Cum se face betonul?

 Cum se face betonul?

BCA - unul dintre tipurile de beton celular, care are caracteristici tehnice înalte, în timp ce prețul său este foarte mare. Acest material de construcție poate fi realizat cu ușurință independent cu ajutorul unor echipamente speciale.

luare

Producția independentă de beton gazos poate fi un ajutor nu numai pentru construcțiile individuale de dimensiuni reduse, ci oferă și posibilitatea de a începe propria afacere.

Aceste blocuri sunt foarte populare deoarece au următoarele proprietăți:

 • densitate scăzută, care este de aproape cinci ori mai mică decât cea a betonului clasic și de trei ori mai mică decât cărămida;
 • absorbția apei este de aproximativ 20%;
 • conductivitatea termică este de 0,1 W / m3;
 • menține mai mult de 75 de cicluri de dezghețare / congelare (care este de 2 ori mai mare decât indicele de cărămidă);
 • rezistența ridicată la compresiune permite construirea de case cu două și trei etaje;
 • izolație fonică excelentă datorită structurii poroase;
 • clasa de rezistență ridicată la foc;
 • este ușor să lucrați cu materiale - să tăiați cuie ciocanele;
 • în condiții de siguranță atât pentru oameni, cât și pentru mediu, deoarece nu există componente dăunătoare în compoziție;
 • este posibil să se creeze o structură de turnare monolită bazată pe blocuri de beton aerat.

Fabrica de producție gazoblokov forțează chiar și un novice. Întregul beneficiu al muncii independente constă într-o schemă de producție de înaltă performanță, simplă, ieftină și ieftină pentru mortar, rezultând un material de construcție de o calitate foarte decentă, cu caracteristici tehnice excelente.

Echipamente și tehnologie

Există mai multe opțiuni pentru tipul de linie pentru producția de blocuri de beton. în funcție de volumul și condițiile de plasare.

 • Linii staționare. Plasate pentru a produce de la 10-50 m3 blocuri pe zi. Pentru lucrul cu astfel de echipamente sunt necesare 1-2 lucrători.
 • Linii ca transportor. Ele produc aproximativ 150 m3 pe zi, ceea ce asigură un volum regulat de volume mari de produse.
 • Instalatii mobile. Se utilizează pentru fabricarea de blocuri de beton gazos de auto-fabricare oriunde, inclusiv direct pe șantier.
 • Linii mini. Acesta este un complex automatizat pentru producția de blocuri de beton gazos de până la 15 m3 pe zi. Instalația în sine necesită aproximativ 150 de metri pătrați. Linia necesită 3 persoane.
 • Mini-plantă. Această linie este capabilă să producă blocuri de gaze de până la 25 m3. De asemenea, este nevoie de munca a 3 muncitori.
linii fixe
banda transportoare
Instalatii mobile
Linii mini
Planta mini

Echipamentul staționar este considerat cel mai profitabil și mai fiabil, deoarece toate etapele grele sunt automatizate aici, iar munca manuală nu este întotdeauna necesară. În aceste linii se utilizează un mixer mobil, un complex special pentru prepararea și depozitarea soluției, apă de încălzire și un transportor pentru alimentarea componentelor în distribuitor. Liniile staționare sunt productive (până la 60 m3 blocuri finite pe zi), dar necesită suprafețe mari pentru instalare (aproximativ 500 m2) și sunt foarte scumpe.

Prețurile de producție ale acestor linii în Rusia încep de la 900 mii.ruble, echipamentele de producție străină vor costa chiar mai mult.

Linii de transport implementează un model de producție fundamental diferit - dozatorul și mixerul de beton gazos nu se mișcă, se formează numai în mișcare. Procesul este complet autonom, dar din cauza ratelor ridicate de producție va fi dificil să se mențină un astfel de proces pe cont propriu - vor fi necesare 4-6 persoane. Situat pe o suprafață de 600 m2, costul său începe de la 3 000 000 de ruble. Această opțiune este potrivită pentru cei care intenționează să producă blocuri în scopul vânzării ulterioare.

Linile mobile sunt cea mai bună opțiune pentru producția independentă de blocuri pentru construcții individuale. Principalul avantaj este compactitatea echipamentului, masina ocupa doar 2 x 2 m2. Poate fi amplasat în orice loc convenabil: pe șantier, în garaj și chiar acasă. Linia constă dintr-un mixer compact, un compresor și un furtun de conectare, care vă permite să completați mai multe forme simultan. Echipamentul este deservit de o singură persoană. Prețurile pentru instalațiile mobile nu depășesc 60 de mii de ruble și consumă relativ puțină energie electrică.

Mini-liniile pot fi staționare și tip transportor. Aceste fabrici sunt produse de companiile ruse Inntechgroup, Kirovstroyindustriya și Altaystroymash. Componentele diferiților producători pot diferi ușor, dar toate modelele au componente principale (mixer, mașină pentru tăierea blocurilor și mucegai). Acestea pot ocupa o suprafață de 10 până la 150 m2. De asemenea, va fi necesar să se organizeze un loc separat pentru uscarea blocurilor de gaz. Mini-fabricile sunt adesea un pad de lansare pentru cei care decid să producă și să vândă blocuri de beton gazos. Majoritatea producătorilor autohtoni din acest echipament nu o autoclavizează. Cu toate acestea, în primele etape se poate face fără ea. Se poate reduce în mod semnificativ timpul de uscare a blocurilor și crește producția zilnică a instalației.

Cum să faci acasă?

Făcând mâinile tale pentru a produce blocuri de beton este foarte benefică nu numai pentru nevoile individuale, ci și pentru vânzarea și organizarea micilor afaceri. Materiile prime și uneltele pentru fabricarea acestui material de construcție pot fi achiziționate de la mâini, în magazine specializate sau direct de la producător.

Unii meșteri își fac propriile forme pentru blocuri, ceea ce economisește în urma cumpărării lor.

Poți să faci beton aerat în două moduri: folosind o autoclavă și fără ea. Prima opțiune implică achiziționarea de echipamente speciale, în care există o "coacere" a blocurilor de beton gazos sub presiune și temperatură ridicată. Datorită acestui efect, în porii betonului apar mici bule de gaz, care îmbunătățesc caracteristicile tehnice ale materialului obținut. Astfel de blocuri au o rezistență și o rezistență mai mare. Cu toate acestea, această metodă nu este adecvată pentru utilizare la domiciliu, deoarece autoclava nu este ieftină, dar și pentru că va fi dificil să se organizeze tehnologia pe cont propriu.

Prin urmare, pentru fabricarea de blocuri cu propriile mâini este adecvată a doua metodă, fără a utiliza echipamente autoclave. În această variantă de realizare, uscarea betonului gazos are loc în condiții naturale. Astfel de blocuri sunt oarecum inferioare în ceea ce privește rezistența și alte caracteristici ale blocurilor autoclave, dar sunt destul de potrivite pentru construcții individuale.

Următoarele instrumente vor fi necesare pentru auto-instalarea instalației de beton gazos:

 • forme pentru amestec de beton;
 • mixer de beton pentru prepararea soluției;
 • lopata;
 • fir de metal.

De asemenea, puteți achiziționa echipamente speciale care dozează și pregătește amestecul pe cont propriu - aceasta va accelera semnificativ procesul de producție a materialului.

Tehnologia de autoproducere a blocurilor de beton gazos are trei etape obligatorii.

 • Dozarea și amestecarea ingredientelor uscate în proporția necesară. La această etapă, este important să urmăriți cu acuratețe doza selectată, deoarece schimbând raportul dintre componente, puteți obține un beton diferit în ceea ce privește caracteristicile tehnice.
 • Se adaugă apă și se amestecă soluția până se înmoaie. În această etapă, porii formați în amestec trebuie să fie distribuiți uniform, deci este de dorit să se utilizeze un mixer de beton.
 • Completarea formularelor. Compartimentele speciale sunt umplute cu o soluție doar jumătate, în timp ce în primele câteva ore formarea activă a bulelor de gaze continuă, iar amestecul crește în volum.

Apoi, după 5-6 ore de la umplerea formularelor, blocurile sunt tăiate din amestecul în exces folosind o șir de metal. Apoi blocurile rămân în forme timp de încă 12 ore.Le puteți lăsa pe șantier sau în interior. După pre-solidificare, blocurile pot fi îndepărtate din recipiente și lăsate să se usuce timp de câteva zile și numai apoi să fie stocate pentru depozitare.

Rezistența finală a betonului este câștigată în 27-28 de zile după producție.

Forme și componente

Un pas important în producerea independentă de blocuri de beton este alegerea formelor potrivite.

Containerele pentru turnarea betonului gazos pot fi după cum urmează.

 • Pliabilă. Puteți înlătura panoul în orice etapă de blocare a blocului. Aceste structuri necesită o rezistență fizică suplimentară.
 • Kolpachny. Eliminat complet cu ajutorul sistemelor mecanizate.
  demontabil
  Kolpachny

    Formele de fabricare a materialelor pot fi diferite: metal, plastic și lemn. Containerele metalice sunt cele mai solicitate, întrucât se disting prin durabilitate și rezistență. Sunt produse în două tipuri, în funcție de volum (0,43 și 0,72 m3). Orice rețetă este aleasă pentru fabricarea blocurilor, materia primă necesită același lucru.

    Componentele pentru producerea de beton gazos sunt:

    • apă (consum de 250-300 litri pe m3);
    • ciment (consum 260-320 kg per m3);
    • nisip (consum de 250-350 kg / m3);
    • modificator (2-3 kg per m3).

    Unele cerințe sunt impuse materiilor prime pentru producerea blocurilor. Apa trebuie să fie de duritate medie cu o salinitate minimă. Cimentul pentru amestec trebuie să fie conform cu GOST. Portland ciment M400 și M500 ar trebui să fie preferate. Nu numai nisipul fluvial sau marin, dar și cenușă, zgură folosită, făină de dolomit, calcar poate acționa ca umplutură. Dacă se utilizează nisip, nu ar trebui să conțină incluziuni organice, o cantitate mare de lut și argilă. Cu cât este mai mică fracțiunea de umplutură, cu atât este mai fină suprafața blocurilor. Ca modificator, pentru a accelera maturarea betonului gazos poate fi: alabastru de ghips, clorură de calciu și sticlă de apă.

    Producția de blocuri de beton este un proces lung, dar nu foarte complicat, care va reduce în mod semnificativ costul materialelor de construcție. Dacă se observă proporțiile și tehnicile de fabricație, blocurile de beton sunt aproape la fel de bune ca cele din fabrică și pot fi utilizate în condiții de siguranță pentru construcții de joasă înălțime.

    Cum se produce betonul gazos pe mini-linie, consultați următorul videoclip.

    Comentarii
     autor
    Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

    Sala de intrare

    Camera de zi

    dormitor