Cum de a alege o masuta de cafea pentru camera de zi?

În orice moment, oamenii au încercat să ofere mobilier nu numai o valoare funcțională, ci și un aspect frumos. Tehnologia modernă și dezvoltarea industriei modei au transformat designul interior într-o parte indispensabilă a vieții noastre. În casă totul ar trebui să fie în armonie în stil, culoare și formă. Și o astfel de mobilier ca o masă de cafea joacă uneori un rol decisiv în proiectarea camerei de zi.

Caracteristici speciale

Mese de cafea din Rusia au câștigat popularitate la mijlocul secolului trecut. Atunci când a început construcția masivă a locuințelor bugetare și a locuințelor mici, mobilierul compact a început să se bucure de o cerere fără precedent. Acum, varietatea de forme și culori vă permite să alegeți un produs pentru fiecare apartament sau casă pentru fiecare gust. Masa de cafea diferă de cea obișnuită, în primul rând pentru mărimea ei mică.

Pe baza numelui, a fost destinat în principal depozitării revistelor și presei.În camera de zi, este situat în zona de recreere pentru lectură confortabilă, un mic petrecere de ceai sau o gustare în fața televizorului.

Înălțimea de obicei nu depășește 40-60 centimetri. Deși unele modele se ridică ușor deasupra podelei. Acest lucru este inspirat de stilul oriental din ce în ce mai popular în design.

tipuri

Forma și funcționalitatea pot fi diferențiate între următoarele tipuri de tabele:

 • Pridivanny. Poate fi în formă de g sau în formă de p (situat vertical pe suprafața mijlocie). Astfel de produse pot fi împinse în mod convenabil sub canapea sau se deplasează foarte aproape de ea de la fund sau în fața scaunului. În funcție de greutate, de regulă, ele sunt destul de ușoare și sunt fabricate dintr-un număr minim de părți. O astfel de masă este folosită în principal ca un suport pentru lucruri mici.
 • Mini-masa de prânz. Foarte asemănătoare cu aspectul de masă obișnuit de bucătărie pe 1 sau 3-4 picioare. Acest tabel este stabil, dar are o înălțime mai mică. Este convenabil să-l utilizați pentru băuturi de ceai și gustări, când oaspeții au coborât asupra dvs.
 • Set de mese. De obicei este simplu în formă - produse pătrate sau dreptunghiulare de dimensiuni diferite, care pot fi asamblate într-o singură structură, fie într-o formă compactă, fie într-o cascadă.Comoditatea utilizării unui astfel de produs este că puteți oferi o suprafață separată pentru fiecare oaspete sau membru al familiei. Și aspectul unei astfel de mese este destul de original.
 • Masă de cafea direct. În ea principala caracteristică este prezența diferitelor rafturi pentru locația presei și a cărților. Poate fi mai dificil din cauza elementelor suplimentare. Sertarele și compartimentele fac convenabil și vă permit să organizați lucruri în camera dvs.
 • Stand. O masă pe un picior are practic o masă mică de formă obișnuită (cerc, pătrat, triunghi). Se folosește în principal pentru amplasarea unui obiect separat, care este convenabil să se țină în afară - o lampă de podea, un telefon sau un element de decor.
 • Showcase. O opțiune de masă foarte interesantă. Suprafața de masă este făcută ca un sertar cu capac de sticlă. În interior, puteți marca elemente frumoase de decor sau suveniruri, astfel încât, atunci când le folosiți, tratați conținutul ca pe un ecran.
 • Transformarea mesei. Cel mai multifuncțional model al tuturor. Astfel de mese se pot transforma cu ușurință într-o mese sau în scris, raft sau stand, în funcție de design.

materiale

Pentru bază alegeți cel mai des:

 • un copac;
 • fibrolemnoase;
 • metal;
 • sticlă;
 • din plastic.

Finisajele pot fi realizate din aceleași materiale ca și masa, însă ele folosesc de asemenea piele și textile. Blaturile din piatră arată foarte impresionant în majoritatea stilurilor de decor.

Culoarea poate fi găsită oricare. Materialele naturale dau nuanțe naturale produsului, plasticul vă permite să alegeți nuanțe mai lucioase, mai strălucitoare, lucioase și acide. Tabelele concise alb și transparent arată dragoste mare și popularitate în rândul clienților exigenți.

stiluri

Cu toții încercăm să susținem interiorul fiecărei camere și, uneori, întreaga locuință, într-un anumit stil. Și masa de cafea din camera de zi poate fi un element suplimentar care subliniază direcția aleasă de proiectare, precum și accentul central al acesteia.

Fanii stilurilor moderne de high-tech și minimalism ar trebui să acorde atenție modelelor stricte de forme simple cu suprafețe metalice, de plastic sau de sticlă și detalii.

Interiorul clasic și temele palatului de stil baroc și empire sugerează o decorare bogată a camerei.Și în acest caz este cel mai potrivit să se utilizeze lemn și piatră ca materiale pentru masă. Sculpturile sculptate, marmura sau granitul colorat subliniaza luxul decorului.

Bleached wood sau PAL adecvate în interiorul în stilul de Provence. Formele rotunde și ușurința designului subliniază dragostea și aerul din camera dvs.

Tendințele la modă de prietenie cu mediul înconjurător și naturalețe se vor înrădăcina în ecostyle cu ajutorul unor tabele din piatră brută sau din lemn structural subliniat de forme regulate și naturale. În acest caz, îmbrăcămintea va fi de asemenea potrivită, dând interiorului efectul unei terase a unei case de țară.

Detaliile din metal și de sticlă ale mesei dvs. vor sublinia interiorul industrial al studioului în stilul unui mansardă.

Cum sa alegi?

Trebuie să alegeți un tabel în funcție de funcționalitatea necesară și de bugetul dvs. Produsele din piatră și din lemn natural, precum și mesele de designer pot avea un preț foarte ridicat. Dar producția de plastic și PAL este destul de accesibilă și oferă o gamă largă de modele și culori.

Pentru cunoscători de mese decorative fine sunt perfecte.Proprietarii de apartamente mici cu o bucătărie mică și lipsa unei săli de mese vor fi interesați de transformatoare care se transformă în mese de masă mari. Acest lucru va economisi spațiu și vă va permite să găzduiți confortabil un număr mare de oaspeți.

Pentru cunoscători de cărți și oameni care iubesc să se așeze confortabil pe canapea citind publicația preferată, se va potrivi o masă tradițională din lemn cu rafturi. Și susținătorii de lux și chic pot obține mese de lemn din lemn de lemn prețios, decorate cu mânere acoperite cu patină sau pietre incrustate.

Idei spectaculoase în interior

O masă rotundă neagră va fi o alegere excelentă pentru iubitorii de design strict. Acesta va sublinia și calma detaliile luminoase din interior, iar forma corectă și culoarea de bază vor adăuga sofisticarea și rafinamentul.

O masă neobișnuită cu un șemineu bio va arăta impresionantă. Funcționalitatea și frumusețea vor crea un confort unic în sufrageria dvs. Și aspectul flacării va da un sentiment de căldură și confort. O astfel de masă va completa perfect o varietate de stiluri interioare.

Camera de zi în stil oriental este plină de culori strălucitoare, stacojiu bogat, modulații de aur și sculpturi mari.O masă mică din lemn cu un ornament simplu, sculptat, va completa decorul bogat și antic oriental.

O masă cu panouri MDF din nuanțe moi din lemn natural și cu contur moale subliniază perfect tenul interior al florilor din Provence.

Principalul lucru nu este să exagerăm cu designul mesei, pentru a nu supraîncărca designul deja umplut cu mici detalii și desene.

Combinația de plastic alb, lucios, lucios, forme stricte de pătrat și sticlă va transforma masa într-un obiect de artă reală. Fanii de minimalism vor aprecia această decizie în camera lor de zi. Adevărat, table de sticlă necesită o îngrijire constantă, deoarece la intrarea în cameră imediat captează ochiul.

Culoarea aurie și imitația stucului vor completa luxos interiorul palatului. Tabelul cu modele pe patru picioare este perfect pentru ceaiul secular.

Pentru a afla cum să faceți o masă de cafea în sufragerie cu propriile mâini, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor