Cum să aranjezi televizorul în camera de zi?

Cameră de zi bine făcută și atent gândită - o raritate în timpul nostru. Ar trebui să fie un loc de odihnă și, cel mai adesea, unul de familie. Și acum este dificil să ne imaginăm o cameră de zi, fără un televizor, pentru cineva care ii place sa ma uit la filme sau transferul de cineva pentru a asculta muzică și viziona clipuri video, sau în cadrul familiei pot fi amatori juca console.

Pentru toate aceste scopuri este nevoie de un televizor. Și plasarea corectă nu este o sarcină ușoară. TV Locul de amplasare depinde de multe ori nu numai de dorința de a face într-un anumit loc. Televizorul trebuie să completeze în mod corespunzător interiorul. La urma urmei, TV, precum și orice element al decorului, se poate strica cu ușurință designul camerei ca întreg.

Caracteristici speciale

Există anumite reguli pentru plasarea unui televizor în camera de zi:

 • Televizorul nu trebuie să fie atât lângă, cât și în fața ferestrei;
 • Televizorul nu ar trebui să stea la fața locului lovit de lumina directă a soarelui;
 • înălțimea locației sale nu trebuie să fie mai mare decât înălțimea unei persoane;
 • distanța dintre punctul de vedere și televizor trebuie să fie de cel puțin trei ori mai mare decât diagonala;
 • dacă televizorul este suspendat pe perete sau montat în acesta, proiectul trebuie să reziste la greutatea atât a televizorului, cât și a sistemului său de reținere;
 • atunci când divizați camera de zi în zone, televizorul ar trebui să fie amplasat în partea care va fi adaptată pentru recreere;
 • televizoarele voluminoase mari sunt plasate de obicei pe piedestaluri sau standuri, în timp ce plasmele sunt de obicei atârnate pe paranteze sau inserate într-o nișă specifică pentru a accentua interiorul modern;
 • dimensiunile televizorului trebuie să corespundă dimensiunilor camerei. Un televizor mic poate fi pur și simplu pierdut într-o cameră mare, în timp ce unul mare va mânca un spațiu într-o încăpere mică;
 • finisarea camerei nu trebuie să interfereze cu vizionarea TV;
 • Televizorul trebuie să fie cât mai aproape posibil de perete, astfel încât să nu creeze o presiune suplimentară asupra ochilor și să nu provoace dureri de cap.

Opțiuni de locație

TV nu ar trebui să fie elementul principal al livingului, nu ar trebui să existe o zonă de televiziune, nu ar trebui să iasă în evidență. De multe ori, cumpărarea unui monitor modern cu plasmă sau LCD, mulți nu cred că nu se vor potrivi în designul camerei existente. Și în căutarea unei diagonale mai mari, puteți uita că un astfel de monitor poate pur și simplu să se ridice și să preia mult spațiu liber în fața lui. Prin urmare, pentru a avea orice monitor trebuie să fie competent și înțelept.

Înainte de a cumpăra un televizor, trebuie să vă gândiți la câteva lucruri:

 • care perete din cameră va avea cel mai bun televizor;
 • Televizorul cu diagonala se va potrivi perfect în interior;
 • unde și cum să poziționați scaunul sau canapeaua astfel încât să fie clar văzută;
 • stilul principal și culorile principale ale camerei de zi.

În cea mai mare parte a televizoarelor sale sunt disponibile în negru. Ei bine, vor armoniza cu aproape toate tipurile de interioare. Principalul lucru este că televizorul nu arată detașat de interior.

Puteți alege de multe ori culoarea televizorului, care este similară culorilor cu culorile de bază ale designului camerei.Această opțiune vă permite să nu alocați nimic în cameră, acesta va fi combinat cu toate elementele decorului și va crea un sentiment de confort și relaxare.

În zilele noastre, televizorul este adesea construit într-o nișă de gips-carton. În nișă în sine, puteți introduce un panou, precum și aranja iluminarea suplimentară în culori delicate pentru a viziona filme și programe care nu sunt în întuneric, dar fără culoarea principală inclusă.

Finisarea peretelui și fundalul

Deoarece televizorul trebuie să fie lângă perete, trebuie să fie combinat cu acesta. Și dacă reparația din încăpere este doar începutul, atunci vă puteți gândi în prealabil cu privire la opțiunile pentru decorarea corectă a peretelui pentru televizorul pe care îl vedeți drept cea mai bună opțiune pentru sală. Acum vom lua în considerare principalele tipuri de decorațiuni de perete:

 • Wallpaper. Acestea vă permit nu numai să acoperiți întregul spațiu de la podea până la tavan, dar și să evidențiați zona necesară. De exemplu, atunci când utilizați o combinație de mozaic în jurul ecranului, puteți crea un model specific sau puteți decora peretele cu postere cu personajele dvs. preferate. Hârtie fotografică pe acel perete în care va fi amplasat televizorul este de asemenea populară.
 • Pereți zugrăviți. Această opțiune vă permite să alegeți orice culoare și umbră pentru perete. Aceasta este o metodă de finisare foarte populară.Adesea a folosit o combinație de culori, dar în zona de lângă televizor se folosesc în principal culori vii și calde. De asemenea, cu ajutorul unor figuri sau imagini desenate, puteți desena conturul televizorului după cum doriți.
 • Piatră zidată. Există o selecție imensă de diferite tipuri de ipsos. Puteți crea pereți de relief și puteți crea o separare în zone când folosiți diferite tipuri de astfel de materiale.
 • Pereți cu pânze de bambus. Astfel de elemente decorative permit crearea unei atmosfere de interconectare cu natura. Aceste pereți sunt potrivite numai pentru televizoare luminoase, iar cele întunecate vor ieși prea mult și ar părea nenaturale.
 • Pereți cu elemente de textile. Folosirea de diferite materiale pe pereți adaugă confort camerelor. Această tehnică poate fi utilizată pentru a crea un contrast între perete și televizor.
 • Caramizi sau ziduri de piatră. Cu astfel de pereți adesea folosit semineu ca un element al interiorului. Atunci când împărțiți un șemineu și un televizor în aceeași cameră, trebuie să știți că nu trebuie să vă distrageți unul de celălalt.

Deseori, peretele, care are un televizor, este peretele principal al livingului. Prin urmare, proiectarea întregului perete trebuie abordată în mod responsabil.De obicei, peretele cu TV este decorat. Culoarea peretelui trebuie să fie calmă și luminată: fildeș, smântână, ciocolată.

Trebuie să vă amintiți că nu este de dorit să puneți televizorul în apropierea surselor de lumină sau a elementelor de încălzire. De asemenea, nu puteți pune lângă televizor și un șemineu adevărat. Dar este posibil să combinați televizorul cu un șemineu artificial pe un perete. Adesea pe o jumătate din perete, mai aproape de colț, există un televizor, iar pe cealaltă jumătate a peretelui este un șemineu. Acesta este modul în care camera de zi este împărțită în două părți de odihnă.

Metode de montare

Fixarea televizorului pe perete vă permite să economisiți spațiu în cameră.

Înainte de a instala televizorul pe perete, este necesar să pregătiți:

 • trebuie să știți la ce înălțime trebuie plasat TV;
 • aranjați dispozitivele de fixare astfel încât între televizor și perete să existe un spațiu pentru circulația aerului și prevenirea supraîncălzirii;
 • să știți că este imposibil să închideți plasma pe gips-carton. Gipsul nu va susține o asemenea greutate.

Monitorul este atașat la perete cu un suport.

Există trei opțiuni pentru paranteze:

 • Greu. Caracterizat prin fixarea monitorului astfel încât să nu poată fi înclinat;
 • Înclinat. Aceste paranteze vă permit să modificați înclinarea monitorului într-un plan în limitele a 20 de grade;
 • Înclinată - întoarcere. Cel mai scump tip de atașament. Vă permite să reglați înclinarea în două planuri, având în același timp un unghi mare de înclinare și rotire.

Exemple frumoase în interior

Ca un design suplimentar pentru televizor, puteți utiliza mai multe modele:

 • Rafturi sau nișe. Cel mai adesea acestea se află pe laturile monitorului. În nișă există atât elemente decorative cât și atribute suplimentare care sunt necesare. Acestea includ playere DVD, un sistem de sunet sau console de jocuri;
 • Rafturi. Cu ajutorul lor, puteți închide perfect pereții goi. Acestea pot acoperi cel puțin întregul spațiu de perete din jurul televizorului;
 • Arcurile. Utilizarea arcilor este tipică pentru un astfel de stil ca minimalismul. Adesea, televizorul este amplasat într-un arc special pentru el, ceea ce îi conferă o frumusețe deosebită. Creează, de asemenea, o simțire a portalului și cum ar fi 3D;
 • Pereți modulați. Ele vă permit să aranjați întregul perete în același stil. Orice tehnică din aceste module arată foarte organic.

Tehnologiile moderne fac posibilă aducerea unor idei la viață cu ajutorul diferitelor elemente decorative.Puteți combina stiluri vechi cu tendințe proaspete ale timpului.

Cum să plasați televizorul în camera de zi, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor