Două niveluri de tavane întinse în interiorul camerei de zi

 Două niveluri de tavane întinse în interiorul camerei de zi

Camera de zi este locul principal în casă pentru a primi oaspeții. Aici toți membrii familiei se adună pentru a viziona filme interesante, să sărbătorească sărbătorile, să aibă ceai și să aibă o sărbătoare comună. Interiorul camerei de zi poate spune despre gusturile, obiceiurile și bunăstarea materială a proprietarului camerei.

Mulți designeri aleg o soluție universală pentru proiectarea plafonului de living - plafoane suspendate. Producătorii moderni ai acestor produse oferă modele de diverse dimensiuni, desene, texturi și culori, astfel încât să puteți alege cel mai bun tavan întins în orice cameră.Astăzi vom vorbi despre tavane întinse pe două niveluri în interiorul camerei de zi.

Caracteristici speciale

Înainte de a începe să luați în considerare caracteristicile și avantajele acestui material de finisare, trebuie remarcat faptul că structurile de tensiune pe două niveluri vor arăta armonios numai în încăperi mari.

Astăzi, piața oferă numeroase opțiuni pentru structurile de tensionare de la diferiți producători, Cele mai populare sunt produsele realizate în următoarele stiluri:

 • Clasic. Suprafața pânzei este realizată în culori standard: alb, bej și gri. Această pânză va fi o excelentă plus față de interiorul clasic.

Imaginile frescelor de tavan din interiorul vintage, tipărite pe partea superioară a structurii, vor arăta deosebit de impresionante.

 • Modern. Pentru plafoanele întinse, realizate în acest stil, caracterizate printr-o combinație de culori strălucitoare, desene sub formă de linii "plante" și limite clare ale structurilor.
 • Țară. Acoperirea este o pânză solidă mată, adesea susținută într-un ton. Potrivit pentru decorarea în stilul "folcloric".
 • Etnicii. Acest lucru ar putea include indian, african și alte moduri exotice pentru a proiecta plafoane stretch panza.Combinația de designuri pe două nivele, realizate în acest stil, cu panouri din lemn, motive naționale pe pereți și elemente masive ale decorului vor lăsa o impresie de durată oaspeților casei.
 • Minimalism. Cel mai popular stil pentru structuri de tensionare. Ele pot fi matte și lucioase, realizate în culori liniștitoare: alb, gri, bej deschis, albastru.
 • Tehnologie înaltă Stofa lucioasă, inclusiv produsele cu culoarea "sub metal", va fi punctul culminant al sufrageriei și va sublinia sofisticarea interiorului.

Particularitatea structurilor de întindere pe două niveluri este posibilitatea zonării spațiului, adică împărțirea acestuia în mai multe zone cu funcționalități diferite. În camera de zi, instalarea unui astfel de design va ajuta să se ofere spațiu pentru odihnă, mese, muncă.

Gândindu-vă la instalarea iluminatului, trebuie să luați în considerare unele dintre caracteristicile și proprietățile picturilor. Filmul din PVC are proprietăți de înaltă rezistență, cu încălzire prelungită de la lampă, dar materialul se poate înmuia. Luminile care emit căldură pot deforma țesătura, care după câțiva ani de funcționare va duce la căderea sa.Prin urmare, atunci când instalați o structură de film din PVC, este mai bine să instalați lămpi cu LED și economii de energie. Din moment ce filmul nu implică instalarea directă a echipamentului electric, instalarea lămpilor ar trebui să fie realizată cu montanți speciali.

Proiectele pe două niveluri au cele mai largi perspective în ceea ce privește iluminarea echipamentului. Astfel de produse suspendate vor ajuta la ascunderea cablurilor electrice, a sistemelor de ventilație și a altor comunicații inginerești, lăsând componentele în acces liber pentru reparare și înlocuire. În construcția de gips carton pentru a face găuri pentru lămpi este foarte simplu, iar numărul lor este limitat numai de imaginația proprietarului.

Folosirea lămpilor de diferite tipuri vă va permite să creați textura originală a pânzei, să adăugați adâncime la tavan și să umpleți camera cu lumină puternică.

Desenele pe două niveluri sunt adesea realizate din benzi LED. Acestea evidențiază forma tavanului și dau lumină naturală. Pentru iubitorii de soluții originale de pe piață sunt tuburi flexibile de neon cu o strălucire strălucitoare și ascuțită.

Ele nu sunt foarte potrivite pentru camerele de zi clasice,dar ele arata grozav in apartamentele de studio si in camerele de inalta tehnologie.

Spoturile sunt potrivite pentru montarea într-un cadru de gips-carton și în folia de film. Adesea ele sunt plasate uniform în jurul perimetrului și sunt folosite pentru a spori nivelul iluminării în cameră. Elementul central al livingului rămâne un candelabru. De obicei, luminile de tavan suspendate sunt cele mai puternice surse de lumină și principalele detalii ale interiorului. Reflectat în suprafața oglindă a filmului, candelabrul satura spațiul cu lumină, creând o atmosferă de solemnitate.

Spre deosebire de plajele solide, construcțiile pe 2 nivele pot fi aranjate sub forma unui cer înstelat, luminatoare, ferestre, opțiuni de greutate, cel mai important, alegeți cel care este cel mai potrivit pentru o cameră de zi particulară.

formă

Ca material de bază, care este folosit pentru a crea un tavan întins pe 2 nivele, aplicați gips-carton. Folosindu-l, este posibil să dăm formularul produsului orice design, pentru a face designul cu două sau chiar trei niveluri. Gipsul are proprietăți tehnice și operaționale excelente.Simplitatea și viteza de asamblare sunt principalele avantaje ale acestui material. Acesta este motivul pentru care este considerat cel mai potrivit pentru organizarea structurilor pe două nivele.

Materiale de finisare

Există multe materiale pentru finisarea unui astfel de plafon.

Tavanul pe două nivele nu este doar o soluție rațională, ci și o soluție originală pentru decorarea unei camere de zi:

 • Cel mai popular tip de material de finisare din apartament este un film de policlorură de vinil (PVC). Avantajele sale sunt durata lungă de viață și prețul accesibil, varietatea de culori și rezistența la temperaturi extreme. Filmele din PVC pot fi instalate în încăperi cu umiditate ridicată, de exemplu în baie și toaletă. Aproape toți producătorii oferă o pânză standard de film, dimensiunea căreia este destul de mică. Prin urmare, instalând o structură de tensiune din PVC în sufragerie, conectați mai multe benzi de film, sudându-le împreună.
 • Pentru a decora un design interior spectaculos va ajuta, în cazul în care țesături cu rezistență ridicată sunt folosite ca pânză. Cârpele din piele de oțel opacă sunt bune pentru că nu strălucesc de la dispozitivele de iluminare, cu toate acestea, acestea colectează rapid praf.Astfel de țesături sunt produse destul de mari (până la 5 m), prin urmare sunt capabile să acopere plafoanele de living mari.

Spre deosebire de produsele din film, plafoanele din țesături sunt complet ecologice, deoarece sunt fabricate din materiale naturale, dar diferă într-un preț relativ ridicat.

 • Pentru a crea structuri de tensiune pe două nivele folosite gips-carton sau profil metalic. Astăzi, opțiunea de a utiliza un cadru de gips-carton și panza este mai mult în cerere. Experții experimentați fac forma tavanului pe două niveluri, folosind combinații originale de motive geometrice și culori plăcute. Dimensiunea părții decorative a construcției depinde de dorințele clientului și de dimensiunea camerei.
 • Tavanul stretch al profilelor este o bagheta de montare, din care creeaza o suprafata de relief. Și utilizarea tehnologiilor moderne ne permite să dăm pânzei orice formă.

Utilizarea unui astfel de produs de tensiune vă va permite să ascundeți defectele acestui plafon, precum și toate comunicațiile de inginerie situate pe acesta.

Producătorii moderni ai acestor produse oferă mai multe tipuri de texturi pentru materiale de finisare pentru al doilea nivel de structuri:

 • Matte - nu se deosebește de fundalul general al interiorului și nu strălucește de la dispozitivele de iluminat, iar culoarea suprafeței rămâne în forma sa originală de mai mulți ani. Deseori folosit pentru instalarea în sălile clasice.

În mod special impresionant este designul combinat pe două nivele, atunci când este folosit ca o pânză mată și lucioasă.

 • Oglinda - recunoscuta ca fiind cea mai spectaculoasa, creste vizual spatiul, deci este pur si simplu o optiune ideala pentru instalarea in livinguri mici.

Experții spun că cei mai buni producători de astfel de pânze sunt Italia, Belgia, Franța.

 • Glossy - la fel ca cea anterioară, poate crea un efect de oglindă, însă imaginea este mai neclară. Materialul lucios este caracterizat de parametri modici, deci la sudarea cusăturilor web.

Prețul accesibil și aspectul spectaculos oferă textura lucioasă de o mare popularitate.

Datorită utilizării instrumentelor moderne și a tehnicilor de instalare, este posibil să se realizeze orice idei de design, chiar și cele mai creative, pentru crearea structurilor pe două nivele. Totul depinde de gustul și dorințele clienților.Una dintre cele mai populare astăzi sunt plafoanele suspendate cu imprimare foto 3D. Aproape orice imagine poate fi aplicată la ei, fie că este vorba de un cer înstelat sau de nori albi. Modelele, liniile geometrice, motivele florale vor arăta deosebit de bine în camera de zi.

Soluții de culoare

Pentru camere de zi mari este mai bine să alegeți o pânză într-o culoare luminos și liniștitoare. Ventilatoarele soluțiilor originale pot alege o pânză contrastantă, adăugând culori vii în cameră. Două niveluri de tavan fac în mod tradițional în culori contrastante, ajută la plasarea accentelor în cameră și aduc cui în interior.

Culoarea neagră sau maro închisă într-un cadru alb de plăci de gips-carton cu o suprafață netedă va face ca spațiul de living să fie mai voluminos, să adauge farmecul și strălucirea. Această combinație este ceea ce aveți nevoie pentru interioarele de lux! Culorile luminoase arată nu mai puțin impresionante, dar utilizarea lor ar trebui să fie moderată, altfel camera de zi va deveni prea agresivă. În mod ideal, culorile bogate ar trebui combinate cu nuanțe moi și liniștitoare.

Exemple frumoase

Apariția structurilor de tensiune depinde de mai mulți factori - dorințele clientului,parametrii și configurația camerei. Camera de zi este locul optim pentru a implementa orice idee de design a unui tavan pe două nivele. Aici puteți realiza cele mai îndrăznețe decizii: culori strălucitoare ale picturilor, configurație neobișnuită de design, imprimare 3D realistă și multe altele. În acest caz, cu cât este mai mare dimensiunea plafonului, cu atât mai interesant și mai neobișnuit poate fi.

Gândindu-vă la proiectarea viitoare a unei structuri pe două nivele, amintiți-vă că în camera de zi atenția ar trebui să se concentreze asupra elementelor de mobilier și decorații, iar plafonul ar trebui să completeze imaginea, să îl completeze.

Vă prezentăm exemple frumoase ale sălii iluminate, care au devenit deja clasice în proiectarea camerelor de zi. Configurațiile și dimensiunile structurilor selectate vor crea plafoane uimitoare de întindere, în special două niveluri, care vor deveni o adevărată decorare a oricărui living.

În următorul videoclip puteți vedea cum să instalați un tavan de întindere pe două niveluri cu iluminare din spate cu propriile mâini.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor