Dibluri pentru beton aerian: tipuri, caracteristici și reguli de instalare

 Dibluri pentru beton aerian: tipuri, caracteristici și reguli de instalare

Astăzi, pentru construirea de diferite clădiri este adesea folosit materiale, cum ar fi beton gazeificate. Are o structură poroasă specială. Datorită acestei caracteristici distinctive, nu toate dispozitivele de fixare sunt potrivite pentru acest material. Lucrul cu betonul gazos, este obișnuit să folosiți dibluri speciale. Este necesar să se ia în considerare în detaliu tipurile de astfel de dispozitive de fixare, precum și modul în care acestea să fie instalate în fundații de beton.

trăsătură

BCA este recunoscut pe drept drept unul dintre cele mai practice și accesibile materiale.Ea face case durabile și puternice, precum și ancadramente de încredere. Cu toate acestea, este necesar să se ia în considerare faptul că acest material este diferit în structura celulară, atunci când este confruntat cu care este necesar să se ia în considerare multe nuanțe. Caracteristica principală a unui astfel de material este fragilitatea și ductilitatea acestuia. Blocurile poroase pot fi ușor tăiate sau tăiate în exces din ele. Și, de asemenea, nu trebuie să uităm că pentru această structură folosiți elemente speciale de fixare. De regulă, dispozitivele de fixare tradiționale nu se mențin bine în astfel de baze, motiv pentru care întregul punct al utilizării lor dispare.

Pentru betonul gazos, utilizați dibluri speciale. Proiectarea unor astfel de părți este o manșon în formă de spirală, pe suprafața căreia sunt coaste. Ultimele elemente în timpul șurubului de șurub sau șurub devin mai largi, atât de strâns se potrivesc într-o suprafață de beton slăbită. Acest dispozitiv fără complicații, dar eficient, poate rezista cu ușurință încărcăturilor impresionante. Cu ajutorul diblurilor speciale proprietarii casei au posibilitatea de a atârna pe pereți obiecte decorative de orice dimensiune.

Producătorii moderni produc astfel de dibluri în două variante. Ele diferă în caracteristicile de design.

 • Forma de fixare a coastelor. Astfel de elemente de fixare pot fi echipate cu o spirală spirală clasică sau au nervuri în formă de con. Marginile acestuia din urmă pot fi asemănătoare cu lamele de formă spirală.
 • După metoda de instalare. Diblurile sunt fie înșurubate în bază, fie sunt introduse în ele. Sunt considerate cele mai fiabile exemplare care trebuie înșurubate. Se recomandă aplicarea la dispozitivele de fixare în cazul în care este prevăzută echiparea podelei din beton aerat cu o garnitură.

specie

Astăzi în magazine puteți întâlni diverse opțiuni pentru dibluri pentru materiale poroase. Ele se deosebesc în principal de materialul din care sunt făcute. Una sau alta varianta a elementelor de fixare trebuie sa fie selectata pe baza exacta a ceea ce se intentioneaza sa se instaleze cu aceasta pe o suprafata de beton.

metal

Astfel de tipuri de elemente de fixare sunt cele mai frecvente. De regulă, ele sunt fabricate din oțel galvanizat. Astfel de elemente se pot lauda cu siguranta la incendiu, astfel incat acestea sunt adesea instalate in spatii periculoase.În plus, Diblurile metalice sunt excelente pentru următoarele lucrări:

 • pentru instalarea de ghidaje, proiectate pentru instalarea foilor GKL;
 • pentru instalarea de mobilier și echipamente cu o greutate impresionantă;
 • pentru fixarea conductelor de orice complexitate (poate fi o conductă de gaz, canalizare sau instalație sanitară).

Ansamblurile din oțel zincat trebuie să aibă o parte specială de reținere sau manșete în construcția lor. Datorită acestor detalii, diblul nu se va întoarce sau cădea, ceea ce se întâmplă foarte des atunci când vine vorba de bazele celulare. Principalul și singurul dezavantaj al elementelor de fixare metalice este că acestea sunt supuse la apariția ruginii distructive. Diblurile galvanizate sunt cele mai scumpe deoarece au multe calități pozitive. În plus, ele pot fi folosite din nou, dacă este necesar.

plastic

Astfel de dibluri pentru beton sunt realizate din polipropilenă și polietilenă. Dispozitivele de fixare din plastic sunt bune deoarece nu sunt supuse formării de coroziune. De obicei, dispozitivele de reținere din plastic au aripioare speciale, asemănătoare spirală,responsabilă de cuplarea de cea mai bună calitate cu baza celulară. O caracteristică distinctivă a acestor montanți este siguranța mediului înconjurător. În plus, nu se tem de un mediu extern agresiv. Împreună cu costul redus, aceste caracteristici fac din diblurile de plastic pur și simplu elemente indispensabile atunci când vine vorba de a lucra cu beton aerat.

Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că astfel de dibluri nu pot fi utilizate pentru lucrări de fațadă, ceea ce se explică prin faptul că nu se pot lăuda cu rezistență la temperaturi scăzute, prin urmare, odată cu debutul unei iarnă reci, plasticul poate exploda pur și simplu.

nailon

Plutele de nailon pot fi, de asemenea, clasificate ca plastic. Astfel de dispozitive de fixare a opțiunilor sunt bune, deoarece nu sunt, de asemenea, susceptibile la coroziune. Cu toate acestea, ele sunt mai rezistente la uzură decât piesele simple din plastic - pot fi, de asemenea, utilizate pentru lucrări în exterior. Potrivit experților, dispozitivele de fixare din nailon sunt mult mai puternice și mai durabile decât copiile din propilenă sau din polietilenă. Consumatorii nu cheltuiesc adesea pe astfel de elemente de fixare, deoarece sunt mai scumpe decât alte opțiuni. Cu toate acestea, caracteristicile și calitățile lor justifică pe deplin prețul ridicat. Nylon versiuni de dibluri sunt abordate atunci când efectuarea unor astfel de lucrări, cum ar fi:

 • instalarea de deschideri de usi si ferestre;
 • oglinzi de fixare și corpuri de iluminat - pentru astfel de obiecte se recomandă utilizarea diblurilor cu un diametru de cel mult 12 mm.

Ancora chimică

De asemenea, ar trebui să evidențiem astfel de elemente de fixare ca ancore chimice. Aceste șuruburi de ancorare sunt relevante în acele cazuri în care este necesar să se atașeze un anumit obiect peretelui din beton gazos, care se distinge printr-o greutate mare pe care diblurile de metal obișnuit pur și simplu nu pot suporta. Ancora chimică acționează în același mod ca și diblul de ancorare metalică, dar este instalat în gaura deja finisată folosind o compoziție specializată de adeziv. Această metodă de atașare face posibilă fixarea conștiinței elementelor de volum mare.

Diblurile pentru betonul gazos diferă în ceea ce privește utilizarea lor de bază, așadar merită să distingem mai multe soiuri.

universal

Acest tip de dibluri poate fi instalat pe o suprafață de beton de orice tip. O caracteristică distinctivă a acestor elemente de fixare este structura lor a corpului distanțier.Când dispozitivul de fixare este scufundat într-o bază solidă, acesta se comportă ca un simplu diblu de tip de extindere. Într-o acoperire goală sau poroasă, aceste elemente de fixare sunt laminate într-un ansamblu de oprire specială pentru fixare strânsă. Aceste dispozitive de fixare sunt instalate diferit de dispozitivele de fixare obișnuite.

În plus, capacitatea de transport a diblurilor universale este mai mică decât cea a elementelor de distanțare. Costul acestor produse în același timp este mai mare.

cui

Există un unghi special, care este ideal pentru lucrările de instalare în masă. Manșonul montului este cât se poate de simplu - are 2 distanțiere și, în general, nu există mușchi sau dinți. La momentul montajului într-un dibluți puneți un cui și nu înșurubați piesa cu șurub. Din acest motiv, căptușeala trebuie plasată pentru a evita defilarea. Diblurile de unghii sunt mai ieftine decât alte tipuri de elemente de fixare, dar au o capacitate de transport mai mică.

Instalarea acestor suporturi este rapidă și ușoară, așa cum spun mulți meșteri cu experiență.

cadru

Acest suport este fabricat din plastic sau metal. Principala caracteristică distinctivă a acestor dibluri este structura lor asemănătoare clasei, datorită căreia dispozitivul de fixare face posibilă reducerea semnificativă a sarcinii pe unitatea celulară.Datorită acestor caracteristici, caracteristicile de rezistență ale elementelor de fixare sunt îmbunătățite.

Elementele de cadru trebuie să fie instalate la montarea ușilor, precum și a blocurilor de ferestre și a ghidajelor.

Izolare termică

Acest suport este de asemenea instalat în baza betonului. Sunt permise să se aplice atunci când se lucrează cu cărămizi. Diblurile termoizolante pot fi așezate pe suprafețe mai moi, deoarece sunt ușoare și sunt destinate pentru instalarea celor mai ușoare lucruri - materiale izolante.

Care este mai bine?

După cum puteți vedea, există o mulțime de dibluri diferite proiectate pentru a lucra cu beton aerat. Pentru a decide care dintre ele este cea mai bună, ar trebui să luați în considerare mai multe care elemente de fixare ar trebui alese pentru diferite cazuri, și anume:

 • dacă vorbim despre instalarea lămpilor sau a oglinzilor montate, cele mai bune opțiuni vor fi dispozitivele de fixare din nailon, ale căror diametru nu depășește 12 mm;
 • la instalarea conductei ar trebui să aleagă diblurile metalice;
 • pentru instalarea de mobilier greu este recomandat să cumpărați elemente de fixare metalice specializate;
 • când vine vorba de lucrul la fațadă, există o opțiune aici - elemente speciale de prindere din plastic;
 • atunci când se fixează ferestrele și ramele ușii, ar trebui folosite tipuri de dibluri ale cadrului;
 • O fotografie compactă sau o fotografie fără probleme va avea de asemenea un cui obișnuit, care este permis să se fixeze fără un diblu.

dimensiuni

Elementele de fixare potrivite pentru fundațiile de beton sunt disponibile în diferite dimensiuni. De exemplu, piese de nylon pot avea astfel de parametri (în mm), cum ar fi:

 • 4x20;
 • 5h25;
 • 6x30;
 • 8x40;
 • 8h55;
 • 10x50;
 • 12h60;
 • 14h70;
 • 16h80.

Diblurile galvanizate au dimensiuni (în mm), cum ar fi:

 • 6h32;
 • 6h36;
 • 8h38;
 • 8h50;
 • 10h60.

Opțiunile de plastic sunt realizate cu astfel de parametri (în mm), cum ar fi:

 • 5x30;
 • 6h35;
 • 5X40;
 • 6h25;
 • 6x40;
 • 8x40;
 • 10h100;
 • 12h100.

Cum se utilizează?

Principiul de instalare a diblurilor este același ca și pentru alte tipuri de elemente de fixare. Trebuie să acționați în următoarea ordine:

 • mai întâi trebuie să pregătiți găurile pentru diblu, care ar trebui să fie mai mici decât diametrul montantului; de exemplu, pentru dispozitivele de fixare cu diametrul de 8 mm va trebui să folosiți un burghiu de 7 mm;
 • Dacă luați un instrument ca un pumn, atunci trebuie să opriți modul de impact, desigur, este de dorit să utilizați un burghiu, deoarece este mai eficient;
 • dispozitivele de fixare din plastic trebuie să fie înșurubate cu atenție cu ajutorul unei șurubelnițe; dacă se folosesc părți metalice, acestea trebuie să fie introduse în găuri cu un ciocan;
 • atunci când lucrează, este imperativ să se asigure că produsele nu ating și nu sunt strâmbe;
 • când manșonul este fixat până la opritor, puteți continua să înșurubați șurubul sau șurubul universal;
 • Este necesar să înșurubați șurubul cu o șurubelniță, aderând la adâncimea necesară.

După cum vedeți, fixarea diblurilor pentru blocul de gaz nu este deloc dificilă. Principalul lucru este să lucrați cu atenție și să vă asigurați că toate detaliile sunt ferm "așezate" în perete, fără a se lega.

Sfaturi și trucuri

La instalarea diblurilor în blocul de gaz este imposibil să folosiți o șurubelniță, deoarece acest dispozitiv funcționează din surse de energie electrică, ceea ce face mai dificilă controlul acesteia. Un astfel de dispozitiv poate perturba firul prin răsucirea șurubului. Efectuând o gaură pentru dibluri în blocul de gaz, este important să se considere că acestea nu trebuie să fie mai mari decât diametrul lor. În caz contrar, dispozitivele de fixare pur și simplu nu se vor menține ferm în bază. Adâncimea găurilor trebuie să fie puțin mai mare decât parametrul lungimii dibului.Vârful șurubului trebuie să părăsească limitele diblurilor pentru ca fixarea să fie cât mai fiabilă.

Mulți oameni, care s-au familiarizat cu diblurile, încep să le folosească cu orice ocazie. Cu toate acestea, experții nu sfătuiesc să contactați mounts prea puternic, în cazul în care planurile de a atârna cârlige, picturi și alte mici. În acest scop, sunt mai potrivite elemente de fixare simple din plastic, ale căror dimensiuni sunt de aproximativ 8 mm.

Dacă efectuați instalarea unor astfel de elemente în forma corespunzătoare, atunci acestea vor putea suporta greutăți mai grave. Nu trebuie să economisiți achiziția unor elemente de fixare de înaltă calitate, mai ales dacă doriți să atașați obiecte grele de dimensiuni mari la pereții din beton.

Despre dispozitivele de fixare pentru beton gazos - nylon diblu și metal (crocodil), consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor