Cum de a crea un interior camera de zi într-un stil clasic?

Camera de zi este inima oricărei case. Această cameră este specială, este un loc de odihnă pentru gospodării, o zonă de recepție centrală, un teritoriu festiv în zilele de sărbătoare. Designul interior modern are multe direcții de decorare a unei camere de zi, dar cel mai bun dintre ele rămâne un clasic: acest stil atrage atenția specială cu solemnitatea sa.

Caracteristici speciale

Stilul clasic care a apărut în secolul al XVIII-lea există din modă: oricare ar fi cele mai recente tendințe, va fi întotdeauna popular și își va găsi fanii. La un moment dat, înlocuind stilul baroc și rococo, el se distinge prin raționalism, în timp ce avea toate elementele antichității și sofisticării, care au fost armonios subliniate de un set minim de elemente de design.Designul interior al livingului în stil clasic este un semn de bun gust, vorbește despre inteligența proprietarilor casei. Această direcție concurează cu stilul vechi și modern, în timp ce principiul său principal este moderarea. Nu țipă, nu lovește ochiul, nu irită culorile agresive: totul se supune armoniei și tonurilor naturale ale paletei de culori, de aceea clasicul se potrivește oamenilor bine stabilit de diferite vârste.

Caracteristici ale stilului

Fiind un fel de demonstrație a bunăstării financiare și o atitudine relaxată față de viață, stilul clasic nu este lipsit de principii de elaborare a unei compoziții interioare:

 • în camera de zi ar trebui să existe un tavan înalt (aproximativ 3 m), care să permită decorarea spațiului cu un dispozitiv central de volum mare și mulaje de ipsos;
 • zona acestor încăperi ar trebui să fie suficientă pentru a simți spațiul;
 • fiecare element al stilului este supus regulii de simetrie (proporția "secțiunii de aur"), geometria strictă și concisitatea formei, cu un aspect luxos, nu este pretențios;
 • stilul salută combinația de materiale diferite în decor și decor, în timp ce este important ca ele să fie scumpe;
 • în elementele de design ale clasei englezești sunt binevenite (de exemplu, șemineu și zone de oaspeți);
 • printre finisajele din interior, notele de monumentalitate și stilul palatului pot lumina;
 • în interiorul camerei este permisă proiectarea spațiului în spiritul budoarului, în timp ce designul poate conține elemente ale camerei barocului.

Interiorul livingului într-un stil clasic este iubit de conservatori., alegând de multe ori direcția îngustă a varietății acestui stil. Nu poate fi numit eclectism: toate elementele sunt selectate temeinic, alegând fie aspectul modest sau premium al interiorului, și dacă este important pentru unii să arate bunăstarea, alții aleg obiecte interioare astfel încât, fără un patos excesiv, să indice un nivel social ridicat. Nu este de dorit să dăm un spațiu mic în acest stil: riscând să apară o cameră foarte îngrădită.

Combinări de culori

Paleta de culori a unui interior clasic aderă la nuanțe delicate și pastelate. Acestea sunt bej moi, cremă, măsline, albite, însorite, de aur, albastru deschis și tonuri verzi.Adesea, camera de zi este realizată în combinație cu nuanțele mutilate ale gamei de culoare maro, folosind culori de bronz, cupru și lemn ca culori contrastante. Culoarea albă este o preferință a tonurilor clasice: întotdeauna aduce spațiu în spațiu, lumină și dă adâncimea camerei, salvând-o din limitările sale dacă are tonuri întunecate.

Combinațiile actuale de nuanțe ale paletei de culori a stilului clasic al camerei de zi de astăzi sunt combinațiile:

 • alb, maro deschis, gri și fum albastru;
 • auriu galben cu gri, alb, maro și roz;
 • alb cu maro și negru;
 • cremă cu aur, vrăjitoare ușoară și vin;
 • bej cu roșu-maroniu, ciocolată și alb;
 • măslin, alb cu vrăbii ușoare și aur;
 • bej, alb și maro;
 • gri deschis, alb, chihlimbar și aur.

Tonurile luminoase ale stilului sunt adesea subliniate de accidentele întunecate, a căror valoare este limitată: clasicii nu acceptă întunericul și întunericul.

Decorarea pereților stilului clasic permite folosirea în decorarea planurilor verticale de tapet de soiuri premium și combinarea lor cu materiale moderne de finisare scumpe.Imaginile de fundal din hârtie de bumbac sunt inacceptabile aici: doar imprimarea în relief, serigrafie, tapeturile ecologice nețesute, textile și lichide pot transmite suficient atmosfera dorită.

Nu puteți folosi amprentele ascuțite în decorarea pereților: rigiditatea engleză este binevenită, desenele nu trebuie să fie evidente. În mod ideal, dacă culorile sunt transmise prin textura tapetului sau prin metoda de relief, în care imaginea nu se evidențiază din exterior, având o umbră cu două nuanțe mai întunecate decât fundalul principal. Se luminează în lumina care arată elegantă și costisitoare. Nu există motive abstracte și etnice: mai des sunt monograme de aur, nu țipând în strălucirea contrastelor, precum și motive vegetative ușoare.

materiale

Materialele folosite în decorarea stilului ar trebui să corespundă nivelului dorit de mobilier și iluminat, precum și decorarea pereților. Dacă este mobilier, în primul rând piele naturală sau tapiserie, catifea, mătase, satin.

Textile perdele ar trebui să fie scumpe, combinate cu tul delicat. Prioritatea este covoarele lungi din fibre de lână și bumbac natural. Mai puțin frecvent, covoarele pot fi fabricate din materii prime amestecate, cu adăugarea de sintetice de înaltă calitate, îmbunătățind proprietățile de performanță.Alegerea textilului, a pernei decorative sau a unui covor moale, în primul caz, este preferabil să se preferă materialele de mătase și jacquard, în al doilea - lână și bumbac.

iluminat

Stilul clasic implică iluminarea centrală masivă și iluminarea suplimentară corespunzătoare. În acest caz, cele mai bune lumini de plafon sunt suspendate candelabre. Ele pot fi realizate pe unul sau mai multe nivele, au o mulțime de surse de lumină, fiecare acoperind un decor identic sub formă de lămpi de podea mici, cum ar fi lămpi de masă, lumanari sau alte abajururi. Semnul distinctiv al dispozitivelor de iluminat în stil clasic este utilizarea elementelor de cristal, sticlă și bronz în decorarea lămpilor.

O trăsătură distinctivă a iluminării acestui stil este abundența luminii: camera de zi ar trebui să fie luminos, cât mai aproape posibil de lumina naturală. Cu toate acestea, designul poate sugera un fel de iluminat "teatral", în care fluxul luminos este ușor împrăștiat în jurul perimetrului camerei. Abordarea originală a iluminatului este folosirea tehnicilor stilistice moderne în decorarea iluminatului,când, în plus față de sconturile cu un decor de lumânare, se adaugă lămpi cu diode punctuale în corpul de iluminat pentru tavan, pentru a accentua zonele funcționale individuale ale spațiului.

mobilier

Efectuând compoziția interioară a sufrageriei, este important să organizați spațiul în mod corespunzător. Fiecare element are locul potrivit, având în vedere zona utilizabilă disponibilă. Mobilierul inerent in acest stil, sunt masive si scumpe. Materialele din fibre de lemn sunt inacceptabile: mobilierul din dulap este realizat exclusiv din cele mai bune specii de lemn. În același timp, spațiul include un întreg ansamblu de mobilier, printre elementele căruia sunt canapea și fotolii, precum și o masă de cafea și un dulap sunt detaliile cheie ale mobilierului de cameră. Dacă desenați o linie vizuală, împărțind spațiul în două părți, situația va fi adesea oglindită în ea.

Mobilierul nu trebuie să fie mic, în timp ce este plasat liber în cameră.fără a interfera cu libera circulație a gospodăriilor. Ideal dacă are elemente decorative decorate cu vopsea de aur sau bronz. Tapițeria ieftină și măturată este inacceptabilă: toate detaliile situației vorbesc despre un statut special.În locul unei măsuțe de cafea, o cameră poate avea o boltă convexă, o canapea poate fi liniară (dreaptă) sau înclinată, în mod necesar mare, ajustată pentru o atmosferă relaxantă. Arată bine în interiorul camerei de zi un dresser mare cu o fațadă de sticlă sau un birou antic, precum și un pian.

Materiile prime utilizate pentru mobilier trebuie să fie naturale și inofensive. Nu toate materialele moderne se potrivesc înțelegerii stilului clasic: de exemplu, aliajele ieftine și plasticul, substanțele nocive emise în aer nu sunt o modalitate de aranjarea spațiului stilului clasic. Sticlă, dimpotrivă, se potrivește în mod eficient situației, dacă este, de exemplu, masa de masă a unei măsuțe de cafea sau partea din față a unui dulap.

Direcțiile clasicilor

Stilul clasic a absorbit câteva tendințe stilistice. Cele mai izbitoare dintre ele sunt clasicismul și neoclasicismul. Clasicismul este inerent în spiritul reședințelor. Stilul, care a apărut în Franța, se bazează pe standardele arhitecturii antice, în timp ce arată geometria strictă, simetria și echilibrul compoziției interioare. Materialele folosite în acest stil sunt scumpe: ele sunt neapărat pietre rare, lemn prețios, satin, catifea și țesături de mătase.Pereții de stil sunt decorați cu tencuială decorativă, textile subțiri sau tapet nețesute ecologic. În onoare, mobilier în formă, accesorii cu cristal și sticlă tăiate din sticlă scumpă.

Interiorul în stil neoclasic este aproape de tendințele moderne. stilistica cu atitudinea italiană inerentă decorului: stil + chic + fără exces. El nu respinge inovațiile de progres, în timp ce designul conține adesea draperii cu lambrequins, stucco moldings, bordură, uși cu pilastri și oglinzi. Neoclasicismul este un fel de interpretare a tradițiilor clasice într-un mod nou: aristocrația și nobilitatea, simetria și ordinea sunt simțite în toate. În decorarea zidurilor se folosesc panouri decorative, tencuieli și tapet, ale căror culori sunt mai diverse și permit prezența unor desene florale și vegetale subtile pe pânze. Cele mai recente materiale sunt relevante aici, placi ceramice, parchet, podele laminate de înaltă clasă, precum și podele autonivelante arata bine.

Idei proaspete și tendințe de modă

Tendința la modă a modernității este zonarea spațiului.Camera de zi poate fi împărțită în zone funcționale separate, evidențiind, de exemplu, o zonă de șemineu sau un spațiu de oaspeți. Acest lucru se face prin combinarea tapet, iluminat, combinarea în decorarea pereților de diferite compoziții de materiale (de exemplu, delimitarea tapetului plane plan și panouri, mulaje, baghete). O opțiune interesantă de zonare este amplasarea covorului, evidențiind diferite zone.

Adăugarea originală a stilului este includerea metalului în decorarea lămpilor de podea și a lămpilor de masă. Punctele de pulbere diluate în gri sunt adăugate la scala de culori. Perdelele pot fi mai multe straturi, combinând mai multe tonuri de aceeași gamă și trebuie să fie completate cu un tul sau alb bej.

Abundența tehnologiei este inacceptabilă: ecranul cu plasmă poate fi mare, dar sistemul video nu ar trebui să ia mult spațiu. Echipamentul de calculator nu poate fi instalat în camera de zi. Dacă spațiul nu este suficient și computerul nu are altceva de pus în evidență, merită pregătit o structură retractabilă pentru aceasta: nu trebuie văzută, nu se încadrează în stilul direcției clasice de proiectare.

Stilul clasic în interiorul camerei de zi permite astăzi diferite metode de modă de decorare a spațiului. În cazul în care baza de funcționalitate aleasă, elementele de mobilier pot fi strict funcționale, nu bibelouri, realizate într-o schemă de culori restrâns. Alegerea contrastelor luminoase cu aurul creează un interior premium. Camera de zi arată un sistem audio și video excelent, picturi luxoase în cadre de aur, un șemineu, o combinație de iluminat vechi și modern.

O recepție de proiectare reușită va fi plasarea în holul unui dulap cu vitraliu, un secretar, banchete și canapele. Mobilierul popular situat în zona de oaspeți poate fi un set tipic de canapea și fotolii sau poate include, pe lângă o canapea pe picioare sculptate, o masă din lemn înconjurată de mai multe scaune, în același stil cu canapeaua. Deseori, centrul de oaspeți se concentrează pe două canapele liniare cu tapițerie din piele și o pereche de scaune identice care înconjoară o masă masivă de cafea.

Exemple frumoase de design

Pentru a înțelege ceea ce arată un interior modern, într-un stil clasic, vă puteți referi la exemple de designeri cu experiență:

 • Designul unei camere cu o perspectivă spartă într-un apartament spațios poate fi amenajat în nuanțe calde de bej: camera de zi combinată cu zona de bucătărie este la modă, elegantă și costisitoare (interiorul în spiritul neoclasicismului combină cu succes printuri de perne, tapițerie de mobilier și culori ale podelei);
 • Creșteți spațiul de cameră de 19-20 metri pătrați. m se poate face prin intermediul ușilor largi, aranjarea interiorului halei în culori nisipoasă-purpurie, realizarea mucegaiurilor pe tavan, decorarea pereților și tavanului cu aurire, selectarea mobilierului cu finisaj similar, adăugarea la mobilier a perdelelor masive și a unui covor ornamental;
 • Opțiunea elegantă de decorare a spațiului prevede un set minimal de mobilier, accentuând pereții spațiului cu tapet bej, combinat cu panouri luminoase, în timp ce pereții sunt mai bine decorați cu sconturi cu sfeșnici sau lămpi de podea.

Cum să aplicați clasicul modern într-un interior, uitați-vă în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor