Etansanti pentru radiatoare de incalzire: tipuri si caracteristici alese

 Etansanti pentru radiatoare de incalzire: tipuri si caracteristici alese

Fiecare sistem de încălzire, indiferent de calitate, o dată nu reușește și are nevoie de reparații. Una dintre cele mai frecvente cauze ale eșecului său este depresurizarea, ceea ce duce la scurgere. Pentru a elimina astfel de defecte, un material special pentru încălzirea utilităților, numit etanșant, este popular.

cerinţe

Un astfel de material ca un agent de etanșare este necesar nu numai pentru a elimina scurgeri la sistemele instalate. Se utilizează pentru asamblarea după secțiuni de cumpărare sau pereți etanși sau pentru efectuarea de reparații. Această substanță asigură etanșeitatea articulațiilor tuturor articulațiilor. Este rezistent la temperaturi ridicate, iar la temperaturi ridicate de încălzire, etanșeitatea nu va fi afectată.

În zilele noastre există multe tipuri de sigilanți pe piață. Toate acestea pot fi folosite pentru un scop separat. Și acest lucru nu înseamnă decât că alegerea tipului potrivit pentru încălzire este semnificativ complicată. Dacă nu doriți să faceți o greșeală atunci când alegeți o substanță, atunci ar trebui să învățați cerințele de bază pentru un material de etanșare pentru încălzire.

Un izolator care va fi utilizat pentru etanșarea îmbinărilor sau pentru eliminarea scurgerilor pe sistemele de încălzire, trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 • Trebuie să aibă o rezistență ridicată la temperaturi ridicate.
 • De asemenea, rezistente la tipul de încărcare posibilă.
 • Ei nu se tem de expunerea la umiditate și pot purta cu ușurință.
 • Și este obligat să reziste la posibile căderi de temperatură în sistem.

Este material cu o astfel de conformitate care este ideal pentru eliminarea scurgerilor și etanșarea sistemului.

specie

Etanșanții sunt împărțiți în soiuri după domeniul de aplicare, având compoziții diferite.

Ele sunt din următoarele tipuri:

 • Pentru utilizare în exterior, se aplică la scurgere și după ce se blochează, scurgerea este îndepărtată iar sistemul de încălzire devine din nou etanș.
 • Pentru uz intern, cel mai adesea sub formă lichidă, acestea sunt turnate în sistem și găsesc sub presiune locul defectului și îl elimină din interior.
 • Vedere de etanșare, care este utilizată pentru a întări articulațiile sistemului și a obține astfel etanșeitatea.

Tipul de etanșare a produs, în funcție de gradul de deteriorare, disponibilitatea site-ului de deteriorare pentru reparații.

Etanșanți pentru utilizare în exterior sunt atât dintr-o componentă, cât și din două. Și deoarece lichidul din sistem poate fi nu numai fierbinte, ci și sub presiune, este necesar să se elimine calitativ scurgeri. Materialul de etanșare din exterior trebuie să fie rezistent la temperaturi ridicate. Un astfel de indicator poate fi citit pe ambalajul substanței.

De asemenea, substanțele de etanșare sunt împărțite în componente.

Materiale de etanșare populare bazate pe astfel de substanțe:

 • silicon;
 • clei acrilic;
 • cauciuc și aerobi.

Pentru astfel de scopuri, nu se recomandă utilizarea unui sigiliu exterior bazat peCare este acrilic, deoarece este utilizat și destinat utilizării pe sistemele de apă rece.Și pentru sistemele de încălzire sau de alimentare cu apă caldă lipici acrilice nu este potrivit. Nu este potrivit pentru motivul că, după ce este aplicat pe suprafață, devine piatră și, prin urmare, nu este plastic și începe să se descompună pe măsură ce crește temperatura.

Pentru sistemele de încălzire și alimentare cu apă caldă, un material de etanșare exterioară pe bază de silicon sau cauciuc este ideal.

Astfel de compuși pot fi din diferite tipuri de silicon, dar pentru sistemul de încălzire se recomandă utilizarea unui sigiliu cu tipuri neutre de silicon. Și dacă se folosește etanșantul siliconic cu acizi, atunci după ce se întărește, acesta va începe să reacționeze cu metalul.

Dacă acest material îndeplinește pe deplin toate cerințele necesare, este mai bine să îl utilizați cu ajutorul unor mijloace ermetice suplimentare. Practic, aceste substanțe de etanșare sunt făcute pentru a umple crăpăturile și găurile. Și dacă ambalajul indică o altă zonă de utilizare, dar este potrivit pentru toate cerințele pentru sistemul de încălzire, atunci poate fi folosit și pentru sistem.

De exemplu, un tip de etanșant, care este destinat să sigileze motoarele auto, este ideal pentru etanșarea încălzirii.

Când aplicați compoziția tipului necesar în locul scurgerii, se recomandă utilizarea unei rețele speciale de armare.

Cum sa alegi?

Este important nu doar să alegeți un agent de etanșare pentru radiator, ci opțiuni rezistente la căldură pentru eliminarea scurgerilor. Dacă observați că undeva la bateria scurgeri în comun, trebuie să decideți ce fel de material de etanșare vă va ajuta și revizuirile pot ajuta în această problemă.

Alegerea materialului de etanșare se realizează pornind de la sarcinile pe care trebuie să le rezolve pentru a elimina scurgeri în sistemul de încălzire. Dacă va fi utilizat pentru etanșarea îmbinărilor sistemului de încălzire, atunci un sigilant siliconic tip paste este perfect pentru aceste cazuri.

Poate fi o opțiune de uscare și de uscare.

Diferitele materiale de etanșare pot fi după cum urmează:

 1. Compuși uscați. Odată aplicat pe suprafața compoziției se usucă, are capacitatea de a se contracta, dar se întâmplă dacă tehnologia de uscare este ruptă. Astfel, poate să apară deformarea compoziției, vor apărea fisuri și picături.
 2. Compuși uscați. Ideal pentru îndepărtarea fisurilor mici și poate fi utilizat și pentru etanșarea îmbinărilor unui sistem de încălzire.Dar astfel de compuși pot fi storcați dacă presiunea din sistem depășește valoarea normală.

Compozițiile bazate pe aerobe, considerate un fel de agenți de etanșare acrilici, în anumite situații, sunt utilizate pentru a elimina defectele și scurgerile la încălzire. Acest tip de agent de etanșare este capabil să reziste fluctuațiilor de temperatură, rezistent la solicitări mecanice și rezistent la efectele soluțiilor alcaline și acide. Dacă este aplicat la locul defectului, acesta umple rapid defectul și se usucă.

Poate fi folosit pentru a sigila conexiunea filetată a sistemului de încălzire, dar dacă mai târziu eliminați această secțiune a radiatoarelor, va fi dificilă.

cerere

Este clar pentru toată lumea că dacă sistemul de încălzire este de tip ascuns și este situat dincolo de stratul de finisare, atunci în caz de scurgere nu este întotdeauna posibilă utilizarea de etanșare pentru uz extern. Pentru astfel de cazuri, a fost creat un material de etanșare pentru uz intern, care trebuie turnat în sistemul de țevi de încălzire.

Există astfel de situații în care a apărut dintr-o dată o scurgere a sistemului de încălzire., și trebuie să fie fixată într-o perioadă scurtă de timp,dar nu există material de etanșare la îndemână cu caracteristici adecvate. În această situație, puteți utiliza etanșantul pentru autovehicule. Sau etanșant pentru radiatoarele auto.

Dar, pentru ao pune la suprafață, este necesar să se efectueze lucrări pregătitoare. Acestea includ alegerea compoziției și se efectuează, pornind de la tipul de utilizare a agentului de răcire. Dacă alegeți o compoziție necorespunzătoare, aceasta poate duce la blocarea țevilor în unele locuri.

În prezent, substanțele de etanșare pentru uz intern sunt împărțite în astfel de tipuri la locul de utilizare:

 • Compoziții pentru sisteme de încălzire în care lichidul de răcire este apă sau antigel.
 • Amestecuri pentru etanșarea îmbinărilor sistemului de încălzire.
 • Fonduri pentru cazane care funcționează pe combustibil solid sau gaz.

Cele mai populare dintre substanțele de etanșare lichide de astăzi sunt compozițiile fabricantului german. Această compoziție realizează o etanșare calitativă a sistemului de încălzire și nu afectează în niciun fel cazanul de încălzire.

Pentru a utiliza un agent de etanșare lichid pentru uz intern, este necesar să se determine concentrația corespunzătoare a compoziției, deoarece depind de oprirea și eliminarea punctului de scurgere.În cazul în care aproximativ 80 de litri de lichid au ieșit din sistem într-o zi, atunci pentru o eliminare calitativă a cauzei, este suficient 1 litru de amestec.

Pentru a determina volumul total de lichid de răcire în întregul sistem, este necesar să se calculeze materialul din toate țevile și diametrul acestora, dar puteți face altfel. Pur și simplu scurgeți lichidul în recipient, volumul pe care îl cunoașteți.

Pentru a elimina eventualele scurgeri ale sistemului în timpul funcționării materialului de etanșare lichid de încălzire, este necesar să se toarnă regulat în sistem. Deci, sistemul dvs. nu va eșua, dar dacă rezervorul de expansiune a curgat, nu veți putea elimina defectul în acest fel.

Pentru a utiliza compoziția în conducta de încălzire, mai întâi trebuie să aerisiți aerul din sistem. Dacă acest lucru nu se face, atunci sub presiune ridicată, agentul de etanșare va începe să înfundă nu numai locul de scurgere, ci poate și să oprească circulația lichidului de răcire în anumite zone.

Pentru ca materialul de etanșare să circule liber prin sistem, este necesar să se deschidă toate robinetele. În prima robinet radiatorul trebuie să deșurubeze în general. După trecerea procesului, este necesară instalarea unei pompe și încălzirea sistemului la 60 de grade și pomparea unei presiuni de 2 bari.

Este important să nu uitați să îndepărtați toate filtrele de curățare mecanică înainte de a vărsa lichidul de etanșare lichid, dacă acest lucru nu se face, materialul de etanșare le va deteriora.

Turnarea compoziției în sine ar trebui efectuată în conformitate cu schema

 1. Colectăm 1,5 găleți de lichid încălzit, agităm compoziția de etanșare și o adăugăm la găleți și o pompăm rapid în sistem.
 2. Apoi, scoateți tot aerul din sistemul de încălzire și soluția începe să circule prin sistem.

Este nevoie de aproximativ 3 zile pentru a sigila toate zonele deteriorate. După aceasta, este necesar să se preseze sistemul de presiune și să se asigure calitatea etanșării.

Pentru informații despre cum să fixați o scurgere a sistemului de încălzire cu un material de etanșare, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor