Cum de a alege o canapea mare pentru camera de zi?

O canapea este una dintre piesele principale de mobilier din orice cameră de zi. Prin urmare, este foarte important atunci când alegeți să luați în considerare o mulțime de criterii și nuanțe diferite pentru a alege cel mai optim model care este ideal pentru fiecare varianta specifică a interiorului.

Canapele mari sunt de obicei achiziționate pentru o zonă de living mare. Astfel de mobilier este foarte spațios, confortabil și confortabil. Canapele mari sunt fabricate din materiale diferite, pot avea o altă formă, design și aspect.

Criterii de selecție

Alegerea unei canapele pentru o cameră de zi spațioasă nu este la fel de complicată ca cea pentru o mică cameră. Canapele imense în sufragerie sunt indispensabile în cazurile în care aveți o familie foarte mare sau mari companii adunate adesea acasă.

Există multe modele diferite de canapele mari.

Atunci când le alegeți, trebuie să acordați atenție următoarelor criterii:

 • tapițate de mobilier ar trebui să aibă un strat de acoperire, de îngrijire pentru care va fi destul de simplu;
 • confortul este unul dintre cele mai importante criterii;
 • funcționalitate - este bine ca în modelul ales al canapelei să fie un loc unde să se păstreze lenjeria de pat sau alte obiecte personale;
 • numărul de scaune și dimensiunea patului;
 • forma canapelei - în vânzare puteți găsi modele drepte și unghiulare, ovale și în formă de U, precum și produse modulare;
 • tipuri și materiale pentru fabricarea de tapițerie, cadru și arcuri - calitatea acestor elemente va afecta în mod direct viața mobilierului.

Desene și dimensiuni

Atunci când alegeți un model specific de mobilier tapițat, este necesar să luați în considerare numărul de locuri pentru care a fost proiectat. Gândiți-vă cât de multe gospodării și oaspeți pe care doriți să le plasați pe canapea în camera de zi, de aici este exact ceea ce aveți nevoie pentru a începe.

Canapele drepte, cu o lungime de 3 metri, oferă cinci sau șase locuri.

Dacă aveți nevoie de o canapea cu o capacitate mai mare, acordați atenție modelelor de colț, precum și canapelelor otomane, deoarece acestea oferă încă două locuri.Cu acest model de mobilier tapitat, nu va trebui să instalați scaune sau scaune.

Un plus suplimentar de mobilier de colț este un spațiu spațios de dormit.

O altă versiune modernă a mobilierului tapițat este o canapea modulară. Astăzi este, de asemenea, foarte popular. Confortul său constă în faptul că modulele individuale ale produsului pot fi schimbate între ele și dispuse așa cum este convenabil în acest moment. Canapele modulare pot include obiecte cum ar fi otomani, scaune, canapele și chiar șezlonguri.

Avantajele modelelor modulare includ:

 • capacitatea de a împărți camera în zone separate;
 • capacitatea de a schimba periodic aspectul interiorului datorită rearanjării modulelor individuale ale canapelei;
 • confort și confort de odihnă.

Canapea din camera de zi poate efectua atât funcția de scaune în zona de recreere, cât și funcția de dana deplin.

Canapele pliabile cu dana pot avea diferite mecanisme de transformare:

 • Cartea pentru canapele - se desfășoară prin ridicarea părții orizontale, care apoi, după ce clicul trebuie să fie coborât. Avantajele acestui mecanism includ ușurința de descompunere.Cu toate acestea, această canapea nu poate fi instalată aproape de perete;
 • Euro-carte - pentru a obține un pat, scaunul trebuie ridicat și spătarul pus în locul său. Astfel de modele sunt foarte fiabile, ușor de desfăcut, au o suprafață plană și sunt foarte confortabile pentru a dormi;
 • Modelul unghiular "delfin" - a doua parte a patului trebuie să fie scos pentru o buclă specială. Pentru a stabili o astfel de canapea este ușor și convenabil, dar nu oferă un loc pentru depozitarea lenjeriei de pat;
 • „Acordeon“ - pentru a descompune mobila, scaunul trebuie ridicat și dana este rulată înainte. Avantajul acestei canapele este o dulap spațios, dar plierea acestui design este ceva mai complicat decât alte modele;
 • Model de clapetă - are un design de rotație pe roți, pentru descompunerea căruia partea inferioară trebuie trasă înainte. Patul este, de asemenea, destul de spațios și foarte confortabil, mecanismul retractabil este fiabil și vă va servi de mulți ani. Dar rețineți că roțile pot lăsa urme pe podea.

Un alt parametru important de luat în considerare la alegerea mobilierului tapițat este adâncimea scaunului. Intervalul optim este de la 55 la 90 de centimetri.Rețineți că pentru fiecare persoană o adâncime diferită a scaunului va fi confortabilă, așa că cumpărați o canapea cu perne care se potrivesc sub spate și vă permit să ajustați acest parametru este o decizie foarte bună.

Opțiuni de proiectare

Atunci când alegeți aspectul canapelei, trebuie să luați în considerare faptul că produsul trebuie să se încadreze în stilul general al interiorului camerei de zi.

La vânzare puteți găsi canapele, realizate în următoarele stiluri:

 • Produsele clasice se disting prin formele lor netede și prezența unei varietăți de draperii;
 • mobilierul modern - tapitat în stil modern este foarte confortabil și funcțional, nu conține elemente atrăgătoare, are un design complet neutru care se va potrivi armonios în fiecare interior;
 • minimaliste - produsele sunt realizate în forme strict dreptunghiulare, designul este foarte laconic, adesea modelele nu sunt echipate cu brațe;
 • Baroc - mobilierul este decorat cu multe modele, are picioare sculptate și cotiere. Înălțimea picioarelor este de aproximativ treizeci de centimetri.

Dacă vă plac mobilierul original și neobișnuit, puteți opta pentru o canapea semicirculară.Acest design de produs nu va trece neobservat, va arăta foarte elegant și modern.

Cu ajutorul canapelelor semi-circulară, precum și în formă de U, este posibilă distingerea zonei de relaxare de zona de luat masa și de coridor - acest lucru este foarte important pentru living-studio.

Modelele de pliere a mobilierului tapițat pentru dormit ar trebui să fie cu siguranță fiabile, confortabile și convenabile. Prin urmare, dacă intenționați să dormiți pe canapeaua achiziționată în mod regulat, nu ezitați să vă culcați înainte de a le cumpăra pentru a vă asigura că produsul este confortabil.

Dacă decideți despre culoarea mobilierului tapițat, ar trebui să decideți inițial dacă va avea un accent luminos în camera de zi sau dacă ar trebui să se amestece în interiorul general. În funcție de acest lucru și ar trebui să alegeți culoarea produsului.

De asemenea, atunci când alegeți un design canapea, puteți urma următoarele reguli de proiectare:

 • umbra canapelei ar trebui să fie cel puțin o pereche de nuanțe mai ușoare decât pereții;
 • tapițat de mobilier poate fi în culori strălucitoare, care ar trebui să fie clar diferite de restul de interior;
 • Nu ar trebui să utilizați în același timp în interior o mulțime de elemente bogate - o decorare luminată a pereților în combinație cu o canapea luminoasă nu va arăta prea bine, accentul este mai bine să faceți pe un singur lucru.

Materiale de umplere și tapițerie

Tapițeria canapelei trebuie să fie de înaltă calitate, cu cusături curată și uniformă. Tapiteria poate fi foarte diferită, atâta timp cât este practică, ușor de întreținut și durabilă.

Piele este considerat unul dintre cele mai durabile materiale pentru tapițerie. Produsele din piele, realizate în culori închise, arata elegante și elegante, ele vă vor servi de mai mulți ani și, în același timp, nu își vor schimba aspectul. Cu toate acestea, nu toți oamenii sunt confortabil ședinței pe canapele din piele. Dezavantajul acestui material este faptul că orice zgârieturi pe el vor fi foarte vizibile și va fi imposibil să le eliminăm. Dezavantajele includ costul ridicat al mobilierului din piele.

Alte materiale bune pentru canapele de tapițare sunt velur, tapiserie, chenille, jacquard, precum și piele artificială și țesături din piele de căprioară. Cele mai populare sunt chenille și jacquard, deoarece îngrijirea pentru ele este cât mai simplă și mai convenabilă posibil, aceste materiale sunt foarte durabile și sunt, de asemenea, rezistente la decolorare.

Din umplutura canapelei depinde de elasticitatea scaunului. Dacă scaunul este prea moale, după un timp poate fi presat treptat și produsul își va pierde aspectul atractiv.Cu un scaun moale nu este, de asemenea, prea confortabil să se ridice, în special pentru persoanele în vârstă. Din aceste motive, este mai bine să alegeți un model de canapea cu un scaun destul de elastic.

Și pentru modelul pliabil, este foarte important să fie confortabil nu doar să stați, ci și să dormiți.

Pe această bază, nu ar trebui să cumpărați mobilier tapițat cu materiale de umplere ieftine din poliuretan, care vor începe rapid să fie presate. Cea mai bună soluție ar fi canapelele cu blocuri de primăvară, cu strat termic sau fibră de nucă de cocos. Un astfel de model de canapea va fi echivalent cu o saltea ortopedică în ceea ce privește confortul și comoditatea nu numai de odihnă, ci și de somn.

Cumpărarea unei canapele mari în camera de zi necesită o abordare aprofundată. Cu toate acestea, dacă gândiți prin tot și alegeți corect forma, dimensiunea, designul, materialele și aspectul produsului - mobilierul achiziționat vă va încânta pe voi și întreaga familie de mulți ani.

Cum să alegeți o canapea, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor