Camera de zi într-un stil modern: caracteristici ale camerei de planificare de 18 de metri pătrați. m

Camera de zi este o cameră disponibilă în fiecare locuință: o clădire cu apartamente înalte, o casă de țară privată. Este recunoscut pe bună dreptate ca fiind cel mai funcțional și util: nu numai membrii familiei își petrec timpul în el, dar și oaspeții, prietenii și rudele lor. Astăzi vom vorbi despre cum să decorezi frumos și armonios o sală de 18 metri pătrați. m.

Caracteristici speciale

Datorită celei mai largi game de materiale de finisaj și articole de mobilier, proprietarii moderni de apartamente și case au posibilitatea de a-și decora casele în orice fel. Mulți dintre aceștia preferă în prezent stilul modern în designul interior.

O zonă de 18 metri este considerată mică, deși în apartamentele de astăzi există și hale mai compacte (alungite, pătrate).De regulă, încăperile de astfel de dimensiuni sunt mai des prezente în "Hrușciov" și în casa de panouri stereotipe.

Atmosfera unei astfel de zone trebuie gândită cu grijă și atenție, luând în considerare toate zonele funcționale și piesele necesare de mobilier. Interioarele moderne ale caselor particulare pot fi bate efectiv cu diferite tipuri de tapet, schimbând vizual aspectul. De exemplu, cu ajutorul tapetului cu dungi verticale, veți ridica vizual tavanul și, cu ajutorul dungilor largi - faceți camera mai alungită.

Se recomandă realizarea unui ansamblu futurist mai atractiv și luminos cu ajutorul unui număr mare de surse de lumină.

Caracteristica principală a mobilierului modern este o cantitate suficientă de culori ușoare și neutre care trebuie să fie completată inteligent cu iluminare naturală și artificială. În cea mai mare parte a acestor setări există părți din metal, sticlă și plastic, caracteristică soluțiilor stilistice moderne.

Toate materialele listate arată excelent într-o singură combinație, formând o imagine originală și grijuliu a camerei.Nu uitați de suprafețele lucioase și de obiectele potrivite în mod ideal. Astfel de elemente se regăsesc cel mai adesea în stilurile moderne de interior.

Combinația de camere

Mai recent, combinația de camere diferite într-un spațiu funcțional părea a fi ceva non-standard și chiar sălbatic. Astăzi, astfel de soluții de design în apartamente cu un dormitor și cu două dormitoare sunt destul de familiare. Ele sunt destul de comune, deoarece vă permit să economisiți spațiu în casa dvs. și să o faceți mai util.

Halele sunt adesea combinate cu o zonă de luat masa, care este situată de obicei în bucătărie, precum și zone de dormit și șemineu. Desigur, rolul principal în astfel de spații este jucat de zona oaspeților cu o canapea și fotolii.

Aici este important să zonați corect, astfel încât spațiul să nu pară supraîncărcat și incomod.

O masă de masă cu scaune moi este o soluție bună pentru zona de living. A avea astfel de mobilier trebuie să fie astfel încât să nu interfereze cu trecerea și nu are dimensiuni prea impresionante.

În ceea ce privește dormitorul din sală, astăzi acest aranjament este considerat a fi destul de confortabil și funcțional.De exemplu, o opțiune bugetară este proiectarea în camera de zi a unui mic etaj, sub forma unui pat. Poate fi instalat deasupra biroului calculatorului (dacă există unul în cameră) sau deasupra colțului moale.

În cazul în care camera dvs. de zi este de 18 mp m are o formă dreptunghiulară, care este un parametru caracteristic pentru clădirile de apartamente din seria 137 și 606, este mai bine să-l extindeți vizual, astfel încât să nu pară înghesuit, mai ales dacă combinați diferite zone funcționale în această cameră. Pentru a face acest lucru, vă puteți întoarce la lipirea pereților îngustă cu tapet de tonuri de lumină, și mai larg - mai întunecat.

zonare

Zoning este o metodă de proiectare pentru aranjarea tuturor obiectelor interioare, fără care este imposibil să se facă în camere de zi multi-tasking, care combină funcția de o zonă de recreere, un dormitor, o bucătărie și un colț de lucru. Cele mai comune metode de zonare care se raportează la clasicul diviziunii spațiale sunt următoarele soluții:

 • Divizați vizual suprafața de 18 metri pătrați. m pot folosi diferite materiale de finisare. Acestea pot varia în funcție de culoare și textura. Zona de șemineu ar trebui să fie relaxantă și liniștitoare, deci ar trebui să o decorați cu tapet de nuanțe pastelate sau acoperiri cu imitație de cărămizi, iar restul pereților ar trebui să fie tencuite cu tonuri contrastante.
 • Un mod spectaculos de zonare sunt materialele de finisare diferite ale podelei. Astfel de tehnici sunt deosebit de frecvente în apartamentele de studio. Dacă timpul și banii permit, este posibil să se proiecteze suprafețe multi-nivel care sunt perfecte pentru împărțirea unei încăperi.
 • Puțin mai rar, proprietarii împart spațiul din hol cu ​​ajutorul diferitelor nuanțe ale acoperișurilor de plafon: O opțiune comună este un plafon pe mai multe niveluri. Nu arată armonios peste tot, dar nu prea adânc o nișă (fără o picătură ascuțită) cu iluminare adecvată este potrivită pentru o cameră cu o suprafață de 18 metri pătrați. m.
 • Puteți împărți spațiul disponibil cu ajutorul luminii. În acest scop, spoturile sau luminile de plafon sunt adecvate, iluminarea cărora va evidenția vizual și va separa diferitele zone funcționale ale sălii.
 • Astăzi, în magazine puteți întâlni partiții frumoase și utile., cu ajutorul căreia va fi posibilă separarea acestei sau acelei zone din camera de zi. De asemenea, mulți oameni folosesc ecrane țesute pentru a împărți spațiul.

Culori și decor

În stilul modern este obișnuit să se utilizeze culori simple și concise, lipsite de printuri colorate sau aranjamente florale. Cele mai armonioase și mai atractive din ansamblurile moderne sunt toate nuanțele de alb.Ele arata bogate si extinse vizual spatiul, facandu-l proaspat, luminos si spatios.

Pe un fundal alb de zăpadă, obiectele decorative, vopsite în culori contrastante și bogate, arată deosebit de strălucitoare și saturate. De exemplu, vasele de culoare roșie sau galbenă din plastic, ramele de culoare neagră sau capacele albastre groase pe mobilierul tapițat vă vor prinde ochii, diluând astfel albul plictisitor al încăperii.

În stilul modern, vopselele albe pot fi combinate cu suprafețe de lemn, care sunt detalii caracteristice direcției clasice.

Efectul frumos creat ca urmare a unor astfel de combinații este ușor de explicat prin faptul că albul este ușor de combinat cu orice texturi și tonuri.

Contrastele clare vor arăta bine într-o cameră de zi modernă. De exemplu, poate fi o combinație strălucitoare de roșu și alb, alb-negru, ciocolată bej și neagră sau cenușă, precum și alte tandemuri similare. Cu ajutorul acestor vopsele puteți face din interiorul livingului dinamic și viu.

Dacă nu vă plac contrastele ascuțite, ele vă provoacă iritare, trebuie să acordați prioritate suprafețelor monocromatice.În proiectarea unei camere de zi progresive, puteți utiliza nuanțe gri. Cu toate acestea, acestea trebuie diluate cu accente luminoase și piese cromate. În caz contrar, ansamblul poate fi plictisitor și bland.

În sălile elegante, executate într-un stil clasic, puteți utiliza următoarele elemente de decor originale:

 • rattan sau îmbrăcăminte din răchită;
 • vase colorate din sticlă sau plastic vopsit;
 • șemineu decorativ;
 • draperii și culori discrete tul (fără modele strălucitoare și desene colorate);
 • covoare laconice de nuanțe calme și contrastante (pot fi de asemenea utilizate pentru a diviza spațiul din hol);
 • oglinzi pe pereți, piedestaluri, fațadele dulapurilor;
 • sticlă, obiecte metalice și din lemn de dimensiuni mici (figurine, vase, figuri decorative).

Sfaturi de proiectare

Stilul modern oferă proprietarilor posibilitatea de a experimenta cu curaj și apela la cele mai neașteptate combinații. Principalul lucru este să țineți cont de aspectul camerei și locația acesteia. De exemplu, se recomandă plasarea de mobilier de-a lungul pereților în camera de zi, lăsând partea centrală a camerei libere, altfel va fi incomod să se miște. Să facem cunoștință cu unele dintre nuanțele de decorare a unor camere de zi confortabile, cu o suprafață de 18 mp m.

pereți

Pentru proiectarea pereților în interiorul modern, puteți utiliza următoarele materiale:

 • tapet lichid;
 • stekloooboi;
 • tapet metalizat;
 • material nețesut sau vinil (mai dens decât hârtie);
 • tencuială decorativă și texturate;
 • vopsele monocromatice de înaltă calitate;
 • acoperiri care imită zidărie din piatră sau din cărămidă;
 • cărămidă sau piatră (potrivită pentru pereți puternici și fiabili);
 • panouri din plastic și ipsos cu ornamente în relief sau simple variante netede;
 • panouri de pereti din lemn.

Designerii recomandă să se acorde prioritate materialelor de finisaj de nuanțe gri și albe. Acestea pot fi diluate cu variante maro închise, albastru închis și negru, selectând anumite obiecte din cameră (de exemplu, o canapea sau o masă).

plafon

În stilul modern modern și căutat, tavanul poate fi decorat în următoarele moduri:

 • lăsați-l doar alb (bej);
 • pentru a construi o construcție din gips-carton cu mai multe niveluri cu lămpi încastrate;
 • instalați plafoane întinse (filme lucioase);
 • pentru a suplini plafonul cu benzi LED în jurul perimetrului sau în anumite zone;
 • într-o structură cu mai multe niveluri, instalați un tavan suspendat în centru și echipați-l cu lămpi.

Culoarea tavanului în sufrageria modernă de 18 metri pătrați. m poate fi piersic palid, bej, crem, alb, lăptos sau galben pal. Este interesant să vă uitați la opțiunile în care acoperirile albe sunt combinate cu negrul, formând un contrast original și luminos.

Cu toate acestea, cu astfel de combinații, trebuie să aveți grijă să nu reduceți vizibil tavanul și să nu îl micșorați.

Paul

În camera de zi de stil modern se recomandă utilizarea următoarelor pardoseli, care nu se vor deosebi de ansamblul general:

 • plută lucioasă sau mată;
 • podele din lemn laconic și monofonic;
 • Laminatul semi-lucios sau lucios fără sudură este negru, alb, cenușă, ciocolată neagră sau gri închis;
 • covor monofonic.

Particular impresionante și originale în camerele de zi moderne, văd podele pe mai multe niveluri. Cu ajutorul lor, puteți face zonarea spațiului, dați-i un aspect deosebit.

Dacă doriți să creați un ansamblu mai scump și mai luxos, ar trebui să vă întoarceți la materiale de podea care imită granit sau marmură cu patch-urile sale contrastante caracteristice.Astfel de acoperiri, de regulă, sunt costisitoare, dar, de asemenea, arata bogat și prezentabil.

În zona de sala de 18 metri patrati. m, puteți combina în siguranță diverse plăci de podea în nuanțe contrastante. De exemplu, în centrul camerei ar fi frumos să se uite țiglă bej sau laminat fără sudură, iar la marginile sale - o nuanță de ciocolată a acestui material. Aceste soluții de design par original.

mobilier

Nu este un secret că, în stil modern, bucățile de mobilier futurist sunt adesea prezente. Multe dintre ele seamănă cu modele neobișnuite din viitor, având nu numai forme geometrice ideale, ci și forme non-standard. Desigur, acest lucru nu înseamnă că nu puteți pune mobilierul standard într-o cameră de zi modernă.

În astfel de ansamblu, următoarele elemente de mobilier vor arăta grozav:

 • colțuri joase, canapele rotunde sau drepte, precum și scaune tapițate în piele naturală, din piele sau din piele;
 • console suspendate și tabletop suspendate fără suporturi (astfel de modele sunt montate pe perete);
 • mese și mobilier tapițat cu picioare cromate și metalice;
 • mese de cafea și de masă cu blaturi de lucru din sticlă și suporturi cromate;
 • lămpi cu podea înaltă, lămpi cu picioare metalice și bază, nuanțe luminoase, precum și lămpi de modă cu suprafețe cromate;
 • mese simple cu suprafete lucioase si accesorii din metale lucioase;
 • dulapuri încorporate și rafturi pentru cărți și obiecte decorative.

Designerii recomandă amplasarea unui număr mare de dispozitive electronice și gadgeturi moderne în astfel de camere.

Asemenea detalii vor fi o mare plus față de stilul modern.

Exemple frumoase și idei elegante.

Stilul modern este caracterizat prin faptul că este posibilă combinarea suprafețelor monocrome și decorate cu diverse amprente. De exemplu, o canapea și otomani cu modele negre în carouri vor arăta organic pe fundalul zidurilor albastre sau albe. Într-un astfel de mediu, nise strălucitoare cu un compartiment TV, lămpi încorporate și candelabre metalice compacte cu suprafețe cromate vor fi, de asemenea, perfect combinate.

Culorile contrastante din sala moderna sunt o solutie interesanta si luminoasa. În astfel de ansambluri, puteți avea mobilier tapițat negru și alb și negru, dulapuri bej și maro, cu uși din sticlă și nișe mici cu ciocolată neagră, cu un compartiment TV.Vopsele similare pot fi tăiate și plafonul, făcându-l stratificat.

Pentru astfel de interioare sunt cele mai bune lumini încastrate.

În modelele moderne, combinațiile de cafea, nuanțe de alb și albastru arată foarte atractivă și elegantă. De exemplu, pe pereții culorii de cafea cu lapte și tavan alb, o canapea albă cu perne albastre va arăta organic, alături de ea ar trebui să instalați perdele albastre și tulul alb pe fereastră.

Zona de luat masa, dacă există una în cameră, poate fi identificată cu tapet moale de piersic cu dungi albe. Puneți o masă albă mică, scaune într-un astfel de loc și atârnă lămpi cromate circulare peste ele.

Camera de zi în stil modern poate fi finisată cu tapet alb sau tencuială, unul dintre pereți poate fi ușor decorat cu căptușeală din cărămidă. De exemplu, poate fi spațiul din spatele unui televizor montat pe perete. Pune o canapea unghiulară cu o nuanță gri și un dulap negru deschis lângă cotieră, în fața lui.

Finalizați ansamblul armonios cu un covor bej, cu ghiveci vii și un candelabru de tavan rotund, cu o suprafață întunecată lucioasă.

În camera de zi mică, zona de dormit poate fi separată cu ecrane de lumină albă. Într-o cameră cu tencuială gri și pardoseală albă, această soluție va arăta foarte organică. Puteți distruge situația cu nișe mici cu iluminare stacojie și o canapea din piele neagră cu perne decorative catifelate. Plasați un laminat alb sau lucios lucios pe podea pentru a crea un contrast izbitoare.

Vedeți cum să vă planificați camera de zi în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor