Mobilier mic pentru living: optimizarea spațiului

 Mobilier mic pentru living: optimizarea spațiului

Sufrageria este camera principală în care se adună toți membrii familiei, prin urmare, designul său ar trebui să fie alocat unui loc separat. Dacă camera este mică, trebuie să aranjați interiorul astfel încât să nu creați un sentiment de strângere, ceea ce provoacă unele dificultăți. Repararea unei camere de zi de dimensiuni mici va dura mai puțin timp decât să lucrați într-o sală spațioasă și puteți salva la achiziționarea de materiale. Utilizarea tehnicilor simple va ajuta să transformați o cameră înghesuită într-o cameră confortabilă și elegantă.

Alegeți o schemă de culori

Nuanțele sunt cele mai potrivite pentru spații mici.Și în ultimii ani, a apărut moda pentru interioare cu culoarea albă dominantă. Pe un fundal alb puteți pune accente de culoare diferite. El nu oboseste psihicul si face camera mai usoara. Pentru a mări vizual zona și a aduce vopsea, poze, colaje, panouri sunt plasate pe pereți. Este necesar un singur accent de culoare, altfel camera va părea supraîncărcată cu detalii.

Combinație populară de alb cu textura din lemn natural sau o anumită nuanță de maro. Dacă ferestrele sunt orientate spre partea de nord, adăugați roșu sau galben. Aderenții stilului scandinav ar trebui să acorde atenție culorilor albastre și albastre. Nu trebuie să alegeți mobilier de culoare neagră pură sau să combinați mai mult de trei nuanțe diferite.

7 fotografie

stiluri

Un stil universal care se potrivește oricărei camere de zi mici este minimalismul. Această direcție implică utilizarea unor forme geometrice simple, numărul minim de decor, culorile de bază. Cărțile, vasele, decorațiile și alte obiecte trebuie depozitate în dulapuri închise, nu ar trebui să existe rafturi deschise. Atunci va fi creată senzația de spațiu și lumină, va apărea o atmosferă de confort și ospitalitate.

Alte stiluri sunt de asemenea aplicabile dacă se iau în considerare unele nuanțe la decorare:

  • Provence - culori pastelate, mobilier lustruite, cu efect de imbatranire. Aderătorii acestei direcții sunt de dorit pentru a evita amprentele excesive de flori.
  • clasic - mobilier tradițional din lemn masiv, materiale scumpe în finisaj, adesea culori închise. Perdele cu flori și păsări, candelabru de cristal sau de bronz.
  • eclectism - un amestec de stiluri diferite, de exemplu, mobilier modular modern în combinație cu un candelabru baroc și scaune de plastic.
  • african - minimalismul prin adăugarea de elemente etnice, culori calde. Pereții sunt făcuți albi sau invers, întunecați, dar este mai bine să nu folosiți culoarea neagră ca și culoarea principală. Câteva măști pe perete, piele de zebră, ziduri de lut alb sau ocru vor aduce atmosfera unui continent îndepărtat.
  • Tehnologie înaltă - suprafețe metalizate, forme stricte, stilul este aproape de minimalism. Se folosesc de multe ori nuanțe de gri și argint. Acest stil este destul de strict pentru camera de zi, dar puteți adăuga accente de culoare. De exemplu, astăzi închideți o imagine pe perete, mâine altul sau puneți o sculptură avangardistă.

Cum sa alegi?

În apartamentele mici, mobilierul compact arată bine, ceea ce nu împiedică spațiul. Este necesar să se evite dulapurile masive, în comparație cu care o cameră mică pare a fi mică. Sentimentul de luminozitate va fi creat de rafturi montate, cu ajutorul cărora puteți corecta și dezavantajele camerei. Modificările orizontale lungi măresc vizibil spațiul, iar cele verticale fac plafonul mai înalt. Acum există multe modalități de a fixa rafturile pe pereți, pe lângă parantezele obișnuite. Există modele care creează senzația că rafturile plutesc în aer.

Pentru a stoca un număr mare de lucruri mai bine pentru a cumpăra un dulap. Apoi, toate lucrurile vor fi pliate în ordine și ascunse în spatele ușii, care se vor uni cu peretele. Un astfel de dulap este întotdeauna echipat cu uși glisante, care, atunci când sunt deschise, nu ocupă spațiu suplimentar.

Cu toate acestea, dacă este posibil, este mai bine să mutați secțiunea de depozitare pe coridor, iar în camera de zi locul principal va fi luat de canapea. Dacă doriți să selectați o zonă de recreere, puteți alege mobilier tapițat cu tapițerie monocromatică luminată. Pentru a găzdui toți oaspeții, este convenabil să se pună o canapea colț, care în noul sezon la înălțimea de moda.

Mobila de pe podea mănâncă spațiul liber și întunecă camera. Prin urmare, cea mai potrivită opțiune pentru un mic living - mobilier, ridicate deasupra podelei. Acestea pot fi umerase de perete sau dulapuri cu picioare. Pentru ca masa și scaunele să nu împartă spațiul deja înghesuit în bucăți, ar trebui să vă uitați la modelele de sticlă sau plastic transparent.

Dacă este necesar ca spațiile să nu aibă tranziții ascuțite dintr-o zonă în alta, masa pătrată trebuie înlocuită cu una rotundă. În cazul în care casa are copii mici, mobilierul cu muchii rotunjite este pur și simplu de neînlocuit.

Mobilier de transformat

Majoritatea oamenilor combină într-o cameră cameră de zi cu o sufragerie sau dormitor. Dar într-o cameră mică pentru toate mesele, scaunele și alte lucruri spațiul nu este suficient. Prin urmare, merită să cumpărați mobilier transformabil, care în starea pliată practic nu are loc și în același timp se ocupă de funcțiile care îi sunt atribuite.

Acestea includ birouri pliabile de birou cu scaune incluse și rafturi ascunse pentru cărți care sunt construite în ușăframe.

În cazul în care camera pregătește mâncarea, este mai bine să alegeți o secțiune specială pentru ustensile de bucătărie.Este un set de bucătărie dintr-o singură bucată, care nu poate fi distins de un dulap obișnuit în stare închisă.

În cazul în care camera de zi, de asemenea, servește ca o cameră pentru dormit, este necesar să cumpărați o canapea extensibilă și să alegeți o masă pliantă cu roți. Mobilierul compact poate fi îndepărtat rapid și timpul potrivit pentru extindere.

Textile si accesorii

Pentru a crea o atmosferă confortabilă, potriviți perne colorate, pături, lenjerie de pat. Ele pot decora canapele, scaune. Este mai bine să cumpărați perdele care sunt simple, fără șorțuri și volane, care arata în mod avantajos doar în sălile spațioase. Pentru a ridica plafonul va ajuta perdele lungi, începând de la vârf. Adică distanța de la streașină la tavan ar trebui să fie minimă.

Covor - un mijloc clasic de a crea căldură și confort.

Nu întotdeauna pe rafturi există un loc pentru vase și figurine, dar când zidurile sunt simple și ușoare, ele au nevoie doar de decor. Este convenabil să le aranjați fotografii în cadre sau imagini într-un stil abstract. Astfel, spațiul pare mai spațios.

Dacă există o colecție de feluri de mâncare - puteți achiziționa un dulap de afișare și puteți afișa colecția dvs. pentru vizualizare permanentă.

Detalii de interior

Pentru a accentua frumusețea mobilierului și a mobilierului tapițat, restul interiorului ar trebui combinat. Grinzi și alte structuri decorative mănâncă spațiul, pentru că un spațiu mic de cameră este greu de aplicat. Plafon alb normal - cea mai bună cale de ieșire. În plus, plafonul alb este potrivit pentru orice mobilier.

Decizia de stil a părții superioare a camerei ar trebui să facă obiectul conceptului general. Dacă camera este în stil minimalist sau, dimpotrivă, supraîncărcată cu detalii, este mai bine ca culoarea tavanului să fie neutră.

Potrivit pentru pictura cu vopsea acrilică obișnuită. Este mai bine să alegeți versiunea de import. Vopseaua va dura o lungă perioadă de timp, va fi posibilă spălarea acesteia, în cazul turnării plafonului de sus, va fi posibil să ștergeți pur și simplu aceste mărci sau să atingeți zona de probleme. Ce tip de vopsea - mată sau lucioasă - alegeți, pe baza intenției. Glossy va reflecta mai bine lumina, iar matul arata mai relaxat si mai natural.

Stretch tavan va fi mai scump pictura, dar oferă o izolare fonică mai mare. Ascunde neregularitățile, dacă nu se poate tencuita sau repara tavanul. În cazul în care camera de zi mini este făcută în stil clasic - puteți comanda un plafon stretch panza cu subiecte antice.Cu un mobilier grele sculptat sub un stejar, imaginea de pe tavan în stilul picturii palatului va arăta grozav.

În ceea ce privește laminatul sub pardoseală sau covorul sunt preferate. Abundența luminii, reflectând fluxul luminos, suprafețele, va crea efectul unei camere mai spațioase și umplut cu aer. Culorile de pin, cireș, stejar alb ar crea nu numai un spațiu confortabil, ci și accentuarea scopului camerei - confort, căldură și dispoziție de comunicare. Podeaua selectată corespunzător va sublinia alegerea bună a mobilierului.

Un alt punct important - izolarea fonică. Dacă intenționați să instalați karaoke sau home cinema în camera de zi, instalați panouri de reflexie sau de absorbție a sunetului pe tavan, pe pereți sau pe podea. Mobilierul tapițat cu scaune voluminoase este, de asemenea, un mijloc excelent de absorbție a zgomotului.

Designul de iluminat trebuie să respecte conceptul general. Lumina direcțională accentuată va spori senzația de a fi înghesuită, deci este recomandabil să nu folosiți o lampă puternică. Lumina ar trebui să fie împrăștiată și nu concentrată la un moment dat, creând colțuri întunecate. Prin urmare, una dintre opțiunile cele mai convenabile și rentabile - spoturi, care pot fi distribuite pe suprafața tavanului și utilizate pentru a ilumina rafturile.

O lampă de podea pe un picior lung mărește vizual înălțimea plafoanelor, în special în mod eficient, aceste dispozitive de iluminare se uită atunci când sunt plasate în paralel unul cu celălalt. Lampa de podea trebuie combinată cu restul mobilei.

Efecte optice

Metoda de creștere vizuală într-o cameră testată de ani este plasarea oglinzilor Dacă este posibil, o oglindă mare este atârnată pe perete, lângă care nu există mobilier.

În condiții de lumină scăzută, ferestrele false arată bine. Sticla cu un peisaj pictat pe ea, în spatele căruia se află lampa, va mări vizual spațiul.

Transformarea rapidă a camerei de zi va ajuta autocolantele reflectorizante atașate la ușile dulapurilor. Deseori implică suprafețe lucioase - fronturi de mobilier lăcuite și elemente de sticlă.

Zonarea vă permite să faceți camera mai confortabilă, dar nu aglomerați camera cu partiții surzi. Cea mai bună opțiune este de a marca o anumită zonă cu tapet contrastant sau de a pune canapelele înapoi una la cealaltă.

Nu lăsați zone goale, aveți posibilitatea să depozitați coșuri de hârtie sub masă și să puneți cărți pe pervazul ferestrei.

Crearea unui living confortabil și confortabil în societate în Hrușciov nu este atât de dificil.Principalul lucru nu este să supraîncărcați spațiul cu mobilier și culori strălucitoare, să utilizați avantajele unei camere și să examinați probele potrivite.

Ferestrele mari pot fi decorate cu perdele exclusive, într-o cameră înaltă puteți folosi întreaga suprafață a peretelui pentru a găzdui picturi și fotografii. Economisiți spațiu pentru a permite mobila pliantă, care poate fi îndepărtată sau transformată.

Revizuirea unui apartament foarte mic din Paris, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor