiale permit reducerea penetrării sunetelor în interiorul clădirii.

O proprietate importantă a Ytong din beton gazos este rezistența sa seismică. Prin urmare, clădirile din aceste blocuri pot fi construite chiar și în zonele predispuse la cutremure. În același timp, materialul de construcție are o greutate mică și o inserție subțire cu cusături pe substanțe adezive speciale.

O altă proprietate valoroasă a blocurilor de gaz ale acestui producător este rentabilitatea. Tehnica cusăturilor subțiri comparativ cu zidaria standard este cea mai ieftină, deoarece în acest caz nu este necesar să se lucreze cu o soluție adezivă. Acest lucru reduce semnificativ cheltuielile de numerar și economisește timp.

Concretul beton al acestui brand este fabricat din componente ecologice, naturale. Prin urmare, este absolut inofensiv pentru sănătatea umană. Și structura poroasă a fiecărei unități asigură circulația aerului și evaporarea excesului de umiditate, care oprește formarea mucegaiului și ciupercii pe suprafață.Permeabilitatea excelentă a vaporilor vă permite să creați un microclimat favorabil în interiorul clădirii. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că, din cauza prea multor porozități, betonul gazos în încăperi cu umiditate prea ridicată poate fi pus numai cu o protecție suplimentară specială. Prin urmare, nu este potrivit pentru toate structurile și spațiile.

De asemenea, este important să nu uitați că materialul este fragil. Cu efecte mecanice puternice, se poate rupe. Blocurile au, de asemenea, un nivel inferior de rezistență la compresiune datorită conductivității termice prea scăzute. Prin urmare, dacă valoarea depășită este depășită, structura poate fi deteriorată.

specie

Astăzi, Ytong produce două tipuri de blocuri de gaz:

  • neted;
  • pazogrebnevye.

pazogrebnevye

Astfel de blocuri sunt utilizate pentru decorarea exterioară și interioară (pentru pereți despărțitori, pereți, grinzi, plafoane, lucrări de restaurare). Cu ajutorul structurii cu caneluri, toate părțile pot fi ușor interconectate fără a utiliza compoziții adezive.

Materialul de acest tip este în formă de u. Acesta asigură conexiunea cea mai densă, ca urmare a căreia pierderea de căldură este redusă semnificativ.Adesea, acest soi este folosit ca un cofraj în timpul fabricării de căptușeli și rigidizări armate.

Blocurile pentru limbă și canal includ modelul D400 (dimensiunile sale pot fi 375x250x625, 300x250x625 mm). De regulă, este utilizat pentru finisarea pereților exteriori fără izolare. Densitatea acestui soi este de 400 kg / m3. Permeabilitatea la vapori este egală cu 0,23, iar rezistența la îngheț - 35.

Probele D500 cu dimensiunile de 175x250x625, 200x250x625, 240x250x625, 250x250x625, 300x250x625, 375x250x625 mm aparțin de asemenea betonului cu caneluri cu gaz gros. Densitatea lor este de 500 kg / m3, rezistența la îngheț - 35. Permeabilitatea la vapori este de 0,20.

neted

Astfel de blocuri, ca și cele anterioare, pot fi folosite pentru o varietate de scopuri (decorațiuni exterioare și interioare, construcția de pereți despărțitori, plafoane, scări, pereți). Ele au o formă geometrică strictă și o suprafață uniformă. De asemenea, acest material acționează de multe ori ca un tampon de lansare pentru instalarea acoperirilor de finisare, lipirea tapetului.

Versiunea netedă a Ytong din beton gazos este modelul D400a căror dimensiune poate fi 150x250x625, 200x250x625, 240x250x625, 250x250x625, 300x250x625, 375x250x625, 400x250x625, 500x250x625 mm. Densitatea acestor blocuri de gaze de construcție atinge 400 kg / m3. Specificațiile tehnice ale acestora sunt identice cu cele ale canelurii D400 (permeabilitatea la vapori este de 0,23, rezistența la îngheț este de 35).

De asemenea, D500 cu dimensiuni de 625x250x100, 75x250x625, 50x250x625, 100x250x625 mm (blocuri 625x250x100 mm sunt cel mai des utilizate pentru construcția de pereți despărțitori) aparțin de asemenea acestui tip de material. Densitatea acestui material atinge 500 kg / m3. Toate caracteristicile tehnice ale acestuia sunt aceleași cu cele ale modelelor D500 cu pieptene.

Compania produce, de asemenea, transferuri din beton armat Ytong, care asigură o izolare termică excelentă, chiar și în absența unui strat suplimentar de izolație. Pentru pereții interiori și exteriori ai zăbrelelor, de regulă, aceștia iau modelul PN250 cu o înălțime de 249 mm sau PN 125, a cărui înălțime este de 24 mm. Aplicați PP250 la înălțimea de 49 mm pe pereții cortinei interiori. De asemenea, acest producător produce pardoseli monolitice prefabricate. Ele constau din grinzi cu armare liberă. Astfel de elemente sunt realizate din beton armat sau oțel. Lungimea pieselor este determinată în funcție de intervalul suprapus. Celelalte componente sunt blocuri T, care au forma de inserții sandwich între două fante laterale. Se sprijină pe grinzi

Compania Ytong creează blocuri de beton în formă de arc. Cu ajutorul lor, veți putea realiza cele mai indraznete idei de design. Ele ușurează crearea unei partiții interioare semicirculare.Astfel de elemente sunt instalate pe soluția subțire a aceluiași producător.

În sortimentul companiei există structuri din beton scări. În același timp, se ia numai betonul greu din marca D600. Producătorul produce o varietate de scări. Aveți posibilitatea să le instalați sau folosind o compoziție adezivă specială sau folosind unelte.

cerere

În prezent, blocurile de beton din acest producător sunt utilizate pe scară largă în construcții în diverse scopuri. Adesea ele sunt folosite pentru construirea fundațiilor și subsolurilor. La urma urmei, adesea devin ape subterane, iar acest material nu permite penetrarea umezelii. De asemenea, în construcția pereților exteriori se utilizează blocuri de beton gazos, deoarece acoperirile acestui material au un nivel crescut de conductivitate și rezistență la vapori. În acest caz, acestea pot fi construite folosind doar un singur strat de beton gazos.

Pentru partițiile interne, luați și blocuri de gaze. Sunt ușoare, ceea ce simplifică foarte mult instalarea și reduce încărcătura pe structurile de susținere. În același timp, asamblarea chiar și a celei mai complicate forme va fi simplă, deoarece toate elementele de legătură au contururi geometrice ideale și sunt ușor de fixat.

Acest material este utilizat pentru podele.Dimensiunea panourilor din beton aerat vă permite să le împingeți puțin dincolo de pereți. Le puteți folosi cu aproape orice înclinare a acoperișului. Instalarea se face cu ajutorul unei macarale, nu este nevoie de echipament suplimentar pentru instalare.

opinii

Majoritatea consumatorilor iau notă de faptul că blocurile de beton gazos marca Ytong au un nivel ridicat de calitate. Unii utilizatori vorbesc despre o tehnologie simplă de montare a materialului, care nu necesită mult timp și efort. Consumatorii au observat geometria perfectă a fiecărei unități, ceea ce simplifică foarte mult instalarea. Mulți vorbesc despre aspectul decent al materialelor de construcție.

Cu toate acestea, puteți găsi comentarii negative despre betonul gazos Ytong. Astfel, proprietarii de clădiri spun că pot absorbi umezeala, astfel încât în ​​timp, pe ea ar putea apărea fisuri. Prin urmare, materialul necesită o protecție externă suplimentară.

În următorul videoclip veți găsi o clasă de master în ceea ce privește așezarea blocurilor de beton gazos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor