Mobilier de colț pentru camera de zi: caracteristici alese

Camera de zi - o cameră destinată recreerii. Este necesar să se creeze un confort și un confort maxim în el, astfel încât întreaga familie, adunându-se în seara după serviciu, să se poată bucura de odihnă și părtășie una cu cealaltă. În apartamentele de mici dimensiuni, camera de zi este adesea destul de mică. Este important să alegeți mobilierul potrivit care să nu preia spațiul liber și, în același timp, să creeze o atmosferă plăcută. Cea mai bună alegere pentru această cameră este mobilierul din colț, care se evidențiază pe fundalul analogilor liniari.

Avantaje și dezavantaje

Mobilierul pe colț nu este inferior celui obișnuit în calitățile funcționale și estetice. Datorită formei sale, vă permite să economisiți spațiu chiar și în încăperi mici, în timp ce ocupați spațiu în colțul, care de obicei rămâne gol, fără a participa la aranjament.

Are multe avantaje:

 • poate fi folosit pentru a masca diverse defecte la intersecțiile zidurilor și a podelei (tapet rupt, podea deteriorată, neregularități de perete);
 • achiziționarea de astfel de mobilier este deosebit de benefică pentru spațiile mici, deoarece eliberează mult spațiu;
 • peretii din colt sunt foarte compact, dar in acelasi timp functionali: au mai multe sertare si rafturi, spatiu pentru TV, deci nu trebuie sa cumparati un dulap special pentru el;
 • În astfel de mobilier există de obicei spațiu suficient pentru a stoca diverse lucruri, este convenabil de utilizat.

Structurile de colț sunt potrivite nu numai pentru echiparea spațiilor mici. O sufragerie mare poate fi, de asemenea, mobilată cu astfel de mobilier. Va fi posibilă eliberarea altor camere (de exemplu, un dormitor) prin achiziționarea unui dulap de colț și instalarea în camera de zi.

Singurul dezavantaj al unor astfel de modele este costul relativ ridicat, datorită complexității designului și a producției costisitoare și consumatoare de timp.

tipuri

Există mai multe tipuri de mobilier de colț pentru camera de zi, care diferă în funcție de mai multe criterii:

 • materiale;
 • dimensiune;
 • construcții;
 • valoare.

Tip modular

Acest soi este cel mai popular, deoarece combină confort, funcționalitate și o mare varietate de modele posibile.

Astfel de mobilier se caracterizează prin prezența a numeroase elemente suplimentare, poate fi:

 • cotiere mari din scaune și canapele care pot fi folosite ca suport pentru alimente sau orice alte obiecte;
 • diverse rafturi, care pot fi adesea afișate și servesc ca o masă mică;
 • colțurile de aer cu prezența rolelor.

Pentru a produce astfel de modele folosind o varietate de module care combină aceeași schemă de culori și design. În funcție de numărul lor, funcționalitatea mobilierului este determinată (cu atât mai mult, cu atât mai bine). Principalul avantaj al acestui tip este o gamă largă de funcții și ușurință de utilizare: modulele pot fi înlocuite după cum este necesar fără a cumpăra mobilier nou.

Acest lucru vă permite să actualizați interiorul sau să înlocuiți părțile care au devenit inutilizabile, economisind în mod semnificativ bani.

Tipul cazului

Mobilierul cabinetului este destul de popular, în vânzare puteți găsi o gamă largă de modele și culori.

Caracteristicile distinctive ale acestei specii includ:

 • disponibilitatea sertarelor convenabile și spațioase care se deplasează pe role;
 • rafturi de diferite dimensiuni și forme pentru orice gospodărie;
 • rafturi rabatabile care sunt perfecte pentru depozitarea obiectelor mici.

Colțul de perete - cel mai comun model de mobilier. În colțul din cameră se află, de obicei, dulap. Dacă este destul de spațios și există mult spațiu suplimentar de depozitare în perete, acesta poate fi folosit ca garderobă.

Complexul de mobilier de dulap pentru camera de zi include mai multe bucăți diferite de mobilier care compun o singură compoziție. Ele sunt realizate într-o schemă de culoare similară și un stil, astfel încât interiorul camerei va arăta complet și armonios.

Avantajele acestui tip includ următoarele calități:

 • o gamă largă de modele, desene și culori;
 • preț relativ scăzut datorită utilizării materialelor necostisitoare în producție;
 • Compatibilitatea cu orice stiluri ale unui interior al camerei.

Tipul soft

Canapeaua colțară se va potrivi perfect într-o sală mică. Puteți alege orice formă și dimensiune adecvată a structurii mobilei (sub formă de colț, litera "P" sau altă formă neobișnuită).Când cumpărați, trebuie să calculați corect dimensiunea mobilierului, să țineți cont de caracteristicile interiorului camerei, alegând culoarea, aspectul canapelei sau al altei obiecte de mobilier.

Cea mai bună opțiune pentru majoritatea camerelor de locuit va fi un model de colț clasic de nuanțe pastelate - o astfel de canapea se va potrivi armonios în decor, subliniază căldura și confortul camerei. Este posibil să se completeze o astfel de canapea cu elemente suplimentare de mobilier util pentru a se potrivi (de exemplu, otomanii cu sertare pentru stocarea de lucruri).

Sfaturi pentru alegere

Vă aducem la cunoștință principalele puncte pe care trebuie să le acordați atenție când cumpărați mobilier de colț:

 • dimensiunile structurii de mobilă trebuie să corespundă exact unghiului în care va fi amplasat;
 • toate materialele și dispozitivele de fixare care alcătuiesc elementul trebuie să respecte standardele sanitare și de mediu și să fie în siguranță pentru sănătatea celor care locuiesc în apartament;
 • este de dorit să alegeți mobilierul în aceeași culoare și stil uniform, astfel încât interiorul să pară armonios;
 • Nu trebuie să instalați acest tip de mobilier în fiecare colț al camerei: îngustă vizual spațiul, este mai bine să lăsați cel puțin un colț liber;
 • pentru camere mici, ar trebui să alegeți cele mai necesare și funcționale elemente cu un număr mare de spații de depozitare, care vor extinde zona liberă a camerei.

Obiectul care ar trebui achiziționat pentru camera de zi în primul rând - este peretele de colț. Dacă aveți o sală semicirculară, acest mobilier este potrivit doar pentru partea de colț. Este mai bine să se acorde atenție tipului modular de design, deoarece mobila tinde să se uzeze, iar gusturile locuitorilor pot varia.

În acest tip de mobilier puteți înlocui cu ușurință un element rupt sau puteți face upgrade la module.

Colțul canapea este cea mai bună opțiune pentru camera de zi. Puteți alege un model echipat cu detalii suplimentare convenabile (o masă mică, cotiere laterale sau alte elemente funcționale). Pe această canapea puteți sta cu o ceașcă de cafea și cu mâncăruri sau cină.

Dulapul de colț spațios va fi o alternativă excelentă la dulap, în timp ce nevoia pentru un dulap în dormitor va dispărea, extinderea zonei camerei. Într-un astfel de dulap se pot potrivi hainele întregii familii, ceea ce este convenabil: toate lucrurile vor fi într-un singur loc, nu va trebui să le căutați în locuri diferite.Poate conține o oglindă de dimensiuni medii, care va face posibilă refuzul de a achiziționa oglinzi suplimentare sau o geamă. Da, și mergi undeva va fi mult mai convenabil.

Dacă peretele nu oferă un loc special pentru instalarea televizorului, în acest scop puteți achiziționa un dulap unghiular. Deci, televizorul va fi clar vizibil din aproape toate colțurile camerei. Dulapul poate avea rafturi sau sertare pentru depozitarea diferitelor obiecte mici.

Cum să plasați?

Atunci când plasați mobilier achiziționat, trebuie mai întâi să determinați elementul principal. Piesa centrală este un perete sau o canapea, dar totul depinde de setul achiziționat și de gustul proprietarului.

Înainte de a merge la cumpărături, este recomandat să efectuați câțiva pași simpli care vă vor ajuta să alegeți corect:

 • Puteți descrie sau desena un plan schematic al camerei cu mobilier amenajat pe ea;
 • alegeți un loc care va servi drept centru al compoziției;
 • alegeți cele mai necesare elemente, în timp ce în cameră nu trebuie să existe spații goale mari (altfel interiorul va arăta neterminat).

Pentru camerele de locuit mari, o soluție inteligentă ar fi divizarea interioară în mai multe zone (de exemplu, pentru a citi cu o canapea unghiulară și un raft sau pentru a viziona televizorul). Mobilierul pe colț (presupunând o selecție adecvată a obiectelor și plasarea corectă) va contribui la decorarea unei încăperi mari și mici.

Funcționalitatea acestui tip de structuri de mobilier va asigura un număr suficient de spații de depozitare chiar și în încăperi de locuit mici sau apartamente cu o cameră. O gamă largă de culori și stiluri de mobilier finit sau fabricarea unei versiuni individuale la comandă vor contribui la crearea unui interior confortabil, elegant și modern.

Cum se face mobilierul de colț în interiorul camerei de zi, puteți vedea în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor