Decorăm peretele în sufragerie: opțiuni de decor elegante în interior

Camera de zi - o carte de vizită a oricărei case. Aici oamenii își petrec cea mai mare parte a timpului, comunică într-un cerc familial liniștit, primesc oaspeți. Nu este surprinzător faptul că o atenție deosebită este acordată designului halei: mobilier, tapet color, podea, tavan și diverse accesorii. Puteți crea interiorul dorit într-o cameră și îl puteți bate în diferite moduri, iar decorarea peretelui joacă un rol important aici.

Caracteristici speciale

Pereții din camera de zi pot fi de aceeași culoare și textura, dar uneori doriți să vă concentrați pe una dintre ele.

Există mai multe opțiuni pentru selectarea peretelui de accent, trebuie doar să urmați câteva recomandări generale:

 • Este mai bine să decorezi peretele care va fi primul care lovește ochiul la intrarea în cameră.
 • Decorează, de obicei, spațiul gol de deasupra canapelei sau a televizorului. În cazul în care casa are un șemineu, puteți decora peretele de deasupra.
 • Culoarea peretelui de accent poate fi combinată sau în contrast cu culoarea celorlalți pereți, dar este necesar să se suprapună cu alte obiecte din cameră sau mobilier.
 • Dungile orizontale extinde vizual camera, iar cele verticale creează efectul unor plafoane înalte.
 • Decorurile mari sunt potrivite pentru încăperi mari, iar pentru camere mici este mai bine să folosiți decorațiuni mici.

Dimensiunea și locația camerei joacă, de asemenea, un rol important. Culorile luminoase sunt potrivite pentru încăperi mici, care le vor ajuta să le facă mai vizuale. În cazul în care ferestrele se confruntă spre nord, este mai bine să se utilizeze culori calde în decorul camerei de zi, îl vor umple cu lumină internă. În cazul în care camera este de dimensiuni mari, atunci la designul său este posibil să se utilizeze atât culori deschise, cât și luminoase. În cazul în care camera se confruntă cu partea de sud, atunci tonurile reci sunt mai potrivite pentru aceasta.

Materiale de finisare

Există o mare varietate de materiale care pot fi folosite pentru a decora un perete într-o sală:

 • Cea mai ușoară, dar eficientă metodă este tapetul: hârtie, acril, vinil, nețesute, țesături, lichide, imagini de fundal cu toate culorile și nuanțele posibile.Toată lumea din acest soi poate găsi ceea ce are nevoie. Pentru a vă concentra pe un singur perete, puteți să îl lipiți cu tapet de altă culoare și aspect.
 • Alte metode de finisare - vopsea și tencuială de artă. Vopselele moderne se usucă repede și aproape nu miros. Singurul lor dezavantaj este că subliniază toate neregulile de pe perete. Datorită texturii sale, tencuiala artistică, dimpotrivă, va ajuta la ascunderea defectelor de suprafață.
 • Pentru cei care preferă stilul clasic, cu designul peretelui de accent materiale adecvate, cum ar fi piatră naturală sau decorativă. Spațiul de deasupra șemineului sau în spatele televizorului, căptușit cu piatră sau cărămidă, arată frumos și original.
 • Panourile din lemn vor arăta aproape în orice situație, mai ales în camere decorate în stil rustic. În plus, pomul va ajuta la menținerea caldității și la crearea izolației fonice.
 • Folosirea suprafețelor metalice, a oglinzilor, a plăcilor din plastic, piele sau țesături va ajuta la transformarea camerei în cameră mai plină de farmec. Astfel de materiale rămân întotdeauna la modă.
 • Uscător de gips-uri adecvate de toate stilurile.Această opțiune vă permite să arătați imaginație. Fanii de minimalism pot face o varietate de rafturi și nișe pentru stocarea de suveniruri, rame foto sau alte lucruri mici. Cei care preferă stilul clasic pot construi un basorelief din material, în interiorul căruia este încorporată lumina de fundal. Acest lucru va crea un confort și confort special în cameră.

Cum de a decora?

Decorarea peretelui în camera de zi este o chestiune de responsabilitate și nu la fel de simplă pe cât pare la prima vedere. Decorurile de pe perete pot fi combinate cu culoarea mobilierului și a restului decorului în cameră, pot contrasta cu ele și pot iesi din interior.

Zidul din camera de zi poate fi decorat în mai multe moduri:

 • tapiserie;
 • picturi;
 • arbore genealogic;
 • panouri ceramice sau lemn;
 • diverse lucruri lucrate manual;
 • pictura in pereti;
 • ornamente;
 • imagine modulară;
 • rame foto și colaje de fotografie;
 • autocolante și alte accesorii;
 • desene pentru copii.

În multe moduri, decorațiile depind de stilul în care este amenajată hala:

 • Dacă interiorul camerei este clasic și există un șemineu, atunci spațiul de deasupra acestuia poate fi decorat cu tapiserie sau covor. Spațiul gol de deasupra canapelei sau televizorului este decorat cu picturi de artiști renumiți sau o oglindă într-un cadru vechi.Pentru decorarea pereților, puteți folosi mulaje și panouri din lemn prețios. O idee bună ar fi plasarea unui arbore genealogic pe perete.
 • Pentru a decora o cameră în stil rustic, panouri potrivite din lemn sau ceramică, precum și lucrurile făcute cu mâinile tale. Acestea vor face interiorul mai familiar și confortabil.
 • Provence este interesant pentru că îmbină elementele de stil rustic și urban, de aceea este universal și potrivit pentru diferite camere. Designul camerei de zi folosește materiale naturale, cum ar fi lemnul. Acesta va arata tapetul bun cu un model volumetric sau dungi orizontale largi. Zidul va fi decorat cu panouri ceramice cu ornamente și picturi în perete.
 • Eclectic implică amestecarea mai multor stiluri și este potrivit pentru o cameră de zi mică pe care proprietarii doresc să o transforme într-un salon. Pentru a decora peretele, puteți folosi tapet, panouri 3D și tablouri modulare. O caracteristică distinctă a acesteia din urmă este faptul că mai multe picturi, situate la o anumită distanță unul de celălalt, sunt combinate într-o singură compoziție. Stilul general al livingului poate fi bătut cu rame foto și colaje de fotografie.
 • În cazul în care camera de zi este decorată în stil retro, atunci puteți folosi diverse lucruri legate de copilărie și trecut pentru a decora peretele: închideți postere cu artiștii preferați sau actori de film, faceți inscripții, atașați autocolante și alte accesorii. Poate fi folosit în interiorul fotografiilor pentru copii.
 • Stilul japonez este discret și implică un minim de detalii. Pentru decor, puteți folosi picturi modulare care prezintă păsări și copaci sau le puteți desena cu mâinile tale.
 • Pe lângă stilul japonez, o mare cantitate de mobilier și decor nu este caracteristică minimalismului. Aici nișe și rafturi din gips-carton realizate în perete sunt perfecte.
 • Stilul plin de farmec este potrivit pentru oamenii curajoși și moderni. Acesta combină o abundență de culori strălucitoare, luciu și obiecte de interior neobișnuite. Suprafețele de oglindă și compozițiile oglinzilor sunt adesea folosite pentru decorarea pereților.

Exemple frumoase în interior

Când se face o cameră de zi, toată lumea este ghidată de propriile gusturi și preferințe. Indiferent de stil, orice cameră poate fi decorată frumos și eficient, iar decorarea peretelui joacă un rol important în acest sens.Mai jos sunt câteva exemple bune de proiectare a pereților camerelor de locuit în diferite stiluri:

În fotografia de mai jos - un exemplu de decorare a pereților într-un stil plin de farmec. Nu există aici culori strălucitoare și țipătoare, dar o abundență de oglinzi conferă holului o nuanță de glamour și modernitate. În plus, suprafața oglinzilor mărește vizibil spațiul din cameră.

Iată un exemplu de interior al livingului în stil japonez. Mobilier minim, totul este destul de simplu și concis. Zidul este decorat cu o imagine modulară a unei flori, al cărui fundal alb reflectă culoarea canapelei și a podelei.

Aici puteți vedea o cameră decorată în stil minimalist. Detalii minime și mobilier. Elemente de decorare - panouri din lemn si rafturi. Trei picturi alb-încadrate rezonează cu mobilierul.

Prima fotografie prezintă o cameră de zi în stil clasic. Un șemineu căptușit cu piatră creează o atmosferă de aristocrație. Culoarea căptușelii ecouază mobila, care este realizată și în stil clasic. Niche, decorate în gips-carton, și suveniruri, aranjate pe rafturi, ajută la completarea imaginii create și pentru a crea confort în cameră.

În continuare puteți vedea un alt exemplu al stilului clasic. Șemineul căptușit cu piatră este din nou vizibil. Pe pereți erau atârnate coarnele animalelor. Sub masă a răspândit pielea. Toate aceste detalii creează în camera de zi mică atmosfera originală a unui castel de cavaler. Culoarea roșie a pereților și a perdelelor conferă interiorului o nuanță de eleganță și solemnitate.

Această fotografie prezintă o cameră de zi în stil Provence. O caracteristică distinctivă a acestui stil este amestecarea într-o singură cameră a elementelor interioare urbane și rurale. Provence se caracterizează prin prezența mobilierului răcoros, a panourilor de ceramică și a pernelor colorate, ale căror culori sunt combinate între ele. Toate aceste elemente decorative creează o atmosferă de confort și confort în sufragerie.

Aici puteți vedea și o cameră în stilul Provence, dar în acest exemplu predomină elemente ale interiorului urban. Un bufet de antichități, perdele, o masă de cafea din sticlă, mobilier de culori luminoase, dar elegante - totul se potrivește împreună și creează atmosfera potrivită. Zidul este decorat cu o oglindă rotundă și lămpi, care împreună completează imaginea creată.

Fotografia prezintă camera de zi, realizată în stil rustic.Abundența elementelor de lemn antic, articole de uz casnic rustic, plafoane - toate acestea imită casa unui țăran. Zidul este decorat cu un șemineu, făcut "sub cuptor" și căptușit cu cărămidă, și o imagine într-un cadru, care prezintă un peisaj.

Următorul exemplu prezintă o cameră de zi eclectică. Această direcție se caracterizează prin amestecarea într-un interior a obiectelor și a detaliilor mai multor stiluri. Datorită acvariului, o mică cameră se transformă într-un fel de zonă de agrement. Zidul pe care este atasat televizorul este decorat cu panouri din lemn, ceea ce face sala moderna si moderna.

Accesoriile, așezate pe rafturi, creează confort în cameră. Creați imaginea dorită în interior, ajută imaginea stralucitoare pe perete.

Această fotografie prezintă camera de zi în stil retro. O trăsătură distinctivă a acestei tendințe este prezența în interior a obiectelor din trecut. Atmosfera simplă și discretă a camerei ne aduce înapoi cu câțiva ani în urmă. Pe pereți puteți vedea fotografii ale unor oameni celebri din secolul XX. Scaun roșu, lampă de podea, podea din lemn - toate acestea ajută la completarea imaginii create.

Cum să decorezi peretele original în sufragerie, vei învăța din următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor