Care jumperi sunt mai potrivite pentru blocurile de beton gazos?

Întrebarea cu privire la ce tip de garduri (deasupra ferestrei sau deasupra construcției) și atunci când se utilizează atunci când se construiește o casă nu este atât de simplă. Majoritatea constructorilor de autovehicule folosesc în mod obișnuit grinzi de bara, monoliți și structuri din beton armat care utilizează un unghi de oțel atunci când blochează deschiderea peretelui. Dar astăzi, companiile mari care produc produse din beton gazos oferă soluții care facilitează și accelerează construcția ușilor și a ferestrelor și, în unele cazuri, vă permit să evitați complet prezența unor astfel de structuri.

specie

Mai întâi de toate, să ne uităm la modul de alegere a căptușelilor pentru deschiderea ferestrelor și ușilor.Acest lucru este stabilit în funcție de disponibilitatea materialelor și de dimensiunile spațiilor care se suprapun. Distanța cea mai semnificativă poate fi acoperită de grinzi din beton armat monolitic. Cofrajele permanente pentru acestea sunt de obicei realizate din blocuri în formă de U de beton gazos.

Tipurile de zidărie de mai sus sunt supuse constant unei presiuni considerabile atât în ​​timpul construcției pereților, cât și în timpul funcționării ulterioare a clădirii. De regulă, pentru distribuirea uniformă a sarcinilor, bara de armare este instalată cu ajutorul dispozitivelor de prindere a peretelui astfel încât să se asigure că tijele intră în caneluri. Acestea din urmă sunt umplute cu o soluție și tija este introdusă în ea astfel încât o parte a tijei de 30 cm lungime să rămână în afară.

Utilizarea colțurilor din oțel nu este reglementată de Standardele de Stat sau de regulile pentru construcția clădirilor din beton gazos, dar este populară printre constructorii amatori.

Pentru a păstra proprietățile care împiedică scurgerea căldurii prin pereții exteriori ai unei clădiri din beton, este posibilă o punte de deschidere a ferestrei sau a ușii cu ajutorul unuia dintre produsele din beton din beton: blocuri de beton armat D700 sau poduri din beton monolit din beton fixat.

Dacă structura celulară a structurii blocurilor de gaz va coincide cu structura materialului blocului de gaze de construcție, această similitudine nu va determina o scădere a capacității termice efective. Ca urmare, nu va trebui să izolați suplimentar peretele și zidăria.

O altă soluție acceptabilă care va ajuta la acoperirea distanței de 3 m poate fi aranjamentul structura monolitică a betonului armat, inundate folosind cofraje non-separabile din blocuri în formă de U. Puterea lor poate fi inferioară numai structurilor cum ar fi grinzile din beton armat monolitic.

Nu este necesar echipament de ridicare pentru instalarea jumperilor U-bloc, dar eforturile sunt necesare pentru o cantitate mai mare de pregătire, precum și pentru a face un astfel de jumper, va fi nevoie de mai mult timp și efort.

Atunci când se întărește o structură într-un bloc în formă de U folosind o cușcă de armare spațială (blocuri U de 20 cm lățime cu o tavă cu o lățime de 12 cm), sunt permise două bare de armare (superioară și inferioară). Toate blocurile cu dimensiunile lățimii tăvilor de la 15 cm sunt armate cu patru bare de armare (2 superioare și 2 inferioare). În același timp, este necesară existența ligamentelor transversale de întărire cu o distanță de 40-50 cm între ele.

Dacă peretele care se deschide în peretele din beton gazos nu este mai lat decât 1,2 m, iar starea raportului dintre înălțimea și lățimea deschiderii este de 1 la 2/3, atunci deschiderea poate fi aranjată fără o căptușeală. Cu acest design, fiecare rând este așezat folosind un cofraj stabil temporar, folosind doar un adeziv pentru blocuri de beton gazeificat.

De asemenea, puteți utiliza armături structurale pentru a întări blocurile de beton aerian deasupra deschiderii. În acest caz, armarea d6d8 poate fi folosită fie mai groasă, fie cu vârfuri mai mari decât proiecția fețelor cu 50 cm, ancorarea capetelor în unghiuri în formă de L.

Dacă această proporție nu este respectată (1 până la 2/3) din cauza lipsei de înălțime, este necesar să se utilizeze o punte obișnuită care să nu fie purtată cu raftul în jos (dacă deschiderea este mai mică de 2 m) sau un colț de oțel (dacă deschiderea este mai mică de 1,2 m).

Poate că utilizarea unui colț a cărui lățime a raftului este mai mică decât cea descrisă în cărțile de referință (11 cm) sau un colț al deschiderii mai mari de 1,2 m. Trebuie remarcat faptul că o astfel de aplicație va fi sub standarde și, dacă o faceți, la discreția constructorului.

Caracteristicile care trebuie luate în considerare în cazul în care se planifică construirea unei structuri de susținere (gură) a deschiderii dintr-un colț de oțel:

 • colțul de oțel trebuie să fie vopsit pe partea de sus a ruginei pe ambele părți;
 • în acest caz, lungimea minimă a unghiului lagărului pe betonul gazos ar trebui să fie de 20 cm;
 • unul cu altul, colțurile sunt fixate cu bandă de oțel / metode sudate / legături de sârmă;
 • acestea trebuie să fie spălate în blocul de beton;
 • dacă există planuri viitoare pentru tencuiala pereților, utilizați o plasă de ipsos pentru ao înfășura.

Construcțiile de monolit din beton armat permit acoperirea celor mai largi distanțe. Proporția de calcul este după cum urmează: 1 până la 20. Calculul cu un grad mai mare de precizie pentru poduri nadokonny și naddverny și pereți de bloc de gaze ar trebui să se facă în conformitate cu Ch. 9 STONAAG3.1-2013.

Grinzile din beton armat sunt întărite în același mod ca și grinzile din beton armat: 4-6 d-12 bare de armare și mai groase cu bare de armare transversală de o jumătate de metru.

Lungimea minimă a suportului pentru grinzile RC pe betonul gazos trebuie să fie de cel puțin 35 cm. Zona de susținere a structurilor RC de acest tip trebuie să fie consolidată prin aranjarea suportului de descărcare utilizând o plasă de armare în stratul de mortar sau straturile de adeziv pentru betonul gazos cu o grosime de cel puțin 1 5 cm

Grinzile din beton armat mai sus sunt turnate într-un cofraj pliabil stabil, timpul de demontare determinat prin măsurarea nivelului temperaturii aerului la locul de lucru. Structurile de acest tip pot fi adâncite la grosimea stratului de material izolant, care va fi în mod necesar utilizat pentru izolarea așa-numitelor poduri reci. ExtPolis este de obicei lipit la structuri de tip similar de secțiune transversală diferită cu diferite adezivi pentru blocuri de gaz și securizate cu dibluri în formă de bucătărie.

În plus, în unele cazuri se recomandă instalarea elementelor care nu pot fi separate utilizând folii termoizolante tip EkstPolis.

Caracteristicile structurale oferă posibilitatea de a alege opțiunile de utilizare a tehnologiei în timpul instalării, lungimea părții de susținere a jumperilor pe peretele din beton gazos, precum și regulile de bază pentru utilizarea acestora.

Adâncimea lagărului

Acest parametru, de regulă, depinde de tipul de jumperi.

 • Structura de susținere a betonului cu armare: deschiderea maximă este de 1 m 75 cm, adâncimea suportului este de 25 cm. Nu este necesară încălzirea suplimentară.
 • Bare de structuri din beton armat cu cofraj separabil de structuri U-bloc: deschiderea maximă este de 3 m, adâncimea rulmentului pe zidărie este de 25 cm. Nu este necesară încălzirea suplimentară.
 • Monolitic structuri de susținere din beton armat. Trebuie să se potrivească lungimea grinzilor - 35 cm. Necesită izolare suplimentară. Se execută armarea - 1 m 20 cm. Armătura reprezintă dimensiunile deschiderii cu 50 cm. Se recomandă utilizarea armăturii obișnuite deasupra deschiderilor.
 • Structuri monolitice din beton armat fără rulment 200 cm 35 cm: deschidere maximă - 1 m 20 cm, adâncimea rulmentului pe zidărie - 20 cm Este necesară izolarea suplimentară. Este o structură care nu poartă un colț de metal ca bază. Trebuie să fie adâncit la baza zidăriei.

Ce să aleg?

Deoarece monoliturile din beton armat cântăresc mult mai mult și un astfel de dispozitiv este mai ușor decât gazoblocul pentru a aranja glisierele ferestrelor și ușilor, este mai bine să alegeți aerocratul: ele sunt mai ușor, sunt mai ușor de instalat și, de asemenea, sunt mai avantajoase în calitățile lor izolante.

Subtilități de instalare

Grinzile de beton din fontă din beton armat sunt rezistente datorită prezenței unui cadru din oțel.De asemenea, datorită faptului că punțile similare sunt utilizate în timpul ridicării pereților de beton aerat, se obține o suprafață optimă, care mai târziu servește scopului decorării.

Astfel de poduri sunt un fascicul cu o singură nivelare care primește o sarcină pe întreaga sa suprafață. Cea mai bună opțiune la asamblarea betonului gazos - acestea sunt patru colțuri de oțel, așezate corespunzător.

Se recomandă ca colțurile să fie așezate pe zidărie la o distanță de aproximativ 30 cm. Folosirea unor jumperi de acest tip este o chestiune destul de complicată.

Procesul de montaj al unei căptușeli metalice este după cum urmează:

 • selectați înălțimea necesară;
 • tijele de armare sunt montate;
 • instalarea cofrajului este în desfășurare;
 • cofrajul este consolidat;
 • barele de armare sunt întărite;
 • Se efectuează turnarea betonului de tije de armare.

  Când este creată o deschidere peste deschideri, trebuie luată în considerare lățimea și înălțimea acesteia. Aceste informații vor fi foarte utile atunci când se calculează designul. Dacă instalarea lor este corectă, va afecta foarte mult rezistența întregii structuri.

  Cum de a face jumpers în pereții de beton gazos, a se vedea video de mai jos.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor