Cameră de zi albă: idei frumoase de design interior

Camera de zi - una dintre camerele principale ale oricărui apartament, astfel încât ar trebui să vă apropiați cu atenție designul său. Mulți oameni aleg pentru această cameră culorile luminoase ca cele principale. Culoarea albă este o decizie destul de îndrăzneață și trebuie să luați în considerare cu atenție mulți factori înainte de a face o sală într-o nuanță similară. Este important să rețineți că printre numărul mare de opțiuni pentru acoperiri și mobilier ar trebui să alegeți astfel de soiuri care se potrivesc perfect în atmosfera camerei dvs. de zi. Doar cu toate caracteristicile puteți crea o cameră elegantă în culori luminoase pentru a primi oaspeții.

Caracteristici speciale

Proiectul unui salon în culoare albă posedă o serie de caracteristici. Printre acestea se numara nuante pozitive si negative care trebuie luate in considerare.

Caracteristicile pozitive ale sălii de lumină albă includ următoarele puncte:

 • Datorită zidurilor ușoare și tavanul de cameră de zi crește vizibil. Pereții reflectă cel mai mult lumina, ceea ce contribuie la creșterea dimensiunii camerei.
 • Tonurile ușoare nu se plictisesc la fel de repede ca nuanțele saturate sau modelele. Ei nu "aruncă" aspectul și nu obosesc ochii.
 • Suprafața albă a pereților, tavanului și mobilierului se îmbină perfect cu diferite nuanțe. Cu ajutorul decorului și al altor elemente de interior, puteți crea diferite combinații de tonuri.
 • Abundența culorii albe creează o atmosferă de pace sufletească în apartament, care va fi deosebit de favorabilă după o muncă grea și va contribui la echilibrul emoțional.
 • Un mare avantaj al nuanțelor luminoase este combinația lor cu orice stiluri interioare. Atât în ​​direcțiile clasice, cât și în cele moderne, un ton curat, nobil va arăta estetic și relevant.
 • Suprafața ușoară servește adesea ca o "pânză" pentru un designer de interior. Deseori servește drept bază pentru crearea de desene creatoare pe plan sau pentru întruparea obiectelor interioare în forme și culori neobișnuite.
 • Pentru pereții albi și tavan este foarte ușor să alegeți un material de finisare, deoarece într-o culoare similară este o gamă de acoperiri diferite.
 • Un astfel de design în camera de zi este perfect pentru cei care iubesc o schimbare periodică a peisajelor. Pentru a evita costurile ridicate, puteți schimba numai accesoriile, în timp ce camera va primi un aspect actualizat.
 • Culorile luminoase sunt potrivite pentru camerele împărțite în zone. Chiar și în prezența unei mari cantități de mobilier, o colorare similară a obiectelor interioare va împiedica efectul aglomerării camerei de zi.
 • Culoarea albă este versatilă în ceea ce privește moda. Este considerat un clasic, deci de mulți ani puteți admira camera dvs. și respectați întotdeauna tendințele modei.

Caracteristicile negative ale acestui design includ următoarele nuanțe:

 • Este nevoie să se "dilueze" schema de culori a camerei. În lipsa accentelor strălucitoare, culoarea albă nu va crea un confort adecvat.
 • Mobilă și alte suprafețe de ton de lumină sunt foarte instabile la murdărie. Acestea necesită curățare periodică pentru a menține întotdeauna un aspect prezentabil.
 • Culorile albe nu sunt permise în zonele unde există animale de casă sau mici copii activi. Acoperirea în camera de zi nu este adecvată pentru a face lumină,pentru că prea repede suferă de lepra copiilor și animalelor și își pierd aspectul original.

O piesă obligatorie de interior în orice stil este un covor ușor. Acesta este situat aproape de mobilierul tapitat, are o textura moale destul de placuta sau chiar un pui de somn lung.

Cel mai bine este să plasați pe pereții pânzei, încadrată în argint sau o serie de fotografii alb-negru.

Este important să faceți un accent de culoare în camera de zi a perdelelor.

Pe lângă acestea, trebuie să evidențiați și alte câteva elemente care atrag atenția.

Apropiați cu grijă alegerea iluminatului. Culoarea luminii pereților nu înseamnă că trebuie să adăugați mai puține surse de lumină artificială în cameră. Dimpotrivă, ar trebui să alegeți cu atenție designul lămpilor, deoarece în interiorul luminos caracteristicile formei lor sunt deosebit de vizibile.

decorare

Camera de zi este alcătuită din elemente de bază, fiecare dintre acestea putând fi aranjate în mod avantajos în lumină albă și selectați decorul potrivit.

Suprafața pereților din camera de zi poate fi diferită.

Acoperirea ușoară este creată utilizând următoarele instrumente:

 • Panouri speciale.Ele pot fi realizate din gips carton și alte materiale. Rack panourile de nuante de lumina cresc perfect spatiul. Panourile de relief sunt folosite pentru a accentua anumite părți ale camerei. De exemplu, ele decupează spațiul de lângă șemineu.
 • Uneori suprafața pereților acoperită cu ipsos. Poate fi un amestec alb obișnuit sau o variantă decorativă a stratului de acoperire.
 • Deseori suprafața este pictată. Un truc interesant este o cărămidă pictată într-o culoare deschisă, care va arăta cu succes nu numai în stilurile sale interioare caracteristice, ci și în orice alte concepte.
 • Gresie este folosit ca un finisaj ușor al secțiunilor individuale. Arată mai ales estetic pe pereții albi, dă nobilimii interioare și originalitatea.

Suprafața tavanului este adesea întruchipată într-o nuanță albă albă. Un mod de acoperire este vopseaua, dar pentru aceasta suprafața trebuie să fie perfectă.

Pentru a accentua clasicul în atmosfera camerei de zi, pe tavan se pot crea modele de relief și elemente cu turnare în stuc.

Plintele joacă un rol foarte important pentru a completa conceptele interiorului.În cele mai multe zone, are un ton ușor. Pentru a ascunde imperfecțiunile suprafeței, plafonul este adesea proiectat cu panouri de tensionare și suspendare. În acest caz, există mari oportunități în proiectare. Nu suprafața, pe lângă culoarea albă de bază, pot exista desene sau compoziții ale luminilor încorporate.

Versiunea originală va fi grinzi de lemn. Se potrivesc în mai multe stiluri de interior - Țară, Provence, Loft. Pentru mai multă originalitate, lemnul natural poate fi vopsit într-o culoare deschisă.

Pardoseala principală în camera de zi albă se poate baza atât pe nuanțe de lumină, cât și pe contrastante, cu pereți și tavan. În cazul contrastului, adăugarea unui covor crem sau a unei nuanțe lăptoase, cu un pui lung, arată spectaculos.

Soliditatea camerei oferă o acoperire din lemn și materiale derivate. Parchetul de parchet sau stratul de relief oferă un lux decorului. Uneori, podeaua din hol este acoperită cu dale. De obicei, acestea sunt mici detalii albe făcute în luciu. Nuanța unei astfel de învelișuri - este gradul de marzime.

Pe materialele cu textura lucioasă, acumulările de praf și diverse amprente sunt mai vizibile.

stiluri

Camera de zi albă poate fi încorporată într-o varietate de zone ale interiorului.

scandinav este unul dintre stilurile cele mai "ușoare". Peretele halei va fi cu siguranță alb pictat, precum și tavanul. O canapea dreptunghiulară de culoare deschisă, nu prea mare, este completată cu perne colorate și un covor cu un ornament similar. Adesea covorul are un model geometric original. În plus față de formele pătrate, este adesea posibil să se găsească forme rotunde - sub forma unui șemineu, a unui abajur sau a unei măsuțe de cafea.

Decorațiuni interioare de camera de zi de cabane și apartamente mari adesea întruchipate stil de țară. Este pentru el că cele mai populare bușteni în proiectarea de plafon. În cele mai multe părți ale interiorului puteți urmări contrastul - cadrul de mobilier tapitat poate fi făcut din lemn de culoare închisă, în timp ce tapițeria însăși este ușoară. Perdele de nuanțe bej sau jaluzele de lemn se vor potrivi perfect într-o astfel de cameră. Mese populare luminoase de cafea de formă pătrată, de multe ori tabletop este făcut din sticlă.

Cameră de zi minimalistă niciodată supraîncărcat cu mobilier. Conceptul își propune să sublinieze spațiul deschis.De obicei, alegeți canapelele cu lumină scăzută, pereții au o nuanță pur albă. Elementele strălucitoare pot fi prezente în elementele interioare precum rafturile, textilele, vasele, picturile. Foarte des, pentru a sublinia compactitatea ca principala strategie a stilului, un televizor sau șemineu pot fi construite în nișe speciale pe suprafața peretelui.

Nuanțele pastel sunt întruchipate perfect în direcția Provence. În designul sălii se găsesc atât alb pur, diluat cu accente de culoare bej și gri, cât și variații mai calde de lumină utilizate în proiectarea mobilierului din lemn. Un rol important îl are linia liniilor - în direcția provensală este dificil să se găsească caracteristici clare. Textilele, decorate în culori pastelate și adesea cu imprimare florală, preiau unul dintre rolurile principale pentru a face camera de zi mai confortabilă.

baroc - Este un stil care combină nuanțele de alb și aproape de el. Pereții și tavanul sunt aproape de fierbere, în timp ce mobila are o nuanță mai caldă pe tapițerie. În combinație cu lumina, este utilizată decorarea mobilierului și a accesoriilor cu inserții de aur, care subliniază tot luxul și pompul acestui concept.Mobilierul din lemn natural, adesea echipat cu sculpturi și filigrane, un element important al textilelor sunt perdelele. În acest stil, combinația de culori albe cu tonuri luminoase sau contrastante nu este permisă.

Art Deco permite o combinație în sala de mobilier alb și color. Combinația de scaune ușoare și o canapea de culoare este completată de perdele de aceeași culoare. O paletă reușită va fi o combinație de gri alb și negru. În art deco, este permisă imprimarea în formă de diamant, pătrat sau dungat, care combină simultan două culori contrastante.

Televizorul este adesea localizat în nișa peretelui de pe peretele de accent.

Direcția frumoasă și la modă este stil loft. Ea necesită un spațiu mare, oferă o cameră de zi un aspect original și confortabil. Pereții luminoși sunt adesea combinați cu o podea întunecată, rolul accentului fiind asumat de un perete cu o textura de cărămidă. Mobilierul în acest stil poate avea forme diferite, nu prea stricte și poate fi decorat în ton alb, bej sau gri. Acordați o atenție deosebită alegerii dispozitivelor de iluminat, care sunt prezentate sub formă de lămpi suspendate cu nuanțe de plastic sau transparente.

Combinări de culori

Atunci când faceți o cameră de zi, este important să creați un echilibru între culoarea albă și nuanțele care sunt în combinație cu aceasta.

Foarte des puteți vedea sala, decorată în alb și negru. Principalul lucru este de a decide care nuanță domină în contrast, și care completează combinația. Unii încearcă să echilibreze cantitatea de alb-negru.

Puteți găsi un astfel de design în camera de zi, în care tonul alb este diluat cu nuanțe bogate. Aparatele accentuate sunt elemente de interior, cum ar fi o masă de cafea, tapițerii de canapea, perne, tablouri sau panouri. Elementele clasice pot fi împodobite cu aur, uneori o piatră de marmură ușoară este folosită ca o alternativă. Camera de zi alb-maronie arată nobil, fundal ușor poate completa textilele în tonuri violete.

Conceptele mai moderne permit accesorilor albi accente precum noptieră de liliac, o combinație de perne luminoase și turcoaz. Un ton cald poate fi încorporat într-un model de covor portocaliu.

Camera de zi albă și roșie implică prezența unor zone roșii separate pe tavan sau în mobilier.

Camera alb-verde arata frumos daca culoarea verde este folosita in tapetul combinat pentru a evidentia unul dintre pereti, precum si in covor si accesorii mici.

O cameră albastru-albă sau albă-albastră poate include accente colorate pe elemente cum ar fi o masă sau un scaun care nu aparțin aceluiași set cu o canapea. Combinația de tonuri albe, albastre și roșii poate fi încorporată cu succes într-un stil nautic.

Exemple frumoase în interior

Soluții neobișnuite sunt încorporate în designul modern și clasic al camerei de zi, făcând sala cu adevărat creativă.

 • O soluție neobișnuită ar fi echiparea mobilierului într-o cameră luminoasă cu iluminare colorată. O astfel de decizie poate sublinia aspectul particular al camerei sau pur și simplu decorează camera, făcând atmosfera și mai confortabilă.
 • Un covor de tip zebra se va potrivi în diferite stiluri. Combinând dungile albe și negre, aceasta va avea o poziție neutră în interior și va combina simplitatea și eleganța.
 • Dacă doriți să schimbați aspectul salonului tău luminos, atunci o soluție excelentă ar fi să folosiți un pătrat ca accesoriu. Plasând o cuvertură de culoare deschisă pe o canapea colorată, vă salvați de la a cumpăra mobilier nou. Plasând o pătură luminată, creați un accent de culoare suplimentară în designul camerei.
 • Având în vedere toate nuanțele și caracteristicile, puteți decora cu ușurință camera de zi albă astfel încât să devină o sursă de bună dispoziție pentru dvs. și toți vizitatorii casei dvs.

Pentru a afla cum să proiectați o cameră de zi, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor