Constructii de case din beton gazos

În prezent, gama de materiale de construcție este mai mare decât oricând. Puteți construi o casă nu numai din lemn sau cărămidă, ci și din orice fel de blocuri. Una dintre cele mai populare astăzi sunt blocurile de beton cu multe caracteristici pozitive. Astăzi vom analiza în detaliu cum să construim o casă din acest material căutat.

Pro și contra

În prezent, pe străzi puteți găsi un număr imens de blocuri de case de diferite modificări. Pot fi atât clădiri mici și modeste, cât și clădiri de lux de mai multe etaje. Pentru construirea unor astfel de facilități a fost utilizată o varietate de materiale. De cele mai multe ori, desigur, există case de blocuri de aerat sau spumă de beton.Aceste materiale sunt greu de confundat cu ceva, deoarece au un aspect distinctiv, recunoscut de majoritatea oamenilor.

Aceste materiale de constructii nu sunt pentru nimic sunt atât de invidiat de popularitate. Cererea lor se datorează unei mari liste de calități pozitive care le sunt inerente.

Să ne cunoaștem toate avantajele blocurilor de beton:

 • Acest material are caracteristici bune de izolare termică. Majoritatea managerilor se concentrează pe această calitate, realizând betonul gazos.
 • Un alt avantaj important care atrage cei mai moderni consumatori este un preț accesibil.
 • O caracteristică distinctivă a blocurilor de beton aerian este densitatea lor. Acest parametru poate fi de 400-1200 kg / m 3.
 • Aceste materiale de construcție se pot dovedi rezistente la umiditate și umiditate. Chiar și în condiții de umiditate ridicată a aerului, indicatorii blocurilor vor fi puțini.
 • Să nu mai vorbim că betonul gazos este materii prime ignifuge. Nu numai că nu este supus aprinderii, dar nu susține flacăra care a apărut deja. Această caracteristică este deosebit de relevantă atunci când se construiește o casă / cabană fiabilă și durabilă.
 • Aerul beton nu se teme de incendiu, dar și de temperaturi scăzute.Datorită acestei caracteristici, o casă de gaze poate fi construită chiar și într-un climat aspră. Sub influența unor valori ale temperaturii scăzute, acest material nu își pierde proprietățile pozitive, nu se prăbușește și nu suferă deformări.
 • Aerul beton este rezistent la efecte biologice. Acest parametru nu se poate lăuda cu structura, de exemplu, din lemn. Datorită acestei calități, casele de blocuri de gaze nu trebuie tratate cu compuși de protecție speciali și antiseptice puternice. În betonul gazos, nu obțineți insecte sau rozătoare.
 • BCA este un material durabil. Casele din aceasta pot sta mai mult de un secol.
 • Materialul este ecologic. În compoziția sa nu există substanțe periculoase și nocive care pot deteriora sănătatea gospodăriei. Potrivit experților, numai lemnul natural poate concura în performanțe de mediu cu beton gazos.
 • Blocurile de beton din beton se pot bucura de caracteristici bune de izolare fonică. În casele de material similar, nu există zgomot excesiv care să ajungă de pe stradă.
 • Aerul beton este un material destul de durabil și de încredere.Dacă îl suplimentăm cu armare de înaltă calitate, putem construi o casă mare cu mai multe etaje.
 • Mulți maeștri susțin că betonul aerat este un material foarte flexibil, ușor de procesat. Datorită acestei caracteristici, blocurile de beton pot fi tăiate fără probleme dacă este necesar. Aici este necesar să se ia în considerare doar o singură nuanță: diblurile nu se mențin foarte ferm în plafoanele de pereți realizate din beton aerat, prin urmare, în locul lor este mai bine să se utilizeze șuruburi speciale.
 • În timpul fabricării de frunze de beton gazos, o cantitate mică de ciment.
 • Blocurile de beton din beton au o greutate mică, explicând ușurința de a lucra cu aceste materiale, după cum reiese din recenziile proprietarilor caselor bloc.
 • Blocurile de beton gazos sunt caracterizate de o structură specială cu celule. Datorită acestei trăsături distinctive, materialele pot fi mutate cu ușurință de la un loc la altul fără a cere ajutor de la o macara.
 • Casele de gaz sunt construite cu ajutorul unei substanțe adezive speciale care înlocuiește perfect mortarul de ciment. Este mai ușor să lucrezi cu el și nu sunt create poduri de frig.
 • Puțini oameni știu că nu numai căsuțe pot fi construite din beton aerat, dar, de asemenea, fiabile, robuste înalte clădiri. Acest material necostisitor și popular este versatil. Din aceasta puteți face tot felul de anexe, garduri închise, pași și chiar elemente cum ar fi paturi de flori, foisoare sau seminee.
 • Acest material are excelente vapori și respirabilitate. Experții spun că în casele din beton gazos circulația aerului și procentul de umiditate sunt reglementate în mod natural, asigurând menținerea unui microclimat confortabil în interiorul locuinței.
 • Astăzi, aceste materiale sunt fabricate de mulți producători din fabrică cu ajutorul echipamentelor de înaltă tehnologie. Acest aerocrat supus unui control strict al calității în toate etapele.

Concretul beton, ca orice alt material de construcție, are dezavantajele sale.

Să le cunoaștem:

 • Principala calitate negativă a blocurilor de gaz este higroscopicitatea lor ridicată.
 • În cazul în care structura fundației pentru o casă de blocuri de gaz a fost făcută cu orice încălcare, atunci se pot forma fisuri mari și vizibile pe clădiri.Mai mult decât atât, această pagubă are loc nu numai pe liniile de zidărie, ci și pe blocurile înseși. În ceea ce privește microfracturile, acestea apar pe aceste detalii după 2-4 ani.
 • Desigur, blocurile de gaz formează nivelul optim de umiditate în cameră, totuși, după un timp, umiditatea începe să se acumuleze în astfel de materiale. Acest fapt poate duce eventual la amortizarea blocurilor și apoi la separarea lor.
 • Caracteristicile izolante ale blocurilor de spumă, desigur, nu sunt rele, dar aceleași blocuri de spumă ieftine în această privință sunt înaintea lor.
 • Dacă ați construit o casă de gazoblokov, atunci în cele din urmă va trebui cu siguranță să-l terminați. Majoritatea producătorilor moderni susțin că clădirile fabricate din astfel de materiale vor dura mai mulți ani fără căptușeală, dar nu trebuie să uităm că betonul aerat este un material care absoarbe umezeala în structura sa, după care renunță și absoarbe din nou și din nou. De-a lungul timpului, clădirea va avea un aspect urât, iar în interiorul blocurilor va fi umedă.
 • La finisarea blocurilor de gaz din interiorul locuinței pot apărea anumite probleme. Din aceste motive, se recomandă achiziționarea unui tencuială specială pe bază de tencuială.Da, are proprietăți excelente de adeziune, dar în condiții de supratensiuni puternice de temperatură, fisurile pot urma acești pereți care urmează conturul zidăriei.

desen

Mulți consumatori cred că doar o casă simplă și de neimaginat poate fi construită din blocuri de beton aerat. De fapt, din acest material este foarte posibil să construim o clădire foarte originală și spectaculoasă, care să atragă atenția vecinilor și trecătorilor. Principalul lucru este să facem în mod corect un plan și o schemă pentru structura viitoare. Să ne cunoaștem câteva proiecte interesante de case particulare din beton aerat.

Din acest material popular veți obține o casă foarte elegantă și modernă, cu podete de la mansardă și subsol. La parter ar trebui să fie situată o intrare separată de la stradă. În astfel de condiții, va fi posibil să se asigure un loc pentru două mașini, precum și o spălătorie la domiciliu. La parter există un loc pentru o cameră mică de cazan. Pentru a accesa subsolul trebuie să instalați o scară interioară suplimentară.

Primul etaj va arăta deosebit de bogat și elegant dacă îl amenajați cu ferestre panoramice chic.În această zonă ar trebui să fie plasat un living spațios, bucătărie, baie combinată și dressing, complet cu o fereastră mică. La intrare se găsește o terasă cu coloane de susținere.

În ceea ce privește etajul al doilea, aici puteți echipa două dormitoare mici, dar confortabile, precum și o baie comună. Din unul dintre dormitoare ar trebui să facă ieșirea pe un balcon mic. O astfel de casă cu două etaje, cu un subsol, va arăta foarte interesantă dacă îi dați o formă unghiulară și o repetați pe un acoperiș non-standard cu două pante.

Dacă intenționați să construiți o casă de locuințe curată și luminată, atunci sunteți probabil să fiți interesat de următorul proiect.

Suprafața clădirii de 274 de metri pătrați. m poate fi echipat cu următoarele premise:

 • un garaj;
 • terasă închisă;
 • 2 băi;
 • dressing room;
 • camera de zi;
 • bucătăria.

În livingul confortabil, puteți instala un șemineu mare. Între living și bucătărie se află o fereastră frumoasă, unde se poate amplasa o masă rotundă. De aici puteți viziona site-ul.

În ceea ce privește etajul al doilea, sunt planificate trei dormitoare aici. Două dintre ele ar trebui să fie echipate cu vestiare,datorită căreia va fi posibil să economisiți o mulțime de spațiu util, deoarece nevoia de dulapuri voluminoase și spațioase cu facilități similare va dispărea pur și simplu. O mulțime de oaspeți vor putea să se cazeze într-o astfel de casă, așadar este mai bine să dați 2 băi la etajul al doilea. Dacă doriți, una dintre ele poate fi transformată într-o saună sau într-o încăpere de utilități. Această cabană confortabilă și primitoare, cu un mansardă, o terasă, un garaj și o fereastră de golf pot fi decorate cu zidărie roșie, combinată cu grinzi de lemn. Acoperișul este mai bine să faceți o pantă dublă. Această structură în stil englez va radia cordialitatea și confortul, dacă este înconjurată de mici plantări florale.

Dacă doriți să construiți o casă mică, dar frumoasă și confortabilă, cu dimensiunile de 10x10 și o suprafață de cel mult 100 de metri pătrați. m, ar trebui să luați în considerare proiectarea unei structuri cu o singură etapă a formei pătrate corecte.

Într-o clădire similară își va găsi locul:

 • cameră de zi spațioasă, separată de bucătărie printr-o mică perete;
 • trei dormitoare situate direct vizavi de bucătărie și living;
 • baia și baia ar trebui amplasate în spatele compartimentului, separându-le de bucătărie;
 • Sala poate fi poziționată între baie și primul dormitor, situat pe partea stângă imediat din ușa de la intrare.

Înainte ca o astfel de casă compactă să fie dotată cu un loc de parcare deschis. Pentru decorarea exterioară este mai bine să se utilizeze materiale ușoare care nu vor face structura chiar mai mică. Jucați pe contraste - luați în considerare un acoperiș dublu, cu dale grele de culoare gri sau negru. Echipați o mică șopron în curtea din spatele casei, plasați mese și scaune sub ea și puneți deoparte o piscină mică pătrată.

Alegerea unei fundații

Pentru casa de beton gazos trebuie să construiască fundații foarte fiabile. Dacă vorbim despre sol, care nu este susceptibil de a se învârti, poți să te întorci la o variantă simplă de panglică. Această fundație este aleasă cel mai adesea, deoarece este construită destul de simplu, dar este, de asemenea, destul de puternică. În ceea ce privește adâncimea, trebuie să fie în mod necesar inferior nivelului înghețării solului. Datorită designului său, armarea benzii va compensa toate încărcăturile care apar din cauza căderii.

Dacă adâncimea înghețării solului este de 2 m sau mai mult, fundația tipului de centură poate fi prea costisitoare.Într-o astfel de situație, atunci când solul este așezat la acest nivel, se construiește o fundație cu grilă. Nu se poate face fără el. Rostverk va fi responsabil pentru compensarea mișcărilor neuniforme, care apar adesea pe structura de fundație a tipului de piloți.

O grămadă ascultă adesea un pic mai mult, iar al doilea - puțin mai puțin. Dacă nu construiți grilajul, va duce la formarea fisurilor. Din acest motiv, organizarea grilei este obligatorie dacă pereții casei vor fi construiți dintr-un bloc de gaz.

Opțiunea cea mai calitativă a bazei, care va fi stabilă împotriva apariției pagubelor, este opțiunea sub forma unei plăci monolitice. Desigur, va costa mai mult decât opțiunile de mai sus, dar cu ea casa de blocuri de gaze nu va fi supusă apariției unor defecte. În mod tipic, o astfel de bază se așează pe soluri, caracterizată printr-o capacitate mică de transport, de exemplu, turbă sau nisip fin.

Ca rezultat, se poate întâmpla ca versiunea monolitară să coste mai puțin în astfel de condiții decât o fundație de bandă cu o adâncime mai mare de 2 m.În această situație, monolitul este mai avantajos dacă, datorită particularităților geologiei, nu este posibilă construirea unei structuri de pilon.

Nu se recomandă realizarea unei fundații prefabricate pentru o casă de gaze. Cel mai adesea, apar probleme în cazul în care fundațiile sunt realizate din cărămidă sau blocuri. Deoarece aceste materiale sunt ele însele crăpate, împreună cu betonul aerian celular, acest lucru se poate transforma într-o problemă destul de serioasă: cracarea va fi aproape imposibil de evitat, ceea ce va afecta negativ nu numai exteriorul casei, ci și fiabilitatea acesteia. De aceea, fundațiile prefabricate în fabricarea blocurilor de gaze ar trebui abandonate.

Nu uitați că, cu întrebarea a ceea ce fundație este 100% potrivită pentru o casă de gaz din beton, este mai bine să vă adresați unor designeri experimentați care au rezultatele studiilor geologice ale site-ului dvs.

Cum se construieste?

Casele de gaze sunt bune nu numai pentru durabilitatea și fiabilitatea lor, ci și pentru ușurința relativă a construcției. Dacă doriți să construiți o casă similară cu propriile mâini,atunci ar trebui să urmați instrucțiunile detaliate pas cu pas, astfel încât să nu vă confruntați cu multe probleme întâlnite de constructorii neexperimentați.

Vom analiza în etape cum să instalăm o casă de gaze fără a recurge la ajutorul meșterilor profesioniști.

Pentru lucrările de construcție aveți nevoie de aceste instrumente:

 • bandă de ferăstrău;
 • foraj;
 • ferestrău de mână;
 • perete de chaser;
 • mixer;
 • tăietor electric;
 • galeata pentru raclete;
 • bomfaier;
 • răzătoare;
 • elemente de fixare necesare;
 • cărucioare adezive;
 • mistrie spatula;
 • butuc de cauciuc;
 • placa de sablare.

Primul pas este construirea unei fundații de înaltă calitate și de încredere. Înainte de a începe lucrul cu această bază, este necesar să ștergeți cu atenție zona. Eliminați toate inutile și mergeți la marcaj.

Pentru a face acest lucru, folosiți bare de armare și un cablu sau o frânghie specială. Mai întâi, determinați axa structurii planificate. Luați o linie plumb și marcați primul colț al structurii de fundație. Întindeți coarda în colțurile 2 și 3 perpendicular pe prima marcă.

În continuare aveți nevoie de un pătrat. Marcați cu el un unghi. Faceți măsurători, deplasați în diagonală.Dacă parametrul lungimii este același, atunci aceasta înseamnă că totul merge conform planului și puteți continua instalarea tijelor și întinderea ulterioară a coardei.

Aceeași metodă este necesară pentru a efectua structura internă a bazei. Este important să se facă indentări de la baza externă (aproximativ 400 mm). În ceea ce privește șanțul, trebuie să fie săpat pe perimetrul locuinței planificate și sub viitoarele plafoane interioare ale pereților.

În continuare trebuie să pregătiți șanțul în mod corespunzător. Găsiți cel mai jos punct de pe site-ul dvs. Calculați din el adâncimea groapei. Este permisă construirea unei case de dimensiuni mici pe o panglică de 40 cm.

În alte aspecte, este necesar să se bazeze pe trăsăturile structurale ale structurii și ale amplasamentului. Luați în considerare gradul și punctul de înghețare a solului și a apelor subterane. După aceasta, puteți trece la săparea unui șanț. Rețineți că pereții carierei trebuie să fie exclusiv verticali, iar partea inferioară - netedă. Pentru a verifica acești parametri, trebuie să utilizați un nivel și o plumb.

Pe fundul șanțului săpat ar trebui să pui o pernă de nisip. Tampați-l bine. Această componentă va fi responsabilă pentru distribuirea optimă a încărcăturii pe bază în timpul schimbării anotimpurilor. Este recomandabil să faceți o pernă cu o grosime de 15 cm. Pe nisip trebuie să presărați molozul și să așezați foi de material de acoperiș.

Următorul pas va fi asamblarea cofrajului. Poate fi construit din plăci, plăci de placaj și alte materiale similare. Elementele de cofraj trebuie să fie fixate împreună cu unghii sau șuruburi. De-a lungul perimetrului din interiorul acestei structuri este necesar să se întindă linia la nivelul suprafeței viitoarei turnări.

În acest stadiu este necesar să se ia în considerare localizarea găurilor pentru sistemul de alimentare cu apă și sistemul de canalizare. În acest scop, țevile goale se pun, de obicei, în locurile potrivite și apoi se umple cu amestec de nisip.

Acum continuăm instalarea pieselor de armare. Luați tije cu un diametru de 12-14 mm. Legați-le într-o plasă folosind sârmă de oțel. Celulele din plasă pot fi de diferite mărimi. Cu cât este mai greu structura, cu atât este mai compactă partea laterală a pătratului.

De regulă, există suficiente celule care au o dimensiune de 20x20 cm. Grila trebuie făcută în funcție de dimensiunile șanțului excavat. Rețineți că între stratul de armare și partea superioară a șanțului trebuie să lăsați linii de 5 centimetri. Vor veni la îndemână, pentru ca mai târziu armarea să fie turnată tocmai cu beton.

Următorul pas va fi turnarea betonului.Înmulțiți lățimea structurii de fundație prin lungimea și înălțimea acesteia. Astfel se determină volumul necesar de soluție de beton. Pregătiți sau comandați un amestec de calitate.

Dacă vă decideți să vă pregătiți singuri această soluție, atunci ar trebui să respectați rețeta veche și dovedită:

 • ia 1 bucată de ciment;
 • 5 bucăți de moloz;
 • 3 bucăți de nisip;
 • apă în cantitatea necesară pentru a asigura consistența dorită.

Se toarnă compoziția uniform, cu grosimea de 200 mm. Nu trebuie să te grăbești, să tamponezi bine fiecare strat. Se toarnă soluția de beton la nivelul coardei presetate în cofraje.

Asigurați-vă că așezați suprafața umpluturii folosind o mistrie. Pierce stratul de beton cu armare la mai multe puncte. Scoateți ușor cofrajele din exterior cu un ciocan.

Pentru ca fundația să-și câștige forța, va dura cel puțin o lună. Pentru această perioadă de timp este necesar să se închidă designul cu folie de plastic pentru a asigura protecție împotriva precipitațiilor. În vremea fierbinte este necesar să se aprovizioneze structura cu apă, astfel încât să nu crape. În ceea ce privește cofrajul, acesta trebuie eliminat nu mai devreme de 10 zile de la turnare. Mulți experți recomandă să lăsați-l timp de o lună.

Apoi puteți trece la proiectarea suprafețelor de perete. Pentru montajul lor, se recomandă utilizarea blocurilor de gaze, a căror construcție este realizată în funcție de tipul de sistem de canelură. Lucrul cu astfel de elemente este simplu și simplu. Desigur, puteți folosi orice alte materiale. Din această tehnologie montajul casei nu se schimbă.

Puteți începe așezarea primului rând de blocuri de beton. Pentru instalarea sa se recomandă utilizarea mortarului de nisip și ciment, și nu adeziv special. Desigur, se va usca mai mult, dar puteti ajusta flatuitatea blocarii initiale.

Grosimea minimă a stratului este de 10 mm. Nu există practic limite superioare. Datorită acestui fapt, puteți elimina toate diferențele.

Găsiți cel mai înalt unghi posibil. Trebuie să începeți construcția. Luați o linie de pescuit și marcați suprafețele de perete ale locuinței. După aceea, puteți pune blocul de beton gazos de pornire.

Apoi, ar trebui să puneți un bloc pe fiecare din colțurile rămase și să întindeți coarda între elementele individuale. În acest proces, nu uitați să verificați flatuitatea așezării fiecărui bloc de gaze.Plasați primul rând în jurul perimetrului structurii viitoare, precum și în zonele pentru fabricarea pereților interiori.

În plus, este posibilă stivuirea a 2 și 3 rânduri. Mai întâi trebuie să luați o poloneză și să lustruiți vârful primului rând. În viitor, în același mod va trebui să acționeze cu toate rândurile stabilite. Datorită acestui tratament, veți putea aplica stratul adeziv mai uniform.

Apoi puteți pune următoarele rânduri. Ar trebui să utilizeze o compoziție adezivă specială, proiectată special pentru zidăria de beton gazos. Trebuie să acționați pe același principiu ca la instalarea rândului de pornire - începeți din colțuri. Rândurile vor trebui să fie legate, trecând la jumătate de bloc, ca în cazul zidăriei. Cel mai mic parametru al unei astfel de schimbări este marcajul de 80 mm.

Pentru a aplica lipici, se recomandă utilizarea unor cupe speciale echipate cu cuișoare. Luați în considerare faptul că aerocratul ar trebui plasat cât mai aproape de celălalt. Treceți-le aproape unul de celălalt.

Nu uitați să verificați neteditatea zidăriei utilizând nivelul. Dacă acest lucru este necesar, trebuie să aliniați blocurile cu un ciocan de cauciuc. Lucrați într-un ritm rapid, deoarece după uscarea lipiciului va fi prea greu să mutați blocul. După aceasta, trebuie să construiți o curea între etaje.

Echipați ferestrele și pervazurile ferestrelor.De exemplu, ultimele piese specificate în înălțime pot fi 4 rânduri de zidărie. Deschiderile ferestrelor trebuie consolidate prin completarea instalării a 3 rânduri. Aici ai nevoie de un chaser de perete. În zona în care se va deschide o fereastră, trebuie să executați 2 linii paralele. Lungimea lor trebuie să fie astfel încât să se extindă dincolo de fereastră cu 300 mm de fiecare parte. Tijele de armare trebuie să fie instalate în caneluri și fixate cu compoziție de ciment-nisip. Astfel, peretele pentru montarea structurii ferestrelor va fi gata.

Veți avea nevoie, de asemenea, pentru a face jumpers. Aceste componente sunt necesare pentru consolidarea secțiunii de perete situată deasupra deschiderilor ușii și a ferestrelor. Rețineți că fără jumperi structurile similare se pot prăbuși.

Pentru a efectua aceste lucrări, puteți utiliza blocuri în formă de U gata. Ele sunt lipite una de cealaltă în funcție de lungimea necesară, apoi se montează, se plasează armătura și se umple cu amestec de ciment. Puteți construi și un cofraj.

Pentru realizarea cofrajului, este mai bine să se utilizeze blocuri de beton gazos, al căror parametru lățime este de 10 cm. Pentru a obține astfel de detalii, este permisă tăierea unui bloc convențional în 3 piese identice.Apoi, blocurile trebuie lipite la lungimea dorită. Folosind chaserul de perete, realizați 3 caneluri longitudinale, puneți armătură în ele, turnați soluția de ciment și lăsați construcția să se usuce o zi.

Jumperii trebuie să fie instalați cu partea cu bare de armare în jos. Completați spațiile rămase cu blocuri, dacă este necesar. Pentru aceasta, este permisă utilizarea elementelor pre-tăiate de dimensiuni adecvate.

După finalizarea așezării unui rând cu jumperi, trebuie să mergeți pentru a umple centura întărită. Această construcție trebuie să fie din beton armat. Ea va fi responsabilă pentru integritatea structurii de beton.

Luați blocuri de beton de 10 cm, formând un cofraj din jurul lor în jurul perimetrului pereților. Puneți componentele de armare în șanțuri, apoi umpleți-le cu ciment. În armătură trebuie instalate știfturi metalice care vor fi necesare pentru a atașa plăcuța de alimentare. Ele pot fi făcute din armătură.

Există o altă opțiune bună - de a pune tijele filetate. În această etapă, caseta de la domiciliu poate fi considerată completă.

Acum puteți trece la construirea unei alte componente importante a oricărei case - acoperișul.Mauerlat este deja gata cu noi, acum trebuie să instalăm căpriori. În această situație, acțiunile pot fi diferite - este necesar să vă bazați pe caracteristicile distinctive ale structurii de acoperiș alese.

Alegerea proprietarilor de case există mai multe opțiuni.

 • Acoperiș cu o singură pantă. În construcțiile rezidențiale, astfel de structuri sunt folosite mai rar. Cel mai adesea sunt instalate acoperișuri peste hambare și alte clădiri.
 • Cu două rampe. Acoperișul de pe acoperiș este destul de acceptabil pentru a fi utilizat într-o casă de țară mică.
 • Mansard, șold și alte structuri complicate. Asemenea tipuri de acoperișuri reprezintă cele mai bune opțiuni pentru amenajarea unei clădiri rezidențiale pline de beton gazos.

Nu contează ce fel de structură de acoperiș ați ales pentru casa dvs.

În orice caz, va trebui să fie suplimentat cu materiale izolante:

 • impermeabilizare;
 • izolație termică;
 • bariera de vapori.

În unele situații (de exemplu, dacă vorbim de aranjamentul mansardei), izolația este instalată suplimentar.

Un strat de impermeabilizare trebuie așezat pe grinzi. Cel mai bine este să folosiți aceste șipci de lemn.Aceste părți vor funcționa ca o contra-grilă, pe care vor fi fixate ulterior laturile de pe căptușeală destinate acoperișului.

În stratul de impermeabilizare trebuie să se instaleze un material de încălzire în spațiul dintre părțile batantei. Majoritatea proprietarilor de case optează pentru această lână minerală. Desigur, puteți prefera orice alt material, de exemplu spumă de polistiren sau spumă. Materialul termoizolant trebuie acoperit cu film de barieră de vapori. Ar trebui să fie atașat la piesele de feronerie folosind lamele de lemn.

Finalizarea tuturor etapelor de lucru de mai sus, trebuie să puneți acoperișul de finisare. În acest caz, trebuie să vă concentrați asupra bugetului și a dorințelor personale.

Cele mai populare materiale care sunt utilizate pentru acoperișuri sunt:

 • plăci bituminoase;
 • ardezie;
 • podele profesionale;
 • plăci metalice;
 • plăci ceramice.

Fiecare tip de acoperiș ar trebui să fie așezat pornind de jos. Ca urmare, foile vor fi fixate astfel încât umiditatea sedimentară să curgă prin ele fără a cădea sub suprafața pardoselii.Dacă ați finalizat toate etapele specifice ale lucrărilor de construcție, atunci putem presupune că cutia și acoperișul blocului sunt pregătite. În viitor, va trebui să faceți instalarea de comunicații inginerești și decorarea clădirii.

Finisaj interior

Casa de gaze necesită decorațiuni interioare de înaltă calitate. Din fericire, astăzi, în magazinele de materiale de construcție și de finisare, se vând o mulțime de acoperiri decorative de încredere și durabile, care pot fi aplicate blocului de gaz, fără a cauza nici un pericol pentru acesta. Materialele de finisare trebuie să îndeplinească cerințele specificate în GOST și SNiP.

Pentru a decora tavanul într-o astfel de casă, puteți utiliza următoarele metode:

 • acoperiți baza cu tencuială și apoi vopsiți sau instalați foi GKL;
 • cu ajutorul gips-cartonului pentru a construi diferite structuri multi-nivel cu lumini încorporate.

Gips-cartonul este atașat la baza tavanului pe un cadru pre-pregătit. În acest caz, nu este necesară acoperirea cu tencuială, dar poate fi asigurată izolarea.

În ceea ce privește pereții, aici înainte de a aplica stratul de finisare, mai întâi trebuie să faceți o aliniere de înaltă calitate. Este obligatoriu să se acopere plafoanele de perete cu un grund și să se plaseze o plasă de armare. Acest lucru se datorează faptului că caracteristicile de aderență a betonului gazos nu vor permite ca materialele de finisare să fie strâns îmbinate fără influențe nejustificate.

Suprafețele de perete pregătite pot fi vopsite, tapetate sau decorate cu amestec de tencuială decorativă. Unele zone pot fi acoperite cu piatră decorativă spectaculoasă sau alt material similar. Puteți să vă concentrați asupra colțurilor, orificiilor ferestrelor sau să selectați anumite zone funcționale.

Astfel de materiale precum laminatul, parchetul sau linoleumul sunt cel mai adesea așezate pe podea. În bucătărie, în baie și în hol, se instalează în principal gresie din porțelan sau plăci ceramice. Înainte de a pune materiale de pardoseală decorativă, instalați mai întâi busteni de lemn. După aceasta, podeaua este încălzită și acoperită cu o placă.

Dacă doriți să diversificați interiorul un pic, puteți să vă îndreptați spre structuri arcuite frumoase. Cel mai adesea ele sunt fabricate din foi de gips. Acest material este ușor de procesat, deci este folosit într-o mare varietate de încăperi.Cu ajutorul gips-cartonului, puteți aranja în construcția casei aproape orice formă și configurație.

recomandări

 • Principalul sfat pe care experții îl acordă nu este de a salva pe construirea unei fundații. Nu uitați că un astfel de material ca betonul gazos nu tolerează nici o mișcare a solului, prin urmare, este necesar să alegeți o structură adecvată pe baza caracteristicilor solului și a caracteristicilor blocurilor de gaz.
 • Se recomandă ca proiectul viitorului bloc să fie comandat în organizațiile respective, deoarece orice probleme și greșeli făcute în documentație pot duce la consecințe grave. Desenele structurilor de beton aerat vor determina întregul proces al viitoarelor lucrări de construcție.
 • În cazul în care a apărut o fisură pe blocul de beton, cel mai probabil indică o contracție a fundației, care a fost instalată fără aderarea la tehnologia corespunzătoare. Nu vă faceți griji, un astfel de material poate fi restaurat, dacă ați pierdut zonele defecte cu un amestec de ipsos.
 • Nu neglijați instalarea unei curele de armare. Este necesar pentru orice locuință, construită din materiale bloc. Datorită acestei componente, clădirea dobândește forță, fiabilitate și stabilitate.
 • Dacă în procesul de aranjare a deschiderilor nu ați reușit să ajungeți în lungul întregului bloc, puteți scoate piesa suplimentară cu un ferăstrău sau cu un ferăstrău.
 • Nu blocați deschiderile ferestrelor. Bineînțeles, mai târziu, acestea pot fi tăiate, dar va dura mai mult timp și efort, deci este mai bine să lăsați aceste avioane deschise.
 • Orice lucrări de fațadă pot fi executate la numai un an de la construirea unei case de bloc. În plus, până la finalizarea interiorului.
 • Dacă lucrați cu materiale cum ar fi betonul, atunci trebuie să utilizați numai elemente de fixare speciale. Alte opțiuni nu se vor păstra în mod fiabil în pereții blocului.
 • Pentru a conecta materialele cu care se confruntă (de exemplu caramida) cu structuri de susținere, se utilizează conexiuni flexibile speciale. Aceste părți sunt fabricate din materiale compozite. Reduce în mod semnificativ pierderea de căldură a blocurilor. În plus, acestea nu sunt supuse coroziunii.
 • Transportul blocurilor de beton aerat trebuie să fie atent pentru a nu le deteriora. Este recomandabil să le închideți cu un film special pentru a vă proteja de efectele precipitațiilor.
 • Dacă blocurile de beton sunt armate corespunzător, ele pot fi utilizate în construcția pereților exteriori și a pereților despărțitori interiori de diverse modificări.
 • Nu neglija finisajul exterior al casei din beton gazos. Învelișul de înaltă calitate nu numai că va elimina imperfecțiunile evidente și ascunse ale acestui material, ci și va prelungi durata de viață a acestuia. Blocurile finite vor fi mai protejate de efectele factorilor de mediu negativi, ceea ce va afecta pozitiv performanțele lor.

Mulți proprietari de case se întreabă ce materiale sunt cel mai bine de folosit pentru placarea exterioară a unei case de gaze.

În zilele noastre, cei mai des se îndreaptă către următoarele opțiuni:

 1. zidărie;
 2. marmură decorativă;
 3. cadă ventilată;
 4. amestecuri speciale de ipsos.
 • Când se lucrează cu o soluție de beton în zilele calde, trebuie avut în vedere că în timpul uscării acest material trebuie pulverizat din când în când cu apă. Astfel, protejați baza de beton împotriva crăpării.
 • Pentru a realiza canelurile din betonul gazos, puteți utiliza polizorul, echipat cu un disc diamantat pentru tăierea uscată.Datorită acestui instrument practic, loviturile vor fi scoase fără probleme de un chaser de perete.
 • Pentru a reduce timpul necesar pentru a ridica o casă în bloc, este permisă utilizarea unor blocuri speciale în formă de U ca niște jumperi deasupra deschiderilor ușii și a ferestrelor. Dacă doriți să economisiți bani, atunci este foarte posibil să faceți astfel de piese cu propriile mâini dintr-un singur bloc de gaze.
 • Amintiți-vă că viteza lucrărilor de construcție depinde în mod direct de calitatea și precizia primului rând de zidărie din beton. Dacă este întocmit în conformitate cu indicatorii de nivel, atunci montarea rândurilor rămase nu va fi dificilă și nu va aduce probleme.
 • Nu se recomandă să se țină blocuri de beton din două unghiuri unul față de celălalt. Astfel, va fi destul de dificil să vă bandați rândurile, precum și să vă potriviți partea finală cu dimensiunea necesară.
 • Dacă aveți nevoie să tăiați blocul de beton, atunci pentru aceasta este foarte posibil să utilizați un ferăstrău simplu, dar experții recomandă să dați prioritate unui instrument mai practic - un aligator cu ferăstrău, în care există o pânză cu robinete ascuțite.Cu acest dispozitiv veți economisi nu numai timpul, ci și puterea proprie.
 • Pentru a ridica blocurile, se recomandă utilizarea unui instrument de casă - aderența romburilor. Cu un astfel de dispozitiv, va fi mai ușor să ridicați și să mutați materialele de construcție.
 • Experții recomandă instalarea blocurilor de beton gazos folosind schele de casă.
 • De-a lungul lucrărilor de construcție este foarte important să se folosească în mod constant nivelul. Cel mai adesea, comandanții aleg opțiunea cu bule sau cu laser. Nu uitați de acest instrument - fără ea, construirea unei locuințe puternice, atractive și stabile va fi aproape imposibilă.

Pentru a afla cum să construiți rapid și ieftin o casă de beton gazos, vedeți mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor