Alegerea scaunelor în camera de zi

Camera de zi - un loc în apartament, care este destinat pentru confortul proprietarilor casei și având un timp bun cu oaspeții. Mobilierul din camera de zi reflectă simțul gustului și calitatea vieții gospodăriilor. Prin urmare, alegerea scaunelor confortabile, moi și elegante pentru camera de zi este atât de importantă. Adesea scaunul este inclus în setul de mobilier cu o canapea, dar în stilistica modernă se folosesc din ce în ce mai mult scaune, care sunt o parte independentă a interiorului, îl completează și poartă o sarcină funcțională separată.

materiale

Scaunul poate fi fabricat din materiale naturale sau artificiale. Depinde în mare măsură de capacitățile financiare și funcțiile pe care această piesă de mobilier le va efectua în cameră.

cadru

Când vine vorba de cadru, este cel mai adesea făcut din lemn sau metal.Acestea sunt opțiunile cele mai durabile. Modelele moderne (de exemplu stilul modern) se caracterizează prin rame metalice și plastic durabil. Materialul de cadru este mai mult de jumătate din costul produsului, ceea ce determină prețul pe care îl plătiți pentru piesa de mobilier.

Pentru a economisi bani, producătorii înlocuiesc mai des materiale naturale cu materiale artificiale care sunt mai ușor de întreținut. Adesea, în loc de lemn, modelele cu costuri reduse utilizează PAL sau MDF (în cazul în care cadrul este ascuns).

Se recomandă să cumpărați scaune care au tapițerie numai pe spate și pe scaun. Picioarele, cotierele și pereții laterali pot fi fără tapițerie.

tapițerie

Tapițeria poate fi făcută din piele naturală sau artificială. Pielea este ușor de curățat, este ușor de curățat, mai durabil decât artificiale, dar este un ordin de mărime mai mare. Tapițeria din piele este tipică pentru mobilierul modern, loft, etno și hi-tech. Jacquard, velur, tapițeria sau tapițeria din fibră de microfibră este considerată a fi destul de durabilă și economică în comparație cu pielea. Unele tipuri de țesături (de ex. Turmă) au o protecție specială împotriva animalelor de zgâriat. Atunci când cumpărați, trebuie să acordați atenție calității cusăturilor, prezența defectelor sub formă de falduri și lacrimi.Unii producători părăsesc deseori cotierele fără tapițerie, vă permit să prelungiți durata de viață a produsului, reduceți numărul de curățări și reparații costisitoare, înlocuiți vechea tapițerie cu una nouă.

specie

Înainte de a găsi un scaun potrivit, trebuie să vă gândiți la modul în care va fi utilizat. În camera de zi, acesta poate fi proiectat pentru citirea convenabilă, vizionarea de televiziune, lucru, relaxare, relaxare și primirea oaspeților. De multe ori, acest articol de mobilier este folosit ca un pat suplimentar sau un element de decor.

În funcție de cererile și nevoile dvs., vă puteți opri la una dintre aceste soiuri:

 • Dacă scaunul este proiectat să lucreze la calculator sau să citească, puteți prefera un scaun modern de birou. Are spate confortabil și cotiere. Este ușor de reglat în înălțime.
 • Dacă este destinat citirii convenabile sau vizionării TV, este potrivit un fotoliu moale clasic, cu o poziție fixă ​​și uniformă. Are patru picioare joase și o înălțime medie a spatelui.
 • Dacă aveți nevoie de un pat suplimentar, patul pliabil (scaunul) este opțiunea ideală.Prin proiectare, acesta poate fi extins, are transformare de tip roll-out, poate fi cu cotiere sau fără ele. Adesea, astfel de produse sunt echipate cu sertare de lenjerie, care vă permit să le păstrați în lenjerie de pat.
 • Dacă apartamentul este mic, trebuie să alegeți ceva foarte compact, puteți prefera un scaun de colț mic. Aceasta este o opțiune excelentă pentru persoanele care apreciază confortul și caracterul practic.
 • Tinerii creativi, iubitorii de întâlniri informale aleg adesea scaune neobișnuite suspendate (din pânză, răchită, lemn).
 • Un scaun balansoar devine adesea subiectul favorit al camerei de zi pentru persoanele în vârstă. Există multe modele moderne de antichitate. Se pot relaxa și se pot liniști, pot citi într-o poziție confortabilă sau pot urmări focul din șemineu. Ei ocupă o mulțime de spațiu, sunt aleși pentru o sală spațioasă sau pentru un teritoriu al unei case de țară.
 • Cei care apreciază inovația și soluțiile îndrăznețe în designul interiorului pot acorda atenție scaunelor la modă pe un picior. Caracteristicile lor sunt un picior stabil de diferite lungimi și o poziție raționalizată de ședere. Aici sunt posibile cele mai curajoase decizii de proiectare cu privire la design și culoare.
 • Scaunul pentru șezut va fi potrivit pentru un salon mare. Este destinat relaxării, somnului în timpul zilei, poate avea un cadru metalic, din lemn.
 • Scaunul pentru scaun este adesea ales pentru petreceri de tineri în camera de zi. Acest tip de scaun este o pernă mare, moale, cu capac și umplutură. Acest model este sigur: este imposibil să cobori dintr-un astfel de fotoliu, nu va provoca vătămări, poate să ia loc în cameră (poate fi așezat în colț sau în centrul camerei de zi, dacă vin oaspeții).
 • Scaunele pentru șezut sunt modele frumoase de înaltă tehnologie care schimbă poziția în raport cu podeaua atunci când apăsați un buton. Acestea sunt destinate utilizatorilor vârstnici și persoanelor cu dizabilități. Acest model poate avea un spătar îndoit (reclinare).
 • O altă variantă a scaunului tehnologic este modelul de masaj special conceput pentru relaxare acasă. Cu ajutorul butoanelor speciale puteți alege unul sau altul, cum ar fi vibrația sau atingerea, masajul gâtului, picioarele, spatele. De asemenea, puteți regla intensitatea masajului.
 • În sufrageria spațioasă a unei case de țară, interioarele rustice pot fi adesea văzute de scaune confortabile de răchită.Opțiuni populare de rattan, bambus, nuc și trestie de zahăr. Multe sunt atrase de mobilier din materiale naturale. În acest caz, aceasta este principala caracteristică. Scaunul original de răchită original este mai ușor de curățat decât țesătura.

Piața modernă oferă o gamă largă de modele care pot fi culori neutre sau strălucitoare, o varietate de forme și desene sau modele care sugerează că aparțin unei anumite idei de stil.

În funcție de dimensiunea camerei, puteți alege mici (mini), dimensiuni standard, de dimensiuni mari, care să permită scaunelor să arate armonios în zona de oaspeți a camerei de zi, fără a supraîncărca spațiul.

stiluri

Astăzi, o varietate de modele vă permite să decorați sufrageria cu fotolii noi pentru a potrivi sau contrastala mobilierul existent. Ele pot coincide cu canapeaua în funcție de textura, forma, netezirea sau rigiditatea liniilor, decorarea. Unele soiuri pot fi decorate cu perne de canapea, pături moi sau pălării luminoase, altele nu au nevoie de decorare suplimentară. Iată câteva stiluri comune.

Stilul clasic

Scaunul în stil clasic se distinge prin eleganță și decor cu frunze de aur.Are picioare joase, înălțime medie spate și cotiere. Acesta poate fi decorat cu perne mici pentru a se potrivi cu tapițeria. Scaunele clasice sunt potrivite pentru cei care au nevoie să decoreze camera de zi în spiritul solemnității palatului.

Stilul englezesc

Numele vorbește de la sine. Un astfel de scaun poartă în interior o amprentă de eleganță și aristocrație engleză. Particularitatea scaunelor în stil englezesc este cotierele în spate, mici, scurtate. Tapițeria poate fi din material textil sau din piele. Stofa de tapițerie de colorat este o bandă sau celulă maro. Într-un astfel de scaun este frumos să stai în seara de lângă șemineu. Puteți să-l decorați cu o pernă monocromatică contrastantă de formă alungită.

Stil japonez

Scaune originale mici fără picioare sau cu suporturi masive scurte. Un astfel de scaun poate avea un cadru din lemn sau poate fi fără cadre. Scaunul său este moale, este realizat cu o bună umplutură elastică.

modern

Scaune în stil Art Nouveau, concise și simple în design, ergonomice și originale în design. Rama poate fi din metal, din lemn, în design utilizând plastic, țesătură, piele sau blană.Accentul este pus pe simplitate și decor minimal, cu tehnologie distins si modele ergonomice, formele lor neobișnuite și desene.

Stilul etnic

Acest stil este caracterizat de scaune din răchită, opțiuni din lemn, scaune și scaune tapitate din țesături naturale. Nuantele scaunelor în stil etnic sunt diverse și depind de direcția specifică aleasă. Ele pot fi lemn natural, lumină, alb.

Soluție colorantă

Schema de culori a scaunelor este un factor important în orice model. Cu ajutorul culorii a transmis atitudinea potrivita, ideea de design. Hue este deosebit de important dacă scaunul este cumpărat într-un interior deja finisat.

Ea trebuie să se încadreze armonios în ea, în stil și culoare, poate fi aceeași culoare ca restul de mobila din camera (apoi alegeți tapițeria nu va fi dificil), sau să devină un accent strălucitor, stând afară pe fundalul altor elemente de mobilier.

Dacă interiorul este proiectat în stil clasic, toate mobilierul are o tapițerie calmă și neutră. Diluați interiorul poate fi perne mai luminos. Scaune mai bine pentru a alege tonul de mobilier. Dacă stilul interiorului dvs. este caracterizat de o paletă contrastantă, puteți alege un model de culori luminoase corespunzătoare.Dar nu uitați că paleta luminată reduce vizibil spațiul, este mai bine să evitați acest lucru în camerele de zi mici. Dacă țesătura de tapițerie are o textura complexă, este important să nu exagerați cu culori luminoase.

Vedeți următorul videoclip pentru sfaturi despre alegerea scaunului.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor