Cum de a alege un piept de sertare în camera de zi?

Camera de zi este o cameră specială a oricărei case, care se deosebește de funcționalitate și ospitalitate, care depinde în mare măsură de mobilier. Deseori o parte din camera de zi este un piept de sertare, care permite camerei să aibă o vedere spațioasă din cauza scăpării de multe lucruri. Pentru a înțelege cum să alegeți un piept de sertare pentru camera de zi, trebuie să cunoașteți caracteristicile acestei mobilier și să țineți cont de relevanța acesteia într-un anumit stil.

Caracteristici speciale

Conceptul de "dresser" astăzi este destul de divers. Tradus din dresserul francez înseamnă "confortabil". Acesta este un accesoriu elegant al livingului, care este diferit în ceea ce privește designul, dimensiunile, spațiul și funcționalitatea. Acești factori determină relevanța unui anumit produs în hală.Acestea sunt mai multe bucăți de mobilier care sunt combinate într-un singur rând: un piept de sertare poate arăta ca un dulap tipic cu sertare, dulap sau o parte a unui perete cu o fațadă de sticlă.

În funcție de acest aspect, acest accesoriu are mai multe varietăți:

 • montat pe perete - o opțiune fixată direct pe perete, care este deosebit de convenabilă pentru camerele cu un spațiu liber minim (în special modele mici care nu creează o încărcătură mare pe perete);
 • suplim - un dresser în sufragerie, care face parte din ansamblul mobilierului (vândut cu o canapea sau masă, acesta este un mobilier funcțional și spațios într-un singur stil și culoare);
 • insular - o piesă de mobilier elegantă și atractivă din exterior, instalată în centrul camerei (un accent funcțional luminos, de exemplu, un fel de bar);
 • standard - versiune pentru instalare de-a lungul peretelui, aproape întotdeauna făcând parte din proiectarea modulară a lățimii înguste și a înălțimii considerabile.

În acest caz, plasarea piept pot fi diferite: unele modele uite dulapuri înguste asociate, între care este un dulap scăzut blocat, sau o variantă cu un caz de sticlă mică, arătând proprietarii de interes ale casei (de exemplu, figurine, farfurii, chiuvete).Alte produse sunt amplasate modest în colț, dând rolul unui accent de cameră la un set de mobilier tapitat în zona oaspeților.

tipuri

Soiurile sertarelor din camera de zi depind direct de scopul acestui mobilier. Pe lângă confortul și aspectul frumos, acestea sunt capabilități diferite de stocare a lucrurilor necesare. Cortul de sertare nu este un dulap: are sertare orizontale. Este o greșeală să o numiți un suport: acest produs este un tip de mobilier închis, deși are rafturi.

În funcție de destinație, un dulap în camera de zi poate fi:

 • unghi;
 • lung;
 • scurt;
 • lungime standard;
 • cu o oglindă.

În același timp, orice produs este selectat luând în considerare zona disponibilă a sălii sau comandat prin măsurători individuale și o schiță, selectând designul într-o singură schemă de culori și proiectând mobilierul disponibil.

Modelele de colț sunt convenabile deoarece, datorită locației lor, ele permit salvarea spațiului util al camerei ocupând colțul camerei. Nu împovărează spațiul, potrivit pentru camerele de zi mici. Aceste produse au sertare pentru depozitarea obiectelor și planul de sus, care de obicei servește drept suport pentru diverse accesorii decorative (de exemplu, vase, figurine, plante în ghivece).

Versiunile lungi sunt mai spațioase, au o mulțime de sertare și un plan de vârf lung, uneori producătorii le echipează cu platforma de ieșire originală pentru un televizor cu plasmă. Datorită raftului pentru TV, spațiul este salvat în zona de oaspeți a sălii. Scuterele mari sunt o alternativă la un dulap complet. Aceste modele sunt diferite (de exemplu, modulare, cu vitrină).

Deseori, în interiorul camerei de zi se află un piept de sertare pentru depozitarea mâncărurilor (bufet). Ca regulă, în astfel de produse există un spațiu închis și o vitrină în care este aranjat un serviciu. În acest caz, fațada are uși pentru deschidere, iar partea principală închisă este rulată cu ajutorul rolelor. Variantele cu sticlă demonstrează interesele proprietarilor casei: ele reprezintă conținutul rafturilor în toată gloria lor.

Soiurile de oglindă sunt remarcabile prin faptul că sunt capabili să schimbe vizual spațiul din orice cameră, fie că este vorba de un mic salon sau de o sală spațioasă. Ele pot avea o oglindă pendantă sau oglindesc suprafețele fațadei și chiar picioarele.

Adesea, pentru a da o atmosferă specială, cuferele sunt decorate cu iluminare: acest lucru face ca aceste piese de mobilier să accentueze elegante camera de oaspeți.

Forme și dimensiuni

Forma clasică a vestiar este un dreptunghi. Cu toate acestea, acesta poate fi cel mai diversificat: în magazine puteți găsi soiuri înalte, înguste, largi, joase, cu rază de fațadă (rotunjite).

În mod convențional, ele pot fi împărțite în linii drepte (lineare) și unghiulare.

Acestea pot fi mici, planuri standard și mari, în timp ce diferă în ceea ce privește aspectul: unele sunt ca o cutie, altele au un raft superior, al treilea - raftul inferior, al patrulea - convex pe fațada frontală și pe laturile sale.

În plus, acestea pot fi elemente ale rafturilor sau ale rafturilor de consolă. Variantele suspendate sunt mai degrabă cutii. Dimensiunile vestiarelor sunt diferite și sunt supuse unui design specific, cele mai populare opțiuni fiind 90x46x85, 84x48x80, 87x48x88, 67x48x112, 88x48x87, 90x50x90, 90x45x100 cm (lungime x lățime x înălțime).

materiale

În producția de vestiare moderne au fost folosite diferite materii prime. Cel mai bun material este lemnul: astăzi, producătorii au învățat să facă dulapurile din ele elegante, astfel încât produsele din lemn nu sunt greoaie. Matricea este acoperită cu lac, încoronând textura copacului: în acest fel puteți instala în interiorul camerei niște piețe de aer lucioasă care sporesc vizual spațiul de locuit al sălii.

Astăzi, dresserul este decorat cu sticlă: este capabil să umple orice model cu ușurință și aerisire, chiar dacă are o suprafață pictată, oglindită, imprimare foto și un model de sablare cu dantelă. Mai ales nobil, arată în nuanțe de culori ciocolatice închise (nuante), fie că sunt modele cu oglindă, fie produse cu uși din sticlă.

În plus față de materialele de bază, MDF, metal și plastic sunt implicate în producția de mobilier modern. Cromul este o componentă a cadrului modelelor de stilistică modernă, plăcile sunt mai ușoare decât lemnul, totuși, durata lor de depozitare este mai mică, ele sunt mai puțin rezistente la deteriorarea mecanică.

Plasticul ca material principal este foarte nesigur, ca și cum producătorii nu au dovedit opusul: este dăunător corpului (dacă este instalat lângă un dispozitiv de încălzire, acesta începe să elibereze substanțe nocive în aer).

Selectarea stilului

Versiunile moderne ale dresserului pot fi introduse în aproape orice stil de interior, cu excepția celor în care acestea sunt necorespunzătoare.

Folosind tehnicile de proiectare, puteți aranja cuferele astfel încât acestea să prindă ochii sau invers, să se îmbină cu decorul și culoarea pereților, ceea ce este inerent în anumite modele moderne.

Folosirea unei imagini pe fațada produsului va avea succes: puteți să învingeți ideea de design dorită și să umpleți spațiul cu o atmosferă și o dispoziție specială.

Picioarele sertarelor cu linii sculptate sau aurite vor fi potrivite în direcțiile clasice ale stilisticilor (clasic, clasic, neoclasic, englez și italian), caracterizată prin simetrie, proporționalitate și solemnitate în palat.

Dacă aveți nevoie de un model pentru stilul modern, minimalismul, brutalismul, ar trebui să acordați atenție produsului fără excese, care sunt caracterizate de linii stricte drepte, un minim de deschidere, accent special pus pe funcționalitate.

Dacă doriți să decorați o cameră de zi într-un stil chinezesc, indian, cu un sertar de sertare, demonstrați un alt design non-standard, trebuie să vă concentrați asupra produselor cu imprimare foto, alegând opțiunea cu o anumită imprimare și culoare inerente într-o anumită direcție.

Modelele de nuanțe de lumină (de exemplu, tonuri albe sau de fildeș) cu decor sculptat, o oglindă și picioarele curbate se vor potrivi culorii rustice în spiritul țării și Provence. Modelele de rază sunt, de asemenea, bune. Pentru un stil creativ, cum ar fi un mansardă sau un grunge, punctul de vedere nu contează: cel mai important, mobilierul trebuie să fie din lemn și întotdeauna de marcă.În ceea ce privește produsele pentru copii, este mai bine să alegeți cuferele de sertar, bazându-se pe confort și nu pe pretenție: ar trebui să fie simple, deoarece acestea trebuie folosite nu numai de un adult, ci și de un copil.

Soluții de culoare

Acest mobilier are nuanțe diferite, dar este limitat în alegerea tonurilor contrastante luminoase. Deseori, sertarele sunt realizate într-o zonă naturală naturală, caracterizată prin nuanțe de culoare bej, lumină, brună și cărămidă. Dacă acest lucru dictează stilul, modelele funcționează în alb. În afară de aceasta, atenția de astăzi este subiectul umbrei ușoare de stejar, sonoma, trufe, stejar de lapte, wenge închis, măr și nuc. Dintre tonurile dinamice care merită notate portocalii, tonuri de cărămidă.

Mai rar, mobilierul are o finisare contrastantă sub formă de lovituri negre (acestea fac expresii expresive, conferă originalității și eleganței produsului). Nuanțe rare, contrastează cu tonul alb de bază, sunt culori verzi și de măsline. Astfel de mobilier arata puternic, este selectat in aceeasi schema de culori cu piesele principale de mobilier, altfel arata separat.

Decorarea sertarelor este printuri, cu care puteți umple spațiul de living cu culoarea potrivită.Sunt deosebit de atractive soiurile cu finisaj de suprafață sub formă de ornamente florale: ele se încadrează perfect în subiectul tendințelor de design etnic.

Cum să plasați?

Este necesar să se așeze un dulap în sufragerie astfel încât abordarea să fie liberă. Acesta este, de obicei, plasat pe perete, astfel încât să nu interfereze cu nimeni și în același timp să fie centrul atenției.

Puteți să o plasați:

 • vizavi de canapeaua principală a zonei de oaspeți (zona de agrement), plasând o plasmă pe un plan vertical lung;
 • plasarea sub un raft de consolă pe perete (sau altă proeminență), decorarea suprafeței planului superior cu o pereche de fotografii în interiorul vaselor sau cu plante în vase;
 • sub oglinda de pe perete, stabilind simetric în raport cu fiecare față laterală a foii de oglindă în raport cu cadrul său;
 • în poziția imaginii, fie un panou, fie o mică galerie de artă, dacă înălțimea pieptului este mai mică (nu trebuie să blocheze decorarea pereților);
 • pentru zona de luat masa, daca spatiul de locuit este mai mare si adaposteste aceasta zona functionala;
 • în spatele canapelei sau din oricare dintre laturile sale, dacă modelul este mic și nu închide accesul la fereastră sau la toaleta însăși.

Producatori

Pe piața modernă de mobilă există o gamă largă de vestiare care pot satisface preferințele diferite ale clienților. Printre acestea, un loc special este ocupat de companii din Portugalia si producatori italieni.

În evaluarea produselor de înaltă calitate au fost:

 • vental;
 • „Piramida“;
 • Hoff;
 • "Alternative"
 • Ariva;
 • "Tria";
 • "Akvaton"
 • Idea;
 • „Maestre.“

Fiecare producător, dacă se dorește, poate găsi o opțiune demnă de plasare în interiorul camerei de zi. Cumpărătorii care participă la vot votează confortul și durabilitatea modelelor acestor firme. În același timp, există câteva remarci: în unele cazuri, utilizatorii observă că, împreună cu aspectul atractiv, unele modele nu au o fiabilitate adecvată. Acest lucru se aplică produselor din plăci (LSDP): nu există plângeri cu privire la vestiare din masivul lemnos.

Exemple frumoase în interior

 • Un piept de sertare compacte cu o fațadă originală, realizat cu o imprimare florală, arată deosebit de elegant: combină armonios cu culoarea albă a decorului peretelui, nu întrerupe interiorul și are suport în formă de vază neobișnuită cu flori.
 • Paharul cu sertare alb, cu oglinda si geamurile din sticla,sertarele și ușile laterale cu aranjare placat cu aur este un excelent mini-bar al camerei, decorat cu flori proaspete și o lampă de birou cu lampă de podea într-un singur stil.
 • O toaletă elegantă din lemn, cu un raft deschis inferior, picioarele sculptate și sculpturile florale decorează camera de zi: adăugând două valize, o lampă de masă, cărți și ceasuri originale, puteți crea o atmosferă specială.
 • Bufetul de sufragerie, decorat cu sculptură și aurire, poate susține stilul zonei de luat masa din camera de zi primitoare.
 • Un dulap cu o fațadă în oglindă și decorul metalic al fețelor va fi decorarea designului modern: arată elegant și adaugă spațiu interiorului.

Cum de a lua un dulap în salon, uita-te în următorul video.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor