Bucătărie-cameră de zi în stil scandinav: idei de design interior

Astăzi, apartamentele cu o bucătărie combinată și camera de zi au devenit din ce în ce mai comune. Este convenabil și practic pentru apartamente mici. Pentru a face camera să pară și mai mică, trebuie să alegeți stilul potrivit. În acest caz, stilul scandinav va potrivi: una dintre cele mai practice și funcționale soluții de interior de styling.

Caracteristici speciale

Ideile de design scandinave au propriile caracteristici:

  • Culoare albă și paletă pastel. Primul lucru care vă atrage atenția este proiectarea ușoară a camerei. Datorită lui, zona crește și devine mai ușoară. Acesta este motivul pentru care designerii preferă să folosească acest stil pentru apartamente și camere mici.
  • Materiale naturale în proiectarea apartamentului însuși, mobilier și obiecte decorative.
  • Lumină abundentă.Acest stil este caracterizat printr-o mulțime de iluminat (natural și artificial). Nu vă faceți griji că camera nu poate fi făcută în stil scandinav, dacă nu are ferestre mari: pentru aceasta puteți folosi lumini de perete, podea și plafon.
  • Lipsa numeroaselor detalii decorative: necesită spațiu și aer.
  • Severitatea liniilor și prezența formelor corecte. Este inacceptabil ca apartamentul să fie aglomerat de mobilier cu diferite modele de volum.
  • Împărțirea corectă a spațiului. Acest lucru se poate observa în mod deosebit în designul bucătăriei-cameră de zi, unde un contor de bara sau un perete imitat cu coloane poate împărți două zone funcționale.
  • Funcționalitatea fiecărui lucru. În apartament, fiecare lucru se află în locul său și este responsabil pentru funcția sa. Interiorul este dificil de a vedea obiecte inutile.

Astfel de caracteristici permit stilului să fie popular nu numai în țările nordice, ci și în regiunea Europei Centrale. Acest stil este una dintre cele mai populare soluții stilistice ale modernității.

Designul de culori

Utilizarea unei singure culori albe în interior poate crea o atmosferă a unei săli de operații sau a unei spații de spital, care în sine este inacceptabilă într-un apartament.Prin urmare, culoarea albă este ușor de combinat cu alte nuanțe. Nu trebuie uitat că baza este o scală luminoasă (bej, lăptos, albastru deschis, nuanțe de culoare roz deschis și fildeș).

Permite o creștere ușoară a culorii de la o culoare la alta. De exemplu, plafonul din bucătărie poate fi alb, care se transformă într-o culoare bej sau crem în camera de zi.

În sufrageria de bucătărie, nuanțele optime pentru designul de mobilier, structuri și pereți cu tavan sunt de culoare gri, oțel, albastru deschis, culoarea verde proaspăt. Pentru iubitorii de culori luminoase, îl puteți folosi în detaliu și ca o completare la gama principală.

De exemplu, un covor luminos va arăta bine într-o bucătărie albă sau lactată. Iar husele pentru scaune galbene vor adăuga lumină în interiorul gri-bej interior al camerei de bucătărie. În alegerea și combinarea culorilor este important să se mențină un echilibru, nu puteți folosi o mulțime de culori strălucitoare și diferite în același timp.

Pentru o varietate de modele de perete, puteți folosi tapetul cu un ornament. Există o regulă specială: în acest fel, se poate forma numai un singur perete, iar restul trebuie să fie uniformizat. Nu va permite ruperea conceptului de stil laconic.

Puteți utiliza, de asemenea, fundal simplu de culori contrastante sau similare. Este permisă crearea unui accent luminos în zona de lucru a bucătăriei (zona de gătit), folosind un șorț din plăci ceramice. Poate conține un desen sau poate fi monocrom.

Pentru a dilua designul de culoare al pereților, puteți instala un ceas cu un design neobișnuit sau puteți atârna o imagine. Designul armonios ar trebui să fie în detaliu. Cel mai adesea se fac în culori luminoase și suculente.

În bucătărie, pot fi perdele, prosoape, fețe de masă, scaune și covor, în sufragerie puteți aranja perne de aceleași culori pe mobilierul tapițat ca și detaliile din bucătărie.

Decoratiuni interioare

Designul interiorului depinde de materialul selectat. Pentru designul scandinav, acestea sunt materiale naturale sau imitația lor.

Acest design nu acceptă mobilier din plastic, inserții de oțel sau structuri.

Cel mai popular material este lemnul. Acest set este adesea instalat în bucătărie. În plus, mobilier din lemn este relevant ca un bar, masă. De preferință se acordă și scaunele din lemn, un om otoman.

În ciuda severității și a unui anumit conservatorism al stilului,Anumite zone ale pereților pot fi finisate cu plăci ceramice, căptușeală. Contrastul în material și în culoarea pereților din camera de zi și în bucătărie arată interesant. De exemplu, bucătăria poate fi decorată în culori închise cu adăugarea de plăci, iar camera de oaspeți poate fi lipită cu tapet de lumină sau vopsită cu vopsea.

Mobila este cea mai buna alegere din furnir sau lemn masiv. Acest lucru se aplică în camera de zi și bucătărie. În acest caz, preferința este mai bună de a da o suprafață lucioasă care reflectă bine lumina și mărește spațiul.

Cel mai bine este să alegeți mobilierul cu forme și dimensiuni standard. Tabelele pot fi alese rotunde sau pătrate, barele stand - dreptunghiulare sau ovale. Într-o astfel de cameră de bucătărie-living va arăta bun construit-în mobilier, care este ușor de a plia și asambla.

O condiție prealabilă este o zonă de luat masa bine luminată. Deasupra ar trebui să fie un candelabru cu mai multe becuri sau o mulțime de spoturi.

Pentru ferestre nu ar trebui să apară compoziții originale de țesături groase. O organza destul de transparentă sau o perdea de lumină, care poate fi completată de construcții cu role. Decorarea ferestrelor se poate face folosind jaluzele sau jaluzele.Nu uitați că ar trebui să fie și nuanțe luminoase. Puteți decora fereastra cu ajutorul perdelelor albe și a perdelelor de culoare albă, gri și învelitoare.

Bucătăria-cameră de zi în stil scandinav - o combinație de confort și practică, forme stricte, o varietate de culori și materiale naturale.

Cum să aranjați interiorul în stil scandinav, consultați următorul videoclip.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor