Sideboards pentru feluri de mâncare în sufragerie: soluții elegante pentru interior

Primele dulapuri și dulapuri pentru mâncăruri au fost făcute în Franța la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Acest mobilier a primit o circulație largă în cercuri de nobilime și cetățeni bogați. La acel moment era la modă să paradeze feluri de mâncare ceramică scumpe și tot felul de articole de decor de porțelan. De atunci, moda pentru aceste articole de mobilier în cercurile cele mai înalte ale societății a rămas neschimbată. Și în prezent aproape oricine poate cumpăra un bufet bun și nu prea scump în sufragerie.

specie

Ca regulă, blaturile sunt achiziționate doar pentru camera de zi, astfel încât producătorii oferă o mare varietate de direcții diferite de stil ale acestei bucăți de mobilier de pe piață, astfel încât cumpărătorul să poată alege cu ușurință mobilierul potrivit pentru oricare dintre stilurile de design. Prin configurația dispozitivului, tablele pot fi împărțite în următoarele tipuri:

 • modele standard, în formă de dulapuri obișnuite;
 • toalete de perete mici;
 • modele de perete pline și joase;
 • Sideboard cu usi din sticla;
 • modele încorporate;
 • variații unghiulare, indispensabile în încăperile unde este necesar să se salveze spațiul liber;
 • modele modulare și secționale.
7 fotografie

Cele mai obișnuite și mai căutate soluții de stil în proiectarea acestui tip de mobilier includ următoarele opțiuni:

 • stil etnic sau Stilul ecologic. Pentru fabricarea modelelor de mobilier din această categorie se folosesc exclusiv materiale naturale de cea mai înaltă calitate. De regulă, acestea sunt tipuri scumpe de lemn, adesea decorate cu sculpturi frumoase sau fronturi vopsite;
 • bun vechi „Clasic“. Mobilierul acestui stil se distinge prin strictețea formelor și liniilor sale, ceea ce face posibilă integrarea cu succes a acestuia în mai multe stiluri din interior. Pentru producția sa se folosesc și lemn natural. Cel mai adesea, modelele au dimensiuni impresionante și sunt potrivite pentru camere spațioase. În mod deosebit frumos în interiorul camerei de zi arata clasic alb sideboard-uri;
 • mobilierul în stil "Modern". Modelele au o versiune mai modernă de execuție, se caracterizează prin simplitatea formelor și absența unui decor complicat. În producția acestui mobilier se pot folosi nu numai materiale naturale, dar și artificiale, ceea ce reduce semnificativ costul produsului final și îl face disponibil pentru o gamă largă de cumpărători.

Cum sa alegi?

Înainte de a merge la salonul de mobilier pentru a obține un bufet de lux în sufragerie, ar fi frumos să te gândești la ce scop vei folosi acest mobilier. Dacă funcția principală va fi redusă la depozitarea seturilor de porțelan scumpe, sticlă Bohemian sau cristal, atunci ar trebui să optați pentru tablouri laterale, vitrine cu iluminare încorporată sau modele cu fațade mari glazurate.

Funcționalitatea dulapului sau a blatului, care este achiziționată pentru depozitarea ustensilelor, este, de asemenea, foarte importantă.

Astfel, modelele moderne de servitori pot fi împărțite în următoarele tipuri în funcție de utilitatea lor:

 • tablouri lateraleAceste modificări, în plus față de multe rafturi și secțiuni convenabile, au în proiectare o nișă specială pentru instalarea de aparate de uz casnic, cum ar fi un televizor sau sistem home theater.Astfel de modele sunt perfecte pentru camerele de zi moderne din apartamente, unde adesea le place să se adune într-un cerc cald de acasă cu întreaga familie;
 • modele de colț, sunt eliberate atât pentru camere spațioase, cât și pentru camere mici. Diferitele modificări pot avea una sau mai multe secțiuni și variază foarte mult în dimensiunile lor;
 • tradițional bufetele sunt un clasic al genului pentru depozitarea articolelor de masă scumpe și a produselor din porțelan. Modelele tip bufet sunt de asemenea disponibile pentru diferite stiluri de interior de la clasic la modern;
 • casetă de prezentare servantă - un model vertical, elegant, în formă asemănătoare cu o carcasă îngustă, cu scopul principal de a servi drept vitrină pentru articole scumpe. Modelele sunt adesea produse cu iluminare interioară încorporată, care permite crearea în seara a unei atmosfere romantice confortabile în sufragerie.

Dacă în afară de feluri de mâncare intenționați să depozitați în bufet și alte lucruri de care aveți nevoie în viața de zi cu zi, atunci ar trebui să acordați atenție modelelor cu ușile neglijate în partea de jos a produsului, cu mese laterale încorporate și sertare surde. Producătorii moderni de tablete oferă multe modele care diferă în funcționalitatea lor. Acestea pot fi:

 • modele cu număr diferit de secțiuni, cu două uși, precum și cu modele cu trei sau patru uși;
 • produse cu fund închis sau deschis;
 • modele cu pereți din oglindă sau spate înghețate;
 • produse cu decor elegant elegant sau fără decor suplimentar;
 • toate modelele din sticlă sau cu rame din lemn, sertare, rafturi și uși.

Selectie pentru design interior

Alegerea oricărui mobilier depinde în mod direct de stilul în care se realizează designul interior. De exemplu, dacă camera dvs. de zi este decorată în stil "Provence" sau "Chebbi-chic"atunci când alegeți mobilier, este mai bine să acordați preferință tonurilor de lumină sau albe. Într-un astfel de interior, un bufet alb va arăta perfect. Dacă vă opriți alegerea pe modelul alb, este foarte important să acordați atenție dimensiunilor sale. Dulapuri și dulapuri spațioase, cu multe rafturi și sertare convenabile, vor fi potrivite în camere spațioase și în camere de zi mari, unde accentuează luxul rafinat și eleganța interiorului. Dar într-o sală foarte mică, este mai bine să te limitezi la un mini-model cu o ușă.

Tabla de mâncare, realizată într-un design clasic, se poate potrivi în aproape orice interior. În aparență, aceste modele arată bufete tradiționale, singura diferență este compartimentele de depozitare suplimentare. Ușile inferioare, spre deosebire de ușile superioare, în astfel de modele nu sunt glazurate - această cerință obligatorie se aplică tuturor modelelor clasice de laterale. Prin achiziționarea unui astfel de model în sufrageria dvs., puteți personaliza cu ușurință toate ustensilele de bucătărie necesare în partea inferioară a bufetului, lăsând partea superioară pentru seturi frumoase de cină, vase, ochelari și alte obiecte din porțelan elegant.

Bufetele realizate în întregime din lemn natural nu sunt ieftine, dar arata mai luxoase si vor servi mult timp familiei. În vânzare puteți găsi un număr mare de variante de culori ale modelelor clasice: de la dulapuri orbitoare alb la dulapuri complet negre pentru feluri de mâncare. Modele cu aspect deosebit de bogat, dotate cu iluminare interioară.

Proprietarii apartamentelor mici, care cu siguranță doresc să-și decoreze camera de zi cu un dulap elegant pentru mâncăruri, este cel mai bine să opteze pentru modelul de colț,care este considerată una dintre cele mai convenabile modificări ale acestui produs, deoarece are avantaje speciale în proiectarea sa. Printre principalele caracteristici de acest tip se numără următoarele:

 • designul acestui model se potrivește cu ușurință în aproape orice stil de interior, este perfect pentru ambele camere spațioase și foarte mici, salvând proprietarii casei o mulțime de spațiu liber;
 • dacă este selectată o vitrină complet glazată, atunci nu se poate vorbi despre depozitarea obiectelor de uz casnic într-un astfel de dulap. Showcase-ul modelului este destinat exclusiv afișării în revista generală a seturilor scumpe și a obiectelor de artă;
 • De regulă, modelele de colț sunt în mare parte concepute pentru a arăta feluri de mâncare frumoase, deci dacă intenționați să depozitați unele articole de uz casnic, trebuie să alegeți modele, completate de dulapuri speciale și uși neglijate în partea de jos a mobilierului.

Indiferent de opțiunea pe care o alegeți, modelul ar trebui să se potrivească perfect liniei generale de proiectare a camerei. Este foarte important să alegeți mobilierul de stil adecvat și să fie combinat cu toate celelalte elemente de interior.

Sfaturi utile

Până în prezent, piața de mobilier oferă o varietate de dulapuri pentru depozitarea mâncărurilor care vor satisface chiar și cel mai discernământ cumpărător. Dar, înainte de a decide în cele din urmă cu privire la alegerea modelului pe care îl doriți, Se recomandă să se țină seama de toate nuanțele importante:

 • Primul lucru la care ar trebui să acordați atenție atunci când alegeți un bufet pentru feluri de mâncare este dimensiunea mobilierului. Un bufet mare și spațios, desigur, este o achiziție bună pentru casă, dar merită evaluat în mod rezonabil posibilitățile de a plasa o astfel de mobilier solid în sufrageria dvs. Dacă sunteți înghesuit în spațiu liber, este mai bine să refuzați o astfel de achiziție, acordând preferință modelelor mai puțin voluminoase. Și dimpotrivă, dacă sunteți proprietarul fericit al unei camere de zi foarte spațioase, nu ar trebui să-l decorați cu un mic bufet și cu vitrină. Cât de frumos nu v-ar părea în magazin - într-o cameră mare, astfel de mobilier se va pierde vizual;
 • cel de-al doilea lucru pe care ar trebui să-l acordați o atenție deosebită atunci când alegeți un dulap pentru feluri de mâncare este calitatea structurilor și fiabilitatea rafturilor, care trebuie să reziste la o încărcătură mare;
 • atunci ar trebui să vă asigurați de puterea și transparența absolută a geamului din față.Deoarece orice blat este destinat în primul rând pentru demonstrarea obiectelor din interior, transparența sticlei, în spatele căreia vor fi amplasate, ar trebui să fie ideală;
 • accesoriile produsului ar trebui, de asemenea, să fie verificate cu atenție, toate mânerele de pe bordura ar trebui să fie confortabile și fiabile, iar culoarea mobilierului ar trebui să fie cu siguranță în armonie cu restul mobilei din camera dvs. de zi.

Un bufet confortabil și frumos este un lucru indispensabil în orice casă. Și dacă, atunci când o alegeți, țineți cont de parametri importanți, cum ar fi: dimensiunile corecte, o combinație bună cu designul camerei, confortul și siguranța în exploatare și ecologia materialului din care face modelul, apoi împreună cu blatul veți obține confort maxim și vă decorați camera de zi cu o mică capodoperă de mobilier art.

Pentru a afla cum să restabiliți în mod independent o placă de bătrână veche în tehnica de decupaj, care va fi o adăugare ideală în camera de zi Provence, a se vedea mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor