Cum se fac partiții de blocuri de beton gazos?

În timpul reparațiilor, este adesea necesară zonarea. Pereții din beton gazos sunt de obicei utilizați în acest scop. Acest material cântărește mai puțin decât o cărămidă, dar este foarte durabil, deci poate fi baza pentru structurile montate. Instalarea, de regulă, este rapidă și netedă.

Reguli generale

Pereții blocurilor de beton gazos au mai multe cerințe importante în aplicație. În primul rând, nu pot fi purtători - dale sau monolit din beton armat ar trebui să se bazeze încă pe pereții principali. În al doilea rând, partițiile în sine trebuie să se sprijine pe fundație sau pe etajul inferior. În al treilea rând, ar trebui să acosteze cu cel puțin un perete adiacent.

În plus, blocurile de beton trebuie să reziste la greutatea mobilierului cu balamale. De exemplu, fiecare element de fixare poate conține un dulap sau un raft care cântărește 25 de kilograme și nu ar trebui să apară probleme. Instalarea trebuie efectuată astfel încât partiția să se potrivească strâns cu podeaua și structurile adiacente. Atât greutatea mică a blocurilor, cât și izolația maximă a sunetului sunt importante.

În cazul în care blocurile de beton sunt planificate să fie amplasate între camera de zi, bucătărie sau alte camere cu temperaturi diferite, atunci ar trebui să aveți grijă de izolare. Dar, în același timp, este important să ne străduim să ne asigurăm că grosimea nu crește mult și permite economisirea spațiului. Este important să se respecte condițiile de siguranță împotriva incendiilor, deoarece în cel mai rău caz, betonul gazos poate împiedica răspândirea focului pentru cel mult un sfert de oră.

În cele din urmă, materialul trebuie să fie confirmat prin certificate de calitate și ecologic.

Experții evidențiază avantajele impresionante ale unor astfel de structuri. Materialul este prelucrat cu ușurință, astfel încât să puteți oferi forma și mărimea cea mai convenabilă, folosind un ferăstrău obișnuit.Respectând regulile de instalare, puteți obține o partiție perfectă, cu o suprafață perfect plană și cusături fine, grosimea căruia este cuprinsă între 1 și 3 milimetri. Toate acestea sunt posibile, deoarece adezivul special de ciment este folosit pentru a fi așezat. Structura poroasă conduce la faptul că greutatea mică și grosimea mică sunt completate de o izolare fonică destul de decentă și izolație termică. În plus, materialul este relativ ieftin.

De asemenea, sunt prezente dezavantajele blocurilor de beton. Designul nu este foarte stabil și depinde în mare măsură de materialele folosite. Concreteul beton absoarbe apa, ceea ce uneori face dificilă efectuarea lucrărilor de finisare. Se poate întâmpla ca stratul aceluiași tencuial pur și simplu să nu se mențină pe suprafață. În cele din urmă, este destul de dificil să fixați elemente de fixare de pe blocul de gaze. Unii dintre ei refuză pur și simplu să dețină, în timp ce alții oxidează și ruginesc.

Pereții din beton intermediar sunt de obicei ridicați atunci când pereții exteriori sunt deja în picioare. Dacă lungimea și lățimea lor sunt prea mari, atunci cadrul va trebui să fie întărit cu structuri din beton armat. La îmbinările pardoselilor și a pereților despărțitori, este utilizată o cusătura compensatoare umplută cu spumă de asamblare sau vată minerală. Articulațiile de îmbinare sunt procesate în același mod.De asemenea, se recomandă utilizarea elementelor de armare pentru conectarea partiției la perete. În acest caz, toate ajustările se fac cu un ferăstrău obișnuit.

Alegerea unui brand

Care bloc de gaze va fi ales depinde de scopul pentru care este achiziționat: dacă mobilierul sau alte structuri vor fi montate pe el, indiferent dacă va deveni pur și simplu o partiție și între care camere va fi localizată. Cel mai adesea, se preferă mărcile D500 și D600. Prima este o izolație structurală, iar cea de-a doua structură. Dimensiunile blocurilor sunt după cum urmează: lungimea este de 625 milimetri, iar lățimea variază de la 75 la 200 de milimetri.

Astfel de structuri pot rezista până la 150 de kilograme. În cazul în care nu intenționați să închideți nimic pe partiții, puteți alege blocuri de mărci D350 și D400. Peretele despărțitor standard are o grosime de 100 mm până la 150 mm. Există, de asemenea, cifre nestandardizate de 75 mm și 175 mm. Dacă sunt planificate sarcini serioase (de exemplu, echipamente sportive sau mobilier foarte greu), atunci ar fi bine să creștem grosimea la 200 de milimetri.

Experții recomandă ca marca blocurilor să nu fie mai mică decât D400.Acest indicator este densitatea minimă care poate rezista partițiilor, a căror înălțime ajunge la 3 metri. În mod ideal, luați D500 sau D 600.

Cel de-al doilea brand, deși costă mai mult, este capabil să reziste la obiectele agățate fără probleme.

D500
D600
D350
D400

așezări

Calculul indicatorilor necesari pentru construcția pereților despărțitori de beton este destul de simplu. Pentru a calcula cantitatea de material, suprafața totală a peretelui este împărțită la suprafața laterală a unui bloc. Această cifră este adăugată 4 sau 5, utilizată pentru tăierea orificiilor și colțurilor. Este important să nu uitați să traduceți toate datele în aceleași unități. Suprafața peretelui în sine este determinată prin înmulțirea lungimii și a înălțimii minus suprafața orificiilor, adică ferestre, uși sau arcuri. Dacă peretele are o formă destul de complexă, atunci este mai bine să îl împărțiți în mai multe forme simple.

Cum se construieste?

Construcția zidurilor de beton gazos în casă se poate face atât cu propriile mâini, cât și cu participarea specialiștilor. În prima etapă, se recoltează materialele necesare: blocuri stivuite pe paleți, clei și unelte (fierăstrău, colț, mistrie și altele). De obicei, blocurile ambalate în folie specială sunt aduse pe paleți.Acoperirea nu numai că va împiedica efectele precipitațiilor, dar va împiedica blocurile să se deplaseze în timpul transportului.

Uneori, filmul rămâne doar pe partea de sus, iar laturile deschise vă permit să aerisiți materialele de construcție. Când descărcarea nu poate utiliza cabluri de oțel care pot deteriora suprafața acestuia. Este mai bine să folosiți curelele moi sau un stivuitor. Paleții înșiși vor trebui pusi pe o platformă plană, astfel încât blocurile să nu se răsucească și să nu se inunde. În plus, este important să rețineți că filmul de sus este îndepărtat în ultimul moment.

Înainte este marcajul. Pereții și podeaua camerei trebuie mai întâi curățate de murdărie. Se va lua un cablu acoperit cu un vopsea, care marchează locul pe care îl va lua partiția. Apoi, există instalarea de ghizi temporari, de obicei din lemn, vor trebui să marcheze rândurile zidăriei. În acest caz, cablul în sine va determina limita superioară a primului rând. După aceasta, partițiile interioare încep să fie montate.

Blocurile sunt așezate pe un ruberoid, o placă minerală rigidă sau un alt material similar laminat. Este posibil să pierdeți doar masticul de bitum.Astfel de impermeabilizare va fi capabil să atenueze vibrațiile, iar izolația fonică se va îmbunătăți de la acesta. Dacă podeaua este neuniformă, atunci în partea superioară va trebui să creați un strat de ciment, a cărui înălțime va varia de la 20 la 30 de milimetri. Concentrându-se pe linia cablului, pe ciment sau adeziv cu un strat de 2 până la 5 milimetri, este așezat primul bloc și apoi restul este lângă el.

Elementul de finisare, tăiat din întregul bloc, tăiat prin măsurare în poziție. Este lubrifiat cu lipici de la două capete și este montat în spațiul rămas. În acest caz, înainte de deschidere ar trebui să rămână o jumătate de centimetru. După alinierea cablului și a nivelului și reglarea poziției (atingând cu mâna sau cu ciocanul de cauciuc), trebuie să curățați suprafața de vârf a prafului, să verificați eventualele diferențe și să lăsați să se usuce timp de aproximativ 2 sau 3 ore. Apoi începe instalarea celorlalte rânduri.

Atunci când se pune, este important să nu uitați în fiecare etapă despre alinierea și deplasarea fețelor finale cu o jumătate de bloc. Dacă este necesar, armarea cu tije metalice cu clei se efectuează la fiecare trei rânduri sau mai des. Lucrările de finisare pot fi efectuate numai după 2 luni. Mai întâi, cusăturile sunt verificate și, dacă este necesar, tratate cu adeziv.După ce suprafața este frecat, curățat de praf și tratat cu un antiseptic. După aceasta începe grundul și tencuiala.

În timpul instalării vor trebui să urmeze câteva reguli importante. În primul rând, cusătura dintre blocurile dintr-un rând nu poate fi deasupra cusăturii unui alt rând. Între ele ar trebui să existe un spațiu de 20 de centimetri. În al doilea rând, între tavan și suprafața superioară a partiției ar trebui să rămână aproximativ 2 centimetri. Acest spațiu este umplut cu spumă sau material de izolare fonică. Prezența sa va proteja partiția de crăparea care poate apărea datorită deviației tavanului. În al treilea rând, puteți utiliza numai un adeziv special. Dacă alegerea se face în favoarea unei soluții de nisip și ciment, în plus, este necesar să se sigileze cusăturile brute. Zidaria va deveni mai puțin uniformă și curată, dar nu va mai fi posibil să economisiți bani.

Deschiderea ușilor

Partițiile din beton aerat nu pot fi purtătoare, deci nu trebuie să se teamă de încărcături excesive. Acest lucru înseamnă că nu este nevoie să se așeze un grinzi de înaltă calitate sau grinzi din beton armat peste usi.În cazul în care dimensiunea arcului se încadrează în 0,8 metri, apoi se potrivesc blocuri cu lungimea de 60 de centimetri și lățimea de 100 milimetri. Nu au jumperi.

În primul rând, în deschidere se montează o structură temporară, unde vor fi instalate două blocuri - "colțuri", care vor deveni baza elementelor suprapuse. Capetele lor, lipite cu lipici, ar trebui să fie în centru. Apoi rândurile rămase sunt așezate. Dacă lungimea deschiderilor depășește 0,8 metri, va trebui să folosiți o varietate de jumperi. Structura prefabricată necesită, de asemenea, armare interioară și turnare cu beton.

Adesea, un U-bloc este montat deasupra ușii, având o lungime standard de 50 centimetri și o lățime corespunzătoare dimensiunilor elementelor de perete. Este, de asemenea, întărit, toate umplut cu beton special sau un amestec de nisip și ciment. Greutatea elementelor metalice, precum și compoziția umplerii, sunt determinate în funcție de mărimea deschiderii și de sarcina posibilă.

Primele montate montate sub deschidere. Apoi blocurile U sunt instalate cu adeziv aplicat pe cusăturile verticale. Peretele lateral gros ar trebui să se afle pe partea exterioară a compartimentului.Armătura este montată în interiorul cavității asamblate din module, totul fiind umplut cu o soluție specială. Dacă este concret, atunci va trebui să fie sigilat cu un baionetă.

În ultimul moment, suprafața mortarului este aliniată pentru a se potrivi în partea superioară a zidăriei.

Sfaturi

Pereții din beton aerat au o capacitate foarte mediocră de protecție împotriva zgomotului, în special în cazul în care blocul are o grosime de 100 milimetri. Pentru a finaliza norma, trebuie fie să folosiți un strat suplimentar de finisaj, fie să înfășurați structura cu vată minerală. Deși ultimul material nu este un izolator complet de zgomot, acesta va reduce penetrarea zgomotului cu aproape jumătate. Se va dovedi folosirea materialelor speciale, dar numai a celor care posedă caracteristicile permeabile la vapori. În cazul în care doriți să atingeți tăcerea maximă, experții recomandă montarea a două pereți subțiri, spațiul dintre care va fi umplut cu material care absoarbe zgomotul

Pentru a afla cum să faceți o partiție de blocuri de beton aerat, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor