Blocuri din beton armat: tipuri și domeniu de aplicare

 Blocuri din beton armat: tipuri și domeniu de aplicare

Piața modernă a materialelor de construcție îi satisface pe consumatori cu varietatea sa bogată. Relativ recent, betonul gazos a fost folosit în construcții private. Blocurile fabricate din astfel de materii prime au multe caracteristici pozitive pentru care mulți cumpărători le aleg. Astăzi vom examina mai îndeaproape acest material practic și popular și, de asemenea, vom afla ce tipuri de blocuri de beton pot fi găsite pe piața construcțiilor.

Caracteristici speciale

Consumatorii moderni se confruntă cu o mare selecție de materiale de construcție pentru fiecare buget. În mod deosebit populare recent sunt produsele bloc, care se disting prin flexibilitate în muncă. Mai mult, din astfel de elemente este posibilă construirea rapidă a unei case complete cu unul sau două etaje.

Betonul beton face carcasă fiabilă și durabilă, care este foarte posibil să se construiască cu propriile mâini, fără a recurge la serviciile specialiștilor.

Sub beton aerat se înțelege o piatră de origine artificială, care este realizată din beton cu o structură celulară. Mulți consumatori cred că blocurile de beton sunt o analogie a blocurilor de spumă. De fapt, această opinie nu este adevărată. Blocurile de gaz sunt materiale complet diferite. În ele se formează goluri în timpul reacțiilor chimice care se produc ca betonul se întărește. Blocurile de spumă obțin o structură celulară datorită componentei spumante adăugată la soluție.

Există mai multe soiuri de blocuri de beton. Puteți alege produsele potrivite pentru o varietate de scopuri. Merită menționat aici că nu numai că construiesc case de țară sau mici construcții private din blocuri de gaze.Acest material poate fi atribuit în mod sigur universalului, deoarece face, de asemenea, chioscuri îngrijite, garduri originale și chiar și astfel de elemente non-standard pentru materialele de construcție ca paturi de grădină.

Pro și contra

Casele și cabanele construite din beton, astăzi se găsesc cu o frecvență de invidiat. Prevalența acestor erecții se datorează faptului că aerocritele au câteva calități pozitive pentru care sunt alese de cumpărători.

Să aruncăm o privire la avantajele acestui material:

 • Unul dintre principalele avantaje ale betonului gazos este densitatea sa optimă. Acest parametru poate fi cuprins între 400 și 1200 kg / m3. Dacă folosiți materiale de înaltă calitate cu o greutate specifică scăzută în construcții, atunci va dura puțin timp pentru a construi acest obiect sau acel obiect.
 • Aceste materiale sunt rezistente la umiditate. Chiar dacă sunt situate în condiții de umiditate ridicată, indicatorii lor din această schimbare sunt ușor.
 • Betonul beton are un alt avantaj semnificativ, care este deosebit de valoros pentru materialele de construcție - este siguranța împotriva incendiilor. Unitățile de gaz nu sunt materiale inflamabile.În plus, ele nu susțin combustia.
 • Aceste materiale nu se tem de temperaturi scăzute. Datorită acestei calități reale pentru țara noastră, este posibil să se facă referire la astfel de blocuri chiar dacă construcția este planificată să fie efectuată în condiții climatice dure.
 • Aerul beton este un material nepretentios care nu trebuie pulverizat cu antiseptice sau cu alti compusi de protectie. Pe astfel de blocuri nu apare mucegaiul sau putregaiul. În plus, ele sunt complet neinteresante la insecte și rozătoare. Nu toate materialele de construcții pot avea aceleași caracteristici.
 • Dacă ați realizat o montare de înaltă calitate a blocurilor de beton gazos, acestea nu vor crea "punți" reci la nivelul articulațiilor, astfel încât locuința nu va putea să lase căldura.
 • BCA este un material durabil. Construcțiile realizate din acesta pot dura mai mult de un secol.
 • Aceste tipuri de blocuri sunt ecologice. Nu există compuși periculoși și nocivi în compoziția lor, astfel încât nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la starea de sănătate a gospodăriei. Experții spun că numai lemnul natural poate concura cu betonul aerosvit în condiții de mediu.
 • Aerul beton are proprietăți de izolare fonică.Datorită acestora, zgomotul enervant de pe stradă nu este, de obicei, ascultat în locuințele blocului de gaze.
 • Betonul beton este, de asemenea, caracterizat de caracteristici termice excelente (nu mai rău decât cel al cărămizii). Casele din acest material, în unele cazuri, nu puteți izola deloc.
 • Nu mai vorbim de faptul că betonul gazos este un material foarte durabil și robust. Dacă îi oferiți o armătură de înaltă calitate, puteți continua cu siguranță construirea de clădiri cu mai multe etaje.
 • Blocurile de beton din beton sunt materiale "obediente". Dacă este necesar, acestea pot fi tăiate sau să le dea un formular nestandard, după cum reiese din multe recenzii ale maeștrilor.
 • Acest produs este de asemenea popular datorită prețului său accesibil.
 • În producția de astfel de blocuri se cheltuiește o cantitate foarte mică de ciment.
 • Blocurile de beton cu aer are o greutate foarte modestă, astfel încât deplasarea acestora din loc în loc nu este dificilă, precum și realizarea diverselor lucrări de construcție.
 • După cum am menționat mai devreme, betonul gazos este un material multifuncțional, din care nu numai că este posibilă construcția de case, ci și alte obiecte utile, cum ar fi șemineele și chioșcurile.
 • Locuințele sau ancadramentele din beton gazos sunt construite foarte rapid, deoarece astfel de blocuri sunt de dimensiuni mari, cu greutate redusă.
 • Betonul beton se distinge prin caracteristicile bune ale permeabilității aburului și aerului. Datorită acestor caracteristici, circulația naturală a aerului este întotdeauna prezentă în camerele de zi, care formează cel mai confortabil microclimat al locuinței.
 • Blocurile de beton bari sunt materiale accesibile care sunt fabricate folosind echipamente de înaltă tehnologie. Aceste materiale sunt supuse unui control strict al calității.

Blocurile de beton din beton nu sunt materiale ideale. Are minusurile sale.

Luați în considerare:

 • Principalul dezavantaj al betonului gazos este higroscopicitatea sa ridicată.
 • Pentru erecțiile din acest material este necesar să se pregătească structuri ideale de fundație. Cea mai mică greșeală poate duce la apariția crăpăturilor pe pereții blocurilor, nu numai pe liniile de zidărie, ci și pe blocurile înseși.
 • În ciuda faptului că blocurile de beton sunt responsabile pentru formarea nivelului optim de umiditate, în timp, umiditatea începe să se acumuleze în structura lor. Ca urmare, acest lucru duce la distrugerea lor.
 • Așa cum am menționat mai devreme, costul acestor unități este destul de accesibil, dar aceleași blocuri de spumă sunt în continuare mai ieftine.
 • Aceste materiale au proprietăți termoizolante, dar nu sunt suficient de mari. În această problemă, aerocrete în fața multor materiale, cum ar fi beton spumant.
 • Pentru aceste materiale trebuie să cumpărați elemente speciale de fixare.
 • Betonul beton poate fi curățat numai cu materiale speciale proiectate special pentru acest tip de bloc.
 • Nu puteți construi clădiri cu mai mult de 5 etaje din blocul de beton.
 • Este necesară transportul cu grijă a blocurilor de beton gazos, pentru a nu le deteriora - structura poroasă face ca aceste materiale să fie mai fragile.

Tehnologie de producție

Blocurile de beton din beton sunt realizate după cum urmează:

 • Mai întâi, se prepară un amestec constând din componente precum cimentul Portland, nisipul de siliciu, apa, var și un agent special de suflare.
 • Soluția este plasată într-o formă specială. Este în continuare umflarea amestecului. Ca rezultat al acestui proces, se formează goluri în structura de beton.
 • Când blocul blochează, acesta este scos din matriță și tăiat în funcție de parametrii dimensionali corecți.

Deci, obține blocuri de beton aerat de o anumită formă.

Există două metode principale de fabricare a acestor materiale:

 • autoclavă;
 • non-autoclavă.

Pentru ca betonul să obțină caracteristici de înaltă rezistență, blocurile sunt tratate cu vapori de apă și apoi plasate până când sunt uscate complet în camerele care se găsesc într-o autoclavă specială. Deci, obține blocuri din beton aerat de tip autoclavă. După ce au fost supuși unui tratament similar, aceștia dobândesc parametri de rezistență mai stabili.

BCA nu costă mai puțin decât o versiune în autoclavă. Acest material este realizat prin umezirea și uscarea materialului în condiții naturale.

Trebuie remarcat faptul că formarea blocurilor de beton gazos din amestecul înghețat este considerată principala diferență a betonului din beton spumos bine-cunoscut. Acest fapt provoacă conflicte violente în rândul cumpărătorilor, deoarece porii acestei metode de fabricare rămân în continuare deschisi.

specie

În zilele noastre sunt produse mai multe tipuri de blocuri de beton. Acestea diferă unele de celelalte în ceea ce privește caracteristicile de densitate și rezistență.

Să facem cunoștință cu lista celor mai frecvente soiuri de materiale de construcții:

 • D350. Blocurile cu astfel de marcaje sunt mai puțin frecvente. Acest fapt se explică prin faptul că aceste materiale sunt destul de fragile. Se recomandă să le instalați numai în rolul structurilor de etanșare. Nivelul de rezistență este de numai 0,7-1,0 MPa.
 • D400. Blocurile de beton din beton cu marcaje similare sunt durabile și fiabile. Parametrii de rezistență ai acestor materiale sunt de obicei de 1-1,5 MPa. Este permisă utilizarea acestor blocuri atât ca baze izolatoare cât și ca deschideri în condițiile clădirilor cu mai multe etaje.
 • D600. Astfel se marchează soiurile cu rezistență ridicată ale blocurilor de beton. Parametrii lor de rezistență sunt de 2,4-2,5 MPa. Datorită performanței sale, acest beton gazos este adesea utilizat în proiectarea clădirilor cu fațade ventilate.

Blocurile de beton aerat pot avea forme diferite, de exemplu:

 • dreptunghiulară - aceste specimene sunt utilizate în construcția pereților de lagăr și pereți despărțitori;
 • În formă de T - aceste blocuri sunt utilizate pentru construcția de podele;
 • În formă de U - astfel de materiale sunt de obicei utilizate în proiectarea deschiderilor de ferestre și uși;
 • În formă de arc.

În plus, materialele din blocul de beton gazos sunt:

 • structurale;
 • izolare termică;
 • construcția și izolarea termică;
 • universală;
 • specială.

Specificații tehnice

Blocurile de beton gazos sunt produse în diferite dimensiuni:

 • 600h300h200;
 • 600h300h300;
 • 400h300h300;
 • 600h400h300;
 • 400h400h300.

Cunoscând parametrii dimensionali ai acestor materiale, puteți calcula cu ușurință în ce cantitate vor fi necesare pentru a efectua aceste sau alte lucrări de construcție.

În ceea ce privește parametrii de densitate, totul depinde de marca specifică a blocurilor:

 • opțiunile de construcție cu marcaj D1000-D1200 se disting printr-o densitate de 1000-1200 kg / 1 m3;
 • piesele de construcție și termoizolante ale mărcii D600-D900 sunt fabricate cu o densitate de 500-900 kg / m3;
 • materialele termoizolante ale mărcii D300-D500 au un parametru de densitate cuprins între 300 și 500 kg / m3.

Trebuie remarcat faptul că blocurile cu densitate diferită se pot distinge prin formă.

Detaliile privind betonul gazos sunt realizate cu clase de rezistență diferite. Acest indicator arată cât de mult poate rezista acest material. De exemplu, blocul de clasă de rezistență B2.5 poate fi utilizat în construcția unor pereți puternici care poartă o înălțime de până la 20 de metri.

Există, de asemenea, materiale care au astfel de clase, indicând puterea lor:

 • B1.5;
 • V2.0;
 • B2.5;
 • Q3.5.

Blocurile de beton din beton pot avea un coeficient diferit de conductivitate termică.

Acest indicator este indicat după cum urmează:

 • 0,096;
 • 0,12;
 • 0,14;
 • 0,17.

Acești parametri indică capacitatea unui spațiu mai cald de a transfera căldura în încăperi reci. Cu cât este mai mare coeficientul, cu atât este mai tangibilă eficiența termică. Pentru a determina materialul unui coeficient adecvat pentru locuința dvs., trebuie să luați în considerare nivelul de umiditate.

Un alt parametru important al blocurilor de beton gazos este rezistența la îngheț. Se măsoară în cicluri. Pentru astfel de materiale de construcție, se utilizează simboluri de la 25 la 100. Pentru comparație se poate lua o cărămidă care nu poate avea mai mult de 50 de cicluri de rezistență la îngheț.

Atunci când alegeți un astfel de material, este important să țineți cont de contracția acestuia în timpul uscării. Nu trebuie să fie mai mare de 0,5 m / m. Dacă acest parametru depășește marcajul specificat, riscați să obțineți fisuri vizibile de contracție pe pereții gazului de beton. Din acest motiv, experții recomandă să cumpărați materiale conforme GOST.

În ceea ce privește greutatea blocurilor de beton din beton m3, totul depinde de marcarea lor directă:

 • D300 - 300 kg;
 • D400 - 400 kg;
 • D500 - 500 kg;
 • D600 - 600 kg;
 • D700 - 700 kg;
 • D800 - 800 g;
 • D1000 - 1000 kg;
 • D1100 - 1.100 kg;
 • D100 - 1200 kg.

Cum să evitați fisurile?

După cum am menționat mai devreme, blocurile de beton sunt materiale supuse crăpării. Aceste defecte pot apărea din diverse motive, dar cel mai adesea motivul este o fundație prost executată.

Pentru a evita astfel de probleme, ar trebui:

 • pentru a echipa placa de fundație sau tip de bandă, respectând cu strictețe tehnologia corespunzătoare;
 • pentru a efectua ouarea, fără a uita de amenajarea centurii întărite;
 • crea curele inel.

În cazul în care blocul încă crăpate, atunci nu vă fie teamă. Acest material este capacitatea de a restabili. Pentru a face acest lucru, utilizați de obicei un amestec de calitate bazat pe ghips.

Unde pot folosi?

Betonul beton este un material practic și căutat. Poate fi folosit în diverse scopuri.

Nu numai clădirile rezidențiale private sunt construite din acest material, ci și structurile gospodărești. De asemenea, betonul gazos este potrivit pentru construirea de clădiri industriale și administrative.Cu toate acestea, rețineți că pentru clădirile cu un număr mare de etaje, este puțin probabil să se potrivească.

Datorită caracteristicilor sale operaționale, blocurile de beton pot fi utilizate în construcția de case, chiar și în condiții climatice dure. În plus, acest material de construcție este permis să fie utilizat ca o construcție, izolare fonică și baze termoizolante. Se utilizează în construcția de pereți diferiți. Pereți exteriori și pereți fiabili și puternici sunt obținuți din astfel de tipuri de blocuri - acestea pot fi unice, portante, duble sau combinate.

Blocurile pe bază de beton sunt ideale pentru instalarea pereților despărțitori și a pereților de incendiu. Aceste elemente pot fi umplute cu rame de oțel sau beton.

O altă zonă de aplicare a blocurilor de beton este restructurarea, precum și restaurarea vechilor structuri. Pentru restaurarea clădirilor care au fost utilizate de mulți ani, blocul de gaze este potrivit datorită greutății sale reduse.

Acest material de construcție este adesea folosit pentru izolarea fonică sau izolarea unei case. Este potrivit pentru încălzirea atât a clădirilor mici, cât și a clădirilor înalte.Pentru izolarea clădirii, utilizați de obicei tipuri speciale de beton, care au dimensiuni mici.

Betonul beton este utilizat în amenajarea treptelor de scări, a plăcilor de podea și a grinzilor.

Recent, betonul gazos cu o structură celulară a fost adesea folosit în alte zone. În acest caz vorbim de construcția pereților subsolului sau a fundațiilor. Cu toate acestea, pentru a justifica utilizarea blocurilor de beton gazos necesită de obicei teste suplimentare, care vizează identificarea fiabilității și durabilității materialelor.

Cum se calculează cantitatea?

Înainte de a merge la cumpărături pentru blocuri de beton, trebuie să calculați cât de mult aveți nevoie de ele. Acest lucru este necesar pentru a nu cumpăra prea mult exces de materiale sau pentru a le cumpăra în cantități insuficiente.

Pentru a efectua calculele necesare, se va folosi următoarea formulă: (LxH-Spρ) х1.05хВ = V, în care:

 • L este un parametru comun pentru lungimea pereților blocului de gaz;
 • H este înălțimea medie a pereților betonului;
 • Spr - desemnarea suprafeței totale a deschiderilor ușilor și ferestrelor;
 • 1.05 este un factor cu o marjă de 5% pentru tăiere;
 • B este desemnarea parametrului de grosime al blocurilor de gaz;
 • V este volumul cantității necesare de beton gazos.

Dacă vă bazați pe formula de mai sus, puteți crea o tabelă clară pentru calculul numărului de blocuri dintr-un cub.

Dimensiunile blocurilor de gaz, mm

bucăți într-un cub

600×200×300

27,8

600×250×50

133,3

600×250×75

88,9

600×250×100

66,7

600×250×150

44,4

600×250×200

33,3

600×250×250

26,7

600×250×300

22,2

600×250×375

17,8

600×250×400

16,7

600×250×500

13,3

Nu uitați însă că astfel de calcule oferă doar rezultate aproximative, care sunt mai degrabă de natură recomandatoare. Astăzi, pe site-urile diferitelor producători, puteți găsi calcule on-line convenabile, prin care puteți efectua cu ușurință și rapid toate calculele necesare.

Cum să puneți?

Dacă a trecut cel puțin o lună de la turnarea fundației, ar trebui să o faceți prin impermeabilizare. A efectua aceste lucrări este foarte importantă, deoarece betonul nu tolerează contactul cu umezeala și umezeala.

Rândul de început al blocurilor trebuie să fie așezat, folosind amestecul de beton ca liant. Țineți cont de faptul că primele părți puse vor acționa ca bază pentru viitorul perete, astfel încât materialele să fie instalate exact și în mod corect.

Dacă în timpul instalării primului rând ați făcut greșeli, atunci o astfel de zidărie blocată se poate sparge din cauza tensiunilor interne.

Calibrarea zidăriei de pornire este necesară cu ajutorul unui nivel special de construcție și a unui ciocan din cauciuc. Nu uitați că primul rând de bloc trebuie să fie întărit. Ulterior, instalarea tijei trebuie făcută la fiecare 4 rânduri.

Toate rândurile care urmează trebuie așezate folosind o soluție adezivă specială. Datorită acestei tehnici, cusăturile sunt obținute la maximum subțire, datorită căruia peretele finit va avea proprietăți termice mai eficiente.

Pentru ca peretele să fie cât se poate de lămurit și mai precis, este necesar să se folosească un astfel de detaliu ca un șanț. După instalare, partea superioară a tuturor rândurilor trebuie să fie tratată cu un flotor de mână special (sau altă unealtă similară) pentru a furniza materiale cu proprietăți de aderență mai mari.

Montarea blocurilor de beton gazos este completă cu amenajarea unei curele armate. Pentru aceasta, în partea superioară, un perete finit este fixat dintr-un panou asamblat din scânduri. Armatura este plasată în ea.

După aceea, trebuie să se varsă o formă concretă în cofraje. Proporțiile sale ar trebui să fie: nisip - 3 părți, ciment - 1. Deoarece calitatea conductivității termice a betonului este mai mare,mai degrabă decât în ​​blocuri de beton, această bandă nu numai că poate întări pereții, ci poate provoca și pierderi termice în interiorul clădirilor. Din acest motiv, va trebui să fie încălzită în continuare.

În prezent, mulți producători care vând blocuri de beton gazoși furnizează piața cu curele rigide gata făcute. Acestea sunt blocuri alungite cu o structură poroasă și o canelură în partea centrală, în care este necesară turnarea soluției de beton.

Nu trebuie să uităm de armarea blocurilor de zidărie. Pentru realizarea acestor lucrări veți avea nevoie nu numai de compoziția adezivă, ci și de barele de armare și de un chaser de perete (veți avea nevoie de acesta atunci când lucrați cu deschideri de ferestre și uși ale clădirii).

După finalizarea așezării blocurilor de beton, acestea trebuie tăiate. Pentru a face acest lucru, utilizați un avion sau o cremă specială.

Sfaturi și trucuri

Atunci când se plasează blocuri de beton, este necesar să se ia în considerare faptul că parametrul lungimii îmbinărilor orizontale trebuie să fie de aproximativ 2-8 mm. Dacă vorbim de cusături verticale, atunci dimensiunea lor nu trebuie să depășească marcajul de 3 mm. Dacă a apărut excesul de soluție din cusături, atunci nu este nevoie să fie frecat - aceste elemente trebuie îndepărtate cu o mistrie.

Realizați instalarea blocurilor de beton cu mâinile proprii, se recomandă utilizarea schelei de casă. Va fi mult mai ușor să lucrați cu ei. Nu uitați că calitatea întregului perete va depinde de instalarea rândului de blocuri de pornire. De aceea este foarte important să se utilizeze nivelul clădirii la început. Dacă observați anumite inexactități, acestea ar trebui eliminate cât mai curând posibil și numai apoi urmați instalarea rândului următor.

Dacă lucrați cu blocuri de beton, atunci ar trebui să folosiți numai elemente de fixare speciale. Șuruburile simple pentru astfel de structuri pur și simplu nu se potrivesc - nu vor fi ținute în siguranță și ferm în blocuri.

Rețineți că, dacă există părți cum ar fi mânerele de prindere în blocuri, atunci când acestea sunt instalate, viteza de curgere a compoziției adezive poate crește semnificativ. Motivul pentru aceasta este că tehnologia de așezare a betonului gazos asigură umplerea absolută a tuturor cavităților în timpul lucrului.

Transportați cu grijă blocuri de beton aerat astfel încât să nu le deterioreze suprafața. Se recomandă acoperirea acestui material cu folie de plastic, care îi va proteja de factorii externi negativi.Dacă în timpul deschiderii ferestrelor sau a ușilor nu ați reușit să ajungeți în lungimea întregului bloc de beton aerat, puteți să vă luați un ferăstrău sau o ferăstrău și să tăiați partea suplimentară a piesei. Această lucrare nu necesită prea mult timp și efort, deoarece betonul gazos este un material maleabil.

Dacă aveți de gând să utilizați beton aerat pentru construirea unei case private, atunci trebuie să luați cea mai responsabilă atitudine față de alegerea unei fundații fiabile și solide. Acest lucru se datorează faptului că acest material nu susține mișcările bazei. Din acest motiv, tipul de fundație trebuie selectat pe baza caracteristicilor solului și a caracteristicilor blocului de gaze însuși.

Experții nu recomandă așezarea blocurilor de beton gazos, pornind de la două unghiuri unul față de celălalt. Ca urmare a unor astfel de acțiuni, vă va fi dificil să vă bandați rândurile și să ajustați elementul de finisare la dimensiunea necesară. Înainte de a cumpăra blocuri de beton aerat, trebuie să le inspectați cu atenție. Materialele nu ar trebui să fie cele mai mici deteriorări, chipsuri sau fisuri. Dacă observați vreunul, atunci cumpărarea este mai bine să refuzați.

Nu căutați lucruri prea ieftine. Prețurile neașteptat de scăzute pot indica blocuri de calitate slabă.

În următorul videoclip veți găsi blocuri de beton din zidărie.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor