Bucătărie-cameră de zi în stilul "Provence": confort și practică în interior

Provence este un stil rustic care are originea în sudul Franței. Acest interior este dragoste, ușurință. Astăzi, acest design este adesea ales pentru o varietate de camere. Acesta este un interior foarte bun pentru o cameră combinată - cameră de zi cu bucătărie. Acest stil oferă practicitate și confort.

Caracteristici distinctive

Decorul în stilul provensal este potrivit dacă doriți să creați o atmosferă specială și un confort maxim în cameră.

Când ne gândim la modul în care ar trebui să fie un design într-o astfel de cameră, ar trebui luate în considerare anumite reguli:

 • În astfel de camere nu se recomandă utilizarea elementelor placate cu aur și lucioase, produse lucioase din plastic.
 • Accenturi mai bune pentru a face plante vii în interior.
 • Pentru a decora camera, folosiți șervețele fabricate din dantelă, broderie și alte elemente decorative similare.
 • Evitați utilizarea obiectelor prea proeminente, foarte luminoase.
 • Încercați să păstrați toate tehnologiile moderne ascunse.
 • Decoreaza camera cu mobilier antic.
 • Alegeți numai materiale naturale: lenjerie, țesături de bumbac, piatră, lemn și așa mai departe.
 • Decoreaza camera in culori moi, luminoase: turcoaz, bej, menta, alb, lamaie, roz, lavanda.
 • Pentru mobilier, folosiți motive florale.

Distingerea spațiului

Gândindu-vă la proiectarea camerei de bucătărie, decideți ce va fi granița dintre zone. În acest caz, compoziția ar trebui să fie completă, unită - amintiți-vă despre armonie.

Puteți lua în considerare următoarele opțiuni:

 • Utilizarea diferitelor materiale pentru pereți, plăci de podea diferite.
 • Puteți alege arcul, dar acestea sunt mai potrivite pentru un design clasic. Nu este recomandat să le alegeți pentru camere cu tavane joase.
 • Utilizarea semineelor. De asemenea, puteți împărți camera în zone folosind acvariile.
 • Zonarea cu mobilier: o masă la care întreaga familie se adună la cină, o canapea confortabilă și așa mai departe.

decorare

Cu ajutorul unui finisaj potrivit, puteți face două întrebări simultan:

 • Alegeți pentru toate zonele din cameră materialele cele mai practice.
 • Împărțiți camera folosind parchetul.

Partea de bucătărie pe care o puteți alege folosind plăcile de pardoseală. Este ușor de spălat, nu se teme de poluare. Pentru camera de zi este mai bine să alegeți o suprafață de laminat sau parchet, o acoperire care imită lemn natural (puteți cu abraziuni artificiale). Acest etaj va fi minunat să se combine cu un design rustic.

Puteți ridica podeaua într-una din zone (de exemplu, bucătărie) cu câțiva centimetri. Crearea unui astfel de podium este o modalitate foarte bună de a plasa un spațiu.

Pentru decorarea peretelui, este recomandat să alegeți un tapet care are un model discret sau un strat simplu. Dacă doriți să aranjați o cameră în stil Provencal, puteți alege alte materiale: cărămidă, ceramică, panouri din lemn, tencuieli decorative, elemente de piatră, textile. Este, de asemenea, posibil să folosiți vopsea.

În zona de recreere, un perete poate fi finisat cu materiale din lemn., piatra artificiala sau naturala, mozaicul ceramic.Cu toate acestea, puteți face contrariul - selectați zona în care se află bucătăria.

Dacă camera are un plafon suficient de înalt, puteți să-l decorați cu grinzi de lemn. Pentru camerele cu tavane medii sau joase, această opțiune nu este potrivită. Dacă alegeți o cărămidă pentru decorare, vă rugăm să rețineți că un loc va fi "mâncat" - nu ar trebui să utilizați un astfel de material pentru a finaliza o cameră mică.

mobilier

Pentru stilul Provencal se recomandă utilizarea de mobilier de forme care nu sunt foarte complexe. Un număr mare de fire nu este binevenit - astfel de elemente sunt tipice clasicilor, cum ar fi suprafețele aurite. Elementele de mobilier ar trebui create din materiale care imită suprafețe din lemn sau din lemn natural. Nuanțe optime - maroniu deschis, alb. Produsele întunecoase, masive, voluminoase nu sunt potrivite pentru stilul provensal.

Puteți alege pentru astfel de dulapuri interioare surde care stau pe podea, sertare suspendate cu inserții de sticlă, rafturi deschise. Se folosesc de asemenea tonuri albe, albastru, albastru, alb. Puteți utiliza elemente din bronz, fier, cupru.

Unele au o zonă de luat masa în mijlocul camerei de bucătărie., împărțind astfel spațiul în două părți. Forma mesei poate fi pătrată sau rotundă. Aceste produse trebuie să fie durabile și să corespundă tonului suprafețelor din bucătărie.

O opțiune foarte bună pentru o zonă de mese în stil provensal este scaunele din răchită. În zona de recreere, puteți amplasa rafturi în care vor fi depozitate diverse obiecte și vestiare. Este mai bine sa alegeti mobila din lemn de nuc, stejar usor, frasin. Sala nu ar trebui să fie supraîncărcată: să decidă cât de multă mobilieră să fie pusă acolo, să fie ghidată de mărimea acesteia.

O alegere bună ar fi o canapea luminoasă, tapițeria căreia este naturală: ar putea exista modele florale pe ea. Se recomandă utilizarea multor perne. Scaunele pot fi combinate în stil cu o canapea.

decorare

Zona în care se află bucătăria poate fi decorată cu feluri de mâncare: sticle frumoase, borcane care păstrează mirodenii, cani de lut, cani și plăci de porțelan și așa mai departe. În zona de recreere, plasați dulciuri frumoase, picturi, fotografii vechi, sfeșnice, diferite statui. Coșuri de răchită, flori proaspete pot fi așezate pe podea.

Pentru decorarea interioară se recomandă utilizarea:

 • capace frumoase pentru mobilier, lenjerie de pat;
 • broderie;
 • prosoape, șorțuri, fețe de masă verificate sau înflorite;
 • abajururi;
 • diverse servetele.

Materialele folosite ar trebui să fie bumbac, cambric, satin, lenjerie. Pentru decorarea ferestrelor, alegeți perdele din țesături de lumină naturală. Ar trebui să fie luminoase. Pentru a decora bucătăria, puteți folosi plante uscate.

Decorarea ideală a camerei, decorată în stil provensal, va fi un șemineu. El va crea confortul maxim în cameră, atmosfera de confort. Alegeți un candelabru cu elemente din lemn, ceramice, forjate pentru o astfel de cameră.

Când creați un interior în stil Provence, luați în considerare principalele caracteristici ale acestei zone. În acest caz, veți fi capabili să atingeți o atmosferă de lumină, ușurință și să asociați asociațiile cu romantismul provinciei franceze.

Exemple în interior

Folosind mobilier interesant și textile, de înaltă calitate, puteți face chiar și o cameră mică funcțională și confortabilă.

Pentru a împărți spațiul în două zone, puteți folosi bara.Din moment ce camera este decorată în stilul Provence, este mai bine să o faceți în vârstă artificială.

Dacă doriți să faceți camera mai strălucitoare, puteți utiliza parchet alb pentru podele.

Pentru stilul Provence se caracterizează prin designul în culori pastelate.

Pentru a afla cum să decorezi camera de bucătărie în stilul "Provence", consultați următorul videoclip:

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor