Cum de a alege un dulap pentru camera de zi?

Printre gama mare de mobilier oferite pentru a ridica un cabinet în camera de zi devine o sarcină dificilă. Dar există mai multe reguli prin care puteți minimiza riscul de a alege un model greșit. Este necesar să se ia în considerare dimensiunea așteptată a cabinetului, locația acestuia, precum și stilul general al interiorului. La fel de importantă este culoarea produsului și gradul de iluminare a spațiului.

Tipuri și dimensiuni

Mărimea degetelor poate fi foarte diversă, totul depinde de scopul produsului și de imaginația comandantului. Pentru o cameră de zi spațioasă într-un stil clasic se potrivesc cu piept masiv din lemn natural. În stilul modern se vor arăta dulapuri mari de perete sub televizor sau acvariu. Modelele înalte și înguste vor decora sălile elegante în stilul minimalismului.

Tipurile de standuri diferă:

 • La destinație. Un stand televizor lung va fi diferit de un piept de sertare pentru îmbrăcăminte, iar un dulap elegant cu sticlă va deveni un loc convenabil pentru feluri de mâncare, dar nu este potrivit pentru a stoca obiecte personale;
 • Potrivit materialelor. De regulă, în producția acestui tip de mobilier se utilizează lemn cu elemente de metal, plastic și sticlă. Produsele din lemn masiv sunt considerate cele mai elite și de cea mai înaltă calitate, dar au un preț ridicat și nu sunt întotdeauna rentabile. De exemplu, în camera de zi a unui stil modern nu este deloc necesar să achiziționați un piept sculptat din lemn de stejar alb, atunci când există modele frumoase din PAL și MDF acoperite cu folie de plastic de înaltă rezistență;
 • Conform formularelor. Aici, zborul maestrilor fantezie nu este limitat, dar versiunile clasice sunt modele pătrat și rotund. Tabelele de bordură din această formă au un mecanism de pliere și se transformă cu ușurință într-un dreptunghi sau oval, respectiv;
 • Prin design. Deși piedestalul standard de pardoseală este un clasic, niciodată în afara modă, diferite modificări ale dulapurilor de noptieră și-au câștigat popularitatea. Ele pot fi suspendate, podea, pe picioare, pe roți.Transformatoarele sunt deosebit de populare pentru interioarele moderne - funcționalitatea lor sporită permite utilizarea acestui mobilier în diverse scopuri;
 • În direcția stilistică. Deoarece dresserul este unul dintre elementele de decor ale întregului interior, acesta trebuie să se potrivească cu stilul camerei și să se încadreze în schema globală de culori.

Pietrele se deosebesc prin soluții de culoare care corespund anumitor stiluri:

 • culoarea lemnului natural este considerată un clasic pentru mobilier, dar nu uitați de nuanțele stilate ale restului gamei de culori;
 • culoarea albă este o soluție universală de design pentru orice interior;
 • tonuri ușoare de bej, tonuri de lapte, tonuri de perle pot extinde spațiul vizual, umple-l cu aer;
 • nuanțe întunecate de negru, wenge, ciocolată vor da respect și eleganță interiorului într-un stil clasic;
 • Mahogana sau imitația ei vor completa stilul modern sau chiar vor deveni subliniază dacă ușile piedestalului sunt făcute în stilul unei ferestre vitrate din mozaic;
 • delicate nuanțe pastelate, stejar alb, lemn învechit în mod artificial, cu nuanțe de culoare albastră, roz, verde, care se vor potrivi stilului Provence;
 • Tendințe de stil pe țară pentru lemn natural și metale netratate.Acestea pot fi mobilier din lemn natural sau mobilier din rattan;
 • atunci când faceți o cameră de zi în culori colorate de stiluri moderne sau pop art, nu uitați de posibilitățile largi de imprimare foto - desene luminoase va crea o stare de spirit și umple camera cu note caracteristice.

Principala regulă este compatibilitatea culorilor cabinetului cu restul mobilierului sau decorului.

Cum sa alegi?

Piața modernă a producției de mobilier oferă o selecție imensă de toate formele, configurațiile și materialele.

Criteriul principal de selecție este scopul sertarului:

 • articulat lung sub echipamente video și audio ca un analog al peretelui mobilierului în stilul minimalismului;
 • colț larg, cu o varietate de compartimente pentru lucruri și ustensile;
 • transformatoare, pliante într-o masă mare;
 • consolele cu iluminare redusă pentru pereți cu imagini sau fotografii.

Această abordare va permite eliminarea unui număr mare de opțiuni și simplificarea selecției.

Alegerea modelului dvs. preferat, acordați atenție calității produsului. Materialul trebuie să fie durabil și bine montat, toate dispozitivele de fixare să fie disponibile, iar mecanismele în modelele pliabile să funcționeze corect.

Calitatea produsului va spune și elementele glisante: cutiile trebuie mutate liber, fără efort și sunete exterioare. Mânerele de pe ușile și sertarele trebuie să fie bine fixate, să nu se miște sau să se înțepenească cu cea mai mică presiune. Nu trebuie acordată mai puțină atenție picioarelor și fundului, durabilitatea întregului produs depinde de acesta.

Cum să plasați?

Cel mai adesea, problema plasării unui anumit mobilier apare în spații mici. Cu cât este mai mare camera de zi, cu atât sunt mai mari opțiunile de aspect. În cazul camerelor mari, se recomandă numai să se susțină proiectarea cabinetului în direcția stilului camerei de zi și, de asemenea, să se țină seama de faptul că dimensiunile produsului sunt proporționale cu restul mobilei.

Situația este mai complicată atunci când metrele pătrat sunt puține și mobilierul nu trebuie să joace doar rolul de decor, ci și să fie cât mai funcțional posibil. În astfel de cazuri, ar trebui să acorde o atenție la transformatoarele cabinete.

 • O masă pliată nu ocupă mult spațiu, este o depozitare spațioasă a meselor festive sau a seturilor de cafea, iar odată cu sosirea oaspeților, ea este așezată într-o masă spațioasă.
 • Dulapul de colț poate fi un loc de muncă excelent într-o cameră de zi mică.Dacă plasați un astfel de dulap într-un colț gol, veți economisi spațiu și veți aloca o zonă de lucru. În acest caz, sertarele sau rafturile încorporate vor fi umplute cu documente de lucru și articole de papetărie. Această opțiune este ideală pentru apartamente mici, în care trebuie să dotați un loc pentru școală.
 • O noptieră mică de pe canapea poate înlocui masa de cafea. Nu ocupă mult spațiu și poate fi folosit pentru a stoca ziare, obiecte de uz casnic, lucrări de mătase. În versiunea de masă de cafea este mai bine să alegeți o noptieră pe roți, cu spațiu deschis sub masa de masă. Deci va cântări mai puțin, iar roțile vă vor permite să mutați-o liber.

Exemple frumoase în interior

Versiunile clasice de tambururi dreptunghiulare sau pătrate completează perfect orice interior și sunt o piesă funcțională de mobilier. Ele pot fi făcute într-o execuție neclară a stilului de minimalism și pot atrage atenția unui decor luxuriant, sculptură în lemn și fitinguri aurite din fier forjat. Această opțiune din urmă va fi o mare plus față de luxul stilului baroc și rococo.

Un cabinet masiv de lemn nobil, fără decorațiuni inutile, poate servi ca o decorare a livingului în stilul unui clasic.Pe un astfel de dulap va arata acvariul perfect sau lucrari de arta decorativa. De exemplu, o vază de muncă amendă sau o statuetă mare.

În camera de zi de un stil modern, dulapuri agățate lungi pentru televizor și echipament sunt adecvate. Ele vor crea un sentiment de luminozitate și gravitatea zero a peretelui mobilierului. Pentru a îmbunătăți aerul din încăpere, ar trebui să alegeți dulapurile cu un spațiu interior deschis sau cu ușile glisante din sticlă. Sticla poate fi acoperită cu diverse culori, ceea ce va face posibilă evidențierea schemei de culori a întregului interior ca un întreg. Principala cerință pentru produsele montate este rezistența elementelor de fixare și a peretelui. Ar trebui să vă asigurați că mobilierul va fi suspendat pe o suprafață stabilă a rulmentului.

Pentru toți, fără excepție, stilurile moderne de mobilier adecvat din panouri ieftine pe bază de lemn, tencuite cu peliculă din material plastic durabil. Poate fi de diferite culori, mat sau lucios, decorat sau solid. Plasticul va oferi produsului nu numai un aspect elegant, ci și o creștere semnificativă a durabilității produsului.

Afișează curbstone. Această opțiune implică un spațiu complet transparent în interiorul degetului mare.Ușile din sticlă și rafturile din sticlă vor servi drept vitrină pentru tot felul de lucruri prețioase, figurine, fotografii sau premii. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că "vitrina" într-un astfel de cabinet ar trebui să fie la nivelul ochilor și, prin urmare, partea inferioară a cabinetului poate fi închisă. În acest caz, produsul are forma unui bufet de bufet, iar funcționalitatea acestuia crește.

Cabinetul poate fi înalt și îngust, complet deschis sau glazurat. Această opțiune este bună pentru crearea unui mini-bar în camera de zi.

Stați cu o oglindă. Un fel de masă pentru femei poate fi un ornament nu numai pentru un dormitor sau un coridor, ci și pentru a ocupa un loc destul de demn într-o cameră de zi mică. Mai ales într-o cameră compactă, unde oglinda va servi imediat tuturor membrilor familiei și oaspeților. În plus, oglinzile sporesc vizual spațiul.

Cum să aduni un stand TV cu propriile mâini, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor