Creați un interior elegant al spațiului de bucătărie-cameră de zi

Lipsa spațiului sau construcția originală a locuinței (în format "studio") îi forțează pe oameni să se îmbrace cu combinațiile de bucătării și sufragerii. Dar acest lucru nu înseamnă că trebuie doar să fiți de acord cu privire la tipul de constructori care le-au dat, posibilitățile pentru decorarea elegantă sunt mult mai mult decât pare. Trebuie doar să le cunoașteți pe toate și să puteți aplica.

Caracteristici speciale

Interiorul bucătăriei-cameră de zi devine din ce în ce mai popular de la an la an, deoarece combinația acestor camere vă permite să extindeți spațiul simultan și să îi acordați o individualitate maximă. Într-o cameră combinată poate fi folosită ca un stil clasic low-key și soluție modernă, atunci când accentul se pune pe deschiderea spațiului.

Este dificil de realizat într-o parte a camerei un format specific.iar celălalt este opusul. Doar profesioniștii pot implementa un astfel de plan în mod corect și adecvat, fără a încălca canoanele de design.

Vorbind despre meritele bucătăriilor îmbinate cu camere de zi, ar trebui să menționăm aspectul unei încăperi largi, complet deschise, care este ușor împărțită în anumite părți funcționale. Crearea unor zone de mese și a unor zone de lucru apropiate poate reduce considerabil circulația inutilă în jurul casei, făcând manipulări culinare nu atât de plictisitoare. Chiar în timpul procesului de lucru la prânz, cină sau micul dejun, va fi posibil să vorbiți cu alți membri ai familiei. Dar amintiți-vă că va trebui să cumpărați aparate de uz casnic, creând cel mai mic nivel posibil de zgomot.

În studio, camerele conectate sunt deja prezente încă de la început, dar în apartamentul lui Hrușciov va trebui să demolam peretele intermediar. Este important să știm că acest tip de manipulare necesită permisiunea de a fi obținută, altfel reabilitarea este considerată neautorizată și pedepsită - o amendă mare sau chiar o evacuare.Dacă în loc să extragi beneficiile maxime din spațiul de locuit pe care vrei să-l folosești rațional spațiului mare al cabanei, trebuie să te gândești la o sală de mese comună. Prin implementarea corectă a planului, va fi posibilă crearea unei încăperi atractive, plină de aer și de prospețime, plăcută atât gazdei, cât și oaspeților.

Îmbinarea bucătăriei cu holul este o decizie serioasă, și cu toate avantajele care au fost deja discutate, ar trebui să ne amintim despre posibilele probleme. De exemplu, în Europa și în SUA, unde o astfel de mișcare este folosită pe scară largă, casele sunt în cea mai mare parte încălzite de produse semifabricate gata făcute și nu sunt angajate într-un ciclu complet de lucru culinar. Chiar și un extractor foarte puternic nu va elimina toate mirosurile, ele vor ajunge încă în colțurile îndepărtate ale camerei. În plus, o bucătărie și un hol asamblat împreună vor deveni murdare la fel de intens ca o cameră de bucătărie autonomă. Și datorită dimensiunii mari a teritoriului, va fi mai greu și mai mult să restabilim ordinea decât ne-ar plăcea.

O soluție alternativă este o combinație parțială a două camere, atunci când partiția este demontabilă aproximativ la mijloc (în înălțime sau în lungime). Spațiul rezultat vă permite să organizați interesantezonarea folosind foi de gips carton; în alte cazuri, un ecran, o structură glisantă, un suport de bar sau pur și simplu o cortină elegantă pot ajuta la împărțirea zonelor funcționale.

stiluri

Pe lângă considerentele generale, design-ul camerei de bucătărie necesită luarea în considerare a unor considerații specifice de stil.

Formatul scandinav vă permite să rezolvați simultan mai multe probleme:

  • măriți spațiul din cameră;
  • creați un spațiu de lucru mai mare;
  • selectați un site pentru o masă solidă;
  • organiza tot acest teritoriu cât mai confortabil și confortabil posibil.

Este permisă utilizarea arcadei dreptunghiulare pentru separarea vizuală a bucătăriei și a zonelor de locuit; Este foarte important ca aceste încăperi să nu se îmbine între ele. Stilul scandinav este caracterizat în primul rând prin introducerea maximă a culorilor luminoase în interior, utilizarea intensivă a materialelor naturale. În același timp, nici un designer nu se va lepăda de plăcerea de a folosi obiecte decorative luminate. Contrar credinței populare, predominanța vopselei albe face bucătăria relativ rezistentă la poluare, camera încetează să mai fie marcă.

Un avantaj important al acestei culori este compatibilitatea cu multe alte culori, ceea ce vă permite să experimentați fără a încălca canonul scandinav.

Nu poate fi mai puțin atractivă neoclasic. Eliberarea spațiului este realizată prin utilizarea echipamentelor încorporate, utilizarea unor dulapuri superioare înguste. Unul dintre pereți este cel mai adesea accentuat, acoperind cu tapet sau altă acoperire cu un ornament nu prea luminos. Puteți folosi figurine, vase mici pentru a decora spațiul. Este ușor să adăugați motivele minimalismului la acest sau la orice alt stil, trebuie doar să alegeți mobilierul cu geometrie laconică și nu prea strălucitoare.

Interiorul clasic bucătăria combinată cu spațiul pentru oaspeți este potrivită în aproape toate cazurile; dacă nu știți ce opțiune să alegeți, opriți-o. Linii extrem de clare, mobilier scump din lemn natural, eliminarea pieselor și decorurilor inutile, fără îndoială, vor atrage multe persoane. În situațiile în care doriți să combinați clasicul și motivele moderne, pentru a obține calități practice ridicate, este recomandat să alegeți un mansardă.

format de înaltă tehnologie se distinge prin contururi directe expresive, o abundență de structuri metalice și de sticlă, preferință pentru aparatele de uz casnic ascunse în interiorul produselor de mobilier. Un anumit număr de spoturi reflectă lumina asupra acestei magnifice.

Soluții de culoare

Culoarea bucătăriei-cameră de zi este extrem de importantă, acest parametru determină în mare măsură percepția lor. Dacă, de exemplu, puneți podeaua cu granit ceramic gri, combinându-l cu fațade metalice de aparate de uz casnic, corpuri de iluminat și armături, veți obține o soluție foarte atractivă.

În majoritatea cazurilor, ei încă încearcă să creeze un interior monoton vizual. Dacă se folosesc simultan mai multe culori, acestea ar trebui să fie combinate armonios. Deoarece bucătăria este de obicei mai mică decât camera de zi, ar trebui să fie făcută mai strălucitoare, de exemplu, un albastru închis sau alte culori saturate.

Dar partea în care vă veți relaxa trebuie să fie decorată în tonurile cele mai calme care nu provoacă emoții negative.

Culorile luminoase ajută la rezolvarea unei sarcini atât de importante ca expansiunea vizuală a spațiului. Vopseaua albă poate fi destul de diversă, variind nuanțele sale, se dovedește a crea un aspect destul de interesant și proaspăt.Mișcarea inițială constă în combinarea tonului alb cu cremă, maro și nisip, iar uneori se adaugă culoarea purpurie.

Articole de decor

Elementele decorative pot juca rolul atât al accentului exterior cât și al componentei care unește întreaga cameră. În acest din urmă caz, încercați să păstrați cadrul stilului ales cât mai exact posibil. Introducerea unui candelabru rotund chiar deasupra acestuia, și, în mod ideal, chiar deasupra mesei de masă, va ajuta să vă concentrați asupra autonomiei sala de mese. Lămpile de plafon pot acționa și ca distanțiere vizuală, mai ales când podelele au același rol.

Numărul de combinații cu șemineu este relativ mic.: fie împarte teritoriul în zone funcționale în același mod, fie acționează ca principalul organizator al acestuia. O alternativă la vatra de modă veche este un televizor mare sau alt aspect atractiv.

Idei de finisare

Zona de bucătărie poate fi subliniată vizual de cutia de pe tavan; în interiorul acestei casete este plasată adesea lumina de fundal. Dacă plasați structura pe întregul perimetru al încăperii,acesta va deveni o legătură vizuală. Tencuiala venețiană poate fi utilizată pentru a acoperi pereți și, uneori, plafoane, în camere conectate. Dar și mai bine cunoscute sunt celelalte opțiuni.

În partea de bucătărie este necesar să se utilizeze numai materiale care nu sunt expuse efectelor nocive ale apei, detergenților activi chimic, grăsimilor și carbonului. Cel mai adesea trebuie să alegeți între plăci ceramice, granit ceramic, piatră naturală și artificială. Fragmentul clienților din camera de bucătărie este mult mai liber, acolo se pot ghida propriile gusturi, considerații de proiectare. Laminat, covor, linoleum sunt găsite pe scară largă; mai bine de oameni, uneori, alege panouri de podea. Pe pereți le pun gresie, se lipesc tot felul de tapet, se folosesc lacuri, vopsele și emailuri.

Încercați să vă asigurați că stilul general al spațiului este identic în toate zonele principale, pe toate suprafețele camerei. Tonurile moderne și elegante din 2017-2018 nu se limitează la nuanțe de lumină, tonurile albastre strălucitoare vor arăta și ele atractive. Pe lângă combinațiile de culori, trebuie să vă gândiți la texturile care vor fi folosite într-un anumit caz, ele sunt foarte diverse, cu multe materiale decorative.

Cum sa alegi mobila?

Cataloagele magazinelor Ikea și ale altor magazine de mobilier oferă numeroase posibilități de a alege produse potrivite. Dar este necesar să se țină seama de principiile și punctele de bază, astfel încât să nu se greșească. În zona de luat masa este recomandat să nu puneți prea multe mese și scaune moi, obținând astfel un confort real. Un candelabru scazut va ajuta spatiul sa devina mai elegant.

Limitarea părții de agrement poate fi o canapea, în acest caz, variantele de colț sunt deosebit de bune.

Decorarea blaturilor și a rafturilor cu bare de stejar le face mult mai atractive și mai luxoase decât opțiunile simple. În cazul în care este necesar să se plaseze o masă pliabilă, este recomandat să se utilizeze mobilier aranjat sub forma unei litere G. Deseori, designerii folosesc mobilierul care arată ca un designer pentru a proiecta bucătării și camere de zi; dacă spațiul nu este doar comun, ci și cât mai deschis posibil, experții consideră că seturile de colțuri reprezintă cea mai bună soluție.

Culoarea setului cu cască este absolut imposibil de realizat astfel încât să nu fie combinată cu culoarea altor mobilier. Tonalitatea fatadei poate fi identică cu schema de culori a zidurilor (și apoi mobilierul pare a fi "pierdut din vedere") și poate fi contrastat brusc cu privire la acesta.Dacă aspectul general al apartamentului - studio, cele mai atractive vor fi fațadele lucioase.

Opțiuni pentru case și apartamente diferite

Pentru o casă de țară și un apartament decorat într-un stil similar, este foarte bine să utilizați grinzi de tavan. Un interior mai aristocratic necesită elemente de design adecvate, dintre care ferestrele de golf atrage atenția. Este nepotrivit să le folosiți în apartamentele orașului, deoarece vor fi necesare prea multe permise, uneori pot împiedica modificarea peretelui de sprijin.

Într-un apartament mic, o soluție atrăgătoare este combinația dintre o sufragerie și o bucătărie fără despărțirea partițiilor; Pentru a evita necesitatea de a conveni asupra unui astfel de pas, scoateți pur și simplu ușa și înlocuiți-o cu un arc elegant. Dar, cu siguranță, unul care deschide o perspectivă largă și o imagine de ansamblu liberă a spațiului de bucătărie din sufragerie și a spațiului oaspeților din bucătărie. Luați în considerare faptul că într-un apartament mic, noutățile stilistice și mobilier nu arată întotdeauna bine, dacă nu puteți înțelege dacă acestea sunt permise - consultați-le cu designeri experimentați.

Diferențele dintre abordarea rusească față de bucătăria combinată și camera de zi din cea europeană (americană) nu trebuie ignorate.Decideți imediat dacă trebuie să ștergeți limitele între părțile camerei până la capăt sau este mai bine să lăsați linii marcate clar marcate separând zonele funcționale una de cealaltă. Divizarea condiționată a spațiului este realizată, de exemplu, datorită "insulelor" bucătăriei, mai ales dacă fețele lor diferite sunt decorate în conformitate cu fragmentul camerei în care sunt transformate.

Important: într-o casă echipată cu aragaz de gaz, o demolare completă a peretelui dintre bucătărie și încăperile adiacente este interzisă de regulile de siguranță. Deseori, designerii devin din pozitie, aplicand o parte din design sub bara si in acelasi timp lăsând o aparenta a unei usi.

O astfel de mișcare va ajuta și va spori iluminarea și va observa în mod clar diviziunea teritorială.

Proiecte din zonă

Caracterizam mai multe proiecte de bucatarie conectate la camera de zi.

Dacă suprafața totală a locuinței este de 30 de metri pătrați. m și mai mult, este totuși de dorit să combinăm nu numai bucătăria și sufrageria, ci și loggia (balconul); Prin crearea unui spațiu comun din ele, puteți face viața mai confortabilă și puteți extinde oportunitățile de experimentare. Bucătărie dimensiune 8-10 metri pătrați. m va arata bine cu o zonare clara.

Când spațiul total este foarte mare (suprafața este de 20 de metri pătrați, 21, 25), distincția este de asemenea importantă, astfel încât funcționalitatea fiecărei părți este subliniată favorabil. Ideea diferenței dintre ele se datorează utilizării unor acoperiri diferite de podea.

O cameră de 16 metri lungime poate fi finalizată în stil scandinav:

  • dacă părțile sale sunt continue, se recomandă concentrarea tuturor mobilierului pe una din laturi;
  • bucătărie setată cel mai adesea sub forma literei D;
  • este logic să alegeți un frigider încorporat și o cutie de înălțime mare (ascunzând tot echipamentul necesar);
  • ei refuză de la dulapurile superioare, altfel nu prea mult teritoriu va fi depășit, rafturile complet deschise vor acționa ca un înlocuitor pentru ele.

Cu o suprafață de 15 și 17 de metri pătrați. m va fi cam la fel.

Noi creăm mobilier pentru cameră

Dacă doriți ca locuința să aibă un spațiu de locuit pătrat și nu îndeplinește pe deplin această cerință, puteți mișca ușa de la intrare, apoi asemănările vor crește. Atunci când pătratul este creat sau este disponibil inițial, puteți instala în siguranță mobilier chiar în vrac.

Camera de bucătărie rectangulară nu arată prea atractivă, dar există o serie de moduri de ao decora mai elegant, pentru a netezi disproporțiile.Începeți să lucrați cu formarea celei mai detaliate schițe, care va afișa toate piesele de mobilier și toate culoalele, marcate distanța dintre ele.

Important: nu lasati pasaje mai mici de 0,8 m, ele sunt complet nepractice si chiar arata foarte rau in afara, se pare ca camera este supraincarcata. În camerele dreptunghiulare, este imperativ să evidențiem în mod clar un anumit obiect care va concentra toată atenția și va servi ca organizator semantic al spațiului.

Exemple frumoase

Camera luminoasă și prietenoasă de bucătărie este ideală pentru orice casă de țară, cu excepții rare. Pereți galbeni galbeni și un tavan cu o abundență de dungi albe, mobilier alb-alb, multe surse de lumină vor sublinia această idee. Pe unul dintre pereți pot fi plasate fotografii atractive și picturi mici, colectate în grupul de specii accentuate.

Și apoi designerii au fost în mod clar inspirați de ideea celor mai naturale locuințe. O cameră imensă, cu o scară, aproape toate încadrate de lemne ușoare. Singurele excepții sunt covorașele și câteva accesorii. Ferestrele cu configurație geometrică strictă arată solemnă și festivă.O combinație excelentă cu o canapea albă sunt mai multe perne multicolore; scara este decuplată de obiectele ornamentale plasate de-a lungul ei.

Camera de zi a bucătăriei din țară poate provoca, în primul rând, o încurcătură asupra excesului de spațiu. De fapt, este folosit destul de competent și clar. Dezvoltatorii plătesc un omagiu naturalității, folosindu-se cu abundență de lemn și piatră, punând o plantă mică în fața șemineului și una mai mare în partea stângă a acestuia. Configurația capricioasă a plafonului, în cazul în care plăcile gălbuie plăcute pot fi văzute în spatele decorului alb, susține același gând.

În bucătăria mică, camera de zi trebuie să aducă în mod involuntar totul mai aproape, deci aici, canapeaua este departe de mobilierul de bucătărie și aragazul este suficient pentru a putea trece liber. Culorile alb și negru sunt decolorate de degajarea verde a părții de bucătărie a camerei. Lampa principală - pe tavan, formă rotundă, cu o jantă neagră drăguță, oferă o lumină albă rece. Dispozitivele de iluminat cu un aspect mai atractiv sunt atârnate direct deasupra zonei de lucru.

Cum să combinați bucătăria cu camera de zi, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor