Idei originale de design de perete în camera de zi

Inima oricărei case este camera de zi. Aceasta este o cameră multifuncțională în casa noastră, concepută pentru a oferi familiei sentimentul de a avea o vatră de familie, oameni apropiați de iubire, căldură și securitate.

Camera de zi este generatorul starea noastră de spirit. Pentru orice oaspete, această cameră din casa noastră va deveni o carte de vizită. Ea va spune despre chiriasii săi mai mult decât oamenii înșiși, despre relațiile lor în familie, despre interese, despre gusturi, despre nivelul culturii și despre ospitalitatea proprietarilor casei.

Pereții sunt baza pentru proiectarea oricărei camere, prin urmare, proiectându-le în camera de zi, am stabilit tonul pentru întreaga cameră, alegerea mobilierului și a accesoriilor.

Caracteristici speciale

Indiferent de ce complexitate este planificată camera de zi interioară, este necesar să urmați sfatul profesioniștilor atunci când alegeți un design de perete.

  • Decorarea pereților trebuie să respecte pe deplin conceptul de design.
  • În cazul unei combinații de materiale, ele trebuie să fie în armonie atât între ele, cât și cu interiorul înconjurător.
  • Luați în considerare iluminarea camerei: dacă ferestrele sunt orientate către partea de nord - ar trebui să existe suficientă culoare caldă și lucioasă în cameră, pentru camera sudică, dimpotrivă, spectrul albastru și de măsline și un minim de suprafețe reflectorizante sunt relevante.
  • Dimensiunile camerelor joacă un rol important în alegerea materialelor. Modele mari și desenele nu ar trebui să fie utilizate pentru o cameră de zi în miniatură. Un ornament delicat va fi chiar potrivit.
  • O întrebare cu aspect nereușit poate fi rezolvată cu ajutorul decorării peretelui. Perdelele excesive și colțurile neutilizate pot fi transformate prin structuri din ghips și pereți despărțitori.
  • În camera finită ar trebui să fie confortabil și confortabil pentru toți membrii familiei.
  • În cazul în care camera de zi este folosită nu numai pentru scopul propus, ci și ca dormitor sau studiu pentru cineva din gospodărie, acest lucru trebuie luat în considerare atunci când alegeți un proiect viitor.

Materiale de finisare

Astăzi piața materialelor de finisare este atât de bogată și diversă încât vă permite să alegeți o opțiune chiar și pentru cele mai pretențioase idei de design.

tapet

Cel mai solicitat și accesibil material pentru majoritatea consumatorilor. Imaginile de fundal sunt ecologice, oferă o gamă largă de culori și modele, sunt ușor și rapid de înlocuit, au capacitatea de a picta. Nu necesită costuri mari de muncă și experiență specială în procesul de aplicare pe pereți.

Pentru a crea o decorare spectaculoasă a pereților în camera de zi, tapeturile textile sunt relevante - arată elegante și costisitoare, subliniază bogăția și bunul gust al proprietarului casei. Hârtia pe bază de țesături este potrivită pentru multe stiluri: atât baroc artistic, cât și camere în execuție clasică. Dezavantajele includ gama de prețuri ridicată și capricioasă pentru condițiile de funcționare.

Este interesant să se uite furnir natural din plută, plută sau fibră de iută, bambus și chiar urzică. Astfel de materiale pot revigora orice interior, pentru a aduce bogăția naturală de culori și texturi. Sunt ecologice și nu dăunează sănătății umane.

Hârtia naturală de perete este combinată cu succes cu alte materiale, acestea fiind folosite atât pentru finisarea tuturor pereților, cât și pentru crearea de accente în cameră.

Imaginile de fundal metalice sunt incredibil de frumoase, ele pot fi turnate în aur, argint sau bronz, conțin embossing sau orice model.În inima hârtiei sau nețesute, care este lipit pe un strat subțire de folie de aluminiu. Materialele extind vizual spațiul, adăugând lumină în cameră. Ele sunt rezistente la lumina solară, nu necesită îngrijire specială, nu se tem de ciuperci și mucegai, și cel mai important - au un aspect unic.

culoare

Zidurile de colorare - cel de-al doilea mod de a termina cel mai popular. Datorită vopselei, este posibil să se schimbe spațiul camerei fără a fi recunoscut, pentru a crea un design exclusiv care nu se găsește pe tapet. Pentru a transforma radical sufrageria, puteți experimenta cu forme și texturi, culori. Designerii încearcă toate opțiunile noi: fac efectul suprafețelor îmbătrânite, aplică în mod deliberat pete mari și pete.

Cea mai recentă tendință de modă este zidurile decorate cu vopsea de ardezie, care permite nu numai să le atragem, ci și să facem tot felul de note utile.

Pictura poate fi făcută folosind șabloane, achiziționate sau fabricate independent.

Piatra decorativă

Acest material oferă un aspect elegant camerei, este folosit mai des pentru a crea accente în cameră, dar poate fi folosit și ca finisaj de bază.Se caracterizează prin fiabilitate și durabilitate, nu necesită o atenție deosebită. Desenul, construit din dale de piatră, va fi o decorație spectaculoasă a sufrageriei, va aduce o atmosferă specială misterioasă în spațiu. Modelul care imită zidăria este cea mai mare cerere între consumatorul modern.

Placi ceramice

Soluția optimă pentru crearea designului original al pereților. În ciuda opiniei părtinitoare despre irelevanța plăcilor pentru spații rezidențiale, este din ce în ce mai frecventă în interiorul modern.

Modelele stilurilor de artă deco, loft brutal, stilul african cu elemente ale grupului etnic nu pot face fără această opțiune de finisare.

Parchet laminat

Nu numai o soluție practică, ci și o soluție elegantă în proiectarea camerei. Materialul este incredibil de convenabil și pretențios în îngrijire. Placile laminate sunt durabile și rezistente la deteriorări mecanice. Podeaua, transformându-se ușor în perete, arată în mod efectiv și extinde vizual camera.

Tencuiala decorativa

Pereții zidați în hală vor arăta mereu deosebit. Toate tipurile de modele sunt create cu o spatulă, după uscare peretele este vopsit și lăcuit.

Tencuiala venețiană este populară, poate imita piatra naturală. Acest lucru vă permite să obțineți o suprafață lucioasă netedă care seamănă cu marmura.

Nu se teme de umiditate și schimbări de temperatură, nu crack, este ușor de a restabili.

Printre exemplele de tipuri neobișnuite de ipsos merită să se evidențieze sgraffito. Tehnologia sa implică aplicarea treptată a mai multor materiale multi-colorate cu un model de relief zgâriat.

Terrasite este un alt tip interesant de tencuială care transmite în mod realist aspectul rocilor naturale.

plastic

Această decorare de perete câștigă din ce în ce mai multă popularitate. Acesta este un material relativ nou, potrivit atât pentru spațiile rezidențiale, cât și pentru cele industriale. Cel mai adesea, vinilul este folosit pentru a termina interiorul. Este rezistent la umezeală, durabil, practic în ceea ce privește funcționarea. Panourile de vinil sunt capabile să imite piatră naturală, zidărie, dar chiar și într-o versiune cu o singură culoare arata avantajoasă.

piele

Panourile moi din piele naturală și din piele imitativă sunt potrivite pentru decorarea peretelui prin televizor și deasupra canapelei, ajutând la mascarea imperfecțiunilor suprafeței și crearea unei izolații fonice de înaltă calitate. Materiale utilizate pentru plasarea accentelor în cameră.Datorită cauciucului sintetic și spumos, puteți obține un finisaj mai moale.

Zidul sufrageriei, tuns cu piele naturală, va provoca mereu invidie și admirație.

Panouri 3D

Panourile 3D de perete sunt elemente tridimensionale cu basorelief și relief înalt. Materialul unic vă permite să creați compoziții uimitoare, a căror frumusețe poate fi accentuată prin iluminarea pricepută. Instalarea panourilor este destul de simplă și se poate face independent. Nu necesită pregătire perfectă a peretelui.

Materialul are multe calități pozitive: mărește izolația camerei, ajustează vizibil dimensiunile camerei, perfect combinat cu un alt finisaj.

Panourile 3D din sticlă arată ușor și aerisite, adesea decorate cu imagini de diferite specii naturale.

Lemn natural

Lemnul din interiorul livingului arată întotdeauna spectaculos, transformă aspectul camerei, aduce oamenii mai aproape de natură datorită prieteniei cu mediul înconjurător a materialului. Matricea este potrivită în aproape orice proiect, este necesar să alegeți rasa. Lumina albă albă este aproape de stilul scandinav, wengeul negru este o grosime rustică, nucul ușor și cenușa călduroasă sunt foarte importante pentru blândul Provence.

ghipsocardon

GKL vă permite să implementați cele mai incredibile idei de design.Materialul unic este capabil să preia orice forme și linii complexe. Construcțiile de gips-carton sunt nu numai frumoase și estetice, ele îndeplinesc pe deplin cerințele funcționale ale camerei. Modulele perfect zonează spațiul, ascund defectele, iar nișele încorporate sunt adesea folosite ca sisteme de stocare spațioase.

Avantaje suplimentare includ ușurința materialului și ușurința de instalare, precum și capacitatea de a crea structuri goale pentru cablare și iluminare.

Lemn, metal, plastic și alte finisaje sunt combinate cu gips-carton.

decorare

Decorul este una dintre cele mai interesante etape ale decorării zidurilor, unde vă puteți lăsa imaginația să se deplaseze. Cu toate acestea, planificarea decorului pereților camerei de zi, merită să aderați la decizia stilistică generală a camerei.

muluri

Printre elementele arhitecturale se pot distinge mulajele - detalii decorative în formă de lamele convexe deasupra capului, care adaugă relief și volum în cameră. Designerii le folosesc nu numai pentru decorarea pereților, mulajele decora tavanele, ușile, șemineele, arcurile și nișele, oferindu-le un aspect mai expresiv și mai curat.

Decorurile decorative într-o cameră spațioasă pot fi o modalitate de zonare a camerelor în secțiuni separate. Ele sunt adesea utilizate pentru a masca defectele și finisajele. Semifabricatele sunt folosite ca plinth pentru a ascunde articulațiile adiacente peretelui. Datorită acestor elemente, puteți împărți pereții în mai multe secțiuni, decorate cu diferite tipuri de tapet sau alte tipuri de finisaje. Este interesant să priviți cadrele decorative pe pereți pentru picturi, oglinzi și fotografii.

Cu ajutorul mai multor plăci curbate, puteți crea tot felul de forme artistice și compoziții geometrice pe pereți, imită coloane și cornișe, spire, prize. Panourile de lumină sunt versatile, prezentate într-o gamă largă de culori, pot fi atât netede, cât și decorate cu stuc.

Pentru stilurile moderne și clasice, ar trebui să se acorde prioritate chiar panourilor stricte, elaborării baghetelor baroc și rococo.

Imprimarea fotografiilor

Hârtie fotografică pe pereți - un mod elegant și modern de decorare a camerelor de zi. Ele sunt într-un timp scurt capabil să schimbe drastic aspectul camerei de zi, fără costuri suplimentare materiale.Pentru ca decorarea finită să provoace un adevărat interes, trebuie să selectați tapetul în funcție de conceptul de bază și să îl utilizați ca element de zonare.

De exemplu, un perete care prezintă câmpuri de lavandă cu flori sau o panoramă a unei străzi franceze va fi elementul final al Provence. O grafică modernă a computerului va fi soluția perfectă pentru stilul modern de înaltă tehnologie.

Un panou interesant poate servi ca un accent de perete în interior.

pictură

Dacă în sufragerie există un perete lung, gol, este adecvat să-l decorați cu o pictură. Imaginile pot fi aplicate cu vopsele acrilice sau fluorescente, cutii de pulverizare și chiar stilouri cu vârfuri de pâslă. Tehnologiile moderne vă permit să desenați tapetul lichid, prin intermediul căruia primesc cele mai incredibile compoziții.

Asigurați-vă că urmați decizia de stil. Inscripțiile inspirate de graffiti vor arăta ciudate într-un interior clasic sau scandinav. Un motiv floral delicat, străin de coridorul industrial și punk-ul de aburi.

poze

Deoarece decorațiunile de perete pot fi decorații și postere, picturi ale unor artiști contemporani,fotografii profesionale de la expoziții sau colaje de familie. Chiar și cel mai pretențios consumator va putea alege o opțiune pentru suflet.

Decorarea pereților sub televizor și șemineu

Realizarea televizorului într-o nișă de ghips cu iluminat este una dintre cele mai reușite soluții care nu numai că arată modernă, ci și economisește spațiu. Zidul poate fi vopsit sau finisat suplimentar cu ipsos, decorat cu un mozaic sau o imagine cu un complot calm. Decizia stilistică poate fi orice, deoarece televiziunea este un atribut esențial în interiorul camerelor de zi diferite.

Nu supraîncărcați peretele cu un televizor cu detalii inutile, el însuși este un accent major.

O zonă specifică pentru un set-top box TV poate fi distinsă cu tapet, pentru care merită să folosiți picturi în culori contrastante. Opțiunea cu tapet textil va adăuga confort și căldură în cameră. În plus, puteți sublinia televizorul cu ajutorul decorativelor. Cadrul panourilor din plastic va oferi un aspect strict finisat peretelui.

Piatra decorativă și naturală este relevantă pentru decorarea zonei de șemineu, materialele sunt aproape de spiritul de foc și sunt adesea folosite pentru a decora sobe și seminee și spațiul înconjurător.În interiorul clasic sunt adesea folosite zidărie cărămidă, camerele de zi la modă își pot permite să termine cu metal. Ca securitate, nu trebuie să închideți imagini și alte elemente de design inflamabile pe acest perete.

Exemple frumoase în interior

O decorare interesantă a pereților în camera de zi poate fi făcută atât într-o casă de țară privată, cât și într-un apartament cu o cameră mică. O gamă largă de materiale pentru fiecare gust și portofel vă permite să selectați opțiunea dorită. În cele mai multe cazuri, puteți implementa reparații, voi ar fi o dorință.

Imaginile de fundal întunecate simple imită rafturile de cărți vă pot transfera în biblioteca unui vechi castel englezesc. Camera nu mai acordă atenție mobilierului și accesoriilor - la urma urmei, toată atenția este împinsă pe pereți, trădând cu exactitate spiritul erei victoriene. Atingerea finală în interiorul portretelor stilizate pe pereți în rame de bronz grele.

Un șemineu construit într-un perete de oglindă arată excentric și neașteptat. Un astfel de zid nu este doar un accent, este principala caracteristică a întregii încăperi, care stabilește tonul pentru restul spațiului.Suprafața oglinzii extinde vizual sufrageria, iar șemineul alb zăpadă pare să plutească în aer.

Inserțiile de oglindă, indicate prin mulaje decorative, arată neobișnuit, adaugă lumină și spațiu în cameră, ca și cum ar impinge limitele sale. Deci, doriți să priviți din "fereastra" oglinzii și să vă aflați în afara camerei de zi.

Blaturile din lemn restaurate pot oferi oa doua viață ca decor unic de perete. Forma rotunjită completează perfect curbura organică a plafonului boltit. Totul arată foarte creativ! Soluția de finisare nestandardă este mai potrivită pentru o casă privată mare decât pentru un apartament.

Din fotografiile pe care le puteți "tunde" întregul covor, dacă umpleți întregul zid cu ei. Ei vor înlocui cu succes tapetul scump și vor fi obiectul admirației oaspeților. Ca "material" puteți folosi nu doar poze ale rudelor și prietenilor, ci și animale domestice, locuri memorabile și vederi frumoase ale naturii. Gamma și sepia alb-negru și alb uite vintage, nu irită ochii, este ușor să deconectați de la un panou de casă, dacă este necesar. Datorită pereților strălucitori din cameră, interiorul nu arată opresiv.

Peeling fotografii de pe perete poate fi dificil, asa ca merita sa luati acele imagini care nu sunt în singular.

Hârtia fotografică cu imaginea lui Marilyn Monroe și un mare megalopolis american evocă amintiri ale cinematografiei anilor 50 ai secolului trecut. Design foarte eficient, care va fi apreciat de iubitorii erei cinematografului alb-negru și de munca legendei unei femei.

Cum decorează decorul un interior, uitați-vă în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor