Bloc de gaze sau spumă: care este diferența și ce este mai bine?

Piața modernă a înrobit literalmente materiale de construcție precum blocul de spumă și blocul de gaze. Mulți consumatori sunt siguri că denumirile indicate aparțin aceluiași produs cu argumente proprii și contra. Dar, de fapt, acestea sunt materiale de constructii diferite, care au destul de multe diferente. Astăzi ne vom da seama ce le face să difere unul de celălalt și să determine ce este mai bine - un bloc de gaz sau un bloc de spumă.

trăsătură

Spuma de beton, beton și beton spumă blocuri de astăzi sunt în mare cerere. Casele construite din ele sunt foarte comune. Cererea pentru astfel de materiale de construcții datorită costurilor lor accesibile și performanțelor bune.În plus, trebuie remarcat faptul că din blocurile enumerate este posibil să se construiască nu numai clădiri rezidențiale, ci și diverse ancadrații.

Pentru a răspunde la întrebarea principală, ce fel de material este mai bun - bloc de spumă sau bloc de gaz, trebuie să vă familiarizați cu caracteristicile, avantajele și dezavantajele sale.

Spumă de beton

Spuma bloc este un material foarte popular care se bucură de o cerere de invidiat de la consumatorii moderni. Produce clădiri destul de stabile și durabile, care pot fi gestionate în cel mai scurt timp posibil. Este ușor să lucrați cu un bloc de beton spumos - nu este deloc necesar să aveți o educație specială sau o experiență vastă în domeniul construcțiilor.

Majoritatea oamenilor care doresc să construiască o casă sau un apartament, aleg blocuri de beton din spumă din cauza costului redus al acestora. În plus, unii utilizatori fac acest material cu propriile mâini - rețeta pentru realizarea blocurilor de spumă este foarte simplă și simplă, trebuie doar să aderați la proporțiile corecte.

Există multe avantaje ale blocurilor din beton spumos, precum și dezavantaje.

Pentru început, să vedem cât de bune sunt aceste materiale de construcție:

 • Blocul de spumă se distinge prin conductivitatea termică scăzută.Datorită lor, acest material de construcție produce case foarte calde și confortabile, care, uneori, nu necesită încălzire suplimentară.
 • Aceste materiale sunt ușoare, astfel încât lucrul cu ele nu consumă mult timp. Mai mult decât atât, maestrul poate face față mai multor procese, fără a atrage asistenți.
 • Un alt avantaj important rezultă din avantajele de mai sus ale blocurilor de spumă: datorită greutății reduse, erecțiile blocului de spumă nu impun sarcini semnificative asupra structurii de fundație.
 • Construcția blocului de spumă se poate lăuda cu o bună calitate a izolației fonice.
 • Blocul de spumă este un material cu un volum mare, prin urmare, sunt realizate rapid diferite tipuri de clădiri.
 • Un alt avantaj semnificativ al blocurilor de spumă este că acestea sunt ieftine. Majoritatea consumatorilor își pot permite achiziționarea acestor materiale de construcție.
 • Să nu mai vorbim că blocurile de spumă - un material foarte maleabil. Dacă este necesar, acestea pot fi tăiate sau tăiate cu un ferăstrău.
 • De regulă, blocurile de spumă sunt ecologice. Nu dăunează sănătății gospodăriei.Desigur, în timpul fabricării acestor materiale se utilizează componente sintetice, dar conținutul lor este prea mic pentru a face rău unei persoane.
 • Blocul de spumă este un material care are o durată lungă de viață. Mai mult, de-a lungul anilor, blocurile de spumă nu își pierd calitățile pozitive.
 • Acest material de construcție nu se teme de foc. El nu susține flacăra și nu se aprinde.
 • Mulți utilizatori cred în mod greșit că numai construcții simple și uniforme pot fi realizate din blocuri de spumă. De fapt, nu este. Dacă proprietarii au o astfel de dorință, casa din spumă poate fi făcută originală și la modă.
 • În sine, blocul de spumă nu necesită decorații decorative. Desigur, va fi mai protejat dacă este acoperit cu ipsos sau orice alt material adecvat, dar aceasta nu este prima prioritate.

După cum puteți vedea, calitățile pozitive ale blocului modern de spumă și soiurile sale abundă. De aceea astăzi mulți utilizatori o aleg pentru construcția de case (și nu numai).

Cu toate acestea, nu totul este atât de roz - materialul de construcție dat are dezavantaje semnificative,cu care trebuie să citiți și:

 • Blocul de spumă este un material care are o structură poroasă. Datorită acestui fapt, produsele similare devin mai fragile, mai ales la margini. Din acest motiv, este necesar să se transporte și să se transporte blocuri de spumă foarte atent, pentru a nu le deteriora accidental.
 • După cum sa menționat mai sus, nu este necesar să se finalizeze construcțiile de blocuri de spumă, dar este mai bine să se facă acest lucru. În primul rând, astfel protejați materialul de influențele externe agresive și, în al doilea rând, construcția va arăta mult mai atractivă. Dar aici vă puteți confrunta cu o problemă comună - pentru a finaliza blocurile de spumă, trebuie să selectați vopsele / tencuieli speciale, care sunt concepute pentru fundații de beton spumă.
 • Blocurile de spumă sunt necesare armare. De obicei, la îmbinările materialelor sunt instalate fitinguri. Dacă nu completați structura cu o centură seismică de încredere, atunci nu veți putea construi suprapuneri de înaltă calitate și nu veți putea instala aceeași structură puternică.
 • Unul dintre principalele dezavantaje ale utilizării blocurilor de spumă este faptul că piața modernă este în mod literal plină de materiale contrafăcute de calitate scăzută fabricate în condiții subterane.Astfel de materiale sunt adesea făcute cu o încălcare a proporțiilor, ceea ce duce la creșterea fragilității lor.
 • Dacă doriți să creați o casă de locuit din elemente din spumă de beton, atunci trebuie să țineți cont de faptul că este permisă începerea unor lucrări similare numai după efectuarea unor calcule scrupuloase. De exemplu, va trebui să determinați grosimea zidurilor erecției, luând în considerare toate încărcăturile.
 • Pentru clădirile din beton spumos, este necesar să se construiască fundații speciale ale tipului de formare.
 • Unele subtipuri de blocuri de spumă nu diferă în geometria corectă. Adesea, în timpul lucrărilor de construcție, acestea trebuie să fie lustruite și tăiate meticulos, astfel încât aceleași pardoseli sau pereți să fie uniforme și îngrijite.

Există o serie de subtipuri de blocuri de beton spumos modern.

Ele sunt împărțite după scop:

 • Constructii. Cazurile de acest tip sunt destinate încărcăturii grele. Adesea se adresează pentru construirea de clădiri cu mai multe etaje. Clădirile de dimensiuni mari ale blocurilor de spumă sunt adesea încălzite, deoarece acest material este caracterizat de o conductivitate termică considerabilă.
 • Izolație termică. Aceste tipuri de blocuri din beton spumos sunt foarte diferite de opțiunile de construcție.Ele nu sunt termice, astfel încât locuințele construite din ele sunt foarte calde. Dar blocurile de izolație nu pot fi numite rezistențe ridicate. De obicei, acestea sunt folosite doar ca strat suplimentar în construcția de clădiri rezidențiale.
 • Constructii si termoizolatii. Aceste subtipuri de blocuri de spumă sunt considerate universal. Au strâns proprietăți excelente de rezistență, precum și bune proprietăți de izolare termică. Aceste materiale sunt perfecte pentru construcția pereților portanți sau a compartimentelor convenționale. Foarte adesea, bai sau case mici sunt construite din astfel de blocuri.

Aceste materiale diferă în metoda de fabricație:

 • Turnat (casetă). Numele acestor blocuri de spumă vorbește de la sine. În timpul fabricării lor, se utilizează formulare speciale, închise cu pereți despărțitori. Această metodă de producție este considerată a fi cea mai economică. Cu toate acestea, piesele turnate au un dezavantaj - dimensiunile blocurilor de beton spumos finite sunt inexacte și ajustate prost.
 • Cu filet. Blocurile de spumă de mai sus sunt fabricate dintr-o soluție finită, care este tăiată în părți individuale folosind o șir special de oțel.Aceste materiale se pot lauda cu colturi corecte si ingrijite. În plus, ele sunt verificate geometric.

Blocurile din spumă de beton realizează diferite modele.

În funcție de scopul specific, aplicați una sau altă opțiune din următoarele:

 • Perete. Aceste blocuri de spumă sunt mai frecvente. Acestea sunt deseori abordate în construcția suburbană. Aceasta poate fi nu numai construcția unei case rezidențiale private, ci și orice structură din spate.
 • Partition. Al doilea în cerere sunt blocurile de spumă de împărțire. Ele sunt suficient de subțiri - 100-150 mm. Ele construiesc partiții puternice și rezistente la uzură în partea interioară a clădirii. Datorită grosimii sale, blocurile de despărțire sunt tăiate fără probleme dacă este necesar. Datorită acestei caracteristici distinctive, meseriașii cu experiență produc frumoase structuri arcuite din astfel de blocuri.
 • Scop special. În fabricarea tăvilor speciale se utilizează de obicei blocuri din beton spumos. Fitingurile sunt de obicei instalate în aceste elemente.
 • Armat. Astfel de blocuri de spumă sunt părți din beton spumos, armat cu un cadru din oțel.Cel mai adesea, blocurile ranforsate sunt folosite ca elemente de transport în locul elementelor standard din beton armat.
 • Personalizat. Există și blocuri speciale de spumă non-standard. Acestea sunt fabricate special pentru comenzile clienților.

Blocurile de spumă sunt disponibile cu parametri dimensionali diferiți.

Materialele destinate a fi așezate cu clei sunt realizate cu următoarele dimensiuni:

 • lungime: 188 mm lățime: 300 (mm), înălțime: 588 (mm);
 • 188 mm x 250 mm x 588 mm;
 • 288 mm x 200 mm x 588 mm;
 • 188 mm x 200 mm x 388 mm;
 • 288 mm x 250 mm x 488 mm;
 • 144 mm x 300 mm x 588 mm;
 • 119 mm x 250 mm x 588 mm;
 • 88 mm x 300 mm x 588 mm;
 • 88 mm x 250 mm x 588 mm;
 • 88 mm x 200 mm x 388 mm.

În ceea ce privește blocurile de beton spumos destinate așezării pe ciment, dimensiunile lor pot fi următoarele:

 • lungime 198 mm, lățime: 295 mm, înălțime: 598 mm;
 • 198 mm x 245 mm x 598 mm;
 • 298 mm x 195 mm x 598 mm;
 • 198 mm x 195 mm x 398 mm;
 • 298 mm x 245 mm x 298 mm;
 • 98 mm x 295 mm x 598 mm;
 • 98 mm x 245 mm x 598 mm;
 • 98 mm x 195 mm x 398 mm.

Beton beton

Principalul "concurent" al betonului din spumă este un astfel de material de construcție ca betonul gazos. El este, de asemenea, abordat de mulți consumatori care doresc să construiască o casă sau orice alt ancoră pe teren. Acest produs popular, cum ar fi blocul de spumă, are punctele forte și slăbiciunile sale.

Să începem cu binele - ia în considerare avantajele blocurilor de beton aerat:

 • Acest material de construcție se distinge printr-o densitate ridicată, care poate varia între 400 și 1200 kg / m3. Dacă utilizați material de perete de înaltă calitate cu o mase mică specifică, atunci puteți petrece destul de puțin timp pentru construcția unei anumite structuri.
 • Blocurile de beton din beton sunt rezistente la umiditate. Chiar și în condiții de umiditate a aerului de 60%, rata blocurilor de gaze va fi de aproximativ 5%. Dacă nivelul umidității aerului atinge 96%, atunci acesta poate ajunge până la 8%.
 • Un alt avantaj semnificativ al betonului este securitatea la incendiu, cum este cazul blocurilor de spumă. Acest material poate rezista chiar și la temperaturi extrem de ridicate, fără obstacole. În plus, blocul de gaze nu suportă arderea.
 • Nu se tem de blocurile de beton gazos și de temperaturile foarte scăzute. Datorită acestei calități, accesul la astfel de materiale este permis chiar și în condiții climatice dure.
 • Nu vă temeți de acest material de construcție și de efectele biologice. Concretul beton nu trebuie să fie tratat în continuare cu compuși de protecție sau cu agenți antiseptici, cum ar fi lemnul.
 • Acest material de construcție se distinge prin durabilitate. Erecțiile din beton aerat pot dura 100 ani sau mai mulți.
 • BCA este ecologic. În compoziția sa nu există toxine periculoase care să aibă un impact negativ asupra sănătății umane. Cu blocuri de beton aerat pe mediu nu pot fi decât lemn.
 • Ca beton spumos, betonul gazos are calități foarte bune de izolare fonică. Construind un zid din acest material cu o grosime de 40 cm, nu vă puteți îngrijora de zgomotul provenit de pe stradă.
 • Un alt avantaj al betonului este faptul că are bune calități de izolare termică. Casele din materiale similare, în multe cazuri, nu necesită izolare suplimentară. În același timp, în interiorul unei locuințe similare este menținut întotdeauna un microclimat confortabil.
 • Avantajul indiscutabil al betonului gazos este nivelul său de rezistență. Dacă este întărită corespunzător, atunci puteți construi o casă mare cu trei etaje.
 • Diferă acest material de construcție și ușurința procesării. Poate fi tăiat sau tăiat, dacă este necesar. Blocul poate fi ușor atașat la anumite dimensiuni și forme.Cu toate acestea, merită să luați în considerare o singură nuanță: diblurile sunt foarte slab susținute în pereții din beton aerat, prin urmare se recomandă utilizarea altor elemente de fixare - șuruburi cu auto-filetare.
 • Producția de beton gazos are un pic de ciment.
 • Acest material de construcție este ieftin, deoarece producția acestuia folosește materii prime de origine naturală - nisip de cuart, ciment, var.
 • Aerul beton are o greutate redusă, astfel încât lucrul cu acesta nu este prea consumator de timp. Structura sa este de asemenea celulară, prin urmare, astfel de blocuri pot fi mutate cu ușurință fără a recurge la ajutorul unei macarale.
 • Aerul din beton este un material versatil care se utilizează nu numai pentru construcția de case sau anexe, ci și pentru fabricarea semineelor, treptelor sau gardurilor. Acest avantaj se datorează ductilității acestui material - este posibil să-i dați aproape orice formă.
 • Acest material are, de asemenea, caracteristici excelente de vapori și respirabilitate. Coeficientul acestor calități în betonul spongios este aproape același cu cel al lemnului. Potrivit experților, circulația aerului și nivelul de umiditate din casă dintr-un astfel de material vor fi reglementate în mod natural, formând un microclimat confortabil.
 • În prezent, blocurile de beton sunt fabricate în fabrici, unde în fiecare stadiu al producției se efectuează un control strict al calității produselor.

Blocurile de beton din beton nu sunt ideale, la fel ca și opțiunile de beton spumos.

Ei au propriile dezavantaje:

 • Acest material se caracterizează prin higroscopicitate ridicată.
 • În cazul în care fundația clădirii a fost ridicată cu încălcări, clădirile cu blocuri de gaze pot produce fisuri vizibile. Mai mult, aceste defecte apar nu numai de-a lungul liniilor de zidărie, ci și de blocurile de gaze. Cicluri microscopice apar pe acest material de construcții în doar 2-4 ani.
 • Da, blocurile de beton gazos sunt responsabile pentru formarea unui nivel ideal de umiditate în cameră, dar în timp, aceste materiale încep să acumuleze exces de umiditate în structura lor. Aceasta duce la atenuarea și delaminarea blocurilor.
 • Aerul beton nu este cel mai mare preț, dar este mai mare decât costul blocurilor de spumă.
 • Aerocratul nu se poate lăuda cu caracteristici suficiente de izolare termică, în special când se compară cu blocurile de spumă.

Există mai multe soiuri de beton gazos.

Fiecare specie are propria etichetare.

 • D350. Această marcă este considerată una dintre cele mai rare. Acest lucru se datorează faptului că astfel de blocuri sunt fragile. Sunt permise să se instaleze numai ca sigilii. Nivelul de rezistență al D350 este de 0,7-1,0 MPa.
 • D400. Acest tip de beton gazos este mai durabil și mai puternic. Această proprietate a acestui material poate fi de la 1 la 1,5 MPa. Aplicați materiale similare în rolul izolației și în rolul deschiderilor în erecțiile înalte.
 • D500. Nivelul de rezistență al acestui material de construcție este de 2-3 MPa. În mod tipic, astfel de blocuri sunt abordate în construcția de clădiri monolitice. Ele sunt potrivite pentru construcții de joasă înălțime.
 • D600. Acest marcaj este blocuri de beton aerant de înaltă rezistență. Nivelul puterii lor poate fi de 2,4-4,5 MPa. Datorită caracteristicilor sale de performanță, betonul gazos D600 poate fi utilizat pentru construcția de clădiri cu fațade ventilate.

Este imposibil să se spună exact care dintre opțiunile enumerate pentru blocurile de beton este cea mai bună, deoarece în fiecare categorie există atât dezavantaje, cât și avantaje.

Marca de beton aerat afectează costul final.

Blocurile de beton din beton diferă de asemenea prin formele lor:

 • elemente rectangulare sunt utilizate pentru a construi partiții și pereți portanți;
 • părțile armate sunt de obicei cumpărate pentru fabricarea plafoanelor;
 • Tocurile în formă de T sunt proiectate pentru podele;
 • Blocurile de beton sunt utilizate pentru deschideri;
 • Există, de asemenea, variante arc-like ale blocurilor de beton.

Blocurile de gaze, precum și blocurile de spumă, se întâmplă termoizolante, constructive și constructive și termoizolante. În ceea ce privește dimensiunea betonului gazos, multe aici depind de forma sa.

Elementele simple dreptunghiulare au următoarele dimensiuni:

 • lungime - 625 mm;
 • lățime - 100 mm, 150 mm, 200 mm, 240 mm, 300 mm, 400 mm;
 • înălțime - 250 mm.

Blocurile în formă de U sunt emise cu astfel de parametri dimensionali:

 • lungime - 600 mm;
 • lățime - 200 mm, 240 mm, 300 mm, 400 mm;
 • înălțime - 250 mm.

Tehnologie de producție

Spuma de beton și betonul gazos sunt fabricate folosind tehnologii diferite. Luați în considerare în detaliu.

Blocurile de beton din beton sunt realizate după cum urmează:

 • În primul rând, materialele necesare sunt pregătite în proporțiile potrivite (acestea includ nisipul, varul și cimentul). Fiind într-o stare uscată, acestea sunt amestecate cu ajutorul echipamentelor speciale timp de 4-5 minute.După aceea, la compoziția mixtă se adaugă o suspensie de pulbere de aluminiu pe bază de apă.
 • În timpul amestecării varul reacționează cu aluminiu. Datorită acestui fapt se formează hidrogen. Datorită formării puternice de gaz, în compoziție se formează bule de aer. Ele sunt distribuite uniform în întreaga soluție.
 • După aceea, compoziția finită este turnată în formă. Trebuie să fie preîncălzită până la marcajul de 40 de grade. Completați cu ¼ din volumul recipientului.
 • Când compoziția este trimisă în formă, acestea sunt transferate într-o cameră specială, unde se efectuează o porogeneză suplimentară a materialului. Ca urmare, volumul masei rezultate începe să crească treptat și câștigă proprietăți de rezistență. Pentru a activa reacțiile necesare în soluție, precum și pentru a le distribui în mod optim în formă, se aplică efectelor vibrațiilor.
 • Când compoziția rezultată atinge întărirea preliminară, este necesar să se elimine orice neregularități de pe suprafața sa. Acest lucru se face cu ajutorul firelor de sârmă.
 • În continuare, structura ajunge de la cameră și trece la linia de tăiere.
 • Următorul pas în fabricarea blocurilor de gaze va fi trimiterea lor în autoclavă.

Deseori, plăcile din beton gazos sunt etichetate cu denumirea AGB (material autoclavizat implicit). În același timp, autoclavul este un fel de "aragaz sub presiune" cu dimensiuni impresionante. În condițiile sale se injectează și apoi se menține o presiune de 12 atm. În ceea ce privește temperatura, ar trebui să fie 85-190 grade. În acest cadru, plăcile din beton sunt pregătite în decurs de 12 ore.

Când blocurile sunt complet pregătite într-o autoclavă, ele sunt în plus divizate, deoarece în timpul pregătirii se pot conecta unele în altele. După aceea, aceste materiale sunt plasate într-un material special de termocontractabil sau polietilenă.

BCA este realizat fără utilizarea unei autoclave. În acest caz, întărirea compoziției are loc în condiții naturale - în acest caz nu este necesară echiparea specială.

Dar aceste materiale vor fi mai puțin fiabile. Se vor micsora mai mult si nu vor fi la fel de durabile ca si optiunile autoclave.

Spuma de beton se face ușor și mai ușor. Există 2 moduri de a produce - caseta și tăierea.

Metoda casetei implică turnarea soluției în forme speciale.

Tehnologia, numită tăiere, implică turnarea soluției într-un container mare, după care se întărește și se taie în continuare elemente individuale cu dimensiunile necesare.

Pentru fabricarea blocurilor de beton care utilizează mărcile de ciment M400 și M500, nisip pur fără lut, agent de spumare, clorură de potasiu și, bineînțeles, apă.

Cerințe pentru utilizare

Dacă vă decideți să utilizați beton spumos sau beton gazos pentru a construi o casă, atunci Ar trebui să luați în considerare o serie de cerințe specifice pentru utilizarea acestor materiale.

 • Fundația trebuie să fie cât mai durabilă, în ciuda faptului că astfel de materiale bloc sunt ușoare și au o structură poroasă.
 • Suprafața orizontală a structurii fundației trebuie să fie impermeabilă.
 • Forarea găurilor, tăierea, tăierea blocurilor cu celule se realizează în același mod. Pentru tăiere se utilizează un ferăstrău manual, găurile sunt forate cu burghie și burghie.
 • Blocurile de spumă pot fi așezate pe ciment sau adeziv special. BCA este montat numai pe lipici.
 • Încetați să construiți o casă dacă este necesar. Păstrați obiectul pentru iarnă.Spumă de beton în acest timp nu va fi nimic, dar betonul aerat ar trebui să fie acoperit cu un film impermeabil.
 • Feriți-vă de reținerea elementelor de fixare pe ambele materiale. Se recomandă utilizarea șuruburilor speciale, a ancorelor și a componentelor hardware.
 • Pentru căptușirea unor astfel de fațade de bloc trebuie să folosiți tencuieli speciale, panouri de perete, siding, piatră și alte materiale similare. Nu există limitări majore.
 • Uneori nu este necesar să încălzi casele din blocuri poroase. Dacă este necesar, atunci trebuie să vă întoarceți la încălzitor. Se recomandă contactarea vatei de bazalt.
 • Nu toate tencuielile sunt potrivite pentru finisarea acestor fundații. Pentru blocurile de spumă și blocurile de gaz, trebuie să achiziționați compuși care să le mențină permeabilitatea la vapori.

Cum sa alegi?

Pentru a înțelege ce material este mai bun, ar trebui să compare blocul de spumă și blocul de gaze în mai multe moduri:

 • Structura. Blocurile de spumă au celule mari și închise, cu absorbție slabă a apei. Suprafața lor este gri. Blocurile de silicat de gaz au pori mai mici. Acestea au izolație termică mai slabă și necesită finisare suplimentară.
 • Caracteristicile de rezistență.Blocurile de beton din beton sunt mai puțin dense (200-600 kg / cub) decât betonul din spumă (300-1600 kg / cub). În ciuda acestui fapt, spuma este inferioară betonului, deoarece structura sa este eterogenă.
 • Rezistența la îngheț. Blocurile din beton aerat autoclavizate sunt mai rezistente la îngheț și permeabile la vapori decât alte materiale similare.
 • Caracteristicile aplicației. Spuma celulară este utilizată în construcții joase. Este de asemenea utilizat în construcția de clădiri monolitice (aici este folosit ca un strat izolator suplimentar). Materialele de beton gazos sunt utilizate ca principale materiale structurale și izolante. Dintre acestea, se construiesc case de complexitate foarte diferite.
 • Producție. Pentru a rula într-o spumă de calitate scăzută, betonul este mult mai ușor decât un beton gazos rău. Acest lucru se datorează faptului că prima este adesea făcută în condiții artizanale, iar procesul de fabricare a materialelor din beton gazos este mai performant și, deseori, realizat în condiții fabricate.
 • Cost. Prețul este cea mai evidentă diferență între blocurile de spumă și blocurile de gaz. Acesta din urmă va costa mai mult, deoarece blocurile din beton spumos sunt fabricate din materii prime ieftine.
 • Izolație fonică.Blocurile din spumă au caracteristici de izolare fonică mai bune decât opțiunile de beton.
 • Durata de viață a serviciului Spumă de beton în medie nu mai mult de 35 de ani, și beton aerian mai mult de 60 de ani. Aceasta este o altă diferență importantă care trebuie luată în considerare la alegerea materialului adecvat.
 • Contracția. Gradul de contracție a blocurilor de spumă este mai mare decât acest material cu parametrii de silicat gazos. Este 2,4 (și aerat - 0,6).

         Distingerea betonului din spumă nu este atât de dificilă. Este suficient să acorzi atenție suprafeței lor. Blocurile de spumă sunt netede, iar blocurile de gaz sunt ușor dură. Este mai dificil să spun cu certitudine ce material de construcție este mai bun, deoarece ambele au argumente pro și contra. Cu toate acestea, este necesar să se țină cont de opinia experților care susțin că blocurile de gaze sunt cu toate acestea mai puternice, iar caracteristicile lor rezistente la îngheț sunt mai bune. În ceea ce privește blocurile de spumă, acestea sunt mai calde și mai ieftine.

         Nu trebuie să uităm că betonul spumos de calitate scăzută este mai obișnuit decât betonul gazos din a doua generație, după cum reiese din recenziile multor consumatori. Fie ca atare, alegerea depinde de cumpărător. Este important să vă decideți în avans pentru dvs. exact ce calități căutați în aceste materiale de construcție.înainte de a merge la cumpărături pentru ei.

         Compararea blocului de gaz cu blocul de spumă - în următorul videoclip.

         Comentarii
          autor
         Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

         Sala de intrare

         Camera de zi

         dormitor