Mobilier tapițat pentru camera de zi: opțiuni frumoase în interior

Alegerea mobilierului tapițat este o etapă importantă în amenajarea camerei de zi. Fotolii și canapelele ocupă, de regulă, un loc central în cameră. Ele creează confort și confort. Mobilierul are o serie de caracteristici asociate în primul rând cu sarcina funcțională. Atunci când alegeți canapele și scaune pentru camera de zi, este de asemenea important să acordați atenție calității cadrului, umplerii și tapițeriei mobilei, precum și stilului acesteia. Trebuie să respecte designul interior.

Caracteristici speciale

Mobilierul tapitat ar trebui să se potrivească stilului existent al interiorului camerei de zi, amestecând armonios culoarea, textura și forma cu restul elementelor de design din apartament. Mărimea și forma camerei în sine au o mare importanță.

O canapea pentru un living spațios va fi foarte diferită de o canapea compactă concepută pentru o cameră mică.

În plus, sunt luate în considerare funcțiile care trebuie îndeplinite de mobilier - pentru întâlniri zgomotoase cu prietenii, pentru o seară relaxantă singură sau într-un cerc familial îngust, pentru întâlniri de afaceri sau recepții de lux, pentru o familie mare sau mică etc. mai multe zone și apoi aveți nevoie de alegerea mobilierului tapițat corespunzător pentru fiecare zonă separat. Mobilierul tapițat poate fi folosit rar (de exemplu, într-o casă de țară) sau invers, să fie un loc de întâlnire zilnic pentru familii.

Mobilier tapitat în sufragerie poate, de asemenea, ocazional servi ca o sejur de noapte pentru oaspeți. În acest caz, alegeți canapelele și scaunele potrivite, modele destul de largi și lungi.

Camera de zi poate fi o cameră separată sau combinată cu o bucătărie, dormitor, birou etc. În acest caz, mobilierul vă va permite să separați zona pentru a primi oaspeții. În acest caz, canapeaua nu trebuie să stea lângă perete, ci pe frontiera condiționată a camerei de zi, ca și cum ar fi separată de o altă zonă.

Este la fel de important să țineți cont de ce aveți nevoie de un kit achiziționat. Uneori, întreținerea corespunzătoare a mobilierului asigură durabilitatea acestuia, dar necesită mult timp și bani.

specie

În funcție de funcționalitate și stil, mobilierul tapițat din camera de zi poate varia semnificativ. Există mobilier tapitat de elită pentru camere de zi moderne spațioase, canapele compacte cu glisante transformatoare pentru camere mici, seturi de colț sau în formă de "p", canapele și fotolii, precum și mici otomane confortabile pentru oaspeți.

În funcție de scopul mobilierului tapițat, designul canapelei poate fi diferit. Pentru întâlnirile aglomerate și vizionarea confortabilă a seriilor, canapelele de colț sunt cele mai potrivite. În plus, o astfel de canapea poate fi transformată într-un pat mare. De asemenea, este importantă prezența unei cutii interne sub unitate de ședere. Canapele de transformare îndoite sunt foarte practice în cazul în care casa nu are o cameră separată pentru oaspeți. Pe această canapea pot fi aranjate pentru noapte câteva persoane.

Modelele modulare vă permit să modificați forma și dimensiunea mobilierului tapițat. în funcție de necesități. Modulele separate pot fi rearanjate, combinate sau deconectate.

Acest lucru permite iubitorilor de permutări să actualizeze situația sau să adapteze mobilierul tapițat la noile provocări.

materiale

Mobilier tapițat poate fi realizat din materiale artificiale și naturale. Textilele pot fi folosite ca tapițerie (de exemplu, velur, in, tapiserie, divizat, flox și altele), piele, inclusiv artificiale, sau blănuri.

Anterior, alegerea materialelor naturale costisitoare a fost justificată de faptul că nu se consumă atât de repede ca cele artificiale. Dar astăzi, atunci când producătorii de materiale artificiale garantează durabilitatea lor, acest lucru nu mai este un argument atât de greu atunci când alegeți placarea cu materiale textile sau piele. Adesea, producătorii combină diferite materiale.

Din ce în ce mai mult, designerii se opresc în alegerea pieilor naturale. Mobilierul din piele este, desigur, scump. Cu toate acestea, principalul său avantaj este rezistența la uzură. Reparați și curățați acest mobilier va avea doar ocazional și nu va fi dificil. Tapițeria din piele oferă canapelei mai mult lux și brutalitate.

Pielea artificială sau textilele se justifică în cazul în care este nevoie de o tapițare economică, iar mobilierul trebuie protejat cât mai mult posibil de daune (de exemplu, gheare de animale sau trucuri ale copiilor mici).Pentru a face acest lucru, există multe echipamente speciale de protecție pentru îngrijirea produselor fabricate din materiale artificiale. Cu toate acestea, din principalele dezavantaje, merită menționat faptul că este dificil de respirabil, motiv pentru care nu doriți să stați într-adevăr pe o astfel de canapea pe vreme caldă, precum și o uzură rapidă a produselor.

În cazul în care mobilierul tapitat ar trebui să asigure căldură și confort în zilele reci, tapițeria textilă, care poate fi făcută din velur sau blană scurtă, este perfectă. Astfel de mobilier necesită curățare frecventă, cel puțin cu un aspirator.

culoare

Canapele și fotolii pentru camera de zi ar trebui să se încadreze armonios în stilul general al camerei. Un rol important îl are gama de culori. Atunci când alegeți culoarea mobilierului, este important să luați în considerare nu numai designul camerei de zi, ci dimensiunea acesteia. Mobilier în tonul de pereți este mai bine să aleagă pentru o cameră mică. Culorile contrastante reduc vizibil doar camera.

Mobila de nuante neutre, de exemplu, gri sau bej, armonizează perfect cu orice interior. Spre deosebire de mobilierul tapițat de nuanțe strălucitoare, nu se va obosi și nu va ieși din modă. Alegerea mobilierului gri sau de lumină bej, nu vă puteți îngrijora dacă trebuie să schimbați mobilierul cu următoarea reparație.

Această canapea merge bine cu orice paletă și se potrivește mai ușor în orice stil.

Mobilierul de culoare albă era la modă în orice moment. Nu va face camera înghesuită, se va potrivi cu ușurință atât în ​​interiorul modern, cât și clasic, va crea un sentiment de curățenie și ușurință. Canapele și fotoliile de culori liniștitoare se strecoară în interiorul camerei de zi, permițându-vă să realizați armonie și reținere în design.

Absolut efectul opus poate fi obținut prin selectarea căștilor de nuanțe luminoase. Mobilierul devine o atingere luminată, centrul interiorului, care lucrează la o bună dispoziție și confort, pune accentele în mod corect și devine un punct culminant, o atingere luminată. O soluție interesantă este o combinație de nuanțe reci ale pereților cu culori calde de mobilier tapitat. Apoi camera de zi arată elegantă și modernă.

Luminos contrasting mobilier - ideal pentru camere mari cu tapet luminos. Mobilierul turcoaz va reînvia designul, va face camera interesantă și luminoasă. Nuantele inchise ale mobilierului vor da o expresie interiorului general al livingului cu pereti usori.

stiluri

După cum sa menționat mai sus, alegerea mobilierului ia în considerare întotdeauna stilul general al camerei.

Zona de living cu mobilier tapițat ar trebui să fie în armonie cu restul interiorului. Poate fi făcută în tonul decorului general al camerei sau în contrast cu ea. O cameră de zi modernă în stilul modern de înaltă tehnologie necesită un design elaborat de mobilier care să fie cât mai funcțional posibil. O canapea, precum și scaunele, pot avea o lampă încorporată sau o lampă de designer, rafturi alunecoase și cotiere. Cel mai adesea, mobila are tapițerie din piele.

Mobilier tapițat în camera de zi clasică este completată de o lampă de podea, perne frumoase moi. Clasic vă permite să combinați materialele și pielea, combinațiile monocrome și contrastante. Mobilierul clasic poate avea un decor bogat în stil baroc (picioarele curbate, spatele ondulat și curbat al canapelelor, franjuri).

Stilul minimalist se caracterizează prin forme simple de mobilier stricte, nuanțe monofonice, design simplificat de canapele și fotolii fără decor inutil.

Pentru interiorul în stilul Provence, sunt caracteristice combinații de nuanțe de liliac alb, bej sau luminos, precum și culori roz și albastru. Tapițeria este adesea făcută din textile, de obicei țesături naturale, cum ar fi velur, catifea, mătase cu motive florale ca model.

Stilul scandinav presupune prezența unui simplu mobilier de o singură culoare (fără modele și texturi simple), oferind confort și fără a ieși din designul general.

Accenturi strălucitoare - perne, picturi, cutii.

Stil Loft - modern, dinamic. Canapele de colț moale confortabile din piele de nuanțe întunecate reflectă această direcție cât mai bine posibil.

Cum sa alegi?

Desigur, alegerea unei canapele moi pentru camera de zi - o chestiune de gust și nevoi ale locuitorilor. Pentru camerele de zi mari alegeți, de obicei, un set de canapele și scaune. Acesta poate fi, de asemenea, un set care include o canapea mare, o canapea pentru doi și un fotoliu. O soluție excelentă - când canapelele și scaunele înconjoară o masă de cafea. Aceasta este o opțiune ideală pentru o sală de întâlniri mare cu prietenii, socializarea.

Pentru o cameră mică de 18 metri pătrați. m mai convenabil o canapea colt sau alte mobilier compact. Este mai bine să plasați canapeaua pe perete. În acest caz, camera va fi un spațiu mai mic pentru alte obiecte de interior. Pentru ambele camere de zi mari și mici, puteți alege un modul. Dacă este necesar, modulele sunt schimbate sau plasate în jurul camerei, dacă oaspeții sunt în casă.

Clasic - un set de canapea, cadouri și scaune în același stil. Acest set de mobilier este potrivit pentru camera de zi, care adesea găzduiește întâlniri cu prietenii. Este ușor să se încadreze în interior, este destul de funcțional. Dacă v-ați hotărât exact ce aveți nevoie, puteți începe să căutați opțiuni potrivite.

Deci, este important să determinați de la care material aveți nevoie de un set (cadru din lemn sau PAL, din piele sau tapițerie textilă). Trebuie remarcat faptul că cadrul PAL este economic, dar nu cea mai durabilă. Este mai bine ca cel puțin cadrul să fie făcut din lemn. Aceste mobilier va dura cel puțin 10 ani.

Umplutura poate fi din latex sau din spumă poliuretanică mai ieftină (PUF), care este preferată față de cadrul vechi de pe arc. O opțiune de umplere destul de costisitoare este un latex fabricat din bușonul unui arbore de cauciuc. Latexul este durabil, este mai puțin probabil să provoace alergii, este un material natural și va dura cel puțin 10 ani.

Este important atunci când alegeți un set de mobilier tapitat pentru a nu depăși stilul și culoarea camerei de zi.

Ar trebui să completeze interiorul, oferind nu numai confort, ci și să fie încorporat armonios în designul general al livingului.

Exemple frumoase și opțiuni

Cameră elegantă de zi, stil loft. Canapea din piele albă din piele, cu accente negre, arată minunat în interiorul camerei de interior alb-negru.

Frumos mobilier tapițat se potrivesc perfect în interiorul camerei de zi într-un stil clasic. Decorul baroc al canapelei, fotolii și masuta de cafea cu picioarele curbate, modelele de pe tapițeria și cadrul exterior sculptat în sufrageria cu pereți de culoare bej-roz, creează o atmosferă confortabilă și caldă pentru primirea oaspeților.

Modă canapea modulară în camera de zi în stil high-tech. Calitățile neutre, concisitatea și funcționalitatea apar în prim plan.

Nuanțe delicate interioare în stilul Provence. O canapea moale, confortabilă, cu un model floral distinct, separă zona de cameră de sufragerie și bucătărie.

Pentru informații despre cum să efectuați reparații și să trasați singur canapeaua, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor