Subtilitățile designului camerei de locuit în "Hrușciov"

Piața modernă a locuințelor este reprezentată de apartamente cu diferite machete, dintre care majoritatea sunt "Hrușciov". Principalul lor dezavantaj este o zonă mică de locuit, complicând procesul de finisare și amenajare a încăperilor. Acest lucru este valabil mai ales pentru camera de zi, care în fiecare casă nu este doar un loc central pentru organizarea de evenimente speciale și oaspeți primitoare, dar și o zonă de agrement pentru toți membrii familiei. Pentru acest lucru se dezvoltă un proiect individual, datorită căruia camera de zi va deveni elegantă.

Creând interiorul acestei încăperi este necesar nu numai să țineți cont de regulile de bază ale designului, ci și să vă asigurați condiții confortabile pentru a trăi.

Caracteristici speciale

Anterior, construcția de case nu a acordat atenția cuvenită layout-ului camerelor, astfel încât în ​​spațiul "stilului Hrușciov" camerele nu sunt foarte funcționale, incomode și mici.Adesea, în astfel de proiecte există încăperi de trecere, iar pereții despărțitori dintre camere au o izolare fonică slabă. Prin urmare, înainte de a începe renovarea camerei de zi, este necesar să se gândească la proiectarea sa viitoare și, dacă este necesar, să efectueze restructurarea.

Designul interior modern oferă creșterea maximă a spațiului, folosind în mod economic fiecare centimetru pătrat.

Pentru a extinde sala în "Hrușciov", designerii recomanda dezmembrarea peretilor, și pentru a decora ușile cu partiții frumoase sau arcuri. În cazul în care zona de living este de 17 de metri patrati. m, poate fi conectat la bucatarie sau hol. În plus, pentru camerele a căror dimensiune reală este mai mică de 18 metri, va trebui să aplicați tehnici de proiectare care vă permit să măriți vizual spațiul. De exemplu, este mai bine să instalați plafoane în sufragerie cu o suprafață lucioasă, iar țesăturile întunecate, dimpotrivă, vor reduce camera și ar întuneca.

Designul camerei de zi într-un apartament cu 2 camere este mai ușor de aranjat, deoarece unitățile de metri pătrați suplimentare pot fi planificate în mod inteligent și împărțite în zone separate.Pereții, plafoanele și podelele ar trebui decorate în culori vii, acest lucru se aplică și în cazul mobilierului, covoarelor și textilelor. Decorarea suprafețelor depinde de stilul ales și poate fi realizat cu diverse materiale la discreția proprietarilor casei.

Acestea arată bine în camerele de zi mici, acoperite cu tapet cu dungi sau modele dispuse vertical. O opțiune bună sunt luate în considerare și pereții, decorați cu ipsos sau vopsite în culoare solidă.

stil

Amplasarea unui living de dimensiuni mici necesită o abordare specială de proiectare, prin urmare, pentru spațiul său limitat, este necesar să selectați competent stilul. Peisajul imens și culorile luminoase din interiorul unei astfel de camere vor părea ridicole.

Până în prezent, pentru sălile din "Hrușciov" cele mai potrivite opțiuni sunt considerate minimalism, Provence, japoneze și stiluri scandinave.

Temă japoneză asigură spațiul liber maxim, eliminarea elementelor inutile din interior și accesul convenabil la orice loc din cameră. În camera de zi ar trebui să existe mobilier mic de o formă simplă, cu o prezență minimă de elemente decorative.Este cel mai bun dintre toate de a alege toate desenele dintr-un copac natural, preferând scara luminoasă.

O alegere excelentă pentru camera de zi este, de asemenea Scandinavă. Culoarea principală din acest interior va fi albă. Datorită acestui context, dimensiunea camerei crește vizibil, camera devine spațioasă și câștigă înălțime. Pentru a realiza hala în direcția scandinavă, va fi necesară revizuirea și înlocuirea completă a pardoselii și se recomandă utilizarea materialelor naturale pentru pereți și tavan.

Un plus frumos interiorului, în acest caz, vor fi perdelele frumoase, covoarele și paturile de pat, pe măsură ce peisajul vă poate folosi o varietate de accesorii, realizate cu mâinile tale.

Pentru minimalism libertate în orice. Prin urmare, alegerea acestui tip de design, va trebui să elimini complet piesele de mobilier inutile și să înlocuiți totul cu un dulap încorporat. În ceea ce privește setul cu cască moale, tapițeria sa trebuie să fie monotonă, fără modele și modele complexe. Este imposibil să folosiți suprafețe cu luciu și luciu, cel mai bine este să achiziționați bucăți de mobilier cu o nuanță naturală.

Pentru o camera de doua camere "Hrușciov" se potrivesc Provence. Este de obicei ales pentru case private și apartamente cu o zonă spațioasă. Camera de zi, decorată într-un astfel de stil, va încânta cu simplitate, confort și eleganță. Camera este în acest caz tăiată cu tonuri de pastel și lumină. Adăugați un cui în interiorul va ajuta o varietate de motive florale, obiecte decorative din lemn și sticlă.

Soluție și decor de culoare

Un rol imens în designul camerei de zi are o varietate de culori, deoarece nuanțele diferite sunt percepute diferit și au o estetică individuală. Culoarea corect selectată nu numai că va spori spațiul camerei, ci și o umple cu o atmosferă de confort și căldură acasă. De exemplu, nuanțele individuale contribuie la o odihnă și o recuperare confortabilă, în timp ce altele, dimpotrivă, pot fi copleșite de strălucirea și varietatea lor.

Pentru camera de zi în "Hrușciov" cele mai potrivite sunt următoarele opțiuni de paletă:

 • Alb. Zona halei în aceste tipuri de clădiri este mică, deci trebuie să fie luminată în orice fel. Ideea utilizării nuanțelor albe sau conexe este considerată populară deoarece ajută la extinderea vizuală a spațiului, conferindu-i o prospețime.În plus, pe un fundal ușor poate fi transpus în realitate orice proiecte de design.
 • Gray. La prima vedere, acest ton poate părea întunecat pentru decorarea camerei de zi, dar folosind-o sub formă de inserții separate, puteți sublinia frumusețea elementelor decorative.
 • Bej. Aceasta este cea mai neutră și caldă nuanță, datorită căreia camera de zi este plină de confort. De exemplu, o caramida de culoare bej sau maro pe pereti va transforma in mod semnificativ o camera si o va face stilat. Puteți utiliza, de asemenea, această paletă în decorarea plafoanelor, podelelor. Inițial, acest interior și o nuanță de aur. Adesea, în sala de pe pereți este plasată o galerie foto de familie, se recomandă să-l decorați cu cadre de aur.
 • Albastru. Bun pentru organizarea unei zone de agrement. A trăi în "Hrușciov" datorită tonurilor albastre va fi umplut de răcoare și va contribui la o relaxare bună.
 • Green. Fiind în camera de o astfel de culoare, o persoană are impresia de imersiune în fauna sălbatică. O cameră de zi verde vă va ajuta să vă relaxați după o zi lucrătoare. Poate fi diluat cu compoziții individuale de fistic.
 • Roșu. Pentru camere mici, această gamă este considerată a fi excesiv de activă, dar dacă alegeți culori mai restrânse, de exemplu, visiniu sau vin, atunci camera va avea un accent frumos în interior.
 • Galben. Adesea, camerele mici nu au suficientă lumină solară, o puteți rezolva cu ajutorul vopselelor galbene. Se recomandă să nu folosiți un ton pur, ci să îl combinați cu nisip, aur sau banane. Inserțiile de culoare albă și brună vor evidenția detaliile de proiectare importante.
 • Purple. Violet sau liliac tonuri sunt rareori găsite în designul camerelor de zi, dar dacă le alegeți, camera va fi cu adevărat rafinat și original. Este bine să combinați violet cu alb, roz sau gri deschis.
 • Orange. Este un reprezentant al unei game luminoase, deci este minunat pentru decorarea unei camere de zi. Portocalele, pernele, canapelele, perdelele vor conferi camerei o atmosferă veselă. Principalul avantaj al acestei palete este combinația sa universală cu toate nuanțele.

În ceea ce privește decorul halei, este de dorit să se utilizeze elemente simple în el, evitând suprafețele texturate. Mobilierul ar trebui să fie funcțional, să aibă un sistem de stocare pentru lucruri și să ia puțin spațiu.Ferestrele pot fi decorate cu perdele, potrivite pentru acest produs dintr-un material ușor și natural.

Pentru a oferi o cameră cu iluminare bună, este recomandabil să instalați spoturi pe tavan. Atingerea finală în interior va fi pictura, suveniruri și figurine mici.

zonare

Un spațiu mic al camerei de zi poate fi confortabil și multifuncțional, pentru decorarea unei încăperi mici în acest caz, zona este împărțită în zone separate. Această soluție de design este potrivit pentru apartamente în clădiri noi, care sunt caracterizate prin aspectul obișnuit, și în "Hrușciov", în cazul în care aveți nevoie pentru a rezolva problema de spațiu de trecere.

Cel mai adesea, zonarea se face după cum urmează:

 • Cu ajutorul mobilierului. Canapele mari cu o formă unghiulară se potrivesc bine ca un pat și pot servi ca o zonă confortabilă pentru a vă relaxa cu prietenii. Se recomandă să vă furnizați camera cu scaune și bufeuri.
 • Instalarea partițiilor. Există tipuri de modele mobile și de tip deschis. Datorită acestora, decorul în living este transformat și devine multifuncțional.
 • Plasarea unei nișă.
 • Construirea unui podium sau a unor coloane.
 • Efectuarea diferitelor culori și texturi.

De regulă, o cameră de zi elegantă nu trebuie să fie formată din mai multe zone și colțuri. Prin urmare, în cameră suficient pentru a aloca un loc de odihnă și de a manca sau de a organiza o mică cameră "de lucru". Pentru a termina zona de lucru, trebuie să aplicați o altă podea și să decorați pereții într-o altă schemă de culori. Distincția este, de asemenea, bună pentru a efectua cu ajutorul tavanului, rafturi și covor.

Materiale de finisare

Până în prezent, din orice cameră de zi din "Hrușciov", indiferent de mărimea și forma sa, puteți face o cameră multifuncțională, formată din zone diferite. Pentru a crea un confort maxim în cameră, pereții sunt adesea demontați, sunt amplasate partiții modulare, în locul ușilor sunt instalate arcade. În acest caz, reparația și proiectarea unei astfel de camere de zi este destul de realistă pentru a vă face singur.

Cel mai bine este să proiectați interiorul sălii folosind materiale naturale, preferând tonurile luminoase și pastelate. O alegere bună pentru finisarea suprafețelor va fi piatra decorativă, ipsos, panouri din lemn, tapet laminat și texturat.

Pentru o cameră de zi îngustă, care seamănă cu punctul de vedere al coridorului, o tapetă adecvată cu un model vertical, care va extinde spațiul. Pentru a dota o astfel de cameră ar trebui să fie modele ușoare de mobilier. Suprafețele de sticlă arată foarte bine în design, pentru a le completa, ar trebui să selectați suprafețe lucioase pentru plafoane suspendate.

plafon

Designul modern al camerelor de zi oferă diferite opțiuni pentru finisarea plafonului. Tencuielile decorative, pictura, suspensiile și tensiunea din ghips sunt foarte populare. Trebuie remarcat faptul că pentru încăperile mici din "Hrușciov" nu este de dorit să se stabilească compoziția pe mai multe niveluri. O alternativă excelentă la acestea este tipărirea fotografiilor sau modele originale și desene tipărite pe panze.

O adăugare obligatorie este instalarea spoturilor, ele pot fi diferite de culoare și dispuse atât secvențial, cât și aleatoriu.

Pictura obișnuită este considerată o modalitate mai economică de a decora plafonul: de regulă se folosește vopseaua albă pe bază de apă. Soluția originală va fi și instalarea grinzilor din lemn în sufragerie.

Paul

Interiorul camerei de zi ar trebui să fie calm și confortabil, astfel încât pentru proiectarea pardoselii în această cameră, designerii recomandă alegerea unei pardoseli laminate, pardoseli sau plăci ceramice. Deși nu la modă încă pe covor.

O podea dintr-un copac natural nu este doar principala decorare a designului, ci și servește pe termen lung. În plus, placa din matrice se potrivește cel mai armonios în orice stil.

În ceea ce privește plăcile de ceramică, este de obicei folosit pentru baie și bucătărie, dar recent a început, de asemenea, să fie utilizat în decorarea sălile. O opțiune bună pentru această cameră este țiglă cu imitație de piatră sau lemn.

pereți

Recent, suprafețele albe și netede au devenit foarte populare în designul camerelor de zi. La prima vedere, acest design va părea simplu, dar, de fapt, arată uimitor într-un "Hrușciov". În plus, pereții albi oferă un fundal excelent pentru implementarea ideilor de design neobișnuite. În plus, puteți realiza decorațiuni cu ipsos, vopsele sau cărămizi.

Suprafețele finisate cu piatră decorativă sau cărămidă merită o atenție deosebită.Cel mai adesea este folosit pentru un stil clasic și mansardă. În ceea ce privește tapetul, își pierde treptat relevanța, în cazul în care sunt aleși, achiziționează cea mai mare parte pânză pe bază de vinil sau nețesută.

Exemple frumoase în interior

Modul cel mai original în aspectul camerei de zi este combinarea spațiului său de locuit cu un balcon. Astfel de proiecte vă permit să oferi camerei un aspect modern, iar un design confortabil creează toate condițiile pentru recreere. Pentru a transpune această idee în realitate, efectuați transferul de intrări. Spațiul rezultat pe balcon poate fi folosit pentru a organiza locul de muncă și pentru a crea un mic colț pentru băuturi de ceai.

Pentru a termina camera trebuie să alegeți nuanțe luminoase, acest lucru se aplică nu numai la proiectarea pereților, tavanelor și podelelor, dar și la textile. Decorarea zidurilor de panouri din lemn de culoare închisă vă va ajuta să adăugați o notă expresivă acestui interior. Mobilierul ar trebui să fie minim: o masă mică întunecată, scaune, o canapea moale cu perne albe și mai multe rafturi agățate.

Pentru a face ca livingul să arate elegant și frumos, în designul său puteți conecta, de asemenea, o zonă de dormit și relaxare, adică veți avea o cameră cu un colț de oaspeți și un loc unde să dormiți. Un panou de sticlă este potrivit ca o perete de compartimentare.Pereții și tavanul sunt decorați cel mai bine în aceeași culoare, iar accentul luminos al compoziției combinate va fi perna purpurie și o masă de cafea cu o suprafață de sticlă. Pereții pot fi decorați cu picturi cu abstracție și atârnă o oglindă mică.

Cum de a emite un aspect de două camere Hrușciov în următorul video.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor