Rafturi în sufragerie: design modern și practic

 Rafturi în sufragerie: design modern și practic

În orice casă există sisteme de stocare funcționale. Acestea includ nu numai dulapuri și dulapuri, dar și rafturi convenabile. Astăzi vom vorbi despre design-urile moderne și rolul lor în proiectarea camerei de zi.

Caracteristici speciale

Vremurile pereților masivi și dulapurilor s-au încheiat. Designerii încearcă să creeze spații libere, maxim deschise chiar și în cadrul stilurilor tradiționale. Această tendință este mai consistentă cu rafturile și rack-urile deschise. Rafturi în sufragerie - nu este doar un sistem de stocare. Ele ajută la formarea spațiului intern, evidențiind zonele necesare în el.

În plus, rafturile de formă neobișnuită sau de culoare devin obiecte decorative. Această funcție va efectua mai multe rafturi, consolidate la diferite nivele.

materiale

Materialul determină nu numai rezistența raftului. Forma, designul și caracterul obiectului, precum și direcția sa de stil depind de acesta. De aceea, în multe privințe depinde de material cât de adecvat este inscripționatul în interior. Producătorii oferă rafturi din materiale tradiționale și neobișnuite:

lemn

Este cel mai confortabil pentru percepție. Creează un sentiment de confort, liniște și siguranță. Ratele diferite sunt textura și culoarea foarte diferite. Acest lucru vă permite să alegeți mobilier care este potrivit pentru interioare de la țară la mansardă. Lemnul este ușor de manevrat, decora, creează obiecte neobișnuite cu propriile mâini.

PAL, MDF, LMDF

Panourile din lemn reciclate sunt ieftine, sunt bine concepute și pot rezista unei încărcături mari, de exemplu cărți. Există culori mată și lucioase, luminoase și nuanțe liniștitoare de lemn.

metal

Vă permite să încorporați desenele neobișnuite. Arată interesant în combinație cu elemente de sticlă și lemn.Rafturile metalice vor decora nu numai saloane în stil loft și camere de zi hi-tech.

Produsele forjate sunt potrivite atât în ​​interiorul clasic, cât și în stilul rustic.

sticlă

Numai pentru rafturi ușoare. De asemenea, realizați ecrane decorative din sticlă pentru rafturi.

ghipsocardon

Este posibil să faceți o nișă, un stand TV și o bibliotecă din foi de GKL. Structurile sunt ușor de vopsit și decorate și puteți crește rezistența folosind profile metalice. Este convenabil să le faceți din gips-cartonul rămas de pe perete.

plastic

Potrivit pentru compoziții de rafturi decorative. Acest material este prezentat astăzi într-o gamă bogată de culori. În plus, există rafturi din plastic destul de ieftin.

desen

Bazele unei varietăți de soluții de design sunt doar 4 tipuri de modele. Luați în considerare în detaliu.

rafturi

Rafturile constau din suporturi verticale și rafturi atașate acestora. Ajută la plasarea frumos și compactă a unei mulțimi de lucruri. Rack-ul poate fi asamblat din aproape orice material: de la lemn la gips-carton.

Designerii îi folosesc adesea pentru zonarea unui spațiu sau transformarea acestuia într-un element decorativ.

Rafturile pot fi amplasate la un unghi față de podea, iar celulele - diferă în formă și înălțime sau se urcă pe scară. Există construcții de formă complexă, în interiorul cărora există un loc pentru citire. Rafturile rafturi cilindrice și integrate ajută la păstrarea spațiului unei încăperi mici.

colț

Rafturi de colț camere frumos proiectate mici. Puteți utiliza secțiuni triunghiulare de rafturi, structuri modulare sau transformatoare. Rafturile ușoare vă permit să plasați flori și suveniruri, iar opțiunile modulare sunt potrivite pentru cărți.

Din rafturi modulare (pătrate sau dreptunghiulare, deschise și vitrate) este ușor de asamblat o compoziție abstractă pentru camera de zi. În interiorul tradițional, sunt utilizate rafturi din lemn, iar în cele progresive puteți experimenta chiar și cu plastic.

fals

Agățat numit rafturi înguste pentru fotografii și trivia. Ele sunt adesea decorate cu zone libere ale zidurilor.

Designerii experimenteaza foarte mult forma si designul, facandu-le verticale, curbate sau suspendate din tavan. Rafturile au doar o funcție decorativă, astfel încât ele pot fi din sticlă.

În diferite stiluri

Acum să ne dăm seama cum să alegeți un raft sau un raft astfel încât să fie în armonie cu decorul camerei de zi. Pentru aceasta trebuie să țineți cont de stilul de design și de atmosfera spațiului.

clasic

Trăsături distinctive ale stilului sunt reținerea, lupta pentru armonie perfectă și recurs la cultura antică.

Pentru un interior clasic, sunt preferate modele din lemn natural. Ele pot fi decorate cu sculpturi, plăci metalice forjate și rafturile rafturilor - pentru a se asemăna cu capitalele coloanelor. Este important ca subiectul să fie complet și simplu.

baroc

Pentru pretențios, un pic de lux teatral, astfel încât toate piesele de mobilier sunt bogat decorate: cu elemente de bronz sau aurit, sculptate sau forjate. Materialul preferat este lemnul. Poate combinația sa cu piese de sticlă și metal.

Muzică country

Pentru acest stil se potrivesc lemn natural sau în vârstă. Suprafața sa este vopsită sau vopsită. Este bine combinat cu metalul închis. Se pare că regimentul este făcut manual de proprietar.

Provence

Simplitatea fermecătoare a acestui stil este evidențiată de rafturile din lemn.Cel mai adesea ele sunt mici, forme complicate, decorate cu sculpturi sau picturi, nuante albe sau pastelate.

Tehnologie înaltă

Elementele de mobilier se transformă în compoziții abstracte Stilul este caracterizat de o formă geometrică clară, culori contrastante, o combinație de metal și sticlă și detalii cromate. Puteți utiliza panouri lucioase MDF, din plastic, gips-carton.

pod

Experimentele cu materiale (conducte vechi de apă) și forma sunt binevenite. Elementele moderne sunt combinate complex cu cele tradiționale.

etnic

Stilul inspiră din diferite culturi, datorită cărora apar obiecte de formă și decor neobișnuit. Realizate numai din materiale naturale: lemn, tije, corzi.

Cum sa alegi?

Câteva sfaturi care sunt mai bine să se acorde atenție, alegând rafturi pentru sala:

 • Decideți asupra scopului subiectului. Este mai bine să vă imaginați imediat ce va fi stocat pe el. Pe baza acestui aspect, alegeți materialul, dimensiunea și designul.
 • Rafturile de perete sau rafturile de formă neobișnuită atrag atenția. Puteți să le faceți o "evidențiere" a interiorului. Este mai bine să așezați rafturile pe o suprafață netedă de culoare contrastantă.
 • Dacă rafturile joacă un rol de sprijin, ridicați variante simple de formă clară și o cantitate minimă de decor. Puteți să o faceți singur.
 • Luați în considerare locația și dimensiunea în avans. Este mai bine dacă sunt fabricate din același material.
 • Culoarea este, de asemenea, importantă. Ar trebui să aleagă o nuanță care este combinată cu restul mobilei și nu se îmbină cu pereții.
 • Întrebați cât de mult poate încărca modelul dvs. De exemplu, rafturile de transformatoare de colț nu sunt proiectate pentru obiecte masive.
 • Nu ar trebui să economisiți pe calitate: panourile din PAL și MDF trebuie să fie netede, fără scuame și chipsuri și accesorii - atașate în siguranță.

Unde pot să spun?

Spațiu pentru rafturi este în orice interior. Designerii oferă diferite opțiuni de aspect:

 • Pe un zid liber.
 • În colțuri.
 • În fereastra de deschidere.
 • Pe tavan.

Rafturile sunt plasate nu numai de-a lungul pereților: structura pentru stocarea cărților se va opri din spațiul de lucru sau din spațiul pentru citire. Ca partiție temporară, puteți utiliza rafturile de transformare, dacă este necesar, schimbând amplasarea pereților.

Rafturile din sticlă nu împiedică spațiul. Acest lucru poate fi folosit pentru a decora pereții în camera de zi mică. În camerele mai mici, mobilierul ușor arată mai bine: chiar și obiectele masive par mai ușoare.

Structurile colțarului din spatele canapelei vor găzdui în mod compact cele necesare. Camera în același timp nu va părea îngrădită. Spațiul de depozitare pentru cărți și articole mari va fi o secțiune de rafturi, iar ghivecele pot fi așezate pe raftul de podea.

Ce să punem?

Conținutul rafturilor contribuie la formarea atmosferei camerei de locuit și discută despre proprietari: stilul lor de viață, gusturile și valorile. Multe decorează camera cu fotografii, obiecte neobișnuite sau obiecte neobișnuite. Le puteți pune pe raft și le puteți pune pe rafturi înguste pentru lucruri mici.

Vasele de flori plasate corespunzător vor transforma camera într-un colț al grădinii magice. Este convenabil să se utilizeze rafturi, rafturi de sus de rafturi sau desene în fereastra de deschidere pentru flori. Este mai bine să le umpleți cu plante mici, cum ar fi violete, astfel încât camera de zi să rămână ușoară. Rafturile rezistente din lemn, MDF sau gips-carton dublu rezistă unei colecții de cărți, feluri de mâncare frumoase și alte obiecte masive. De asemenea, puteți găsi un loc sub televizor sau difuzoare.

Dar rețineți: este necesar să se mențină ordinea pe rafturi.Praful, o abundență de bluze, cărți cumva aruncate la gunoi, vor strica impresia camerei.

Cum de a decora?

Dacă aveți mobilier vechi - rafturi modulare sau garderobă, atunci încercați să schimbați designul. Obiectul reconfigurat va deveni centrul compozițional al spațiului și va salva cel puțin 10.000 de ruble.

Luați în considerare mai multe moduri de a restaura obiectele vechi:

 • Pentru a picta cu vopsea albă sau neașteptat de strălucitoare: verde deschis, albastru, roșu. În cazul în care dimensiunea suprafeței permite, puteți face o culoare stretch sau vopsea cu acrilic. Pentru a transforma rafturile modulare din epoca sovietică în modernă, îndepărtați peretele din spate și repopiți-l.
 • Decora folosind tehnica decoupage, decora cu sculptură, mozaic sau țesătură. Rezultatul va fi adiții drăguțe la interior într-un stil rustic sau etnic.
 • Schimbați designul: de la un raft vechi primiți cel puțin două noi. Dulapul sau biblioteca pot fi transformate într-un suport. Pentru a face acest lucru, trebuie să scoateți ușile și picioarele (dacă acestea erau) și să puneți rafturile lipsă. Acesta va actualiza doar suprafața.

Exemple frumoase în interior

Scopul principal al acestui rack este un aranjament convenabil de cărți.Numai cornișorul din partea de sus indică stilul său clasic. Datorită acestui detaliu, nu încalcă armonia interiorului clasic. Rafturile originale atrag atenția și, prin urmare, reprezintă o parte importantă a compoziției. Fără ei, situația va deveni normală, dar dacă există multe astfel de obiecte, oaspeții își vor pierde orientarea în spațiu.

Interesant este un raft suspendat în stil retro, precum și rafturi unice de uz casnic din resturile de gips-carton. Astfel de desene vă permit să amplasați frumos cărți și trivia în colț, iar lumina de fundal (dacă există) creează o atmosferă de magie.

Rafturile decorative umple cu succes spațiul de deasupra canapelei. Puteți utiliza, de asemenea, compoziții elegante de rafturi suspendate.

Cum să faci un raft interesant cu mâinile tale, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor