Mobilier modular pentru camera de zi: alegerea potrivită

Camera de zi este considerată un semn distinctiv al oricărei case. Această cameră se remarcă prin ospitalitatea și funcționalitatea sa. Adună adesea întreaga familie, precum și o întâlnire amicală prietenoasă, astfel încât interiorul sălii ar trebui să fie cât mai armonios și mai atractiv posibil. Cu toate acestea, în elaborarea unui cadru atrăgător, nu trebuie să uităm de caracterul practic al tuturor elementelor interioare. Astăzi vom vorbi despre mobilierul confortabil modular, care este soluția perfectă pentru o cameră de zi modernă.

Caracteristici speciale

În zilele noastre, crearea unui interior original și funcțional nu este dificilă, deoarece magazinele de mobilă se pot lăuda cu o gamă elegantă de produse care pot fi alese pentru orice stil.În special astăzi populare sunt conceptele gândite, care sunt numite modulare.

Astfel de opțiuni produc multe branduri bine-cunoscute, astfel încât fiecare consumator poate achiziționa cea mai bună opțiune la un preț rezonabil pentru el. Mobilierul modular astăzi este destul de comun, nu numai în camerele de zi, dar și în dormitoare, birouri sau sufragerii.

Design-urile convenabile și funcționale au o serie de caracteristici distinctive.care au jucat un rol semnificativ în popularitatea lor. În primul rând, merită menționat practicile unor astfel de produse. Mobilierul modular are mai multe elemente separate care pot fi interconectate prin locurile de comutare. Datorită acestei caracteristici, toate gospodăriile și oaspeții acestora pot personaliza această construcție pentru ei înșiși.

În plus, aceste opțiuni pot fi abordate în siguranță dacă spațiul dvs. de locuit nu este standard. Construcția modulară astăzi este adesea pusă în apartamente mici, unde fiecare centimetru este "în valoare de greutatea sa în aur".

Acest lucru se datorează faptului că astfel de mobilier este foarte ușor de transformat și ia exact formape care proprietarul dorește și care va necesita dispunerea camerei.

Mobilierul, în componența căruia există module separate, este reprezentat de cea mai largă gamă. Astfel de sisteme de gândire pot fi canapele cu unghi moale sau căști non-standard și la modă, cu suprafețe lucioase frumoase. Trebuie remarcat faptul că fiecare modul specific referitor la un anumit model poate fi o parte separată și independentă.

Sistemele modulare moderne se pot lăuda cu mobilitate ridicată. Datorită designului pliabil, ele pot fi ușor transferate într-un loc nou fără efort suplimentar. De aceea, astfel de produse sunt adesea plasate în sălile copiilor, deoarece chiar și un mic copil se va confrunta cu majoritatea acestora.

Un set de module dintr-un design poate consta dintr-un număr mare de piese. Este posibil să existe mai mult de 10. Da, iar tipurile de astfel de seturi funcționale sunt diferite. Fiecare modul poate avea propriile caracteristici speciale și design. În plus, ele pot avea elemente de decor diferite. De exemplu, desenele modulare mari sunt adesea echipate cu uși și obloane cu diferite modele și amprente, precum și mecanisme de deschidere / închidere.

Pro și contra

Principalele avantaje ale modelelor modulare includ:

 • Disponibilitatea elementelor de fixare cu eliberare rapidă. Datorită acestor detalii amănunțite, dulapurile și colțurile moi sunt atât de ușor de dezasamblat și de a schimba configurația.
 • Varietate de forme și dimensiuni de module. Acest fapt sugerează că puteți alege opțiunea ideală pentru orice locuință, fie că este vorba de un apartament spațios sau foarte mic.
 • Dimensiuni mici. De regulă, sistemele modulare sunt foarte plăcute și estetice. Ele se potrivesc cu ușurință în mai multe interioare fără a supraîncărca și fără a le cântări.
 • Versatilitate. Designerii susțin că astfel de mobilier este absolut nepretențios. Ea va putea să se ridice la orice ansamblu.
 • Versatilitate. După cum am menționat mai sus, desenele modulare moderne se transformă foarte ușor și se mișcă în locuință. Vorbește despre mobilitatea și multifuncționalitatea acestora.
 • Ușor de utilizat. Este foarte ușor să utilizați astfel de bucăți de mobilier, ceea ce le face mai populare decât versiunile cabinetului. Nu aveți nevoie de cunoștințe speciale sau de un corp fizic puternic.

În ceea ce privește aspectele negative ale structurilor modulare, acestea includ următoarele aspecte:

 • Lipsa decorului sculptat. De regulă, astfel de mobilier nu are un decor complicat și complex. Este aproape imposibil să găsiți detalii frumoase sculptate care arată minunat în interiorul clasic și fantezist.
 • Incapacitatea de a crea un interior unic. Un ansamblu elegant de design cu astfel de mobilier nu se va mai dovedi. De regulă, are o formă destul de simplă.
 • Dimensiuni standard. În majoritatea cazurilor, componentele sistemelor modulare sunt produse cu dimensiuni standard, multipli de 5 și 10. Din acest motiv, este destul de dificil să găsiți opțiunea perfectă pentru o cameră compactă.

desen

În prezent, mobilierul modular se bucură de o popularitate de invidiat, deoarece economisește timp în căutarea unor modele ideale. În plus, mulți consumatori sunt atrași de posibilitatea de a "restructura" mobila pentru ei înșiși.

Cel mai adesea, numărul de module pentru o cameră de zi include următoarele componente:

 • Dulapuri compacte;
 • Rafturi pentru pereți și colțuri;
 • Vestiare spatioase;
 • Noptiere mici;
 • Inhalații.

Desigur, nu este necesar să se aranjeze toate articolele listate într-o singură cameră în același timp. În primul rând, plasați cele mai necesare părți în hală și apoi treceți la selectarea elementelor mai puțin importante.

Cumpărătorii moderni se confruntă cu o selecție insuficientă a diferitelor structuri modulare, care includ diverse elemente funcționale. Luați în considerare cele mai populare și populare opțiuni.

Cabinet de perete

Aceste mobilier de cele mai multe ori are dimensiuni mici și nu supraîncărcă spațiul în care se află. În astfel de modele, există adesea dulapuri de dimensiuni diferite. Scopul lor nu este numai de a stoca lucrurile necesare, ci și de a le pune pe ele obiecte decorative frumoase de designer. Acestea pot fi sfeșnice elegante, diverse cărți, albume foto, rame foto, figurine și alte obiecte similare.

rafturi

În mod particular, populare rafturi modulare de astăzi. Producătorii moderni produc mobilier similar în diferite variante. Acesta poate fi un design practic, cu un birou de calculator și mese laterale sau o versiune simplă deschisă cu rafturi.

Astfel de mobilier este necesar nu numai pentru depozitarea decolării și cărților / notebook-urilor, ci și pentru plasarea de flori proaspete în vase și vase potrivite pentru culori sau un rezervor de pește pur. Astăzi puteți întâlni mai multe rafturi originale, care, pe lângă funcțiile lor standard, efectuează numirea unui seif în hol.

Piept de sertare

Acest design este astăzi unul dintre cele mai populare. Nu credeți că astfel de mobilier își găsește loc numai în dormitor. Modele moderne de sertare pot fi găsite la aceeași frecvență în camerele de zi.

De regulă, astfel de bucăți de mobilier sunt folosite în săli mici. Acestea sunt adesea achiziționate ca înlocuitori pentru dulapuri mari și voluminoase care ocupă prea mult spațiu liber. În astfel de construcții, unele compartimente servesc deseori ca seifuri invizibile.

Dulap colțar

Astfel de mobilier este foarte confortabil și spațios. Combinând o mulțime de calități pozitive, dulapurile modulare de colț au dimensiuni mici, astfel încât să le puteți cumpăra în condiții de siguranță pentru camere mici. În plus, ele arată organic în multe ansambluri, care vorbește despre universalitatea lor.Ca regulă, documente importante, obiecte personale și alte obiecte similare sunt stocate în astfel de articole.

Micul tabel

Pentru camera de zi o masă mică de cafea ar fi o opțiune ideală. Cel mai adesea, astfel de mobilier este plasat în fața unei canapele sau fotolii. Dacă recent, astfel de construcții erau simple și statice, astăzi acest tabel poate fi cumpărat cu posibilitatea transformării.

Bar counter

Nu cred că barul - acesta este doar un element al bucătăriei sau sala de mese. În prezent, asemenea obiecte de interior se găsesc adesea în camere de zi. În special, acestea sunt situate în zone similare în apartamente cu reamenajare sau studiouri, unde bucătăria este combinată cu hala.

Mobilier tapițat

Canapele și fotolii sunt, de asemenea, modulare. Aceste modele sunt alcătuite din mai multe secțiuni moi, ușor desprinse una de cealaltă. Astfel, diferite elemente ale unei canapele dreptunghiulare sau unghiulare pot fi aranjate ca scaune mici sau otomani confortabili.

Unul dintre produsele cele mai populare este o canapea multifuncțională. Acest model confortabil și util leagă în sine un loc pentru ședere și un pat de dormit.Adesea, modele similare sunt dotate cu un sertar sau sertar.

materiale

În producția de mobilier modular pentru camere de zi au folosit diverse materiale. Acest indicator este foarte important și afectează costul produsului finit.

Dacă doriți să creați un ansamblu armonios și prezentabil în sală, atunci ar trebui să vă îndreptați către structuri de înaltă calitate și mai atractive din materiale fiabile și nobile. Acestea includ lemnul natural.

Modelele din lemn masiv sunt costisitoare, dar arată neegalat și sunt absolut sigure pentru sănătatea gospodăriilor.

Majoritatea producătorilor folosesc la fabricarea de modele modulare astfel de specii de lemn, cum ar fi:

 • stejar;
 • mesteacăn;
 • pin;
 • Cenușă;
 • zada;
 • arțar;
 • Nuc.

Principalele avantaje ale acestor produse sunt prietenia cu mediul și fiabilitatea acestora. Lemnul natural este puternic și durabil, mai ales dacă îi oferiți o îngrijire corespunzătoare. Aici apar dificultăți pe care mulți consumatori le atribuie deficiențelor mobilei modulare din lemn.

Faptul este că materialul natural necesită o întreținere regulată.Se compune în tratamente antiseptice periodice. Dacă neglijăm acest proces, atunci în lemnul de lemn poate fi luat, pentru a scăpa de care va fi foarte dificil. În plus, materia primă se va sparge și își va pierde saturația.

De asemenea, merită luată în considerare faptul că lemnul natural nu tolerează umiditate ridicată. Dacă întâmpinați o problemă similară în casa dvs., atunci ar trebui abandonată achiziția de structuri din lemn.

O imitație bună a lemnului este un material atât de popular și ieftin, cum ar fi PAL laminat. Mobilierul făcut din el arată mult mai simplu, dar este mult mai ieftin. Plăcile PAL servesc foarte mult timp și nu necesită o atenție deosebită. Cu toate acestea, principalul său dezavantaj este că conține rășini periculoase care conțin formaldehidă. Acești compuși sunt nocivi pentru sănătatea umană, prin urmare, experții recomandă cumpărarea de structuri din PAL laminat din clasa E1, deoarece conținutul acestor substanțe în ele este mult mai mic.

De asemenea, structurile MDF relativ ieftine sunt astăzi foarte populare. Arata atractiv si dureaza mult.Suprafața acestor structuri poate avea atât o suprafață mată, cât și o suprafață lucioasă. Cu toate acestea, astfel de modele sunt, de asemenea, frică de umiditate și umiditate. În plus, mulți cumpărători iau notă de faptul că, în timp, dispozitivele de fixare în astfel de mobilier se îndoaie împreună cu ușile și cerceveaua (dacă vorbim de o dulap sau de un dulap). Astfel de defecte pot fi evitate printr-o manipulare atentă.

De asemenea, astăzi sunt disponibile la vânzare construcții de înaltă calitate și de calitate. Ele nu sunt supuse deformării și nu necesită o atenție deosebită. Este suficient să spălați praful de pe acestea și să eliminați poluarea, dacă există.

Mobilier modular din plastic - nu cea mai fiabilă și durabilă opțiune. Poate fi pictat în absolut orice nuanță și arata foarte original, dar acest lucru nu afectează puterea sa. Crăpăturile din plastic și rupe foarte ușor sub influență externă. În plus, compoziția acestui material conține adesea compuși toxici care sunt nocivi pentru sănătate.

Dacă sunteți determinat să cumpărați un astfel de model, atunci ar trebui să întrebați vânzătorul pentru un certificat de calitate și să îl citiți cu atenție.Documentul trebuie să indice compoziția detaliată a produsului în care nu trebuie să existe substanțe periculoase.

În ceea ce privește mobilierul tapițat, acesta poate avea atât cadre din lemn, cât și din metal.

Următoarele materiale populare sunt folosite pentru pielea sa:

 • piele;
 • imitație de piele;
 • piele Faux;
 • Diferite tipuri de textile (organza, chenille, plus, jacquard, catifea, catifea, bumbac).

Soluții de culoare

În prezent, în magazine puteți găsi mobilier modular pentru sală într-o varietate de nuanțe.

Să ne familiarizăm cu opțiunile cele mai la modă și mai elegante:

 • Alb și negru. Aceste modele clasice arată spectaculos și luminos. Cu toate acestea, desenele negre ar trebui să fie utilizate numai în camerele cu un finisaj ușor, altfel designul va deveni prea sumbru.
 • Green. Aceste mobilier arata luminoase si originale. În hala cu produse similare ar trebui să fie mai atenți în materie de culoare. Nu supraîncărcați interiorul cu un număr mare de palete bogate.
 • Wenge și nuanțe de maro. Aceste culori sunt printre cele mai căutate în proiectarea sălii. Acestea fac camera mai confortabilă și mai primitoare.
 • Gray. Această culoare neutră este ușor combinată cu alte culori.totuși, ele nu ar trebui să supraîncărcă spațiul astfel încât să nu devină prea "blande".
 • Bej. Această culoare aparține și clasicilor. Arată grozav atât cu tonuri contrastante, cât și cu tonuri similare.

desen

Elaborarea unui design armonios în camera de zi depinde în mare măsură de stilul pe care l-ați ales pentru el. Deci, un ansamblu realizat într-un stil modern este recomandat a fi completat cu structuri modulare de nuanțe laconice. Acestea pot avea suprafețe lucioase și inserții de sticlă (de exemplu tabletele).

Într-un stil futurist de înaltă tehnologie, o canapea modulară din piele și dulapuri (podea și perete) cu suprafețe lucioase vor arăta spectaculoase.

Soluții similare sunt potrivite pentru un alt stil modern - minimalism. Pentru el, ar trebui să cumpărați mobilierul cel mai simplu și discret din forma corectă.

În ansamblurile clasice, structurile din lemn de nuanțe calme și pastelate arată cel mai bine. Seturile de căști non-standard cu crom și metal în interiorul respectivelor arata nepotrivite și disharmonice. Prefer forme tradiționale și decorațiuni de mobilier modular.

Prezentare generală a celor mai buni producători

Să ne familiarizăm cu un mic rating al celor mai buni producători, producerea de mobilier modular de înaltă calitate pentru camere de zi:

 • Ikea (Olanda);
 • Factory Swan (Italia);
 • Compania italiană ediția Natuzzi;
 • Fabrică din Belarus "Rechitsadrev";
 • Derelikt (Polonia);
 • Fabrica de mobilă "Courage" (Rusia);
 • Societatea Zarechie (Rusia);
 • O altă companie poloneză MebDom;
 • Giulia Novars (Rusia);
 • Studbrock (Germania).

Toți producătorii listați sunt bine-cunoscuți și cunoscuți. În sortimentul lor există produse fabricate dintr-o varietate de materiale - de la lemn natural la metal greu. Este demn de remarcat faptul că produsele marcilor italiene și germane sunt mult mai scumpe.

Sfaturi pentru alegere

Alegerea mobilierului modular de înaltă calitate pentru camera de zi trebuie să fie luată în serios și cu scrupulozitate, pentru a nu se împiedica bunurile de calitate scăzută.

Ar trebui să căutați unul sau alt model după următoarele criterii:

 • Calitatea materialelor. Designul modular trebuie să fie realizat din materiale ecologice și sigure. Aveți grijă cu opțiunile care sunt prea ieftine, deoarece sunt adesea făcute din materiale toxice.
 • Construiți calitatea. Acordați atenție calității construcției structurii. Toate piesele trebuie să fie executate cât mai exact și mai fiabil posibil.Dacă sistemul modular este făcut conștiincios, atunci elementele sale pot fi amplasate nu numai în hol. De exemplu, secțiunile unei canapele rectangulare sau de colț de o înaltă calitate vor arăta plăcut din punct de vedere estetic în dormitor sau cameră pentru copii.
 • Dimensiuni. Dimensiunile structurilor modulare ar trebui să se potrivească perfect în aspectul existent. Deci, pentru un living mic sau un hol îngust, cea mai bună opțiune ar fi un model mini care ocupă puțin spațiu, dar va fi util și funcțional.
 • Design. Încercați să alegeți un mobilier modular, care este potrivit în stil și umbre la interiorul principal. Nu ar trebui să diluați atmosfera clasică cu versiuni ultra-moderne cu inserții cromate, iar în interiorul modern, produsele din lemn îmbătrânite artificial nu vor arăta.
 • Producator. Experții recomandă să contactați numai producătorii bine-cunoscuți care s-au dovedit pozitiv în decursul anilor. Astfel, vă veți salva de la cumpărarea unor structuri de calitate scăzută care nu vor dura mult timp.

Pentru a afla cum să faceți mobilier modular cu propriile mâini, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor