Stiluri populare pentru camera de bucatarie design living

În noua casă sau apartament, primul loc în care are loc repararea și modernizarea este bucătăria. Proprietarii au o sarcină serioasă: cum să le aranjăm astfel încât să răspundă nevoilor întregii gospodării. În plus, dimensiunea camerei dictează propriile reguli. Și este foarte dificil de determinat designul și stilul, mai ales când vine vorba de zona comună - camera de bucătărie-cameră de zi. În acest articol vom analiza cele mai potrivite stiluri de interior pentru o astfel de cameră.

modern

Astăzi, designerii combină cu îndemânare multe stiluri. Experimentele îndrăznețe vă permit să creați un spațiu multifuncțional, confortabil, din punct de vedere ergonomic și, cel mai important, elegant, fără spațiu individual. Folosirea diferitelor caracteristici ale diferitelor stiluri este mult mai interesantă decât lipirea în oricare dintre ele.

Bucătăriile moderne pot fi organizate prin fuziune sau stil eclectic., ele combină în sine multe zone, cum ar fi mansarda, stilul ecologic, modern, cabana, stil contemporan și chiar marin sau anii '60. Eclectismul combină incompatibilitatea, aceasta se aplică nu numai materialelor și obiectelor de diferite stiluri, ci vorbim de obiecte din epoci diferite. Fusion are același concept și combină nu numai stiluri, ci și culturi, amestecând culori strălucitoare, texturi și materiale diferite.

Cu toate acestea, uneori doriți un spațiu unic și holistic. Luați în considerare stilul modern atât de popular astăzi pentru camera de bucătărie-living.

modern

În modernitatea modernă, rămășițele puține ale aspectului său istoric.

Principalele caracteristici distinctive sunt încă acolo, acestea includ:

 • un set de linii geometrice clare, cu aspect neted;
 • prezența unui număr mare de tehnologii și gadget-uri moderne;
 • suprafețe lucioase netede;
 • aproape lipsa de textile;
 • decor minim;
 • funcționalitate.

Bucătăria în stil Art Nouveau este soluția perfectă pentru o cameră mică. Spațiul va fi dat de suprafețele lucioase lucioase ale fațadei setului de bucătărie, care nu împovărează detaliile decorative și schema de culori neutre.Setul de bucătărie poate fi clar și drept, sau poate fi asimetric. De exemplu, setul de colț este rotunjit la colț, ceea ce este convenabil din punctul de vedere al economisirii spațiului și a securității (fără colțuri ascuțite).

Inițial, acest stil a fost deosebit de costul ridicat al mobilierului.dar, în ciuda acestui fapt, acum ne permitem să adăugăm mobilier în interiorul oricărui material - lemn, sticlă, metal, chiar plastic. Scaunele multicolore de formă neobișnuită din plastic vor fi accentul și accentul bucătăriei. Culorile luminoase predomină în paleta de culori, dar pot fi diluate cu accente luminoase. Adesea, accentele sunt fațadele setului de bucătărie, ele pot fi făcute în mai multe culori.

Ca suprafața întregului set cu cască, șorțul și masa de masă trebuie să fie netedă și strălucitoare. Tableta și șorțul sunt fabricate din același material ca fațadele - MDF sau plastic, acoperite cu acril, lac sau film. Dar șorțul poate fi de asemenea din sticlă mată sau cu un model luminos contrastant.

Anterior, în modernitate a predominat o lumină ușoară, camuflată, iar acum apreciem spațiile bine luminate. Prin urmare, înlocuirea unui candelabru a venit în jurul tavanului.

etnic

Stilurile etnice în design includ stiluri precum Marea Mediterană, engleză, italiană, marocană, orientală, americană. Ele sunt unite de o cultură și tradiție. Să examinăm mai detaliat unul dintre ele pentru interiorul bucătăriei-camera de zi.

engleză

Stilul a luat naștere în timpul domniei Reginei Victoria în secolul al XIX-lea, a absorbit replicile celor mai luxoase stiluri baroce și rococo cu aurire și stuc. Pe lângă stilul colonial al imigranților.

Caracteristici distinctive:

 • mobilier din lemn natural, de preferință antic;
 • prezența motivelor orientale atât în ​​decor, cât și în obiecte decorative;
 • schema de culori discretă;
 • materiale de înaltă calitate și costisitoare.

Bucătăria-cameră de zi în acest stil este mobilată cu un set de produse din lemn masiv de culoare albă, cu fațade din fațadă și mânere placate cu aur. Suprafața de masă și chiuvetă sunt realizate din piatră naturală, iar șorțul este fabricat din plăci ceramice spaniole cu model oriental sau cărămidă albă. Apropo, orice aparate de uz casnic se încadrează armonios într-un astfel de interior, capota este atrasă în portal. Sala de mese este confecționată din lemn natural, scaunele sunt acoperite cu material textil scump, cu modele care se potrivesc pereților.

Pentru decorarea zidurilor alegeți modelul de tapet sau tesatura scumpe, în cazurile de buget limitat - tapet de hârtie. Ornament, de obicei, din benzi sau flori. Plafonul este vopsit cu un candelabru elaborat, încadrat de stuc, și aceleași streașini în jurul perimetrului. Și pe podea doar parchet lustruit sau granit cu plinte mari din lemn.

Schema de culori este de obicei în culori bej, nisip, auriu și gri deschis, cu o predominanță de întuneric sau de mahon. Decorul este figurine din porțelan, vase, picturi în baghete și vase scumpe.

istorie

Tendințele istorice sunt atât de vechi încât au multe secole și au reușit să treacă prin schimbări de mai multe ori. Dar ele sunt încă caracterizate de materiale naturale - țară, colonial rural. Și demonstrația de lux - art deco, baroc, clasic. Luați în considerare unul dintre ei.

Muzică country

Pentru bucătărie-living este cel mai bine să alegeți un stil de țară. Acest stil rustic vine în versiuni diferite - rusă, engleză, americană, italiană.

Există caracteristici comune care le unesc:

 • Materiale naturale pentru mobilier, decorațiuni și decorațiuni;
 • mobilierul și obiectele de decor, făcute ca și cum ar fi cu mâinile lor;
 • deliberarea îmbătrânirii sau uzurii în elementele situației;
 • prevalența paletei de culori naturale;
 • predominanța ornamentelor naturale - flori, modele, mazăre;
 • o mulțime de textile.

Setul de bucătărie, în ciuda faptului că este fabricat din lemn masiv sau din MDF furniruit, ar trebui să dea impresia de ușurință. Prin urmare, pentru acest stil, dulapurile superioare sunt înlocuite cu rafturi deschise. Aceste rafturi sunt decorate cu mâncăruri frumoase, în cazul țării ruse - Gzhel.

Fatade, de obicei din lemn, din lemn natural sau alb. Masa de masă, ca întregul set de lemn, și șorțul de plăci ceramice cu un ornament. Grupul de mese este, de asemenea, confecționat din lemn, dar scaunele pot fi împletite sau prelucrate, de diferite culori.

În decorarea pereților folosind vopsea, panouri de perete din lemn, placă ceramică, tapet cu modele florale sau ipsos. Plafonul este alb, poate fi decorat cu grinzi de lemn. Țara bucătăriei ar trebui să fie luminată. Preferă nuanțe luminoase de verde, maro, măsline, bej și cremă. Este decorat cu textile, șervețele tricotate, fețe de masă din in, pături și pături pestrițe, perdele chintz.

Ce stil să alegeți?

Am luat în considerare trei stiluri populare din direcții diferite, puteți alege oricare dintre acestea pentru bucătărie-cameră de zi.

Cu toate acestea, alegerea depinde de următorii factori:

 • spațiu în cameră;
 • posibilități de reamenajare;
 • oportunități bugetare;
 • încărcare funcțională (dacă bucătăria va fi un loc pentru o gustare sau voi găti mereu acolo).

Idei interesante de design interior

Tipic pentru linii rotunjite și netede moderne și fațade lucioase în culori luxuriante de cireșe.

Modern, dar cu geometria directă a setului de bucătărie.

Bucătărie de bucătărie în stil englezesc, cu fațade asamblate și un portal sub capotă.

Un exemplu frumos de bucătărie în stil englezesc, cu o decorare chicelă deasupra mesei.

Bucătărie luminoasă spațioasă, cu o abundență de textile, lemn și piatră.

Bucătărie albastră aeriene cu aragaz de imitație în jurul sobei.

Ce stil de bucătărie să alegeți, vedeți mai jos în videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor