Cum de a alege o consolă în camera de zi?

Consola din interior este de obicei utilizată pentru decorare. Dar numai o funcție decorativă nu se limitează la utilizarea acesteia. Consola poate transporta și sarcină funcțională. Lămpile sunt așezate pe ea, rămânând obiecte mici: o carte necompletată, chei sau telefoane mobile.

În ciuda adâncimii mici, poate fi folosit ca suport pentru un sistem TV sau un loc de muncă confortabil.

Varietate de design

În designul clasic, consola este de obicei făcută în stilul minimalismului. Modelele moderne sunt adesea echipate cu sertare, bordură și pot fi chiar extinse, transformându-se într-o masă. Stilul baroc diferă de formele asimetrice.

Modelele clasice sunt fabricate dintr-o varietate de materiale. Acest lucru le face un element universal de decor pentru camere diferite.Produsele sunt fabricate din lemn, piatră, sticlă și chiar materiale semiprețioase. Ele sunt frumoase și ocupă puțin spațiu - acest mobilier poate fi instalat atât într-o sală mică cât și în sufrageria unui apartament studio.

Consolele variază foarte mult în ceea ce privește designul. În primul rând depinde de locul unde va fi instalat. Pentru hala se potriveste un design geometric corect si un produs de dimensiuni mici. Pentru camera de zi, această piesă de mobilier poate fi de diferite forme, cu elemente suplimentare de decor.

Utilizați în interior

Dacă spațiul de locuit din apartament este mic, un spațiu de lucru convenabil poate fi echipat cu consola. Principalul lucru - pentru a alege mobilier de această dimensiune, pe care un laptop sau computer va fi situat convenabil.

Accesorii pot fi instalate în orice parte a camerei de zi. De exemplu, pune în spatele canapelei, dacă este în mijlocul camerei. Deci spatele este închis și spațiul gol este umplut vizual. Puteți pune cărți pe ea, o telecomandă sau un castron de fructe - trebuie doar să vă apropiați și să luați lucrurile necesare fără a vă ridica de pe canapea.

Spațiul gol din fața ferestrelor mari este, de asemenea, perfect camuflat cu acest articol decorativ. Și dimensiunea mică nu împiedică accesul la fereastră.

Poate diviza cu ușurință camera de zi în zone - pentru a separa locul de primire a oaspeților de la locul de odihnă. În cazul în care un șemineu este instalat în camera de zi, două console pe laterale vor adăuga confort la proiectul general. În spatele mobilierului, care este instalat pe perete, o oglindă mare va arăta foarte bine. Și pe masă în sine va fi posibil să plasezi suveniruri din călătorii sau cosmetice cu parfumeria.

În cazul în care camera de zi are două etaje, consola, instalată de la capătul scărilor, va ascunde spațiul gol. Deși acest aranjament nu este în întregime de succes - praful de pe scări se va așeza pe suprafață.

În loc de alte piese de mobilier

Consola este folosită nu numai ca un element separat al decorului. Poate înlocui cu succes mobilierul care nu se potrivește designului camerei de zi în mărime sau stil.

Pergamentul este ușor de înlocuit de o consolă modernă. Și având în vedere varietatea de modele, acesta poate fi ales pentru orice interior. Astfel de mobilier poate deveni foarte funcțional dacă alegeți un model cu rafturi și sertare suplimentare.Soft otomanii completează perfect compoziția.

Consola poate fi de asemenea folosită ca suport pentru un televizor cu plasmă. Dar având în vedere dimensiunea mică, trebuie să alegeți un televizor cu sistem încorporat de difuzoare.

Distribuția largă și dorința de a maximiza utilizarea spațiului de cameră au dus la faptul că unele modele de console înlocuiesc chiar și un dulap de perete. Picioarele în acest caz joacă un rol decorativ, deoarece produsul în sine este fixat pe perete. Spațiul adevărat în acest caz va fi mult mai mic decât într-un dulap complet de perete.

Consola cu succes va înlocui o masă de cafea, un mini-bar sau un raft obișnuit, pe care puteți să așezați diverse mărgele, decorațiuni sau să puneți o vază cu flori.

Culori și stil

Principalul obiectiv al alegerii ar trebui să fie acela de a se asigura că se amestecă armonios în stilul general al camerei. Nu contează ce culoare va avea consola. Dar produsul de nuanțe moi va adăuga lumină în cameră și va face mai vizual.

O consolă de culori strălucitoare este mai potrivită pentru împărțirea unei încăperi în zone. Nuantele inchise arata bine in spatiul de living rezervat locului de munca,și culorile non-standard atrage atenția asupra ei înșiși, bine mascând spațiul gol sub scări și lângă fereastră.

Este mai dificil să alegeți designul consolei. Atunci când alegeți o formă și un stil de performanță, trebuie să faceți un început nu numai din designul interiorului. Este important să se ia în considerare în ce scop va fi instalat.

Dacă consola va înlocui un suport TV, ar trebui să alegeți un produs de formă strictă și design minimalist. Consola, care este planificată a fi utilizată pentru aranjarea locului de muncă, ar trebui să aibă suficientă adâncime pentru plasarea convenabilă a unui laptop, a unui computer sau a unor materiale de scris. În acest caz, orice design se va potrivi - atât clasic cât și modern.

Mobilierul cu un număr mare de sertare va înlocui o masă de cafea și un dulap de perete. Această consolă va arăta mai bine într-un stil clasic.

Ce material să alegeți?

Simplitatea design-ului consolei și scopul său principal - decorarea interioară, permit producătorilor să facă acest accesoriu din aproape orice material. Când selectați un model, trebuie să acordați atenție materialului din care este fabricat.Textura sa trebuie să se potrivească perfect cu designul camerei.

Consolele din lemn sau piatră naturală sunt bine combinate cu designul clasic al camerei de zi. Ele nu se deosebesc de fundalul general, se încadrează armonios în interior și completează stilul camerei. Mobila din aceste materiale este durabila si usor de curatat. În plus, produsele fabricate din materiale naturale arată întotdeauna "mai scump" și subliniază bunul gust al proprietarului.

Consolele din metal sau din sticlă vor fi un design bun. în camera de zi a designului modern. Astfel de materiale subliniază stilurile minimaliste și hi-tech. Consolă de astfel de materiale va servi pentru o lungă perioadă de timp, este ușor de curățat și nu își pierde aspectul cu umiditate ridicată în cameră. Este important să înțelegeți că pe un produs cu o suprafață de sticlă nu ar trebui să puneți obiecte grele.

Examinați-vă pe consola-transformator, de unde este ușor să faceți o masă, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor