Caracteristicile de a crea un design original camera de zi

Camera de zi este spațiul din casă unde nu puteți lua cina doar cu prietenii și rudele, ci și cu familia, cu o odihnă singură sau cu un hobby. Designul halei din apartament ar trebui abordat în mod deosebit.

Este important ca interiorul camerei de zi să nu se distingă de conceptul general al interiorului întregii case sau apartamentului, dar are propriul său zest și a creat un confort deosebit. Aveți posibilitatea să furnizați cu eleganță o cameră de zi spațioasă și foarte mică: cel mai important este să utilizați în mod corespunzător spațiul disponibil. Este important să alegeți finisajele de culori potrivite, iluminatul, mobilierul și accesoriile.

Facilități cameră

Pentru a face armonios interiorul unei camere de zi într-o cărămidă sau o casă de panouri, cel mai bine este să gândiți în prealabil proiectul de proiectare - numai după aceea puteți cumpăra tapet, pardoseli sau mobilier.Nuanțele designului ar trebui să depindă în principal de caracteristicile camerei.

Luați în considerare următoarele puncte importante:

 • Camere spațioase de 15 de metri pătrați. m pot fi împărțite în mai multe zone. Acest lucru va fi util în familii mari - puteți aloca spațiu pentru fiecare membru al familiei cu ajutorul partițiilor simbolice sau pur și simplu cu ajutorul finisajelor de culoare și a iluminării. Într-o cameră de zi se recomandă să nu se efectueze mai mult de patru zone, iar cea mai bună opțiune ar fi două sau trei zone. Ele ar trebui să difere ușor în ceea ce privește designul, dar să se încadreze în conceptul general. Prin împărțirea spațiului în zone, puteți organiza un colț confortabil pentru restul fiecărui membru al familiei.
 • Dacă intenționați să folosiți holul exclusiv în scopul propus - pentru a primi oaspeții, este posibil să nu selectați zone chiar și în camera spațioasă. Această decizie este în principal pentru apartamente mari. În același timp, spațiul liber prea liber poate părea inconfortabil, astfel încât accesoriile precum covoare, perne, covoare, fotografii și picturi în cadre, ceasuri, vase și cutii de bijuterii sunt deosebit de importante în acest interior. Acestea vor face atmosfera familiară și originală.
 • Cameră mică nu este de dorit să se împartă în zone. Designul unei astfel de încăperi ar trebui să fie cât mai uniform posibil - acest lucru vă va permite să faceți din punct de vedere vizual o cameră mai spațioasă. Chiar dacă camera este de dimensiuni medii, merită să ne gândim că, după plasarea mobilei, spațiul real de locuit nu va fi atât de mult. O lumină bună este importantă: ferestrele panoramice și candelabrele luminoase vor fi un plus. De asemenea, arata bine elemente lucioase de mobilier, oglinzi si dulapuri inchise in loc de rafturi deschise.
 • Aranjamentul camerei de zi în apartamentul studio trebuie abordat în mod creativ. Separarea zonei de living poate fi făcută în moduri diferite - este mai ușor să faci într-o cameră dreptunghiulară și mai dificilă în spațiu pătrat. În funcție de situație, există două opțiuni pentru alocarea unui living în studio. Prima opțiune este de a crea un living-sufragerie cu o masă și scaune confortabile. A doua opțiune - de a face living-dormitor, pentru că aceasta este, de obicei masă de cafea suficient și o canapea largă confortabilă.
 • Uneori fac o cameră de zi din bucătărie dintr-o cameră mare într-un apartament: o astfel de cameră poate fi o plimbare sau separată. Spațiul este împărțit în funcție de interesele dvs.Dacă vă place să gătiți, probabil că trebuie să alocați o mulțime de spațiu pentru bucătărie, dar dacă doriți să utilizați camera ca un spațiu pentru socializare, hobby-uri, jocuri de lectură și jocuri de masă, trebuie să faceți o zonă de living mai mare. Bucătăria poate avea forme diferite - unghiulare, dreptunghiulare și chiar insulare.

Poate fi separat cu ajutorul culorii și decorului mobilierului, cu ajutorul grinzilor, structurilor arcuite, contorului de bare sau pur și simplu cu ajutorul iluminării.

Selectarea stilului

Stilul nu ar trebui să fie ales separat pentru camera de zi, ci pentru întregul apartament în ansamblul său - mobilierul de cameră trebuie combinat cu celelalte camere. În funcție de stil, va fi necesar să alegeți soluții interioare pentru sală.

Luați în considerare următoarele opțiuni:

 • Clasic și baroc - Acesta este un interior de lux, referindu-se la atmosfera de vile nobile. În același timp, un astfel de interior nu va fi un buget, iar severitatea mobilierului și a accesoriilor creează un sentiment rece și detașat, iar mulți dintre aceștia sunt inconfortabili. Avantajele includ faptul că astfel de opțiuni de design sunt proiectate într-o gamă luminată, datorită cărora se extind vizibil camera,și, de asemenea, arata cu adevărat de lux și subliniază statutul de proprietar.
 • Stilul colonial - Aceasta este o decizie interesantă și originală, care este acum din nou la modă. Mobilierul din acest interior este în mare parte confecționat din lemn de culoare închisă, iar accesoriile sunt deseori pur decorative. Cărțile vechi, hărțile, modelele de nave, piei de animale și peisaje în rame vor decora un astfel de interior. Acest interior este interesant, dar nu prea exotic, așa că este destul de potrivit pentru un apartament oraș standard.
 • Modern hi-tech minimalist - Aceasta este o opțiune pentru tinerii care prețuiesc simplitatea, designul original și noile tehnologii. Mobilierul ar trebui să aibă o formă neobișnuită - de obicei este fabricat din plastic sau metal. Pentru suprafețe lucioase de decorare, oglinzi, sticlă, culori solide de nuanțe neobișnuite. Într-un astfel de stil laconic ar trebui să fie elaborate premisele înguste la scară mică.
 • Stilul de țară este la modă acum - chiar și proprietarii de apartamente oraș vrea să se simtă ca o parte din natura în propria lor casă. Designul de mobilier și accesorii din această zonă este, de obicei, cât mai simplu posibil.Principalul lucru este materialele ecologice de înaltă calitate, în principal lemnul. Datorită materialelor, un astfel de interior poate fi costisitor, dar investiția va fi plătită, deoarece parchetul de înaltă calitate, tapetul textil, mobilierul din lemn și accesoriile de piatră sau ceramică vă vor încânta mulți ani.

.

 • Stilul eclectic pot combina elemente din cele mai diferite stiluri. Este acest design gratuit și neobișnuit care este adesea ales de către proprietarii de apartamente moderne. Candelabrul din vitralii este adiacent la dulapul modern din plastic, iar plantele interioare agățate în stil provensal - cu dulapuri clasice rafinate și piept de sertare.

Dacă vă gândiți la un astfel de interior și alegeți lucrurile cu gust, puteți obține o cameră de zi foarte interesantă - în acest stil vă puteți exprima cel mai bine individualitatea.

Materiale de finisare

Decorarea unei încăperi este exact ceea ce este necesar pentru a începe o renovare. Opțiunile de finisare pot fi foarte diferite: dacă vă familiarizați cu diferite materiale și cu proprietățile acestora, veți putea alege exact ceea ce vă va permite să vă exprimați ideea.Uneori, desenele cele mai comune pot arăta foarte elegant și interesant.

Paul

La finisajul pardoselii nu acordă prea multă atenție, dar pentru proiectarea camerei de zi este important.

Luați în considerare următoarele materiale:

 • Parchet - Aceasta este cea mai bună opțiune de finisare, deși costul unui astfel de etaj va fi destul de scump. În plus, lemnul natural poate fi zgâriat din mobilier, deci va necesita o îngrijire specială. În primul rând, parchetul va atrage iubitorii de materiale ecologice, precum și cunoscători de lux.
 • Dacă doriți să salvați pe reparații, cea mai ușoară cale este de a tăia podelele. linoleum. În acest caz, linoleumul este puțin probabil să fie durabil și nu arata ca o podea din lemn. Dintre avantajele sale, este de remarcat probabil prețul scăzut și varietatea de culori.
 • Acum finisaje extrem de populare parchet laminat - acesta este un material moderat ieftin, care seamănă cu un copac în textură. În același timp, este mai puțin exigent să aibă grijă decât podele, precum și mult mai durabile și mai ecologice decât linoleum. Opțiunile de proiectare pot fi diferite - de la imitarea lemnului de nuanțe naturale la plăci luminoase colorate sau modele abstracte și legume.
 • Finisarea podelei gresie se întâmplă foarte rar - această opțiune este potrivită pentru camera de zi, cu excepția cazului în care intenționați să faceți încălzirea prin pardoseală. Prin ea însăși, țigla este rece și este puțin probabil ca o astfel de finisare să fie confortabilă. În acest caz, o astfel de podea poate arata foarte elegant - gresie moderne pot pune chiar un mozaic decorativ.

plafon

Decorarea în tavan nu este, de obicei, foarte diversă. Cel mai adesea, plafonul din camera de zi este acoperit doar cu un tencuiel alb. Dacă finisajul brut se face în mod incorect sau plafonul este neuniform, puteți lipi blocuri subțiri de spumă sau plăci de ghips. În cele din urmă, plafoanele stretch pot fi făcute dacă spațiul permite. Uneori tavanul este făcut colorat sau lipit cu perete, dar astfel de opțiuni sunt extrem de rare.

În camerele de zi moderne, mai ales dacă sunt combinate cu o bucătărie, dormitor sau au mai multe zone, diferite modele pe tavan sunt populare.

Luați în considerare opțiuni similare:

 • Adesea grinzile se fac pe tavan.Acest lucru este tipic stilului național, stilului modern, colonial și eclectismului. Grinzile sunt de obicei din lemn, deși sunt posibile diverse excepții: de exemplu, grinzi din plastic sau metal.În primul rând, astfel de construcții ajută la împărțirea spațiului unei încăperi fără a mai fi nevoie de spațiu suplimentar. În plus, grinzile pot fi găsite și aplicații practice - de exemplu, puneți un scaun agățat, agățați o parte a camerei cu tul sau fixați oale cu plante de interior în stil venețian pe ele.
 • Arcurile sunt, de asemenea, populare. Designul arcuit poate fi plasat în locul ușii de intrare în camera de zi, pentru a delimita spațiul din interior cu ajutorul arcului sau pentru al face exclusiv decorativ, încadrând ușa. Cu ajutorul structurilor arcuite, puteți combina spațiul și îl puteți împărți la discreția dumneavoastră. Arcurile sunt realizate din gips carton, lemn sau plastic. Ele pot găsi, de asemenea, aplicații practice - de exemplu, plasați mai multe rafturi de-a lungul arcului.

pereți

Decorarea pereților în hol este un proces deosebit de fascinant și creativ. Acum puteți găsi o mare varietate de culori și texturi.

Luați în considerare următoarele opțiuni de modă:

 • Tapetul rămâne încă una dintre cele mai populare opțiuni pentru decorarea peretelui din apartament. Într-adevăr, în magazine acum puteți găsi o mare varietate de imagini de fundal pentru fiecare gust, ele sunt ușor de lipit pe cont propriu, și cu lipire adecvată vă vor multumi mult timp.Cel mai adesea alegeți între tapet natural și opțiuni de vinil texturate care sunt mai puțin ecologice, dar arata mai impresionant.

De asemenea, tapeturile textile care seamănă cu textura țesăturilor și dau un accent deosebit interiorului au devenit la modă.

 • Pictura pereților este, de asemenea, populară acum. Poți să faci ziduri colorate netede sau să le dai textura - de exemplu, acum poți face curse volumetrice sau mici pulverizări. Acest design neobișnuit vă ajută să ascundeți defectele finisajului dur. În funcție de aspectul camerei de zi, puteți combina una sau mai multe culori.
 • Una dintre noile tendințe de modă este designul 3D al pereților. Poți să faci o căptușeală specială pe pereții oricarei forme, ceea ce va conferi interiorului un aspect neobișnuit. Cel mai adesea, astfel de elemente tridimensionale sunt realizate din plastic sau folosesc gips-carton, care pot fi de asemenea vopsite în orice culoare. Cele mai bune dintre aceste opțiuni experimentale sunt potrivite pentru camere spațioase decorate în stil modern.
 • Maulding - Acestea sunt mici elemente decorative din plastic, ipsos sau piatră, care sunt aplicate pe pereți. Acestea pot fi cadre sau modele embosate. Cel mai adesea, muluri sunt lăsate în alb și plasate în interioare clasice, dar sunt posibile și excepții.
 • Stucco molding este un alt decor de perete la modă, în cadrul unui stil clasic. Majoritatea sunt copii ale faimoaselor sculpturi din ipsos. Costul unui astfel de decor va fi destul de scump, dar stucul arata foarte luxos. În același timp, în interiorul, la distanță de clasic sau baroc, astfel de elemente de design ale decorului sunt puțin probabil să pară organic.

Culori și printuri

Culorile din interiorul camerei de zi ar trebui gândite - va depinde de ele atmosfera din cameră. Alegerea culorii ar trebui să ia în considerare proiectarea, aspectul și dimensiunea camerei. Dacă selectați mai multe zone din sufragerie, ele pot fi decorate în culori diferite, dar trebuie să arate armonios împreună.

Când alegeți o culoare, luați în considerare următoarele recomandări de la designeri:

 • Încercați să evitați albul monocrom. O astfel de cameră poate părea incomodă, precum și în culoarea albă vor fi evidente toate deficiențele de decorare. Culorile pure albe ale zidurilor sunt permise, cu excepția interiorului clasic, dar chiar și acolo încearcă să se diversifice cu mulaje embosate și patch-uri în culori pastelate.Mobilierul alb din interior poate să arate bine dacă are un design interesant și este combinat cu elemente colorate.
 • Pentru camerele mici recomandate culori deschise și mobilier ușor cu fațade lucioase. Această schemă de culori va face camera să pară mai spațioasă. Puteți alege atât tonuri calde, cât și tonuri reci. Combinația lor poate, de asemenea, să arate bine. Dacă aveți un finisaj în nuanțe reci, puteți diversifica mobilierul în culori calde și invers.
 • Dacă aveți un living spațios, vă puteți permite mai multe culori saturate întunecate. Menținerea întregului interior în nuanțe pastelate nu este recomandată - poate părea prea monotonă și impersonală. Se recomandă combinarea nuanțelor saturate și ușoare în interior. Deci, albastru strălucitor poate coexista cu un bej translucid, violet va fi o combinație interesantă cu o tentă de măsline și gri - cu o culoare bogată de cărămidă.
 • Mai ales populare acum este mobilier din lemn de culori naturale. În camerele mici este mai bine să luați opțiuni ușoare, iar într-o cameră spațioasă puteți folosi mobilier din lemn de culoare închisă sau puteți combina mai multe culori.

Acum puteți găsi opțiuni pentru decor și mobilier cu o varietate de amprente.

Luați în considerare cele mai relevante dintre ele:

 • Flori și ornamente de plante - Aceasta este o opțiune tradițională care se potrivește perfect în aproape orice interior, oferindu-i o frumusețe și un confort deosebit. Astfel de amprente pot fi găsite pe hârtie, tapet de vinil sau textil, pe covoare, pe mobilier tapițat, perdele și uneori picturi similare pot fi găsite pe mobilierul dulapului.
 • Ornamente abstracte neobișnuite acum, de asemenea, popular în interioare moderne. Ele pot fi prezentate în combinație cu modele mai tradiționale sau fără ele. Cel mai adesea, aceste amprente au forme geometrice.
 • Modele orientale - aceasta este o altă tendință. Cel mai adesea ele pot fi găsite pe tapet sau pe covoare. Puteți să vă alăturați acestei tendințe la modă, chiar dacă nu doriți să rezistați întregului interior într-un stil oriental - astfel de tipăriri se pot potrivi perfect stilului colonial sau eclectismului.
 • Plasarea fotografiilor pe panouri separate sau imagini de fundal foto a devenit populară. Ar putea părea foarte interesant, totuși, dacă alegeți această opțiune, merită să vă gândiți la aspectul mobilierului în prealabil: este mai bine ca fotografia să nu se suprapună.

iluminat

Iluminarea în designul interior nu este adesea plătită datorită atenției, dar datorită luminii corecte puteți pune accente în decorul camerei și împărțiți-o în mai multe zone.

Luați în considerare unele dintre cele mai bune modalități de a decora o cameră cu lumină pentru diferite tipuri de machete cameră de zi:

 • Singura sursă de lumină se va potrivi în două cazuri: în cazul în care camera de zi este destul de mică de contor, sau dacă are ferestre panoramice orientate spre partea însorită. Cel mai bine este să alegeți un candelabru cu trei sau mai multe lămpi. Designul va depinde de restul interiorului - acum puteți găsi atât opțiuni moderne tradiționale cât și la modă pentru orice buget.
 • Puteți alege opțiuni elegante pentru iluminarea suplimentară - în special lămpile de masă și lămpile de podea. Ele pot fi foarte interesante: de formă neobișnuită, cu inserții textile sau cu vitralii. Astfel de lucruri vor deveni un accent și un accent luminos în interiorul tău.
 • În sufrageria spațioasă, unde doriți să selectați mai multe zone, aveți nevoie de mai multe surse de lumină. Puteți să luați două candelabre simple și să le așezați pe diferite părți ale camerei, să amplasați lămpile în jurul perimetrului sau să combinați un candelabru luminos cu lămpi mici pentru iluminare suplimentară.Dacă puteți regla luminozitatea iluminării în cameră - de la lumina cea mai strălucitoare la lumina stinsă.

Articole de interior

Accesoriile în sala de joacă joacă un rol imens. Cu ajutorul accentelor mici, puteți regla designul, diversifica interiorul și crea un confort unic. Elementele de interior pot fi pur decorative sau au o valoare practică.

Luați în considerare următoarele elemente care se pot potrivi în camera dvs. de zi:

 • covor - Acesta nu este doar un accesoriu elegant. Acesta va permite încălzirea podelei și menținerea șederii în cameră mai confortabilă - mai ales în perioada de iarnă. Puteți alege un covor clasic de bumbac, lână sau acril, un covor elegant, cu un pui de somn lung care imită pielea unui animal sau un covor elegant la modă - un covor țesut fără scame care necesită îngrijire minimă. Uneori, ele fac și covoare care acoperă întregul etaj - de obicei este un material cu un somn natural scurt în nuanțe întunecate.
 • cufere - Acestea sunt lucruri utile care se încadrează în orice versiune a interiorului tradițional. Acestea pot elimina îmbrăcămintea excesivă sau articolele de uz casnicUneori ele pot funcționa în continuare ca niște bănci - în acest caz capacul este un loc confortabil. Designul unor astfel de cufere poate fi foarte divers, iar în orice interior va fi capabil să aleagă o opțiune bună.
 • Acum, de multe ori în camera de zi este plasat acvariile înguste, înalte sau rotunde. Ele pot fi construite în pereți sau în mobilier, precum și singure. Acvarii arată spectaculos și dau camerei o atmosferă specială. Unii oameni iubesc reproducerea peștilor exotici, totuși, dacă nu sunteți interesați, puteți face pur și simplu un acvariu decorativ cu alge, pietre și melci frumoase. În mărime, aceste opțiuni pot fi foarte diverse.
 • Decorarea ferestrelor în camera de zi este foarte important. Acum puteți găsi cornișe interesante decorate, care vor deveni un accent luminos în interiorul dvs. De asemenea, trebuie acordată o atenție specială alegerii perdelelor. Uneori, numai tulul subțire este spânzurat în camera de zi, deși perdelele de noapte ar putea fi interesante pentru a completa decorul camerei. În plus, în cazul în care există locuri de dormit pentru oaspeți sau copii în hol, ar trebui să închideți cu siguranță draperii groase - variante simple monocrome și modele cu amprente, frill și fringe sunt la modă acum.
 • Vaze stilate poate decora în mod semnificativ interiorul.În funcție de designul camerei dvs. de zi, puteți alege opțiuni interesante din piatră, metal, plastic, sticlă sau ceramică. Vasele pot fi așezate pe masă, pe rafturi sau chiar pe podea.
 • Lumânări în sfeșnici - Acesta este un alt element interesant al decorului. Acum puteți găsi o varietate de lumânări - alb, roșu, negru sau multi-colorat, ele pot fi de orice formă și mărime și au miros de uleiuri aromatice. De asemenea, merită să alegeți pentru ele un suport elegant pentru lumânări. Pentru interioarele clasice și interioarele în stil modern, modelele metalice sunt potrivite, într-un apartament în stil de țară, modelele ceramice pot arăta bine, iar opțiunile de plastic prietenoase cu bugetul se încadrează în interioarele moderne.

În cazul în care interiorul dvs. este monoton și nu are pete luminoase, ar trebui să ia în considerare cu siguranta tot felul de lumânări în sfeșnici.

Încercați să furnizați sufrageria în funcție de gusturile, nevoile și hobby-urile dvs. - numai în acest fel spațiul va deveni cu adevărat confortabil și locuibil. Dacă faci muzică, poți să pui un pian în cameră, dacă ești pasionat de lucrul cu ace, merită să faci loc pentru asta. Cărți, CD-uri muzicale, albume foto - toate aceste lucruri vă vor face interiorul special și individual.

Exemple frumoase în interior

Indiferent de preferințele, nevoile și bugetul dvs., este important ca toate lucrurile din camera de zi să fie alese în mod armonios. Uneori puteți să oferiți o cameră pur și simplu cu gust și, uneori, să creați un interior de lux.

Luați în considerare următoarele opțiuni și exemple de design bun:

 • Dacă aveți un buget limitat, nu ar trebui să alegeți un stil clasic în interior. Sunteți mai potrivit stil eclectic și provensal. În astfel de interioare, multe pot fi făcute cu propriile mâini - de exemplu, puteți coase perdele, perne și pături, precum și coșuri de țesut pentru depozitare și vase pentru plante de interior. Procesul de creație va fi plăcut și interesant, iar rezultatul vă va mulțumi cu siguranță.
 • Într-un apartament cu un dormitor puteți combina zona din dormitor și camera de zi. Dacă suprafața camerei este mică, o canapea extensibilă și confortabilă este cea mai bună pentru aceasta. Pe ea vă puteți petrece timpul cu oaspeții, apoi vă descompuneți și utilizați în loc de un pat. Dacă camera este mare, puteți selecta două zone - una cu televizor și fotolii, iar cealaltă cu un pat. Zonele pot fi împărțite folosind arcuri, grinzi, ecrane sau perdele.
 • În interiorul clasic, prioritatea este acordată luxului și restricției.Un astfel de spațiu poate fi dificil de confortabil. Acest lucru va ajuta la accesoriile mici - încercați astfel încât să nu se deosebească de stilul general, dar în același timp a făcut situația mai proaspătă și mai diversă. Acestea pot fi vase, sfeșnice, ghivece de flori, covoare sau perne.
 • Dacă alegeți un design eclectic, încercați să nu faceți interiorul prea colorat. Ca bază pentru proiectare, se recomandă să nu luați mai mult de două sau trei nuanțe, celelalte culori pot fi cu excepția accentelor luminoase. De exemplu, într-un interior în culori pastelate, accesoriile luminoase și întunecate vor arăta bine. Dacă ați făcut o finisare strălucitoare a pereților, ar trebui să alegeți mobilierul în culori mutate.
 • Stilul interior al țării poate părea uneori prea simplu. Pentru a face o astfel de cameră de zi mai interesantă, puteți adăuga elemente decorative - șemineele electrice, zidăriile pe pereți și covoarele care imită piei de animale arata bine.
 • Interiorul modern minimalist se dovedește deseori că este prea gol și palid. Design-ul concis arăta avantajos, este important să folosiți combinații de culori interesante și ne-evidente în interiorul dumneavoastră.De exemplu, în loc de o nuanță rece de gri, merită să luați una caldă, iar combinarea nu este cu negru și roșu, ci cu purpuriu și bej. Merită să evitați culorile pure, preferând nuanțele complexe compuse.
 • Foarte interesant poate arăta combinat bucătărie-cameră de zi cu un bar. Acesta va ajuta la împărțirea spațiului și pentru a face camera confortabilă și confortabilă. De obicei, în asemenea amenajări este alocat spațiu pentru camera de zi, iar bucătăria este minimă.

În orice cameră de zi este important ca în cameră să existe un centru semantic în jurul căruia să fie organizat restul interiorului. Acesta poate fi un televizor, pian, șemineu sau acvariu. Zona principală va fi ocupată de mobilier tapitat în jurul centrului semantic. Și deoparte, puteți selecta o zonă separată mică sau mai multe zone cu ajutorul culorilor și iluminării.

Sfaturi designer de interior, cum să alegeți un stil pentru interior, a se vedea următorul video.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor