Piatră decorativă în interiorul camerei de zi

Piatra decorativă este foarte populară în interioarele moderne, deoarece acest material umple camera cu o atmosferă specială de confort și căldură familiară. Cel mai adesea, piatra artificiala este folosita in designul livingului.

În acest caz, decorarea peretelui de piatră este recomandată pentru camere spațioase, în apartamente mici nu va fi adecvată, deoarece compozițiile în vrac pot reduce vizibil spațiul. În cazul în care camera de zi din casă este mică, atunci poate fi decorată cu fragmente separate de piatră, combinându-le cu alte materiale naturale.

Caracteristici și beneficii

Camera de zi are un loc special în aspectul de locuințe, astfel încât această cameră este dat cea mai mare parte a zonei în apartament și în designul interiorului său folosind cele mai la modă și creativ decor.Pentru a zonării în camera de zi într-un mod original, designerii recomandă utilizarea unei pietre artificiale. Ei pot întinde atât pereții, cât și materialele sub formă de fragmente separate, lângă șemineu, rafturi.

Arată frumos un astfel de finisaj în spatele canapelei în combinație cu tapet.

Înainte de a decora camera de zi cu un decor unic, trebuie să alegeți mai întâi o piatră. Pentru sală puteți folosi atât materiale naturale, cât și materiale artificiale. În același timp, piatra naturală este caracterizată de o bună rezistență, durabilitate, dar este foarte costisitoare, prin urmare achiziția nu este disponibilă pentru toată lumea.

În ceea ce privește produsul decorativ, este o alternativă excelentă la materialele naturale și materialele naturale Are multe beneficii pozitive, printre care există:

  • Greutate redusă;
  • Preț accesibil;
  • Operare ușoară;
  • O selecție vastă de texturi și culori;
  • Nu necesită o atenție deosebită;
  • Vedere estetică.

Pentru ca decorarea să nu reducă iluminatul din cameră, este mai bine să alegeți nuanțele luminoase ale materialului. O piatră albă neobișnuită arată în camera de zi. De asemenea, puteți alterna în interiorul elementelor întunecate cu tapet sau tencuială bej.

Designul camerei de zi cu televizor se va potrivi cu opțiunile de decor cu panouri de piatră.Astfel de compoziții vor îndeplini nu numai funcții estetice, ci și practice, protejând decorarea peretelui și colțurile de deteriorări.

La interiorul camerei dobândite atinge blând, se recomandă să se plaseze plante vii în apartament.

Unde se utilizează?

Pietrele artificiale sunt atât de versatile încât pot fi folosite pentru a decora toate tipurile de suprafețe din camera de zi. Astăzi, majoritatea proprietarilor de apartamente preferă să decoreze arcade și uși cu acest material. Pentru stilul clasic este foarte potrivit pentru coloanele cu piatră. Deseori în designul modern al camerelor de zi puteți găsi fântâni mici sau cascade. Astfel de desene sau modele vor fi câștigătoare în combinație cu produse care imită materiale naturale.

De asemenea, atenția separată merită, de asemenea, compoziția pereților de piatră și a balustradelor din fier forjat. În acest caz, pereții pot fi decorați cu elemente artificiale sub formă de benzi sau panouri. Subiectul principal în interiorul celor mai multe camere de zi este un șemineu. Confruntându-se cu piatra va permite să sublinieze frumusețea designului față de fundalul general al camerei, iar podelele, căptușite cu astfel de materiale, vor face sala elegantă și elegantă.

În camerele de zi mici puteți decora piatra la contorul de baruri. Această metodă de proiectare vă va permite să faceți o diferențiere vizuală a spațiului și să faceți camera confortabilă.

Pentru ca camera să dobândească un aspect neobișnuit și confortabil, se recomandă să fie completat cu designul strict al elementelor din lemn natural.

Idei populare

Odată cu apariția pietrei decorative, s-au deschis oportunități enorme pentru designeri, datorită cărora multe idei creative pot fi transpuse în realitate. Acest material este minunat pentru decorarea camerelor de zi, deoarece este rapid și ușor de instalat, este ieftin și vă permite să creați interioare frumoase. În plus, sala este considerată locul ideal pentru a pune un produs artificial. Decorarea făcută de el va completa modelele originale de mobilier clasic și va decora simplitatea designului.

O combinație neobișnuită de material dur și moale la suprafață va da camerei o atmosferă uimitoare.

Pentru interiorul camerei de zi este cel mai bine să alegeți nuanțe luminoase de material. În cazul în care în proiectarea camerei de a aplica un laminat de culoare cafea, tencuială bej pe pereți și să stabilească un fragment separat de piatră, designul va fi elegant și modern.

Dacă suprafața este așezată cu material până la tavan, atunci se recomandă întărirea efectului cu blocuri de lemn.

Textura produsului, pictata intr-o umbra alba stralucitoare, arata bine, va fi bine combinata cu mobila si alte obiecte de decor.

Setul de piatră se potrivește oricărui stil interior, dar materialul trebuie selectat corect. De exemplu, pentru o cameră de zi decorată în stil modern, cea mai bună soluție ar fi decorarea unui perete sub formă de zidărie.

O suprafață din material neregulat, dimpotrivă, va strica simetria camerei.

De regulă, pentru sălile spațioase este mai bine să folosiți fragmente mari care să fie capabile să decoreze zona volumetrică a peretelui. Suprafața, căptușită cu plăci mari de ardezie, nu numai că va da camerei un sentiment de confort, ci și accentuează culoarea naturală a pietrei. Nu trebuie să uităm de lumina din încăpere.

Fără iluminare bună, materialul își va pierde aspectul atrăgător, iar culoarea și textura vor părea plictisitoare.

O atenție deosebită în designul camerei de zi merită un șemineu de piatră. Acest tip de decor face ca camera să fie mai modernă și mai expresivă."Vecinătatea" vetrei și a pietrei naturale este o modalitate excelentă de a arăta unitatea naturii în interior. Pentru a continua armonia paletei, în sufragerie se recomandă să revărsați pereții sub cărămidă. Nuanțe de maro și roșu vor umple camera cu căldură la domiciliu.

Pereții din hol, decorați cu piatră de râu, arată de asemenea neobișnuit, iar finisarea trebuie făcută pe întreaga lățime a peretelui și la cel puțin un metru și jumătate înălțime. Decorul mic și lung va fi un plus unic în camera de zi. Uneori, în interiorul unor astfel de încăperi s-au folosit pereți de placări de pietre. De regulă, este ales pentru stilul național și tradițional. În cazul în care proprietarii casei doresc să facă camera de zi specială, atunci în spațiul său, puteți așeza o margine de o piatră multicolor, care va fi plasat de la podea la tavan.

O podea dintr-un copac natural și mobilier scump va fi accentuată frumos prin finisarea de la gri de culoare gri închis. Dacă interiorul camerei de zi conține roci abrazive, atunci "cald" atmosfera va ajuta covoare, perne și mobilier tapițerie din țesături moi. În plus, formele stricte de decor pot fi "înmoaie" cu nuanțe calde de pereți, rafturi sculptate și canapele.

Pentru ca camera să nu fie dezordonată, ar trebui să fie umplută la maxim cu iluminare, astfel încât sentimentul tuturor culorilor din camera de zi să rămână.

O sufragerie modernă este o cameră care ar trebui să fie în același timp potrivită atât pentru vacanțe de familie, cât și pentru divertisment cu prietenii, astfel încât interiorul său ar trebui să fie decorat exquisite și rafinat. În design aveți nevoie să utilizați mai mult alb și lumină. Originalul, în camere mari, arată ca niște pereți de calcar alb sau compoziții separate sub formă de rafturi de piatră.

În ceea ce privește decorul sub formă de cărămizi, în camera de zi este de obicei folosit pentru încadrarea nișe.

Nu uitați, de asemenea, despre designul pardoselii din hol. În acest caz, ardezia decorativă este considerată a fi o opțiune la modă, care astăzi este, de asemenea, utilizat pe scară largă în decorarea pereților.

Folosind diverse variații ale acestui material, puteți să vă planificați o podea elegantă, iar combinația armonioasă dintre nuanțe întunecate și luminoase va da camerei o notă specială de rafinament.

Din păcate, nu toată lumea se poate lăuda cu o cameră de zi spațioasă, dar chiar și în încăperile mici, puteți folosi piatră de teracotă.Pentru a nu reduce spațiul vizual, se recomandă decorarea doar a unei părți a pereților. Decorarea parțială nu numai că va transforma camera, ci și o va completa cu culori și texturi frumoase. În plus, folosind finisajul sub forma unui panou, obțineți o economie bună pentru reparații.

Faceți camera interesantă și neobișnuită va ajuta culorile luminoase de pe pereți.

Este important să se asigure că inserțiile de piatră de pe pereți sunt combinate cu aspectul general al camerei de zi și sunt un fel de continuare a nuanțelor de mobilier și perdele. Compozițiile din diferite tipuri de pietre arată foarte bine, de exemplu, în centru puteți folosi un material cu o suprafață netedă și încadrarea poate fi făcută din elemente volumetrice și aspre.

Puteți pune o piatră decorativă singur. Instrucțiuni detaliate pot fi vizualizate în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor