Cele mai bune idei de design din zona de sala de 20 de metri patrati. m în stil modern

Camera de zi este recunoscută pe bună dreptate ca fiind una dintre cele mai funcționale și mai importante încăperi din orice casă, fie că este vorba despre un apartament în oraș într-o clădire în creștere sau o cabană confortabilă. Este necesar să abordați designul acestui spațiu cât mai responsabil și mai atent, fiindcă voi veți vedea în mod constant nu numai voi, ci și invitații voștri. Astăzi vom vorbi despre stilul modern al interiorului într-o cameră confortabilă de 20 de metri pătrați.

Caracteristici speciale

Nu este un secret faptul că camera de zi este o cameră indispensabilă în casă. Acesta adesea combină mai multe zone funcționale dintr-o dată, ceea ce îl face o cameră practică și multitasking. Deci, astăzi, mulți designeri au la săli mese de masă mici cu scaune sau echipează o zonă de lucru compactă cu un birou de calculator.

O suprafață de 20 sau 19 metri pătrați. m permite în totalitate proprietarilor să pună pe el toate mobilierul necesar, obiectele decorative și accesoriile. Astfel de spații sunt considerate a fi destul de spațioase, motiv pentru care zone adiționale (zone de luat masa, joacă sau de recreere) își găsesc adesea locul în ele.

În prezent, tendințele stilistice moderne sunt în tendință și sunt alese de mulți proprietari. O astfel de popularitate se datorează accidentelor progresive și futuriste inerente acestor stiluri.

Designerii recomandă umplerea unei astfel de situații cu o cantitate mare de iluminare naturală, susținută de surse artificiale de înaltă calitate (lămpi, lămpi de perete, candelabre, spoturi).

Dacă în sufragerie există o mulțime de lumină, atunci puteți să vă simțiți liberi să vă întoarceți la bucăți de mobilier sau finisaje întunecate, care sunt permise în stilurile moderne. De asemenea, puteți consulta mai multe niveluri de iluminare.

Încercați să nu amestecați stiluri între ele. Acest lucru este valabil mai ales pentru astfel de tendințe, cum ar fi tehnologia high-tech și clasica engleză. Prin combinarea lor într-un ansamblu, riscați să faceți camera disharmonioasă și "incomprehensibilă", astfel încât aceste combinații ar trebui să fie evitate sau să fie la fel de atent cu ele.

Experții spun că cel puțin două deschizături de ferestre ar trebui să fie prezente în astfel de camere de zi. În primul rând, va oferi o cantitate suficientă de lumină naturală și, în al doilea rând, nu va limita spațiul liber pentru instalarea de mobilier de înaltă calitate.

Una dintre trăsăturile importante ale stilului modern în interior este faptul că arată excelent în orice condiții. De exemplu, poate fi o cameră confortabilă într-o casă privată sau într-un apartament tipic al orașului. În ambele cazuri, proprietarii vor avea ocazia să creeze un interior cu adevărat modern și complet.

zonare

După cum am menționat mai devreme, în camera de zi sunt adesea combinate diferite zone. Ele sunt de obicei împărțite astfel încât spațiul să pară îngrijit și organizat, și să nu fie supraîncărcat.

O încăpere de 20 de pătrate permite câtorva persoane să se afle instantaneu, fără să se simtă înghesuiți. Astfel de spații pot fi mobilate nu numai cu canapele și mese de cafea standard, ci și cu seturi de mese. Desigur, mult depinde de aspectul camerei.

Cel mai adesea într-o cameră există un șemineu și o zonă de vizionare a televizorului.În cel de-al doilea spațiu există un televizor mare (atârnat pe perete sau plasat pe un dulap special), o canapea mare și confortabilă (colț sau dreaptă dreptunghiulară). Este permisă înlocuirea unui astfel de mobilier tapitat cu mai multe scaune, care sunt adecvate în stil, ocupând mai puțin spațiu liber.

Designul zonei de șemineu este mai solid și "serios". De regulă, are o masă mică (rotundă sau pătrată) și mai multe scaune / scaune înguste așezate în jurul acesteia. În această zonă, ar trebui menținută o atmosferă de pace și un calm total. Mulți proprietari o folosesc pentru a citi ziare și cărți sau pentru a vorbi cu prietenii la o ceașcă de ceai.

În plus, în camera de zi există o zonă de luat masa suplimentară. Moda pentru o astfel de tandem a fost în jur pentru o lungă perioadă de timp, dar a fost amintit de oameni cu aspectul apartamentelor studio în țara noastră, în care sala de mese este cel mai adesea combinat cu zona de recepție. Pentru astfel de opțiuni, trebuie să alegeți cu atenție forma mesei. De exemplu, pentru partea pătrată a camerei trebuie să cumpărați o specimen rotund "înmuiere" și pentru o structură alungită - una dreptunghiulară.

Dacă nu plănuiți să luați masa în sală tot timpul și veți avea ocazia să o întâlniți din când în când pentru întâlniri prietenoase și sărbători, atunci ar trebui să obțineți un model pliabil care, atunci când este îndoit, nu va fi dificil de îndepărtat pentru a nu ocupa spațiu în cameră.

Mulți designeri în dezvoltarea unui proiect armonios de săli de 20 de metri pătrați organizează un colț separat pentru citirea cărților. În astfel de zone, puteți avea nișe spațioase și construite care să creeze efectul vizual al unei camere libere și mai spațioase. În ciuda faptului că 20 de metri pătrați. m - acest lucru nu este cel mai mic film, experții încă sfătuiesc să se aplice la structurile deschise fără swing ușile și obloanele, care în stare deschisă ocupă spațiu suplimentar.

Este mai bine să acordați prioritate structurilor sau modelelor deschise cu uși glisante.

De multe ori în sufragerie și au o zonă de lucru. De regulă, are un birou de calculator, un scaun și rafturi speciale (sertare de rulare sau piedestal). Suprafața de masă poate fi atât dreptunghiulară, cât și unghiulară.Cea de-a doua opțiune este considerată mai compactă, în pofida părerii impresionante.

Camere de zi neobișnuite, în care există o zonă de dormit suplimentară. Cel mai adesea acest aranjament se găsește într-o cameră pentagonală sau într-o cameră cu balcon. Dacă alegeți a doua opțiune, trebuie să țineți cont de faptul că balconul trebuie izolat și finisat la cea mai înaltă calitate. Spațiul slab izolat și impermeabil va împiedica traiul confortabil în camera de zi, precum și va dăuna calității materialelor de finisare în condiții meteorologice nefavorabile și schimbări de temperatură în afara ferestrei.

În plus, puteți selecta diferite zone din camera de zi utilizând direcția surselor de lumină, a materialelor de finisare sau a diferitelor culori. De asemenea, este posibilă împărțirea spațiului cu ajutorul unor ecrane mobile speciale, perdele sau panouri. Cu toate acestea, în acest caz nu este recomandat să cumpărați opțiuni prea mari și voluminoase, altfel ele vor face sala mai puțin spațioasă și luminată.

Nu e camera proastă, în care există podea și tavan pe mai multe niveluri, care pot de asemenea să împartă spațiul în zone. Astfel de modele pot fi realizate complet manual.Dacă vă îndoiți de abilitățile voastre și vă este frică să faceți o astfel de muncă, atunci este mai bine să o încredințați specialiștilor, pentru a nu strica camera. de asemenea făcând zonare, nu uitați de locația camerei. Există astfel de planuri în care camera de zi este un pasaj și este situată între celelalte două încăperi și trebuie să fie mobilată astfel încât să nu devină prea înghesuită și incomodă.

stiluri

Pentru designul camerei de zi puteți aplica o varietate de direcții stilistice. Luați în considerare opțiunile cele mai populare și mai atractive și caracteristicile lor distinctive.

clasic

Acest stil nu va ieși niciodată din modă și se va bucura întotdeauna de iubirea și respectul proprietarilor de apartamente și case particulare. Următoarele sunt inerente în această direcție. Caracteristici caracteristice:

 • note de lux, lipsite de excese;
 • combinație de culori ușoare / pastelate și lemn natural;
 • mobilier din materiale naturale și de înaltă calitate;
 • prezența unor detalii de bronz nobil (lămpi, candelabre, decor);
 • perdele din materiale naturale de bună calitate;
 • linii curbe picioare, cotiere și spatele mobilierului.

avangardă

Acest stil este opusul complet al clasicilor. Este întotdeauna prezent decor decorativ și chiar șocant, detalii despre formele geometrice, asimetrice și abstracte, precum și elemente suculente și bogate, care atrag atenția specială în interior.

Eco

Numele acestei direcții stilistice deja vorbește volume. Camera de zi în acest design ar trebui să fie umplută cu mobilier de înaltă calitate și textile fabricate din materiale ecologice și sigure.

Nu este rău în astfel de ansambluri arata tapet sub cărămidă sau zidărie naturale pe pereți. Bineînțeles în stil eco nu se poate face fără plante vii în ghivece și vase îngrijite. Această zonă este perfectă pentru o suprafață de 20 de metri pătrați. m, făcându-l mai proaspăt și "viu".

scandinav

Acest stil armonios și low-key în timpul nostru, mulți proprietari aleg. Popularitatea stilului scandinav se datorează lui caracteristici caracteristice legate de calitățile sale pozitive:

 • acest stil este moderat, practic și "calm";
 • conține un set minimal de mobilier în culori deschise și pastelate;
 • sunt prezente și culori strălucitoare în stil scandinav, dar sunt mai des întâlnite în obiecte decorative;
 • prezența nuanțelor moi și moi ale materialelor de finisare pe pereți, podea și tavan.

minimalismul

Acest stil modern implică utilizarea unui set minimal de mobilier și decor în sufragerie. În astfel de ansambluri nu veți găsi obiecte cu elemente decorative notabile, inserții sculptate sau ornamente de relief. În minimalism, totul ar trebui să fie cât mai simplu și mai clar posibil.

pod

Acest stil "mansardă" sau "garaj" se distinge prin aspectul său neobișnuit, exprimat în combinația incompatibilă. De exemplu, într-o astfel de sufragerie pot fi ziduri de cărămidă, grinzi de lemn sub tavan, podele de beton ușor de subțire și draperii elegante cu fereastră, completate de o frumoasă bibliotecă cu rafturi din lemn natural, mese laterale lucioase și mese de cafea.

Aceste interioare arată atât modern, cât și industriale și elegante, ceea ce confirmă din nou stilul nestandard al mansardei și versatilitatea acestuia.

Tehnologie înaltă

Acest stil nebunesc popular și progresist include de obicei următoarele elemente constitutive:

 • mobilier elegant și decor de forme simple, unghiulare, geometrice și futuriste;
 • obiecte monofonice de culori simple (de cele mai multe ori gri, alb și negru);
 • mediu laconic, aproape de direcția minimalistă;
 • mobilier și elemente de decor din sticlă, metal, oțel (cromate și vopsite în diferite culori) și din material plastic;
 • lămpi metalice (cea mai populară - piesă);
 • carpete de podea inconspicuoase;
 • echipamente de înaltă tehnologie și mobilier cu comenzi de la distanță și touch.

În astfel de ansambluri nu se recomandă plasarea lucrurilor cât mai aproape de stilurile clasice sau istorice. De exemplu, camera de zi în direcția high-tech va arăta ridicol dacă ați pus în ea un dulap vechi bun din lemn natural învechit cu linii sculptate și mânere mari în bronz.

Soluții de culoare

Designerii susțin că livingul cu două ferestre este considerat ideal și este complet lipsit de importanță dacă se află într-un apartament cu două camere sau cu o cameră. În astfel de încăperi va exista întotdeauna o cantitate suficientă de lumină naturală, care să permită folosirea nu numai a culorilor ușoare și pastelate în sală, ci și a culorilor întunecate.

Suprafața de 20 de metri pătrați.m permite proprietarilor să apeleze la aproape orice culoare. Cele mai populare, desigur, sunt culorile luminoase. Popularitatea lor se datorează faptului că acestea fac din camera chiar mai proaspătă și mai spațioasă. Mai mult decât atât, pe un asemenea fundal, atât mobilierul, cât și decorul arată puțin mai strălucitor și mai bogat, mai ales dacă sunt realizate în palete contrastante "curcubeu".

Nu vă temeți de finisajul alb pe zăpadă pe toate suprafețele din camera de zi mare. Ele vor arăta prea frig și enervant numai dacă nu le bateți cu mobilier contrastante și obiecte luminoase de decor.

Este demn de remarcat faptul că, într-un asemenea context, mobilierul bugetat, de exemplu, canapelele mici și fotolii de culoare roșie sau neagră, vor arăta scumpe și atractive.

Paletele de paste vor arăta foarte bine în această cameră. Experții recomandă folosirea lor, deoarece au un efect calmant și calmant asupra psihicului gospodăriei, echilibrând emoțiile și ajutând să facă față stresului acumulat în timpul zilei.

Pe fundalul unui pastel delicat, multe obiecte arată organic.

De exemplu, acestea pot fi:

 • vase de masă din porțelan (vopsite);
 • covoare confortabile pufoase;
 • mobilier din lemn și metal;
 • perne decorative în tonuri contrastante cu modele și amprente;
 • corpuri de iluminat;
 • perdele de lumină de diferite nuanțe (cele mai populare sunt tonuri de maro de lână).

Tendința ultimilor ani este suprafața sub nuanțele roșu de cărămidă "ruginit". De cele mai multe ori, astfel, pereții din camera de zi coboară. Cărămizi naturale sau artificiale arată grozav în multe stiluri, dar, de regulă, loft și hi-tech se găsesc în direcții moderne. Astfel de interioare pot fi completate cu "cărămizi" de culoare cărămizioasă și de zăpadă sau albă.

În acest fel, nu toți zidurile din hol pot fi tăiate, ci doar unul dintre ele (accent). De exemplu, se poate suprapune în spatele mobilierului moale sau a unei zone de șemineu. Totul depinde de preferințele proprietarilor.

Ventilatoarele de primăvară și culorile bogate se pot referi în siguranță la paletele dvs. preferate, dar nu uitați că nu puteți exagera cu ele. Ar trebui respectate câteva reguli simple.astfel încât, ca rezultat, interiorul unei camere de zi moderne nu se dovedește a fi enervant și prea colorat:

 • dacă vă decideți să cumpărați mobilier luminos și bogat, se recomandă așezarea pe un fundal neutru și calm. De exemplu, în stilurile moderne, zidurile cu zăpadă albă arata grozav, iar în împrejurimile lor, culorile bogate ale canapelei, fotolilor și noptierelor se vor ridica bine.
 • În cazul în care alegerea dvs. a căzut pe decoratiuni pestrițe de culori saturate, atunci fondul său ar trebui să aibă mobilier și decor de solzi calm și neutru. În caz contrar, ansamblul se va dovedi a fi prea intruziv și "opresiv pentru ochi".

Utilizarea culorilor întunecate este acceptată în sălile moderne. Cu toate acestea, ele pot fi accesate numai dacă există o mulțime de iluminat natural și artificial în cameră.

În cazul în care camera este plictisitoare și camuflată, atunci vopseaua întunecată poate face să pară un dulap închis sau un depozit mare.

Exemple frumoase în interior

În prezent, stilurile moderne sunt cu adevărat populare, iar mulți oameni, care fac reparații în căminul lor, se îndreaptă spre aceste zone. Luați în considerare câteva opțiuni grijulii și spectaculoase care trăiesc, realizate într-un mod similar.

Într-un living modern îngust de 20 de metri pătrați.Toți pereții și tavanul pot fi finisați cu tencuială albă, iar tavanul din spatele canapelei poate fi acoperit cu panouri de protecție din material plastic, cu un ornament ondulat. Plasați în fața unui astfel de accent perete o canapea de cafea cu perne de culoare bej-maron și o masă de cafea albă cu picioare cromate. Finalizați interiorul cu un televizor vizavi de canapea, covorul cenușiu pufos de pe podea, florile proaspete și perdelele moi maro pe ferestre.

Ventilatoarele soluțiilor non-standard vor aprecia ansamblul format din pereți din cărămidă înfundată, plafon alb, podea din lemn, completat de un covor mare cu modele unghiulare negre și o canapea dreptunghiulară albastră, masă de lemn și scaun. Lăstrați luminile de pe plafon și perdele groase verzi-maro pe ferestre.

În sufrageria alungită, pereții și tavanul pot fi finisați cu tencuială bej și suplimentați cu nișe adânci cu ciocolată neagră în margini. Puneți într-o astfel de cameră o canapea de cafea ușoară, un dulap alb cu uși din sticlă mată, un scaun înalt portocaliu rotunjit și o masă rectangulară de masă cu scaune din lemn de nuc.Completați ansamblul cu o masă de cafea din sticlă, spoturi, așezate într-un cerc pe tavan și perdele luminoase de caramel.

Simplu, elegant și gustos, va arăta ca o cameră de zi cu un tavan alb strălucitor, o pardoseală din lemn de culoare neagră semi-lucioasă și ziduri de zăpadă albă. Puneți într-o cameră modernă o canapea din piele în formă de L de culoare albă, o masă de cafea întunecată și o consolă consola de perete colorat sub televizor. Partea centrală a sălii poate fi finisată cu un laminat semi-lucios, gri sau laminat. Așezați perdele moi pe ferestre și, în spatele canapelei, amplasați o lampă de podea înaltă cu un picior metalic de bază și un baldachin mare rotunjit.

În următorul videoclip, câteva idei despre zona sala de design de 20 mp

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor