Cum de a alege mobilier din lemn masiv pentru camera de zi?

Mobilierul din lemn natural este clasic al interiorului. Produsele atrag cu eleganța, sofisticarea, frumusețea șic și fermecătoare. Lemnul este folosit pentru a face mobila din timpuri imemoriale. În ciuda unei game largi de materiale artificiale, lemnul este cea mai înaltă calitate și materie primă atractivă pentru amenajarea interiorului. Alegeți mobilier din lemn masiv pentru camera de zi: înțelegem împreună.

Interior și mobilier

Folosirea materiilor prime naturale creează o atmosferă specială în cameră, în care armonizează naturalitatea, frumusețea și prietenia cu mediul. Mobilierul din lemn este folosit în principal în direcțiile clasice decorative. Mai des, în procesul de fabricație, acestea păstrează nuanța naturală și textura materiei prime.Materialul prelucrat este ales pentru design în stil modern. Arborele are o perceptie estetica speciala.

Mobilierul din lemn masiv are mai multe avantaje:

  • naturalețe;
  • protecția mediului;
  • fiabilitate;
  • rezistență;
  • rafinament;
  • rezistență la sarcini intense.

Decorarea camerei de zi

Companiile de producție folosesc lemn de înaltă calitate pentru fabricarea mobilei. Produsele au o frumusețe deosebită, fiabilitate, practică. În ceea ce privește piața rusă, clienților li se oferă produse din lemn și din lemn străin.

Specii populare de specii sunt stejar, mesteacan, artar, pin, zada, fag. Printre soiurile exotice se prețuiesc wenge, merbau, teak.

Mobilierul rar este mai scump decât produsele din cele mai comune tipuri de lemn. Fiecare soi are caracteristici speciale. Diferite produse de la brandurile interne si straine sunt populare. Există o mare cerere în rândul cumpărătorilor de mobilier din țările CSI (Belarus, Moldova și alte produse).

sortiment

Piața modernă de mobilier oferă o mare varietate de modele. Fiecare dintre ele are un scop practic specific.Designerii au făcut un număr de produse care aleg să fie instalate în camera de zi. Pentru a face alegerea potrivită pentru camera de zi, trebuie să înțelegeți varietatea mobilierului și caracteristicile acestuia.

perete

În camerele de zi puteți găsi adesea un zid. Acest element spațios este utilizat în mod activ pentru amenajarea acestei părți a casei. Cele mai multe modele sunt realizate în stil clasic și decorate cu diverse elemente decorative și sculpturi. În ciuda faptului că acest element a fost popular în era sovietică, acesta este încă în cerere. Merită să aveți atenție dacă intenționați să dotați o zonă de lectură în cameră. Zidul este ideal pentru a stoca cărți, feluri de mâncare, ceea ce este sigur că este util pentru primirea oaspeților.

Atunci când alegeți un produs, acordați atenție culorii, aspectului mobilierului, durității lemnului și rezistenței acestuia la diverși factori externi.

cabinet

Produsul din masivul unui copac (sau învelit de un interval interline) atrage atenția, accentuând un interior. Cabinetul este folosit pentru a stoca haine, diverse articole de uz casnic. Experții recomandă instalarea acestor mobilier exclusiv în sufragerii spațioase.

În cazul în care camera este decorată în stilul baroc, rococ sau imperiu, se recomandă alegerea unui model masiv în culori naturale, cu o mulțime de elemente decorative (detalii aurite, mânere figurine și picioare, sculpturi).

casetă de prezentare

Casele de sticlă din lemn cu inserții de sticlă realizează în primul rând o sarcină estetică. Dacă aveți feluri de mâncare elegante pe care doriți să le arătați oaspeților, puneți-le în carcasa afișajului. De asemenea, minunat în ea vor arăta vinuri de elită, figurine rare și alte elemente.

bufet

Experții susțin că în Franța au apărut bufete de cameră de zi. Această piesă de mobilier este aleasă atunci când decorați camera în stil Provence (decor rustic, versiunea franceză de țară). De asemenea, aceasta va completa armonios stilul de artă deco. Pentru această direcție decorativă este recomandat să alegeți un model într-o nuanță deschisă.

Bufeturile sunt realizate cu inserții de sticlă, care împodobesc feluri de mâncare rafinate. Această piesă de mobilier poate fi utilizată numai în anumite zone decorative.

tabel

Acest element este un element esențial al livingului.Atunci când alegeți un produs, nu salvați frumusețea și calitatea mobilierului. Pentru ca tabelul să devină un ornament, acesta trebuie să aibă un aspect atractiv. În zonele clasice, modelele cu o suprafață de masă rotundă, ovală și acoperire cu lac arata foarte colorat.

Atunci când alegeți un produs, amintiți-vă că lângă masă trebuie să existe suficient spațiu liber pentru așezarea scaunelor și pentru a găzdui oaspeții în mod convenabil.

Scaunele

Acestea sunt piese esențiale de mobilier pentru camera de zi. Dacă doriți, le puteți achiziționa cu o masă. Când alegeți, luați în considerare aspectul, forma, textura și culoarea mesei. Scaunele și o masă ar trebui să fie în armonie, creând un singur ansamblu.

Acordați o atenție deosebită calității tapițeriei. Materialul trebuie să fie plăcut la atingere și să aibă un aspect atractiv. Produsele de calitate sunt acoperite cu material textil natural care va păstra frumusețea timp de mulți ani și va oferi multe ore de confort.

Dacă intenționați să petreceți mult timp la masă, este recomandabil să achiziționați produse cu cotiere confortabile și spate curbate.

Piept de sertare

Acest element de mobilier este un fel de combinație de noptieră și dulap.Cel mai adesea este folosit pentru a plasa lucrurile necesare, decorând suprafața tablei cu fotografii, vase, elemente decorative (de exemplu, ceasuri, sfeșnice, lămpi de masă). Forma produselor poate fi orice: standard dreptunghiulară, rotundă sau ovală.

Modelele moderne nu sunt doar aspectul atractiv, ci și practice și spațioase. Pieptul poate fi un suport elegant pentru televizor.

bolard

Această piesă de mobilier aduce o notă de confort și confort interiorului. Noptiera poate avea diferite dimensiuni (de la modele compacte care se potrivesc în colțul camerei cu obiectele mai mari, care sunt amplasate pe aparate sau obiecte decorative). Piatra de bord este utilă pentru stocarea diferitelor articole de uz casnic, inclusiv cosmetice.

Designerii recomandă să se acorde atenție acestor mobilier atunci când proiectați camere compacte, atunci când nu există posibilitatea de a instala un dulap sau un sertar de sertare.

Reguli de selecție

Culoarea are o mare importanță atunci când alege mobilierul. Ar trebui combinat cu paleta principală utilizată la decorarea unei încăperi. Pentru a extinde spațiul, alegeți mobilierul într-o nuanță deschisă (alb, bej,lapte și alte culori populare).

Mobilierul închis seamănă cu pereții ușori sau podele. Culoarea saturata si groasa va adauga la notele de internet ale chic-ului si nobilimii. Se referă la culoarea lemnului, textura și modelele acestuia. Unele soiuri sunt decorate cu inele expresive anuale, altele au un model aproape monofonic.

Fiecare stil are anumite caracteristici care trebuie respectate la decorare. Pentru unele zone, produsele cu un număr mare de adăugiri și decorațiuni sunt ideale, pentru altele sunt mai potrivite modele mai simple și mai concise. Când cumpărați mobilier, luați în considerare dimensiunea camerei. Când vine vorba de alegerea produselor pentru o cameră mică, acordați atenție mai multor modele practice și compacte. Instalați în hol cea mai necesară: o masă, scaune, o noptieră mică. Nu uitați că după instalarea mobilierului în cameră ar trebui să aveți suficient spațiu.

Luați în considerare microclimatul din casă și proprietățile speciilor de lemn. Unele rase se simt în mod ideal în condiții de umiditate ridicată, altele demonstrează o rezistență excelentă la temperaturi ridicate, lumină solară și aer uscat.Nu uitați de numirea mobilierului. Ar trebui să fie confortabil, fiabil, ergonomic și spațios, îndeplinind toate funcțiile care îi sunt atribuite.

Pentru confortul clienților, producătorii echipează produse cu compartimente și rafturi suplimentare pentru a stoca mai multe lucruri.

Pentru mai multe sfaturi despre lemn și materialele pe care să le alegeți pentru mobilier, consultați următorul videoclip.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor