Cum de a alege un suport în sufragerie?

 Cum de a alege un suport în sufragerie?

Abordarea modernă a amenajării camerei de zi depinde de mobilier. Luați cel puțin o unitate de rafturi: astăzi un astfel de accent este deosebit de popular - înlocuiește dulapurile mari și se distinge prin funcționalitatea sa. Astfel de mobilier este în special în cerere în aranjamentul halei - o cameră care este inima casei. Cu toate acestea, nu toate modelele merită să fie cumpărate. Vom înțelege subtilitățile alese.

Caracteristici speciale

Rafturile din camera de zi sunt o piesă deschisă de mobilier cu multe rafturi. Aceasta este masa rafturilor, unite de un cadru comun de metal sau lemn și derivații săi. Rafturile pot varia în configurație și mărime, ceea ce se reflectă în forma generală a produsului. Acest lucru vă permite să alegeți modelul pentru o înregistrare specifică a camerei.

În acest caz, producătorii iau în considerare nu numai dimensiunile, ci și doi factori deosebit de importanți:

 • respectarea unui stil specific de design;
 • soluție de culoare.

Această piesă de mobilier este un accent ușor, ceea ce explică popularitatea acesteia. Datorită fațadei deschise, totul este în vizor. Cu toate acestea, deschiderea rack-ului este dezavantajul său. Cu atractivitate exterioară și funcționalitate ridicată, este capabil extern să creeze un sentiment de dezordine, plin de o mulțime de obiecte stocate pe rafturi.

Dezavantajul rafturilor deschise este, de asemenea, o tendință de acumulare a prafului, deoarece devine foarte rapid pe suprafața deschisă.

Rafturile din camera de zi sunt diferite de dulapurile și dulapurile, ferestrele și rafturile clasice suspendate. Acesta este un tip separat de mobilier, prin care puteți plasa elementele și accesoriile necesare, demonstrând în același timp unele dintre caracteristicile interioare. Stilul acestor produse este direct legat de materialul de fabricație, locația și metoda de umplere (funcționalitatea planificată).

numire

Datorită funcționalității sale, suportul din camerele de zi moderne îndeplinește mai multe sarcini:

 • vă permite să plasați obiecte mici pe rafturi fără a supraîncărca fiecare dintre ele;
 • prevede plasarea obiectelor dintr-o anumită zonă funcțională, combinând piesele mici împreună în scopul propus;
 • demonstrează anumite caracteristici ale stilisticilor, fiind decorat cu iluminat modern;
 • salvează zona utilă a camerei, creează spațiu pentru mișcare;
 • este o piesă de mobilier, prin care puteți realiza împărțirea spațiului.

În funcție de stilul de design specific luat ca bază, tema articolelor plasate pe rafturi se schimbă. De exemplu, într-un design clasic este potrivit să păstrați cărți pe ele, ceea ce este convenabil pentru fiecare gospodărie.

În proiectarea tendințelor moderne, este obișnuit să se utilizeze planul orizontal larg al suportului TV. Arată interesant și elegant. Această tehnică permite aranjarea maximă funcțională a sistemului video, a accesoriilor aferente (de exemplu, a discurilor), oferind o organizare clară a spațiului prin rack.

Rafturile de cărți sunt potrivite în direcțiile de vintage. Având culoarea și textura potrivită pentru transferul erei, aceasta vă va permite să demonstrați atmosfera ușoară, care adesea lipsește în încăperile cu o înălțime a peretelui și o înregistrare totală.Chiar și jucăriile pot fi stocate pe rafturi într-o astfel de cheie dacă nu sunt în afara imaginii generale a designului. De exemplu, acest lucru ar fi în mod special adecvat stilului de muzică country, care este inerent în utilizarea textilelor în multe dintre manifestările sale (perne de canapea, capse, scaune, canapea și scaune, o lampă de podea).

Utilizarea rafturilor pentru rafturile pentru jucării este de asemenea potrivită atunci când camera de zi este singura cameră de zi a apartamentului și trebuie să echipați un colț pentru copii, precum și zonarea spațiului.

Astfel de produse nu sunt destinate tacamurilor., deoarece există un risc mare ca acesta să se poată rupe accidental. Cu toate acestea, ocazional, aceste modele se păstrează și se fixează. Poate că cineva îi place această decizie, deși în realitate vasele unice sau figurinele de pe rafturi vor arăta mai armonioase. O caracteristică importantă este momentul locației: pentru ca acest mobilier să fie cât mai funcțional posibil, acesta trebuie să fie amplasat aproape de perete.

tipuri

Pe piața modernă de mobilier există numeroase modele de rafturi.

În mod convențional, ele pot fi împărțite în două grupe:

 • liniar;
 • corner.
 • În același timp, rack-ul poate fi deschis de la două părți sau să aibă planul de spate închis. Fiecare formular are o formă diferită.De cele mai multe ori produsul este un design dreptunghiular cu mai multe rafturi de diferite lungimi și lățimi. Puteți vedea rar simetrie în ele. De regulă, acestea sunt rafturi situate haotic, cu un loc de accent pentru televiziune.
 • Modelele simetrice respectă designul clasic. În ele există rafturi în mare parte de aceeași dimensiune. Ocazional, aceste produse sunt un suport cu o stivă mică sub plasmă, deasupra căruia se pot amplasa rafturi suplimentare.
 • Design deosebit de stilat și interesant cu ferestre din sticlă. În același timp, ideea de bază rămâne neschimbată: rack-ul nu schimbă designul, nu arată ca un vitrină. Poate fi îngustă și lungă, care este potrivită în special camerelor cu spațiu limitat, deoarece un astfel de produs înlocuiește peretele. Partea centrală poate fi deschisă sau echipată cu un dulap redus pentru un televizor cu sertare de tragere. Grosimea tuturor rafturilor este adesea egală cu caseta principală, care unește întreaga structură.

materiale

În fabricarea rafturilor folosiți diferite materii prime. Adesea acest mobilier este fabricat din lemn (și derivatele sale).Baza designului este formată din cadre verticale, rampe și rafturi.

Atunci când alegeți o varietate dintr-o matrice, preferința este:

 • pin;
 • fag;
 • mahon;
 • stejar

Dintre derivații sunt modele populare de PAL laminat, OSB și placaj.

Structurile metalice din camera de zi nu sunt potrivite, deși acest decor va arăta în direcțiile de design moderne. Adesea componenta rack-ului este sticla. Această tehnică vă permite să adăugați lumină și aerisire interioară, chiar dacă dimensiunea structurii este destul de mare.

Soluții de culoare

Paleta de culori a nuanțelor de rafturi se supune unui anumit stil. Majoritatea acestor produse sunt caracterizate de nuanțe naturale de lemn. Astăzi au preferatele lor. Se pune accentul pe modelele din umbra luminii și a stejarului întunecat, wenge, Sonoma. De la tonuri tradiționale în opțiuni de cerere la rece bej și nuanțe de ciocolată.

Culoarea neagră în finisaj este folosită mai rar. - creează o limitare vizuală a spațiului (geometria rigidă a rafturilor întrerupe stilul). Culoarea albă este una dintre cele mai populare. Ea lipsește spațiul limitat, permite utilizarea bibliotecii ca partiție, dar nu contrazice principalele detalii ale mobilierului.Este, de asemenea, convenabil prin faptul că se potrivește cu un stil diferit, fără a avea o legătură strânsă cu tipul de culoare al designului.

Locație în cameră

Metoda standard de amplasare a rack-ului este amplasarea în fața peretelui opus canapelei. Acest lucru economisește spațiu prin determinarea poziției zonei video. În cazul în care zona camerei este mică, iar rack-ul este conceput pentru cărți, este bine să-l puneți în zona de ședere. Aceasta poate fi o zonă de golf, o muchie de perete, o nișă. Nu e rău că va arăta pe partea adiacentă locației canapelei.

Modelul de colț este achiziționat pentru a economisi spațiuașadar, locația acestuia va depinde de caracteristicile camerei. Puteți să comandați un produs potrivit pentru caracteristicile halei, făcând astfel rack-ul, de exemplu, încorporat. Dacă nu există aproape nici un spațiu, este posibil să se utilizeze o abordare specială de proiectare, observând zona disponibilă pentru plasare care nu se suprapune locația detaliilor mobilierului. O soluție interesantă ar fi opțiunea cu rafturi sub formă de scară și ușile închise pe partea inferioară a produsului.

Se recomandă poziționarea modelului deschis pe ambele fețe de perete.

Cum sa alegi?

Pentru a cumpăra un suport a fost de succes, merită luată în considerare câteva nuanțe:

 • trebuie să o alegeți bine, având în vedere umbra mobilierului;
 • trebuie să alegeți dimensiunea rafturilor: înălțimea lor ar trebui să fie suficientă pentru a găzdui cărți, vase, figurine, cochilii de mare;
 • nu trebuie să uitați de fiabilitate: varianta de lemn este mai puternică și mai durabilă;
 • numărul de compartimente ar trebui să fie suficient, supraacoperirea compartimentelor este inacceptabilă;
 • pentru a nu se lupta cu locația televizorului, este logic să coreleze dimensiunea echipamentului cu spațiul alocat pentru acesta;
 • Este important să se țină seama de înălțimea: nu trebuie să fie mai mult decât creșterea proprietarului, altfel va crea disconfort în timpul funcționării;
 • modelul trebuie să fie selectat în același stil de design cu interiorul sălii;
 • închise rafturi sunt de dorit, deoarece acestea vor permite să eliminați elementele pe care nu doriți să lăsați în vedere;
 • decorul este de asemenea important: dacă modelul are mânere pentru rafturi închise, este de preferat să repetă, în funcție de textură sau formă, decorarea mobilierului principal, iluminarea peretelui.

Exemple frumoase în interior

Rack-ul ar trebui să arate elegant și atractiv.

Acest model va arata organic in multe ansambluri:

 • Un model simetric cu o nuanță bej cuplasați sub televizor și pe raftul de sticlă.
 • Arată un raft luxos sub interiorul general într-o nuanță de culoare brună închisă. Vă permite să organizați în același timp cărți, televizoare, mâncăruri și chiar și o lampă de birou. În același timp, totul arată elegant și armonios.
 • Modelul formei unghiulare cu un aranjament asimetric al rafturilor arată neobișnuit, care se potrivește armonios cu interiorul unui living spațios. Din cauza culorii albe, nu supraîncarcă situația.
 • Rack-ul sub peretele modular poate fi plasat în apropierea ferestrei. Aceasta va lumina zona de lucru a mobilierului. Imitarea unui design modular creează iluzia unei organizări clare, zonând rackul la destinația sa la locul de muncă și zona video.

Cum să faci un suport cu mâinile tale, vezi videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor